Every Song Tells a Story

Johnny Cash - One

In dit programma niet alleen bijzondere aandacht voor een aantal winnaars van de countrymuziek Award uitreikingen in Waspik NB en in Edmonton Alberta Canada op zondag, 8 september j.l., maar ook een eerbetoon aan Johnny Cash “The Man in Black”, die op 12 September 2003 overleed in Music City USA.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass met alvast een voorproefje op  het 24ste jaarlijkse IBMA Wide Open Bluegrass Award Festival in Raleigh North Carolina met o.a. de groep “Southern Raised” en “Kevin Richardson and Cuttin’ Edge”.

Direct na afloop dit radioprogramma een optreden van de Canadese groep “South Mountain” in partycentrum Amicitia hier in “Our Hometown” Lekkerkerk, maar als “opwarmer” hier bij uw radio Vrolek alvast een paar songs van hun nieuwe album “South Mountain Café”

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor twee Nederlandse country Award winnaars n.l. de Goudse groep “Change of Key” met de titelsong van hun succesvolle “Award” dubbelalbum “When Music calls My Name” gevolgd door Eddy Gee met “De countrysong van het Jaar” “I Need You”.

En zoals reeds aangekondigd ook een aantal Canadese countrymuziek Award winnaars van afgelopen zondag zoals o.a. Gord Bamford met “The Song of the Year” “Leaning on a Lonesome Song” en “Female Artist of the Year” Kira Isabella treedt op als uitsmijtster van dit programma met de song “Blame It on the Truck”.

Southern Raised - The Sun Will Never Set Again

Het programma werd begonnen door de groep “Southern Raised” met de song “The Sun Will Never Set Again”, die staat op hun album “A Soul Going Somewhere”opgenomen in de Skaggs studio en uitgebracht in eigen beheer.

Als eerste video-clip nogmaals Southern Raised, die u als lezer en luisteraar van harte uitnodigen het IBMA WOB Festival bij te wonen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Southern Raised”, een echte familiegroep afkomstig uit de Ozark Mountains in de buurt van Branson Missouri bestaande uit de zusters Lindsay Grace, Sarah en Emily, die alle drie hun muzikale carriere begonnen op klassieke viool in een orkest, terwijl Emily ook de viola bespeelt en hun jongere broer Mathew als laatste van het quartet van de Grace familie op de cello speelt.

De overstap naar de bluegrassmuziek is inmiddels al bekroond met een aantal uitgebrachte bluegrass gospel-albums en eveneens meerdere nominaties van de SPBGMA ( Society for the Preservation of Bluegrass Music of America) gedurende de periode 2011 tot heden en waarbij aan Lindsay dit jaar de “Award “Midwest Bass Performer of the Year” werd toegekend.

De song “The Sun Will Never Set Again” werd door de IBMA eveneens geplaatst op het album met de titel “2013 IBMA Showcase Artists”.

Voor u als lezer ook nog even de gelegenheid om eens samen met Southern Raised een kijkje te nemen in de opnamestudio van de befaamde  Ricky Skaggs met een aantal songs, zoals “The Sun Will Never Set Again” van hun album “A Soul Going Somewhere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kevin Richardson and Cuttin' Edge - What Kind of Love

Evenals trouwens Kevin Richardson & Cuttin’ Edge in dit programma met de song “What Kind of Love”, die staat op hun debuutalbum met hun eigen naam als titel uitgebracht door “Mountain Fever Records”.

The Steel Wheels - The Race

Vervolgens “The Race” door The Steel Wheels hier met een song, die staat op hun album “No More Rain” zeer recent in eigen beheer uitgebracht en die eveneens staat op het IBMA promotie album “2013 IBMA Showcase Artists” uitgebracht ter gelegenheid van de komende jaarlijkse “World of Bluegrass Week”.

Deze eveneens jonge dynamische 4-mans formatie afkomstig uit de Blue Ridge Mountains van Virginia en speelt fraaie hedendaagse bluegrassmuziek. Ook op het vermelde IBMA Showcase album

In afwijking van voorgaande jaren wordt deze “World of Bluegrass” gehouden in Raleigh North Carolina en bestaat een 4-daagse zakelijke gebeurtenis op het gebied van de bluegrass, een drie-daagse Bluegrass Fan Festival met tot slot natuurlijk de  WOB” International Bluegrass Music Awards Show”.

Naar verwachting zullen zo’n 16 duizend bezoekers gedurende de week 39 met de grote klappers op vrijdag, 27 en zaterdag, 28 september bezoeken.

The 2013 IBMA Wide Open Bluegrass Gala

Naast optredens van bekende groepen zoals de Claire Lynch Band, Lorraine Jordan & Carolina Band, The Del McCoury band, Doyle Lawson & Quicksilver, ook een uniek gezamenlijk optreden van de bluegrassgiganten Sam Bush, Jerry Douglas, Bela Fleck, Alison Krauss, Del McCoury, Tony Rice en Mark Schatz.

In ieder geval veel te veel om op te noemen aanwezig niet alleen in de theaters van Raleigh, maar daarnaast ook veel straatoptredens van tal van uitgenodigde groepen, waaronder ook The Steel Wheels, Kevin Richardson & Cuttin’ Edge en “Southern Raised”.

Nieuwe jonge groepen en verschillende stijlen binnen de bluegrass en houden deze muziek aantrekkelijk voor jong en oud.

Tijd om eens kennis te maken met The Steel Drivers hier met de song “Corinne” tijdens een “live” optreden in de “Shreveport House Concert Series” tegast in de  Fairfield Studios te Shreveport, LA.  

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Cash - I Still Miss Someone

Dan nu naar een eerbetoon in het programma “Countrymusic Round-Up” aan de beroemde zanger,schrijver gitarist Johnny Cash, want het is 12 september a.s. al weer tien jaar geleden, dat hij overleed. Johnny Cash hier met de meer bekende songs “(Ghost) Riders in the Sky” en “I Still Miss Someone”, die alle twee staan op het album “Every Song Tells a Story” zeer recent uitgebracht door SBME Special MKTS.

Een fraaie opname van Johnny Cash hier samen met Willie Nelson tijdens een “live” optreden in Montreux  Kerst 1988 met de song “I Still Miss Someone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Cash - Unearthed CD5 - One

Vervolgens ook nog “One” ooit geschreven door de leden van U-2 met o.a Bono, maar hier op schitterende wijze vertolkt door Johnny Cash.

Deze song staat o.a. op het album “American III : Solitary Man” uitgebracht door “American Recordings.

Zelf heb ik deze song van de sublieme muziekbox van Johnny Cash met de titel “Unearthed” in 2003 eveneens door American Recordings/Lost Highway uitgebracht. Een box bestaande uit 5 schitterende CD’s met uniek materiaal.

Johnny Cash, geboren op 26 februari 1932 te Kingsland Arkansas, was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter, die uitgroeide tot een ware legende. In de beginjaren speelde Johnny Cash meer dan 300 concerten per jaar. Hij dronk zwaar, hield zichzelf op de been met amfetamine. Vanaf 1963 hielp June Carter hem er weer boven op. Ze schreef samen met Merle Kilgore een van zijn grootste hits “Ring of Fire”.

In 1968 trouwden ze, nadat Johnny Cash haar ten huwelijk had gevraagd tijdens een concert in Ontario.

Walk the Line

U kunt dit allemaal nog eens terug zien in die fraaie film “Walk the Line” met o.a. Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Johnny Cash en June Carter bleven een koppel tot de dood hen scheidde. June overleed op 15 mei 2003 als gevolg van ernstige problemen na een hartoperatie, terwijl Johnny vier maanden later overleed op 12 september 2003   

Johnny Cash heeft veel nummers geschreven, maar zong ook veel nummers van anderen, zoals in dit programma de song “One”. In zijn uitvoering werd ieder nummer een Johnny Cash nummer.

Op donderdag 12 september a.s. wordt een “Johny Cash – In Memoriam- The Man in Black – 1932-2003” concert gegeven in theater Paradiso te Amsterdam Amsterdam Aanvang 20:30

Johnny Cash nummers worden gezongen en gespeeld door o.a. Spike – The Deaf (Di-rect), Douwe Bob, The Bluegrass Boogiemen, Yuri Honing, Blaudzun, Tineke Schoemaker (Barrelhouse), Def Americans en ook Cor Sanne, die drie overvalste Cash-nummers zal spelen en zingen.

Als lezer van dit bericht kunt u ook nog even mijmeren over de “vluchtigheid van het leven” en de legendarische Johnny Cash hier met de song “One”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

South Mountain Cafe at Amicitia Lekkerk

Dan nu de Canadese countrygroep South Mountain met de songs “What a Way to Live” en “Georgia” hier met songs, die staan op hun nieuw album “South Mountain Cafe” in eigen beheer uitgebracht.

Herinneringen aan bekende mooie traditionele up-tempo countrysongs afgewisseld met fraai muzikaal rustpunten zoals ook “Georgia”.

“Georgia on My Mind” ooit in 1930 geschreven door Hoagy Carmichael (de muziek) and Stuart Gorrell (de tekst) in 1960 bekend geworden van de vertolking door Ray Charles.

South Mountain, met in hun midden, misschien wel het best bewaarde geheim, één van ’s werelds beste gitaristen Steve Piticco is opnieuw in Europa voor hun 32e tournee.

Jay Riehl is, na drie jaar afwezigheid, weer terug in de band en dat komt de vocalen ten goede. Meerstemmige zang blijft boeien.

Hun nieuwe album South Mountain Café is tijdens de optredens verkrijgbaar evenals de dvd van hun laatste album.

South Mountain is een formatie, die alle leden de kans geeft zich zowel vocaal als instrumentaal te onderscheiden. De zang komt voor rekening van Kurk Bernard ,Steve Piticco en Jay Riehl.

Daarnaast krijgen Steve Piticco (lead-gitaar), Jay Riehl (drums) en fiddler Linsey Beckett met natuurlijk Kurk op de bas-gitaar alle gelegenheid instrumentaal hun klasse te tonen

Linsey is ook bedreven in het stepdansen en zal daar enkele staaltjes van laten zien. Steve heeft zowel in Canada als daar buiten veel Awards in de wacht weten te slepen en datzelfde geldt voor de band. Zowel de solo- als de samenzang is zeer verzorgd evenals de repertoirekeuze, die zeer gevarieerd is en dat heeft u inmiddels natuurlijk kunnen horen.

Op dinsdagavond, 10 september treden zij op in Partycentrum Amicitia in “Our Home Town” Lekkerkerk. Aanvang 20.30 uur. Op dit moment hebben de luisteraars in deze regio nog een uurtje de tijd om een fraaie concert bij te wonen. Dus snel de regenjas aan, neem ook de buren mee en zorg, dat je erbij bent!

 Dit radio programma wordt a.s. zaterdag a.s. vanaf 12.00 toch nog herhaald en dat geldt niet voor dit unieke concert hier in Lekkerkerk.

De vorige week ook reeds uitgebreid in het bericht beschreven en daarom voor de verandering hier lead-gitarist Steve Pitico, lead-zanger Kurk Bernard op bas-gitaar en ook nog Don Reid, de vroegere fiddler van South Mountain met een aantal gastspelers met de song “If You’re Do Me Wrong, Do It Right” in Hamilton Ontario ter financiele ondersteuning van hun collega en vriend musicus en schrijver Larry Coad!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - acoustic act at the DCMA Award Gala Sept. 8 2013

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met speciale aandacht voor de DCMA Award winnaars “Change of Key” en “Eddy Gee” met om te beginnen de meest succesvolle groep Change of Key hier met de titelsong van hun “Album van het Jaar” “When Music Calls My Name”.

Daarnaast mochten zij ook nog de Award “Duo/Trio van het Jaar” in ontvangst mochten nemen en werd Danielle Poot, de lead-zangeres van de groep, uitgeroepen tot “Countryzangeres van het Jaar”. Met drie Awards verrasten zij de aanwezigen tijdens het gala op plezierige wijze met een fraai akoestisch optreden.

In dit bericht natuurlijk ook de multi DCMA-Award winnaars “Change of Key” hier met de titelsong van hun fraaie dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I Need You” door Eddy Gee hier met een song, die staat op z’n mini CD met drie songs in eigen beheer uitgebracht.

Tot grote vreugde van heel veel aanwezigen tijdens het DCMA Award Gala op zondag, 8 September j.l. in theater Den Bolder in Waspik bleek dat een technische jury de song “I Need You” had gekozen tot “Country Song van Het Jaar”.

Eddy Geerlings werd dan ook van harte gefeliciteerd door een ieder met deze welverdiende toekenning.

Nogmaals Eddy van harte ook vanuit “Het groene Hart van de Krimpenerwaard!

Natuurlijk al vaker in een van m’n weblogberichten verschenen en nu dan terecht nog maar eens de DCMA-Award “Song of the Year” geschreven en gezongen door Eddy Gee.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De overige Award winnaars waren Dick van Altena “zanger v/h Jaar”; Savannah met hun “Back to the Country” de “Show van het Jaar”Award en tevens beste “Electrisch spelende countryroep”; 4-Wheel Drive –“Akoestische spelende band van het Jaar”) en Joost van Es (instrumentalist van het Jaar).

Voor uitgebreide informatie over de resultaten van het DCMA-Award Gala kunt u natuurlijk beter terecht bij de website van de DCMA en als u daar toch bent geef u dan gelijk even op als lid!

Jacky - Living in a Lovesong

Wie ook met groot succes tijdens dit festival optrad was Jacky hier met haar band en een aantal songs van haar nieuwe album “Living in a Lovesong” zeer recent uitgebracht door Heartselling en dus ook in dit programma “Countrymusic Round-Up aanwezig.

“Living in a Lovesong” door Jacky, die destijds als Jaqueline van der Griend als zangeres met rhythm-gitaar optrad in”de groep “Cash on Delivery” en nu met een meer dan uitstekende groep, waarbij de genomineerde Wim van de Vliert ook nog optrad als gastspeler en zanger.

Met een fraaie mix van country en pop op haar debuutalbum “Living in a Lovesong” kunt u ook eens kennismaken met Jacky hier met de titelsong.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - Leaning on a Lovesong

Dan nu snel door naar de meervoudige winnaar van de Canadese Country Music Awards Gord Bamford hier met de “Leaning on a Lonesome Song”, die staat op z’n album “Is It Friday Yet” uitgebracht door Sony Music.

Dit album werd uitgeroepen tijdens de CCMA Award Gala te Edmonton Alberta eveneens op 8 september j.l. tot “Album of the Year”, terwijl de song “Leaning on a Lonesome Song” werd uitgeroepen tot “Song of the Year” en de video-clip werd uitgeroepen tot “CMT Video of the Year”.

Gord Bamford kon dus aan het einde van de Award Gala drie Awards mee naar huis nemen.

Voor u als lezer van dit bericht de grote winnaar van het CCMA Award Gala Festival, Gord Bamford met zijn Award-winning song “Leaning On a Lonesome Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar de “Male Artist of the Year” Dean Brody hier met de song “Underneath th Apple Trees”,  die staat op z’n album Dirt uitgebracht door Broken Bow.

Ondanks allerlei negatieve berichten in diverse media wordt er ook nu nog nog steeds schitterende countrymuziek geproduceerd. Uitgeroepen tot “Male Artist of the Year” van Canada hier voor u ook nog eens een fraaie video-clip met Dean Brody met de song “Underneat the Apple Tree”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog onze uitsmijtster Kira Isabella, die in Edmonton werd uitgeroepen tot “Female Artist of the Year” hier met “Blame It on the Truck”, die staat op haar album “Love Me Like That” uitgebracht door Sony Music Canada.

Tot slot kunt u in dit bericht ook nog kijken en luisteren naar de Canadese countryzangeres van het Jaar, Kira Isabella, hier met de song “Blame It On the Truck”, die staat op haar album “Love Me Like That”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens de 31ste CCMA Awards TV-uitzending vanuit Rexall Place Edmonton werden vervolgens ook nog de “Fans’Choice Award” uitgereikt aan Terri Clark, de “Group or Duo of the Year Award” aan The Stellas en tenslotte de CCMA “Rising Star Award” aan Bobby Wills.

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Playlist ” Country Music Round-up ” 

Date: Sept. 10 ‘13 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Sept. 14 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Produced, Technics & Hosted : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artist(s) and/or Band ***   Title Music   ***   Title Album   ***   Label

1. Southern Raised   ***   The Sun Will Never Set Again   ***   A Soul Going Somewhere/ 2013 WOB Showcase Artists   ***   Southern Raised/IBMA

2. Kevin Richardson and Cuttin’ Edge   ***   What Kind of Love   ***   Kevin Richardson and Cuttin’ Edge/ 2013 WOB Showcase Artists   ***   Mountain Fever Records/IBMA

3. The Steel Wheels   ***   The Race   ***   No More Rain/  2013 WOB Showcase Artists   ***   The Steel Wheels/IBMA

4. Johnny Cash & Willie Nelson   ***   (Ghost)  Riders in the Sky   ***   Every Song Tells a Story   ***   SBME Special MKTS

5. Johnny Cash & Willie Nelson   ***   I Still Miss Someone   ***   Every Song Tells a Story   ***   SBME Special MKTS

6. Johnny Cash   ***   One   ***   Unearthed CD5   ***                American Recordings/ Lost Highway

7. South Mountain   ***   What a Way to Live   ***   South Mountain Café   ***   South Mountain

8. South Mountain   ***   I’m Satisfied With You   ***   South Mountain Café   ***   South Mountain

9. South Mountain   ***   Georgia    ***   South Mountain Café   ***   South Mountain

10. Change of Key   ***   When Music Calls My Name   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

11. Eddy Gee   ***   I Need You   ***   I Need You   ***   Eddy Geerlings

12. Jacky   ***   Living in a Lovesong   ***   Living in a Lovesong   ***   Heartselling

13. Gord Bamford   ***   Leaning On a Lonesome Song   ***   Is It Friday Yet   ***   Sony Music Canada

14. Dean Brody   ***   Underneath the Apple Trees   ***   Dirt   ***   Broken Bow

15. Kira Isabella   ***   Blame It On Your Truck   ***   Love Me Like That   ***   Sony Music Canada

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *