Mendocino County Blue

Steep Canyon Rangers - Mendocino County Blue

Zoals altijd in dit programma weer bijzondere countrymuziek met deze keer aandacht voor Don Rich, de in 1974 verongelukte guitarist, violist, zanger en leider van The Buckaroos, de begeleidingsgroep van Buck Owens.

Natuurlijk beginnen we dit programma met de bluegrassmuziek en gaan daarvoor nog even terug naar de jaarlijkse International Bluegrass Music Awards Gala op donderdag, 26 September met The Boxcars, de groep Della Mae en als gastheer van die avond The Steep Canyon Rangers.

Vervolgens blijven we nog bij dezelfde muziek met Donna Ulisse en twee songs van haar nieuwe album “Showin’ My Roots”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan tijd voor de Nederlandse inbreng met deze keer uit Amersfoort Marco Hemelrijk met een tweetal covers van Alan Jackson songs.

Dan voor de pop en rock-countrymuziek naar Nasville TN voor Tracy Lawrence met uit 1995 een “live”-optreden, Ashley Monroe met een song van haar album “Like a Rose”, uit Canada Charlie Major met z’n single “A Night to Remember” en  treedt Tyler Farr tenslotte op als uitsmijter van dit programma met de song “Redneck Crazy”.

The Boxcars - Alone and Wondering Why

Het programma “Countrymusic Round-Up werd begonnen door The Boxcars met de song “Alone and Wondering Why”, die staat op hun album “All in”, dat vorig jaar maart werd uitgebracht door Mountain Home.

 Inmiddels is op 30 april van dit jaar hun opvolger “It’s Just a Road” uitgebracht .

De groep, bestaande uit Adam Steffey, Ron Stewart, John Bowman, Keith Garrett en Harold Nixon, ontving tijdens het bovenvermeld IBMA Award Gala trouwens “The Instumental Group of the Year” Award.

Tijd voor The Boxcars hier met een “live”optreden in de studio van Sirius XM te Nashville TN met de song “You Took All the Ramblin’ Out of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Della May - Pine Tree

Daarna de uit Boston afkomstige groep “Della Mae” bestaande uit vijf multigetalenteerde dames met de song “Pine Tree”, die staat op hun debuutalbum “This World Oft Can Be”, waarbij super-gitarist Bryan Sutton optrad als producer.

Zij werden op die fraaie bluegrass-avond in Raleigh North Carolina uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year” ofwel “De beste Nieuwkomers van het Jaar” .

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Della Mae hier met de song “Jamie Dear”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Steep Canyon Rangers - Mendocino County Blue

En vervolgens in dit programma ook nog “Mendocino County Blue” door The Steep Canyon Rangers uit Brevard North Carolina hier met een song, die staat op hun album “Tell The Ones I Love” op 10 september j.l. uitgebracht door Rounder Records.

Toen het tijd werd voor de Steep Canyon Rangers om een opvolger van hun album “Nobody Knows You” uit 2012 op te nemen vertrokken zij uit hun woonplaats naar Woodstock in de staat New York  om gebruik te maken van Levon Helm’s beroemde studio, “Home of the Midnight Ramble”,met de Grammy Award winnaar producer Larry Campbell en technicus Justin Guip.

Zij waren daarvoor eerder reeds door Levon Helm uitgenodigd, nadat zij een keer hadden opgetreden tijdens diens “Midnight Ramble Show”. Door het jammerlijke overlijden van Levon, de zeer bekende drummer, lead-zanger en achtergrondzanger en mandolinespeler van “The Band” op 19 april 2012, was dat totdusver achterwege gebleven.

Steep Canyon Rangers at the Levon Helm Studios

Een nieuwe ontwikkeling voor de groep, waarbij Campbell de leiding had over de opnames, terwijl zij tot dusver daarvoor zelf altijd de verantwoordelijkheid hadden.

Een fraai album met hedendaagse bluegrassmuziek, waarbij de grenzen zo nu en dan worden opgerekt bij het gebruik van drums en percussie in een tweetal songs n.l. de titelsong van het album  “Tell The Ones I Love” en het funky “Camelia”.

De groep bestaande uit Mike Guggino op mandoline, Charles R. Humphrey III op de bas, Woody Platt op guitaar en lead-zang, Nicky Sanders op viool en tenslotte Graham Sharp op banjo en eveneens met leadzang en achtergrondzang net als trouwens de overige leden, werd voor deze gelegenheid versterkt met drummer Jeff Sipe .

IBMA - Awards

Tijdens de IBMA Award show traden zij niet alleen op als gastheer maar traden ook zelf op evenals tal van andere groepen zoals The Del McCoury band, Blue Highway, Dailey & Vincent en Rhonda Vincent & The Rage.

Toch ook nog The Steep Canyon Rangers voor u hier met de titelsong van hun album “Tell The Ones I Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Donna Ulisse - Your Good Girl's Gonna Go Bad

Dan nu door naar Donna Ulisse hier met de song “Your Good Girl’s Gonna Go Bad”, een fikse waarschuwing voor degene, die het aangaat en de Ralph Stanley song “If That’s the Way You Feel”.

Deze songs staan op haar album “Showin’ My Roots”, dat op dinsdag 15 oktober a.s. officieel zal worden gepresenteerd, maar hier al wel te horen bij uw Radio Vrolek in het Groene Hart van de Krimpenerwaard.

Het mag wellicht enigzings verwonderlijk zijn voor een singer/songwriter als Donna, die door de IBMA al voor twee achtereenvolgende jaren werd genomineerd voor de Award “Songwriter of the Year”, om een album uit te brengen met haar vertolking van bekende songs, maar dat is het wel.

Maar alle songs van het album worden door Donna Ulisse op een bijzondere wijze vertolkt, waarbij twee songs door haarzelf zijn geschreven, terwijl de overige 11 een ferme basis vormen van haar muzikale erfenis en zo bij haar thuis horen, dat ze ook deze songs zelf had kunnen schrijven

Donna tevens co-producer van het album wordt bijgestaan door o.a. op gitaar virtuoos Bryan Sutton, die tijdens de IBMA Award Gala werd uitgeroepen tot “Guitarplayer of the Year 2013”, Rob Ickes “Dobroplayer of the Year”

Vervolgens ook nog Andy Leftwich op mandoline en viool, Viktor Krauss en Byron House op de staande bas.

Sam Bush zingt op dit album nog samen het Donna  in de traditionele werksong “Take This Hammer”, terwijl verder vokale ondersteuning wordt verleend door  John Cowan, Carl Jackson, Larry Cordle, Fayssoux McLean, Larry Stephenson, Frank Solivan, Jerry Salley en Rick Stanley, de echtgenoot van Donna en tevens deel uitmakend van de groep.

Jawel, jawel Rick Stanley is een neef van de zeer bekende Dr. Ralph Stanley.

“Showin’ My Roots” door Donna Ulisse uitgebracht door Hadley Music Group zeer aanbevelenswaardig.

Voor het bijwonen van een “live” optreden van Donna Ulisse met de song “Black Snake” hier tijdens IBMA’s Fan Fest 2012 kunt u gebruik maken van onderstaande link!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don Rich - Your Heart Turned Left (And I Was on the Right)

Dan nu naar Californie van de jaren 60- midjaren 70 met de leider van The Buckaroos, Don Rich, hier met de songs “Your Heart Turned Left (And I was on the Right) en “A Girl I Used to Know”, die staan op het album “Don Rich Sings George Jones”.

Dit album werd begin van dit jaar uitgebracht door Omnivore Recordings.

Hierna ook nog “The Race Is On” maar nu gezongen door Buck Owens samen met The Buckaroos hier die eveneens staat op het album “Don Rich Sings George Jones” begin van dit jaar uitgebracht door.

Een album met 10 opnames uit de jaren ‘70, die nog ergens waren opgeslagen en nooit uitgebracht, maar nu dus door Omnivore Recordings als nog op een album gebrand met daarbij nog vier songs van Buck Owens & The Buckaroos.

In 1959 Buck Owens ontdekte Don Rich als violist en zanger actief in een bandje in Californie en vroeg hem vervolgens om samen als duo verder op te trekken. Dat hebben zij dan vervolgens ook jaren gedaan, waarbij bij optredens vaak lokale musici meespeelden.

Voor u als lezer van deze blog ook nog even de mogelijkheid om luisteren naar Don Rich met The Buckaroos hier met de song “A Girl I Used to Know”, zoals op het fraaie album aanwezig.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor opnames in een studio was dat natuurlijk lastig en in 1963 trokken zij dan een bas speler aan evenals een pedalsteel-gitarist en drummer en werd met een echte band rondgetoerd. Don werd leider van de groep, waarbij Buck Owens zich kon concentreren op de lead-zang.

Later maakte ook Merle Haggard nog deel uit van de groep en Merle bedacht de naam “the Buckaroos” voor de band.

Buck Owens and Don Rich

De tophits zal ik niet allemaal noemen maar “Act Naturally” en “Love’s Gonna Live Here”” behoorden daar ook zeker bij.

In juli 1974 verongelukte Don Rich door een motorongeluk op weg naar z’n vakantieverblijf aan de kust. Buck Owens was er helemaal kapot van en kon  jaren niet over praten over het overlijden van z’n beste vriend Don Rich.

Een mooi album ter herinnering aan Don Rich met daarbij ook nog vier solo-tracks van Buck Owens & The Buckaroos, speciaal gemaakt voor de “Hee Haw” TV-show, waarvan er ook twee van 1975, dus na het tragische ongeluk van Don.

Terug naar betere tijden hier Don Rich samen met Buck Owens en The Buckaroos in hun bijzondere Nudie-pakken met de song “Don’t Let Her Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Marco Hemelrijk - Freight Train

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma deze keer door Marco Hemelrijk uit Amersfoort met een cover van Alan Jackson’s “Freight Train” en “Here in the Real World”.

De song “Freight Train” is oorspronkelijk van Alan Jackson en de titelsong van zijn album, dat in 2010 werd uitgebracht door Arista Nashville, terwijl het album “Here in the Real World” reeds in 1989 werd uitgebracht eveneens door Arista.

Terug naar Marco Hemelrijk uit Amersfoort, een multi-instrumentalist en zanger, die al jaren onderweg is in de muziek met vooral de laatste jaren actief in het country-genre, maar dat is ook weer niet zo vreemd, want dat kreeg hij van huis uit mee.

Inmiddels bespeelt hij de meeste instrumenten zelf met zo nu en dan vokale ondersteuning en maakt zelf opnames in z’n eigen studio

Een album is nog niet uitgebracht, maar u kunt voor meer informatie eens een kijkje in z’n website ! nemen.

Tijd om eens kennis te maken met Marco Hemelrijk hier in z’n studio met de song “Here in the Real World.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tracy Lawrence - Renegades, Rebels and Rogues

Dan nu naar Nashville TN voor de  countrymuziek met als eerste Tracy Lawrence hier met de song “Renegades, Rebel and Rogues”.

Deze song is de eerste track van z’n album “Live & Unplugged”, dat in 1995 werd uitgebracht door Atlantic.

Als lezer van dit bericht is het nu ook weer eens tijd voor een grappige video-clip en daarvoor die van Tracy Lawrence hier met de song “Renegades, Rebels and Rogues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ashley Monroe - You Got Me

Vervolgens “You Got Me” door Ashley Monroe hier met een song, die staat op haar album “Like a Rose”, dat vorig jaar December werd uitgebracht door Warner brothers.

Countryzangeres en schrijfster Ashley Monroe had al veel ervaring in de “showbusiness toen zij op 19-jarige leeftijd in 2007 haar eerste album met haar eigen naam als titel via Columbia Records uitbracht.

Ze komt uit een muzikale familie met een voorliefde voor de countrymuziek, is afkomstig Knoxville Tennessee en deed al op 11-jarige leeftijd succesvol mee aan een talentencontest in Pidgeon Forge, de woonplaats van Dolly Parton.

Een persoonlijk ernstig drama overkwam haar op 13-jarige leeftijd, toen haar vader overleed en dat verhaal is te beluisteren in haar titelsong “Like a Rose”.

Ashley maakt ook furore als zangeres in het trio “Pistol Annies” met o.a ook nog Miranda Lambert.

Voor u ook nog de link naar een video-clip van Ashley Monroe hier tijdens een “live”optreden met de song “You Got Me” op 21 augustus j.l. in the Webster Hall te New York City.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Charlie Major - A Night to Remember

Dan nu snel door naar Canadese countryzanger Charlie Major, die een aantal nummer 1 Hits op z’n naam heeft staan evenals het feit, dat hij vanaf 1994 drie achtereenvolgende keren door de CCMA werd uitgeroepen tot “Vocalist of the Year” hier met z’n single “A Night to Remember” uitgebracht door MDM Recordings.

Deze song staat trouwens op z’n verzamelalbum “The Best 20 of the the Last 20: The Greatest Hits” bestaande uit twee CD’s

U kunt ook nog even luisteren naar Charlie Major hier met de song “It Can’t Happen to Me”, die staat op z’n album “The Other Side” in 1995 uitgebracht door

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Tyler Farr - Redneck Crazy

En dan is het nu  tenslotte tijd voor onze uitsmijter Tyler Farr met de titelsong van z’n album “Redneck Crazy” op 30 September j.l. uitgebracht door Sony Music Entertainment.

Deze song werd reeds eerder als single uitgebracht en werd z’n eerste Top 10 Hit in dit jaar 2013.

Nou ja dan natuurlijk ook de link naar de laatste videoclip in dit bericht met onze uitsmijter Tyler Farr hier met z’n song “Redneck Crazy”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Uitzending gemist? Jammer, jammer, maar u krijgt een herkansing, want het programma wordt op zaterdag van 12.00-13.00 herhaald en natuurlijk ook via “streaming audio” middels het internet overal op de wereld te beluisteren.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Date: Oct.8 ‘13 19.00 – 20.00 uur Rebroadcasted on Oct.12 ‘13 12.00 – 13.00 (CET)

Radio Vrolek- Lekkerkerk & Krimpen a.d. Lek at http://www.vrolek.nl

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   Titel muziek   ***Titel album   ***   Label

1. The Boxcars   ***   Alone and Wondering Why   ***   All In   ***   Mountain Home

2. Della Mae   ***   Pine Tree   ***   This World Oft Can Be   ***   Rounder Records

3. Steep Canyon Rangers   *** Mendocino County Blue   ***   Tell The Ones I Love   ***   Rounder Records

4. Donna Ulisse   ***   Your Good Girl’s Gonna Go Bad   ***   Showin’ My Roots   ***   Hadley Music Group

5. Donna Ulisse   ***   If That’s the Way You Feel   ***   Showin’ My Roots   ***   Hadley Music Group

6. Don Rich   ***   Your Heart Turned Left ( And I Was on the Right)   ***   Sings George Jones   ***   Omnivore Recordings

7. Don Rich   ***   A Girl I Used to Know   ***   Sings George Jones   ***   Omnivore Recordings

8. Buck Owens   ***   The Race Is On   ***   Omnivore Recordings

9. Marco Hemelrijk   ***   Freight Train   *** single: Freight Train   ***   Marco Hemelrijk

10. Marco Hemelrijk   ***   Here in the Real World   ***   single: Here in the Real World  ***   Marco Hemelrijk

11. Tracy Lawrence   ***   Renegades, Rebels & Rogues   ***   Live   ***   Lawrence Music Group

12. Ashley Monroe   ***   You Got Me   ***   Like a Rose   ***   Warner Bros.

13. Charlie Major   ***   A Night to Remember   *** single: A Night to Remember   ***   MDM Recordings

14. Tyler Farr   ***   Redneck Crazy   ***  Redneck Crazy   ***   Sony Music Entertainment

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *