They Called It Music

World of Bluegrass 2013!

In dit programma bijzondere aandacht voor het 24ste jaarlijkse IBMA international Bluegrass Music Awards Gala in Raleigh North Carolina met een klein aantal van de genomineerden, zoals “The Gibson Brothers, Russell Moore & IIIrd TymeOut, Marty Raybon, Claire Lynch en Alison Kauss & Union Station.

Afgewisseld door Emily Herring uit San Marcos Texas met twee songs van haar nieuwe album “Your Mistake”.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Rene Meijer & Friends en ook nog het duo Lucas & Gea met een nederlandsetalige song van hun album “Country”.

Dan voor de hedendaagse pop en rock-countrymuziek uit Nasville TN naar Keith Urban samen met Miranda Lambert met een song van zijn nieuwe album “Fuse (DeLuxe)”, Justin Moore eveneens met een song van zijn nieuwe album “Off the Beaten Path (eveneens DeLuxe)” en treedt Luke Bryan op als uitsmijter van dit programma met de song “That’s  My Kind of Night”, die staat op z’n lbum “Crash My Party”.

The Gibson Brothers - They Called It Music

We begonnen dit programma met The Gibson Brothers en de titelsong van hun album “They Called It Music” in maart van dit jaar uitgebracht door Compass Records. Een paar maanden geleden heeft u in dit programma ook al eens een aantal songs kunnen horen van Eric en Leigh Gibson, die wordenu1 bijgestaan door Mike Barber op de bas, Carlton Campbell op de viool en Jesse Brock op de mandoline.

The Gibson Brothers, die in het verleden al veel IBMA Awards in ontvangst mochten nemen, zijn nu ook weer rijkelijk genomineerd n.l. 8 keer voor o.a. “Entertainer of the Year”, “Vocal Group of the Year” en “Song of the Year”.

Tijd voor de eerste video-clip met The Gibson Brothers vanuit hun huis in de staat “New York” hier met de song “The Called It Music”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Russell Moore & IIIrd Tyme Out - Gentle on My Mind

Vervolgens ook nog Russell Moore & IIIrd Tyme Out met de bekende John Hartford song “Gentle on My Mind”, die staat op hun album Timeless Hits from the Past Bluegrassed” zeer recent uitgebracht door Cracker Barrel.

Russell Moore is door de IBMA zes keer genomineerd voor o.a. “Song of the Year” , “Golden Ring” als “Recorded Event of the Year” en Russell Moore zelf als “Male Vocalist of the Year” tezamen met Jamie Dailey, Tim O’Brien, Marty Raybon en Junior Sisk.

Marty Raybon -Beulah Land

Dan ook nog “Beulah Land” door Marty Raybon, ooit lead-zanger bij de countrygroep Shenandoa, hier met een fraaie gospel, die staat op z’n album “Southern Roots & Branches” vorig jaar april uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Marty Raybon wordt hier bijgestaan door o.a. Donnie Allen, Brian Sutton en Tim Stafford op gitaar, Terry en Kenny Smith op respectievelijk op de bas en gitaar,  Justin Moses op banjo, mandoline, dobro en viool en Rob Ickes op dobro.

Marty Raybon - Beulah Land

Deze song had Marty al eens eerder uitgebracht op z’n album “What I Came Here to Do’ in 2008 uitgebracht door Scena Records.

Marty Raybon is door de IBMA genomineerd voor de “Gospel Recorded Performance of the Year” en met hem trouwens ook nog “Say Hello to Heaven” door Doyle Lawson & Quicksilver, “Row by Row” door Balsam Range en “When He Beckons Me Home” door Darin & Brooks Aldridge.

U kunt middels een fraaie stemmige slide-show luisteren naar Marty Raybon met zijn vertolking van de gospelsong “Beulah Land”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Emily Herring - Austin (Ain't Got No) City Limits

Dan maken we nu even een uitstapje naar San Marcos Texas voor Emily Herring hier met de songs “”Austin (Ain’t Got No) City Limits” en “Prairie Lea”.

Deze songs staan op haar album “Your Mistake” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

De countrymuziek houdt niet op bij Austin, maar komt vanuit heel Texas met een lofzang op Willie Nelson, Ray en Toni Price, Ray Wylie Hubbard en bekende fraaie countrymuziekzalen als “Gruene Hall”, The Nutty Brown”of Poodie’s.

Emily treedt zelf ook regelmatig op in diverse gelegenheden in Texas, maar ook in de “Triple Crown”, de Bastrop Brew House” en in de Cheatham Street Warehouse in San Marcos, haar “Hometown”, dat in het midden ligt ligt tussen Austin en San Antonio.

Emily met lead-zang en op gitaar wordt op dit album bijgestaan door o.a. John Freeman op de bas, Joel Weinstein op pedal-steel en dobro, Brian Kelley op lead-gitaar en Wayne Menso op drums.

Als zij rondtoert wordt zij begeleid door John Freeman en Pat Pancratz.

Emily Herring met Texas Honky Tonk op haar album “Your Mistake”, dat in Europa wordt gedistribueerd door de Zweed Peter Holmstedt met zijn promotie & distributie -maatschappij Hemifrån zeer de moeite waard. “Good Music for All People” of tewel “Mooie muziek voor iedereen”!

Tijd om eens kennis te maken met Emily Herring tijdens een “live’ optreden bij Fox Television met de song “Austin (Ain’t Got No) City Limits”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Frank Solivan & Dirty Kitchen - I Fell Short

Dan nu weer terug naar Raleigh North Carolina voor nog eens een drietal genomineerden met om te beginnen Frank Solivan & Dirty Kitchen hier met de song “On the Edge of Letting Go”.

En dat is eigenlijk de titelsong van hun album “On the Edge” in april van dit jaar uitgebracht door Compass Records.

Deze nieuwe dynamische groep wordt in deze song bijgestaan door Tim O’Brien met zang en Rob Ickes op dobro.

Ook deze groep is door de IBMA een aantal malen genomineerd n.l. voor  “Recorded Event of the Year” en “Emerging Artist of the Year” samen met de groep “Della Mae”, Flatt Lonesome, The Spinney Brothers en The Darrell Webb Band

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Frank Solivan & Dirty Kitchen met de song “I Fell Short”, de eerste track van hun album “On the Edge”,tijdens een optreden in de  Loveless Cafe in het programma “Music City Roots” op 22 mei j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Claire Lynch - Dear Sister

In dit programma niet onbekend, want in verband met de promotie van haar nieuwe album “Dear Sister” trad zij zeer recent ook op voor een eenmalig optreden in “De Oude Veiling” te Aalsmeer en trouwens ook andere Europese landen, Claire Lynch hier dus met de titelsong van haar album “Dear Sister” uitgebracht door Compass Records.

Ook dit album is door de IBMA genomineerd voor “Album of the Year”.

Alison Krauss & Union Station - The Dimming of the Day

 “Dimming of the Day” door Alison Krauss & Union Station hier met de Richard Thompson song, die staat op hun album “Paper Airplane” in 2011 uitgebracht door Rounder Records.

Alison Krauss & Union Station zijn door de IBMA ook zes keer genomineerd en Alison zou ook tijdens het Award Gala Festival optreden in een unieke formatie met o.a. Sam Bush, Del McCoury, Bela Fleck, Tony Rice en Mark Schatz, maar Alison Krauss heeft op dit moment problemen met haar stembanden en heeft zich tot haar grote spijt moeten afmelden.

Maar wie weet is zij toch nog in staat op een Award in ontvangst te mogen nemen.

Donderdagavond, 26 september wordt de Award show uitgezonden door Sirius XM Satellite Radio en in samenwerking met hen ook nog door 14 andere netwerken. Wellicht via het internet voor u als lezer nog een mogelijkheid om er bij te zijn.

U kunt ook nog even teruggaan naar het Bluegrass Fan Fest van 1 oktober 2011 te Nashville voor het “live” optreden van Alison Krauss & Union Station met de song “The Dimming of the Day”.

Union Station bestaande uit Jerry Douglas op dobro, Dan Tyminski op gitaar, Ron Block op de banjo en Barry Bales op de bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rene Meijer & Friends

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma eerst nog eens Rene Meijer en vrienden hier met de song “Don’t Ask Don’t Tell”, die staat op z’n debuut album “Dashboard Jesus”.

Van deze groep heeft u de laatste weken al meer kunnen lezen in een van mijn berichten.

Nog even terug naar Nashville om eens te luisteren naar een akoestche repetitie van Rene Meijer samen met Kim Everett met de song “Don’t Ask Don’t Tell” in de Sound Villa Recorders Studio.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luca & Gea - De wind in de zeilen

Vervolgens “De wind in de zeilen” door Lucas en Gea” hier met een song, die staat op hun album “Country” in 2009 uitgebracht door Pink Records.

Voor de verandering eens een nederlandstalige countrysong in dit programma en het kan niet op, want op dit album staan 14 songs, waaronder ook “Chromen Cowboys” (de nederlandse versie) ook bekend van de vertolking door de “Grote Trucker, Henk Wijngaard” van deze Dick van Altena song

Lucas en Gea is een Nederlandstalig zingend duo uit Oude Pekela, dat bestaat uit Lucas Hulshof en Geertje (Gea) Hulshof-de Vries sinds 2000.

In maart 2009 verscheen het album Country en stond 3 weken in de nederlandse album top 100.

Als lezer van dit bericht kunt ook nog luisteren naar Lucas en Gea middels een “slide-show” met een aantal fragmenten van hun album “Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Keith Urban & Miranda Lambert - We Were Us

Dan nu snel door naar Music City USA, Nashville TN voor Keith Urban hier samen met Miranda Lambert met de song “We Were Us”, die staat op z’n album “Fuse” met 13 songs, die op 10 September j.l. werd uitgebracht door Hit Red Records/Capitol Nashville.

Keith Urban & Miranda Lambert

Op dit moment ook verkrijgbaar “DeLuxe” editie met drie extra songs met hedendaagse countrymuziek met zo nu en dan een “cross-over” naar de pop-muziek.

Op dit album staat ook nog de song “Raise ‘Em Up”, waarin Keith samen met Eric Church zingt.

Ook nog even naar Keith Urban voor een fragment van z’n duet met Miranda Lambert “We Were Us”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Justin Moore - Beer

Vervolgens “Beer” door Justin Moore hier met een song, die staat op z’n album “Off the Beaten Path” of te wel “Niet op de bekende geeffende  weg” op 17 September, dus de vorige week dinsdag uitgebracht door The Valory Music Corporation.

Niet dat het plotseling allemaal heel anders is op z’n derde album, want het is nog steeds stevige countrymuziek

Net als bij Keith Urban kunt u ook van Justin Moore een (DeLuxe) editie met 16 tracks aanschaffen, terwijl ook Justin op de track “Old Habits” vokaal wordt bijgestaan door Miranda Lambert, terwijl ook op de 16e track, “For Some Redneck Reasons” Charlie Daniels “acte de presence” geeft.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Justin Moore hier met z’n song “Beer”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Luke Bryan - That's My Kind of Night

Dan nu snel naar onze uitsmijter Luke Bryan hier met de song “That’s My Kind of Night” afkomstig van z’n inmiddels ook hier toch wel bekende album “Crash My party” uitgebracht door Capitol Records.

Ook Luke heeft in het programma “Countrymusic Round-Up” regelmatig opgetreden met songs van z’n vermelde album en is in m’n weblogberichten de laatste weken aan de orde geweest.

Tot slot onze uitsmijter Luke Bryan hier tijdens een ‘live’ optreden met de hedendaagse country pop- song “That’s My Kind of Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept.24 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Sept.28 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest(en) en/of groep ***   Titel muziek ***   Titel Album   ***   Label

1. The Gibson Brothers   ***   They Called It Music   ***   They Called It Music   ***   Compass Records

2. Russell Moore & IIIrd Tyme Out   ***   Gentle on My Mind   ***   Timeless Hits from the Past Bluegrassed   ***   Cracker Barrel

3. Marty Raybon   ***   Beulah Land   ***   Southern Roots & Branches   ***   Rural Rhythm Records

4. Emily Herring   ***   Austin Ain’t Got No City Limits   ***   Your Mistake   ***   Emily Herring

5. Emily Herring   ***   Prairie Lea   ***   Your Mistake   ***   Emily Herring

6. Frank Solivan & Dirt Kitchen with Tim O’Brien & Rob Ickes   ***   On the Edge of Letting Go   ***   On the Edge   ***   Compass Records

7. Claire Lynch   ***   Dear Sister  ***   Dear Sister   ***   Compass Records

8. Alison Krauss & Union Station   ***   Dimming of the Day   ***   Paper Airplane   ***   Rounder Records

9. Rene Meijer & Friends   ***   Don’t Ask Don’t Tell   ***   Rene Meijer

10. Gea en Lucas   ***  De wind in mijn zeilen   ***   Country   ***   Pink Records

11. Keith Urban & Miranda Lambert   ***   We Were Us   *** Fuse   ***   Hit Red Records/Capitol Nashville

12. Justin Moore   ***   Beer   ***   Off the Beaten Path   ***   The Valory Music

13. Luke Bryan   ***   That’s My Kind of Night   ***   Crash My Party   ***   Capitol Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *