Long Hard Road

Alan Jakson - Long Hard Road

In dit programma weer eens terug in de tijd en naar de “Western Swing” ofwel de “Country Swing” uit Texas met een aantal songs door “Rooster Quantrell & The Borders Raiders”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass, niet door  winnaars van IBMA 2013 Awards, maar door de bekende countryzanger/gitarist Alan Jackson met songs van z’n nieuwe album met de titel “The Bluegrass Album”, dat de vorige week dinsdag officieel werd gepresenteerd.

Vervolgens bijzondere akoestische “old time”countrymuziek door The Crooked Jades.

Natuurlijk ook nog de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma door Cash on Delivery en Jacky.

Dan voor de hedendaagse pop en rock -countrymuziek uit Nasville TN de Californische rock-groep “Train” samen met Ashley Monroe met een song van het  album “California 37”, Brad Paisley met een song van zijn laatste album tot dusver “Wheelhouse” en treedt Billy Currington op als uitsmijter van dit programma met de song “Hey Girl”.

Alan Jackson - The Bluegrass Album

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen door Alan Jackson met de songs “Long Hard Road” en “Mary”, die staan op zijn nieuwe album “The Bluegrass Album”, dat op dinsdag 24 september j.l. uitgebracht door EMI/Universal Label.

Alan Jackson hier dus op de bluegrass toer, waarbij hij wordt bijgestaan door een aantal top bluegrassmusici met Scott Coney op akoestische gitaar, Tim Crouch op viool,  Tim Dishman op de bas, Rob Ickes op dobro.

Verder werkten ook nog mee Don Rigsby en Ronnie Bowman  met achtergrondzang, Sammy Shelor op de banjo en Adam Steffey op de mandoline. “The Bluegrass Album” werd geproduceerd door de bekende Keith Stegall.

Rob Ickes, nu ik toch z’n naam hier vermeld ook nog even de mededeling, dat Rob Ickes de vorige week tijdens het IBMA Award Gala werd uitgeroepen tot “dobro-speler van het Jaar”.

Alan Jackson & The Bluegrass Album - Band

Terug naar Alan Jackson, die al een hele succesvolle carriere in de countrymuziek achter de rug heeft, want met zijn 54-jaar behoorde hij ruim een kwart eeuw tot de top in de countrymuziek met o.a. 25 nummer 1 hits en een stevige reputatie als wellicht de beste neo-traditionele zanger/schrijver van zijn generatie en hij is in ieder geval de financieel meest succesvolle.

Maar zoals iedereen weet veranderen de tijden ook in de countrymuziek en besteden de hedendaagse countryradiostations veel aandacht aan jongere country sterren en een mix van country-rock en popmuziek en geven minder aandacht aan de muziek van o.a. Alan Jackson.

Dat geldt niet alleen voor de V.S. en Canada, maar ook voor de grote Nederlandse omroepen. Het moet “hip en jong” zijn.

Maar voor countrymuziek met z’n vele stijlen kunt u zeker nog terecht bij tal van “lokale en regionale” omroepen, die ruim aandacht geven aan wellicht minder commerciele, maar wel fraaie en bijzondere countrymuziek, zoals ook uw “Radio Vrolek” hier in het Groene Hart van de Krimpenerwaard. In deze tijd zijn de meeste radiostations ook via het internet te beluisteren, dus keuze genoeg!

Nog even terug naar Alan Jackson, die gewoon z’n eigen countrymuziekgang gaat en in z’n 15e studio-album heerlijke bluegrassmuziek vertolkt met 8 eigen geschreven mooie nummers en 4 vertolkingen met o.a. ook nog een eerbetoon aan de “Father of Bluegrass” Bill Monroe met “Blue Moon of Kentucky”.

De eerste video-clip is van de eerste song van “The Bluegrass Album” van Alan Jackson en voor u als lezer van dit bericht gelijk al smullen met een fraaie slide-show van de “Long Hard Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Crooked Jades - Little Painter Boy

We blijven nog even bij bijzondere akoestische countrymuziek nu door The Crooked Jades” hier met de songs “Little Painter Boy”, “The Evening Train” en “I Saw a Man at the Close of Day”.

De laatstvermelde song is een dramatisch verhaal uit de begin jaren ‘30 geschreven door G.B. Grayson en er bestaat ook nog een opname van deze song  gezongen en gespeeld door hem samen met Whitter.

Inmiddels al vaak vertolkt door o.a. in de jaren ’60 door Doc Watson and Clarence Ashley en in de jaren ’90 door The Dry Branch Fire Squad op o.a. hun “30th Anniversary” album.

Maar in dit programma gespeeld en gezongen door The Crooked Jades en waarbij deze songs staan op het album met de titel “Unfortunate Rake Volume One” destijds in eigen beheer uitgebracht.

Jeff Kazor schreef “Little Painter Boy”, terwijl het hartverscheurende “The Evening Train” op verzoek van Fred Rose werd geschreven door Hank en Audrey William voor Molly O’Day

Ver terug in de tijd voor Molly O’Day hier met haar vertolking van “The Evening Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Unfortunate Rake – Volume One” van The Crooked Jades met 21 old-timey country en folk songs.

The Crooked Jades - I Saw a Man at the Close of Day

De groep, afkomstig uit Californie, bestaat uit Jeff Kazor met leadzang en op gitaar en piano, Lisa Berman met zang en op een Hawaiian steel gitaar en resonator gitaar, Tom Lucas met zang en op de banjo, Dan Lynn met zang en op viool met nog hulp van Bill Foss op viool en mandoline, Erik Pearson op banjo.

Zo nu en dan kwam daar nog assistentie bij zoals o.a. Richard Buckner op lead-gitaar en zang, Mayne Smith op pedal-steel.

Van deze groep is nadien o.a. ook nog het album “Unfortunate Rake Volume Two” uitgebracht door Copper Creek Records en het bijzondere album “Seven Sisters : A Kentucky Portrait”.

Bijzondere akoestische “old-timey” countrymuziek, die u bijna uitsluitend kunt horen bij een lokale omroep door liefhebbers van deze meestal niet commerciële muziek gepresenteerd.

Van “The Crooked Jades” heb ik al eens eerder een video-clip opgenomen in m’n weblog, maar van de muziek van het album “Unfortunate Rake Volume One” was niets te vinden en dus zelf maar een clip aangemaakt, waarbij u kunt kijken naar een slide-show met afbeeldingen van het album en luisteren naar de song “I Saw a Man at the Close of Day”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rooster Quantrell & The Border Raiders - Where Were You

Dat geldt ook voor de Western Swing ook wel “Country Swing’ genoemd door Rooster Quantrell & The Border Raiders” hier met de songs “Where Were You” en “I’ll Forgive You”.

Deze songs staan op het album “20 Great Songs From The New King Of Western Swing” in 1998 uitgebracht door Stardust Records International.

Dit is een “Independent Countrymuziek” promotor ooit in het grijze verleden opgericht door Colonel Buster Doss, die meer dan 50 jaar zeer actief was met niet alleen het promoten van de countrymuziek via een uitgeverij, maar ook ooit een radiostation beheerde evenals een aantal theaters, zelf muziek schreef en jonge countryartiesten begeleidde.

Rooster Quantrell

Rooster Quantrell & The Border Raiders nemen de luisteraar mee terug in de tijd toen “Good Ol’ Western Swing” zeer populair was.

Op dit moment is er trouwens sprake van een hernieuwde belangstelling voor deze fraaie muziek, want in de afgelopen periode heb ik u in het programma “Countrymusic Round-Up” ook al eens deze muziek van de “Time Jumpers” met o.a. Vince Gill, de ook zeer succesvolle Candese groep “The Western Swing Authortity” evenals “The GRO” ofwel de “Great Recession Orchestra” laten horen.

Zoals reeds vermeld is Colonel Buster Doss niet alleen zeer betrokken geweest bij de samenstelling van deze “Western Swing” groep met o.a. de pianospeler van de bekende Texaanse countryzanger/gitarist Mark Chesnutt, maar hij schreef ook nog eens alle 20 songs van dit album.

Het album kreeg ik trouwens van mijn collega-country DJ, Dick Groot, van het radioprogramma “WL-Country” , dat op de maandagavond tussen 20.00 en 22.00 door RTV Purmerend wordt uitgezonden evenals trouwens op de woensdagavond via het radiosprogramma “Herringtown Country” van Radio Enkhuizen.

Zoals reeds eerder vermeld voor bijzondere countrymuziek moet u gewoon bij de lokale omroepen zijn, die net als uw lokale omroep “Vrolek” ook via het internet meestal zijn te beluisteren.

Nu wordt het toch wel tijd om eens kennis te maken met de muziek van Rooster Quantrell & The Border Raiders hier met de song “I’ll Forgive You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cash on Delivery - Stupidiville

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met “Cash on Delivery” hier met de song “Stupidville” met lead-zang door Jaqueline van der Griend vokaal bijgestaan door Wim van de Vliert en de andere leden van Cash on Delivery.

Deze song staat op het album “Echoes of Leaving”, dat in het voorjaar van 2007 werd uitgebracht via Rounder Europe.

Nu Jaqueline van der Griend, zeer actief onder haar artiestennaam Jacky “Cash on Delivery” heeft verlaten gaat de band verder in een 4-mans formatie, terwijl bij “grotere” optredens de de ook in Nederland zeer bekende Amerikaanse countryzangeres  Pam MacBeth de groep op een fraaie manier komt versterken.

Pam MacBeth hier samen met leden van “Cash on Delivery” tijdens een “live” optreden met de titelsong van haar album “Part of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jacky - Living in a Lovesong

Vervolgens “Living in a Lovesong” door Jacky en dat is dus de artiestennaam van Jacqueline van der Griend.

Vorig jaar werd zij nog door de  DCMA uitgeroepen tot “beste zangeres” en ook dit jaar weer genomineerd.

Na een succesvol optreden in “The Voice of Holland” kreeg Jacqueline een platendeal bij het Volendamse Vosound, het label van Jan Smit.

Jacky heeft niet alleen een nieuwe naam, maar ook een nieuwe look en een nieuwe sound, die pop mengt met country.

Jacky wordt begeleid door een grote professionele band (de Marcel Fisser Band, bekend van radio en TV) en tijdens het DCMA-Award Gala in Waspik, trad zij met deze groep op met ook nog de genomineerde Wim van Vliert op gitaar en achtergrond-zang.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar Jacky hier met de Marcel Fisser Band met de titelsong van haar album “Living in a Lovesong”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Train and Ashley Monroe - Bruises

Dan nu naar de Amerikaanse Country Billboard toppers met als eerste de Californische rock-groep “Train & Ashley Monroe” hier met de song “Bruises”.

Deze song staat op het album “California 37” uitgebracht door Columbia Records.

Ashley Monroe kennen wij natuurlijk niet alleen haar deelname in het trio “Pistol Annies” met o.a. Miranda Lambert, maar ook van haar fraaie solo-album “Like a Rose”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Warner Bros.

Nog even herinneringen ophalen in de song “Bruises” middels een fraaie video-clip van “Train” en Ashley Monroe.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brad Paisley - Wheelhouse - I Can't Change the World

Vervolgens “I Can’t Change the World” door Brad Paisley hier met een song, die staat op z’n album “Wheelhouse” in april van dit jaar uitgebracht door Arista Nasville.

Brad Paisley neemt ons in z’n nieuwe album “Wheelhouse” mee over de hele wereld zo nu en dan ver buiten de “Southern Comfort Zone”, ook een van z’n songs van dit album.

Dat blijkt trouwens ook uit z’n samenwerking met o.a. LL Cool J in het nummer “Accidental Racist”.

Maar ook in dit album nog een optreden samen met Charlie Daniels en in de song “Outstanding in Our Field” met een samenwerking met countryzangers Dierks Bentley, Hunter Hayes en Roger Miller.

Hier nog een optreden van Brad Paisley hier met de song “I Can’t Change the World” tijdens de Amerikaanse show “America’s Got Talent” 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Billy Currington - Hey Girl

En jawel, dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma  Billy Currington hier met de song “Hey Girl”, die staat op z’n album “We Are Tonight”, dat op 17 september j.l. werd uitgebracht door Mercury Nashville.

Tot slot een kijkje achter de schermen met onze uitsmijter Billy Currington hier bij de montage van z’n song “Hey Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use on the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry in Het Verre Westen en Groene Hart van de Krimpenerwaard” met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de lokale omroep Vrolek in de gemeente Nederlek ( Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek).

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct.1 ‘13 19.00 – 20.00 uur Heruitzending op Oct.5 ‘13 12.00 – 13.00

Samenstelling, Techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek ***   Titel Album   ***   Label

1. Alan Jackson   ***   Long Hard Road   ***   The Bluegrass Album   ***             EMI/Universal Nashville

2. Alan Jackson   ***      Mary   ***   The Bluegrass Album   ***                EMI/Universal Nashville

3. The Crooked Jades   ***   Little Painter Boy   ***   The Unfortune Rake Vol. One   ***   The Crooked Jades/Jade Note Music

4. The Crooked Jades   ***   The Evening Train   ***   The Unfortune Rake Vol. One   ***   The Crooked Jades/Jade Note Music

5. The Crooked Jades   ***   I Saw a Man at the Close of Day   ***   The Unfortune Rake Vol. One   ***   The Crooked Jades/Jade Note Music

6. Rooster Quantrell & The Border Raiders ***   Where Were You   ***   20 Great Songs From The New King Of Western Swing   ***   Stardust Records International

7. Rooster Quantrell & The Border Raiders ***   I’ll Will Forgive You   ***   20 Great Songs From The New King Of Western Swing   ***   Stardust Records International

8. Cash on Delivery   ***   Stupidville   ***   Echoes of Leaving   ***   Rounder Europe

9. Jacky   ***   Living in a Lovesong   ***   Living in a Lovesong   ***   Vosound Records/ Heartselling

10. Train & Ashley Monroe   ***   Bruises   ***   California 37   ***   Columbia Records

11. Brad Paisley   ***   I Can’t Change the World   ***   Wheelhouse   ***   Arista Nashville

12. Billy Currington   ***   Hey Girl   ***   We Are Tonight   ***   Mercury Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *