Guess Things Happen That Way

Dreaming My Dreams With You

In dit programma net als de vorige week niet alleen bijzondere aandacht voor een aantal winnaars van de countrymuziek Award uitreikingen in Waspik NB en in Edmonton Alberta Canada op zondag, 8 September j.l., maar ook een eerbetoon aan “Cowboy” Jack Clement, die op 8 augustus j.l. op 82-jarige leeftijd overleed in Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen met de bluegrass en ook deze keer met een voorproefje op  de 24ste jaarlijkse IBMA Wide Open Bluegrass Award festival in Raleigh North Carolina met o.a. de groep “Henhouse Prowlers” en “The Honey Dewdrops”.

Vervolgens Kasey Chambers samen met haar echtgenoot Shane Nicholson en een aantal songs van hun nieuwe album “Wreck and Ruin”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor twee Nederlandse DCMA Award winnaars n.l. Dick van Altena en ook nog Savannah.

En zoals reeds aangekondigd ook een aantal Canadian Country Music Association Award winnaars zoals o.a. Terri Clark en Bobby Wills.

Why Is the Night So Long

Het programma werd begonnen met de groep “Henhouse Prowlers”, die reeds meerdere keren in Nederland heeft opgetreden en die u hier hoorde met de song “Why Is the Night So Long”, die staat op hun album “Direct from Chicago ” zeer recent uitgebracht in eigen beheer en die eveneens staat op het IBMA promotie album “2013 IBMA Showcase Artists” uitgebracht ter gelegenheid van de komende jaarlijkse “World of Bluegrass Week”.

Tijd voor de eerste video-clip hier met een ‘live” optreden van de Henhouse Prowlers in The Abbey Pub in Chicago op 28 mei j.l. met de song “Caroline”, de 2de track op hun album “Direct from Chicago”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jeanette and Johnny Williams - Your Love Holds the Key

Vervolgens Jeanette & Johnny Williams, die u in dit programma hoorde met de song “Your Love Holds the Key”, die staat op het album de titel “Last Day of Galax uitgebracht door “Mountain Roads Recording”, die eveneens staat op het fraaie IBMA promotie-album ter gelegenheid van de a.s. “Wide Open Bluegrass” festival.

U kunt ook nog even kennismaken met Jeanette en Johnny Williams op respectievelijk staande bas en gitaar en Scott Freeman op de mandoline hier met de song “What Will Become of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In afwijking van voorgaande jaren wordt deze “happening” gehouden in Raleigh North Carolina en bestaat een 4-daagse zakelijke gebeurtenis op het gebied van de bluegrass, een drie-daagse Bluegrass Fan Festival met tot slot natuurlijk “The International Bluegrass Music Awards Show”. Naar verwachting zullen zo’n 16 duizend bezoekers gedurende de week 39 met de grote klapers op vrijdag, 27 en zaterdag, 28 september bezoeken. Naast optredens van bekende groepen zoals de Claire Lynch Band, Lorraine Jordan & Carolina Band, The Del McCoury band, Doyle Lawson & Quicksilver, ook een gezamenlijk optreden van de bluegrassgiganten Sam Bush, Jerry Douglas, Bela Fleck, Alison Krauss, Del McCoury, Tony Rice en Mark Schatz.

The Honey Dewdrops - Hills of Me Home

In ieder geval veel te veel om op te noemen aanwezig niet alleen in de theaters van Raleigh, maar daarnaast ook veel straatoptredens van tal van uitgenodigde groepen, waaronder ook The Honey Dewdrops hier met “Hills of My Home” . Deze song staat op hun album “Silver Lining” zeer recent in eigen beheer uitgebracht evenals het reeds eerder vermelde IBMA album.

De groep bestaant uit Laura Wortman met zang en op banjo en Kagey Parrish eveneens met zang en op gitaar met een aantal vrienden tijdens een opnamesessie in een oude boederij in Catawba Virginia.

Nieuwe groepen en stijlen binnen de bluegrass en houden deze muziek aantrekkelijk voor jong en oud.

The Honey Dewdrops hier tijdens een optreden op een mooie herfstdag tijdens het Newport News Fall Festival of Folklife op de “Arboretum Stage in Newport op 6 oktober 2012 met de titelsong van hun album “Silver Lining”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Kasey Chambers and Shane Nicholson - Wreck and Ruin

Dan nu naar Kasey Chambers & Shane Nicholson hier met de titelsong van hun album “Wreck & Ruin” en vervolgens ook nog “Dustbowl” en “Familiar Strangers” ofwel “bekende vreemdelingen” Deze song staat op hun nieuwe album “Wreck and Ruin” op 11 september vorig jaar uitgebracht door Sugar Hill Records.

Een bijzonder album in de sfeer van de alternatieve akoestische countrymuziek met Kasey Chambers op banjo met lead-zang en haar echtgenoot Shane Nicholson, multi-instrumentalist op accordeon, gitaar, harmoncia en mandoline en ook met lead-zang samen met een aantal muzikale vrienden.

Kasey Chambers, geboren en opgegroeid in Australie met Schotse achtergrond schreef samen met Shane alle 13 songs in de sfeer van de folksongs uit het Appelachie-gebergte.

Dit  album is de opvolger van hun zeer succesvolle akoestische album “ Rattlin’ Bones” met schitterende hedendaagse pure countrysongs.

De meeste liedjes op hun nieuwe album “Wreck and Ruin” zijn een soort liefdesliedjes ofschoon vele toch ook niet altijd echt romantisch zijn zoals bijvoordbeeld “Familiar Strangers” over een verhouding, die is stuk gelopen.

“Dustbowl” is weer van een heel andere orde , zoiets van hoe kan je uit een “stofwolk” ontsnappen , een metafoor dus.

Chambers en Nicholson worden trouwens op dit album bijgestaan door een aantal buitengewoon goede musici het in het bijzonder violist John Bedggood en Jeb Cardwell op dobro.

Het album “Wreck & Ruin” van Kaseu Chambers en Shane Nicholson kan ik van harte aanbevelen.

U als lezer van dit bericht is de tijd aangebroken om toch eens nader kennis te maken met Kasey Chambers en Shane Nicholson hier met de titelsong van hun album “Wreck and Ruin”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jack Clement - Guess Things Happen That Way

Dan nu naar een eerbetoon aan de beroemde liedjesschrijver/gitarist, producer en filmer Jack Clement, die op 8 augustus j.l in Nashville overleed. Jack Clement hier met z’n song “It’ll Be Me”,

Guess Things Happen That Way” en “Dreaming My Dreams with You”.

Deze songs staan op het album met de titel “Guess Things Happen That Way”, dat op 14 september 2004 werd uitgebracht door Duealtone.

Zoals altijd in dit bericht zijn er wel een paar video-clips, die er echt uitspringen en daarvan is deze opname met een “live” optreden van “Cowboy” Jack Clement en Thom Bresh hier met de song “Guess Things Happen That Way” zeker ook een! Echt even de moeite nemen om te kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijdens de vakantieperiode overleed Jack Clement op 82-jarige leeftijd aan leverkanker in Nashville TN. en was ik nog niet eerder in de gelegenheid om u als countrymuziekliefhebber hierover te informeren. “Guess Things Happen That Way”!

In dit programma dus eindelijk terechte aandacht voor deze bijzondere zanger/gitarist, maar vooral ook schrijver/producer en filmer van de ‘oud garde” met heel veel liefde voor de traditionele countrymuziek.

Opgegroeid en opgeleid in Memphis TN kreeg hij tijdens zijn studie aan de Memphis State University zijn bijnaam “Cowboy” Jack Clement als “steel-gitaar” speler in lokale band gedurende de jaren 1953-1955.

Hij ging deel uitmaken van het ontstaan van de “Rock & Roll” geschiedenis, toen hij in 1957 ging werken als producer en technicus voor de befaamde Sam Phillips bij Sun Records, waar hij in dit tijd samenwerkte met toekomstige sterren als Johnny Cash, Carl Perkins en Roy Orbson.

Gedurende de eind jaren ‘50 schreef hij o.a. de songs “Ballad of a Teenage Queen” en “Guess Things Happens That Way”, die gezongen en gespeeld door Johnny Cash zeer hoog genoteerd stonden zowel in de country als de pop-muizkeoverzichten.

Tijdens de herdenkingsdienst voor Johnny Cash in september 2003 zong en speelde Jack Clement nog zijn song “Guess Things happen That Way”.

Voor u als lezer ook nog de mogelijkheid om terug te gaan in de tijd, 1995, eens te kijken en te luisteren naar Johnny Cash hier samen met Jack Clement. Nog zo’n zeer bijzondere video-clip dus echt even de moeite nemen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jack Clement heeft liedjes geschreven, die zijn vertolkt door veel bekende country en popsterren als Dolly Parton, Jerry Lee Lewis, Tom Jones en in de eind jaren ‘80 ook nog de song “When Love Came to Town” voor U-2.

De song “It’ll Be Me”, die u hier ook hoorde van Jack, werd ook zeer bekend van de vertolking door Cliff Richard.

Jack was niet alleen opgenomen in de “Nashville Songwriters Hall of Fame”, maar tevens in the “Countrymusic Hall of Fame”.

Als u als lezer nog een fraai album zoekt van “Cowboy” Jack Clement dan is “Guess Things Happen That Way” een echte aanrader.

Ook nog een fraaie “slide”-show van Jack Clement hier met de song “Dreaming My Dreams With You”, zoals aanwezig op het hierboven vermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Foolish Heart

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met net als de vorige week speciale aandacht voor de DCMA Award winnaars met als eerste Dick van Altena hier met de song “Foolish Heart”, die staat op z’n album “Flowers fron the Moon”.

Dick werd door de Dutch Country Music Association uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” en tijdens het Gala werd de prijs in ontvangst genomen door z’n twee dochters.

Voor een volledig overzicht van de toekenning van de Awards en een verslag van het Awardgala kunt natuurlijkeven doorschakelen de website van de DCMA!

In dit bericht kunt u nog luisteren naar het gelegenheidsduo Dick van Altena en Carmen Steneker hier met de song “It Turned Out to Be You”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Savannah - One Kiss

Vervolgens “One Kiss” door de bekende Nederlandse countrygroep Savannah, die tijdens het DCMA Award Gala niet alleen de Award “Band Electrisch Spelend”, maar tevens tot grote vreugde van Marcel Smulders, z’n vrouw Wilma en de overige bandleden de Award “Show/Festival/Evenement van het Jaar” voor hun “Back to the Country” theatershow in ontvangst konden nemen.

Tijdens dit Award Gala trad Savannah ook nog op met een aantal fraaie countrysongs en met als muzikale toegift ook nog de instrumentele “Signature Polka” met de lead-guitarist Peter Hill in de hoofdrol.

“One Kiss” staat trouwens op hun album met de titel “Savannah” uitgebracht door het Tom Yates label M.O.D. Record label.

Toch even verder terug in de tijd met Savannah en nog Jo Brozio op lead-gitaar hier tijdens een “live” optreden met o.a. ook nog “One Kiss”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Gord Bamford - It Must Be a Woman

Dan nu naar die andere countrymuziek Award Gala op diezelfde zondag, 8 september n.l., die van de Canadian Country Music Association of kortweg CCMA  te Edmonton in de provincie Alberta.

Net als de vorige week in dit programma de multi Award winnaar Gord Bamford hier met de song “Must Be a Woman”, die staat op z’n album “Is It Friday Yet” uitgebracht door Sony Music.

Dit album werd uitgeroepen tijdens de CCMA Award gala te Edmonton Alberta tot “Abum of the Year”, terwijl de song “Leaning on a Lonesome Song” eveneens op dit album aanwezig werd uitgeroepen tot “Song of the Year” en de video-clip werd uitgeroepen tot “CMT Video of the Year”.

Voor u als lezer nog een mooie slide-show van Gord Bamford met z’n song “Must Be a Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terri Clark - Lonesome's Last Call

Vervolgens “Lonesome’s Last Call” door Terri Clark hier met een song, die staat op haar album Roots and Wings”, op 26 juli 2011 uitgebracht door Bear Track Records.

Het was al weer haar 8ste studio-album en Terri Clark werd tijdens het CCMA Award festival onderscheiden met de “Fans’Choice Award” ofwel de “de Award van de Fans, de Publieksprijs”.

De inmiddels 45-jarige countryzangeres/schrijfster en gitarist Terri Clark, geboren in Montreal en opgegroeid in Medicin Hat Alberta hier met haar toelichting op de “Old School Traditional Countrysong: Lonesome’s  Last Call”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Bobby Wills - If It Was That Easy

Vervolgens onze uitsmijter Bobby Wills “CCMA Rising Star Award” en dat is zoiet als “De grote belofte” hier met de titelsong van z’n album “If It Was That Easy”, uitgebracht door On Ramp Records.

Tot slot onze uitsmijter Bobby Wills hier met z’n fraaie country-song “If It Was That Easy.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept.17 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sept.21 ‘13 12.00 – 13.00

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest(en)/groep ***  Titel muziek ***   Titel album   ***   Label

1. Henhouse Prowlers   ***   Why Is the Night So Long   ***   Direct from Chicago/2013 WOB Showcase Artists   ***   Prowlers Music Inc./IBMA

2. Jeanette & Johnny Williams   ***   Your Love Holds the Key   ***   Last Day of Galax/2013 WOB Showcase Artists   ***   Mountain Roads Recordings/IBMA

3. The Honey Dewdrops   ***   Silver Lining/Hills of My Home   ***   2013 WOB Showcase Artists   ***   The Honey Dewdrops/IBMA

4. Kasey Chambers & Shane Nicholson   ***   Wreck and Ruin   ***   Wreck and Ruin   ***   Sugar Hill Records

5. Kasey Chambers & Shane Nicholson   ***   Dustbowl   ***   Wreck and Ruin   ***   Sugar Hill Records

6. Kasey Chambers & Shane Nicholson   ***   Familiar Strangers   ***   Wreck and Ruin   ***   Sugar Hill Records

7. Jack Clement   ***   It’ll Be Me   ***   Guess Things Happen That Way   ***   Dualtone Music

8. Jack Clement   ***   Guess Things Happen That Way      ***   Guess Things Happen That Way   ***   Dualtone Music

9. Jack Clement   ***   Dreaming My Dreams With You   ***   Guess Things Happen That Way   ***   Dualtone Music

10. Dick van Altena   ***   Foolish Heart   ***   Flowers from the Moon   ***   Interlokaal Inlok 110/CRS

11. Savannah   ***   One Kiss   ***   Savannah   ***   M.O.D. Record Label

12. Gord Bamford   ***   Must Be a Woman   ***   Is It Friday Yet   ***   Sony Music Canada

13. Terri Clark   ***   Lonesome’s Last Call   ***   Roots and Wings   ***   Bear Track Records

14. Bobby Wills   ***    If It Was That Easy   ***   If It Was That Easy   ***   On Ramp Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *