For Reasons I’ve Forgotten

 

Het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” van week 3 is weer een gezamenlijk programma met Leendert J. van der Hoeven, de ex- samensteller en presentator van het vroegere radioprogramma “Nashville Express”.

De schijnwerpers zijn in dit programma gericht op een aantal van de mooiste countrysongs, die we konden vinden in onze muziekschuur met o.a. een aantal gelegenheids duo’s zoals John Prine met Mac Wiseman,  Justin Trevino met Wanda Jackson en  Trisha Yearwood met Raul Malo.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Country Gentlemen” met hun “Circuit Rider” en John Starling samen met o.a. Ricky Skagss en Herb Pedersen met de song “Hobo on a Freight Train”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna gaan we gewoon door met onze topkeuzes met o.a. uit Texas Heybale, Rick Trevino en uit Nashville o.a. Alan Jackson samen met Jeannie Kendall.

Het gezamenlijke programma “Countrymusic Round-Up en Nashville Express werd begonnen met The Country Gentlemen met de song “Circuit Rider”.

Deze song staat o.a. op het verzamelalbum “the Complete Vanguard Recordings in 2002 uitgebracht door Vanguard.

The Country Gentlemen met Charlie Waller op gitaar en met leadzang, Mike Auldridge op dobro, Doyle Lawson op mandoline met zang, Ricky Skaggs als gastspeler op de viool, Bill Emerson op de banjo, James en Jim Baily eveneens op banjo, Jerry Douglas op dobro en tenslotte nog Bill Yates op de bas.

The Country Gentlemen in z’n gloriejaren gedurende de mid-jaren ‘70 wordt geschouwd als één  van de beste bluegrassgroepen van die tijd.

De titel van de song “Circuit Rider” gaat nog verder terug in de tijd, naar een periode, waarin predikanten te paard rondreisden om familie’s op het platteland te bezoeken en met hun godsdienst oefeningen te houden.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Country Gentlemen hier met de song “Circuit Rider”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de song “Hobo on a Freight Train to Heaven” gezongen en gespeeld door John Starling.

Deze song staat op zijn album “Long Time Gone” en dat in 1980 voor de eerste keer werd uitgebracht door Sugar Hill Records. Later werd dit album nog een aantal keren opnieuw uitgebracht.

John Starling hier tezamen met de bijna voltallige Seldon Scene Line-Up met Mike Auldridge op dobro, Ben Eldridge op de banjo Tom Gray op de bas, John Duffey en Mike Auldridge met achtergrondzang en ook nog Scott Johnson op de piano als gastspeler.

Maar er waren nog veel meer muzikale vrienden aanwezig zoals bijvoorbeeld o.a. ook nog Ricky Skaggs en Herb Pedersen Sam Bush op mandoline, Lowell George op slide-gitaar.

U kunt als lezer van dit bericht luisteren naar John Starling hier met lead-zang en op rhythm-gitaar met de overige leden van Seldom Scene met de song “He Rode All the way to Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het tijd voor de keuze van Leendert J. , het gelegenheidsduo  zanger/gitarist Justin Trevino uit Texas en  Wanda Jackson met de song “What Have We Done”.

Deze song staat op het album “The Scene of Crying” in 2002 uitgebracht door New West Records.

Een album van Justin Trevino met 12 songs, waarbij Justin bij deze song vokaal werd bijgestaan door “good old” Wanda Jackson, die in 1954 haar eerste opname uitbracht en later bekend werd als “The Queen of Rockabilly”.

Wanda Jackson inmiddels 86-jaar is vorig jaar met pensioen gegaan.

Nog even terug voor een optreden in een Texas Dancehall van Justin Trevino hier tezamen met Amber Digby met de song “Texas Honky Tonk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog Trisha Yeardwood en Raul Malo hier met de song “For Reasons I’ve Forgotten”.

Deze song staat op het album “Hearts in Armor”, dat in 1992 werd uitgebracht via MCA Nashville.

Het was haar 2de studio album met 10 songs, waarbij ze werd muzikaal werd bijgestaan door het crème de la crème van de countrymuziek met o.a. Jerry Douglas op dobro, Sam Bush op mandoline, Billy Walker Jr. op gitaar met ook nog vokale ondersteuning door Emmylou Harris, Garth Brooks en Vince Gill.

Nog even terug in de tijd voor Trish Yearwood en Raul Malo hier met de song “For Reason’s I’ve Forgotten”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar de begin jaren van deze eeuw voor het gelegenheidsduo  John Prine en Mac Wiseman hier met de song “The Blue Side of Lonesome”.

Deze song staat op hun album “ Standard Songs for Average People” op 24 april 2007  uitgebracht door Oh Boy, de platenmaatschappij van John Prine.

De titel van het album vertelt het verhaal goed “Standard Songs for Average People” of te wel “ De bekende songs voor U en mij”.

Een album met 14 country klassiekers vertolkt door de eerbiedwaardige zanger/schrijver John Prine en de bluegrass balladenzanger Mac Wiseman.

Beiden zijn niet meer onder ons, want John Prine overleed in april 2020 op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona, terwijl bluegrass pionier Mac Wiseman een jaar daarvoor op de leeftijd van 93 jaar aan nierfalen overleed in Nashville TN.

U kunt hier nog luisteren naar het dramatische verhaal “The Blue Side of Lonesome” gespeeld en gezongen door John Prine en Mac Wiseman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “When It’s Lamp Lighting Time in the Valley” door Mac Wiseman hier met een song, die staat op z’n laatste album “Songs from My Mother’s Hand”, dat in 2014 werd uitgebracht door “Wrinkled Records”.

Mac Wiseman , die als kind in de jaren ‘30 opgroeide in Crimora gelegen in de Shenanandoah Valley Virginia.

Een album met 12 bijzonder fraaie songs vol met zeer persoonlijke herinneringen van Mac Wiseman geproduceerd door Eric Brace eveneens met zang en Thomm Jutz op gitaar en met zang,

Op het album wordt Mac Wiseman ook nog muzikaal bijgestaan door o.a. Sierra Hull met zang en op mandolin en Justin Moses op dobro en viool.

Voor een andere uitvoering van de song “When It’s Lamp Lighting Time in the Valley” door Mac Wiseman, die o.a. staat op het album “Ballad of Davy Crockett – The Best of Mac Wiseman” in 2013 uitgebracht door AP Digital.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijd voor de keuze van Leendert J. met één van z’n meest favoriete countryzanger en groep uit Californie “Buck Owens & His Buckaroos” met de song “Heart of Glass”.

Deze song staat op het album “Open Up Your Heart”, dat in 1966 werd uitgebracht door Sundazed Music.

In 1995 werd deze LP trouwens  opnieuw uitgebracht, maar nu op een fraaie CD door Sundazed Music.

Buck Owens hier nog met z’n vriend en multi-instrumentalist Don Rich, tevens leider van The Buckaroos, die op 32-jarige leeftijd door een ongeluk om het leven kwam.

Voor u als lezer nog even ver terug in de tijd voor een optreden van Buck Owens, Don Rich & The Buckaroos met de titelsong van het album “Open Up Your Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  “No One Mends a Broken Heart Like You” door de Texaanse Barbara Mandrell hier met een song, die staat op haar album “Moments”, dat in 1986 is uitgebracht door Geffen.

Een album met 10 songs, waarvan ook deze song in de top van de countrymuziek overzichten heeft gestaan.

Barbara Mandrell, een Multi-instrumentaliste en zangeres en dat heeft u als luisteraar natuurlijk al kunnen horen met 55 hits in de Amerikaanse country en pop muziek overzichten.

Zij heeft zich inmiddels terug getrokken in de omgeving van Nashville.

Tijd om nog eens weer kennis te maken met Barbara Mandrell met haar song “No One Mends a Broken Heart Like You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel door naar Austin Texas voor de groep Heybale hier met de song “Mr. Recordman”.

“Heybale” hier met leadzang door de bekende solo-guitarist Redd Volkaert met een song, die staat op hun album “The Last Country Album”, dat in 2008 is uitgebracht door Shuffle 5.

Het album “The Last Country Album” bevat 13 schitterende songs.

Heybale is een samenstelling van een aantal top musici uit Austin met de Continental Club aan de Mainstreet in het centrum als “thuishaven”.

Met gitarist en zanger Redd Volkaert, die lange tijd bij Merle Haggard heeft gespeeld en ook vaak wordt gevraagd als sessie-musicus, Earle Poole Ball op de piano met achtergrond zang ook als zo’n veteraan, die eveneens bij Merle Haggard heeft gespeeld evenals trouwens bij Johnny Cash, verder terug in de tijd bij The Byrds en Buck Owens.

Vervolgens nog de veteranen Kevin Smith op de bas en drummer Tom Lewis met tenslotte Gary Claxton, rhythm-gitarist evenals lead-zanger vooral opvallend bij de song “House of Secrets”, die begin januari 2011 helaas zelfmoord pleegde.

Maar ook de lead-zang van Earl Poole Ball bij “Livin’ in a Cheap Motel” en “Honky Tonk Mood” is van grote klasse, terwijl Redd Volkaert de lead-zang van de bekende Willie Nelson song “Mr. Recordman” voor z’n rekening neemt.

U kunt hier ook nog luisteren naar Heybale hier met de song “California Wine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog even in Texas voor Rick Trevino hier met de song  “Loving You Makes Me a Better Man”, die staat op z’n album “Whole Town Blue”.

“The Whole Town Blue” werd op 23 oktober 2006 uitgebracht door Warner Bros Nashville.

Een mooi album , want naast de sensuele bolero “Autumn Rose” ook nog fraaie country ballade’s als onder meer “Seperate ways” en via de stevige South Texas Swing  “Better in Texas” naar de  Honky Tonker “Because of You”.

Vanuit het desolate Texaanse landschap voor u als lezer Rick Trevino met de song “Separate Ways”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma geselecteerd door Leendert J. met als eerste Alan Jackson met de song “Livin’ on Love”, die staat op z’n album “Who I Am”, dat in 1994 werd uitgebracht door Arista Nashville>

Het bevat de nummer één singles “Summertime Blues”, “Gone Country”, en “I Don’t Even Know Your Name”, en de #6-piek “Song for the Life” en natuurlijk ook deze  “Livin’ on Love”.

Nog even herinneringen ophalen aan Alan Jackson met z’n topsong “Livin’ on Love” middels deze fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En vervolgens ook nog Jeannie Kendall samen met Alan Jackson met de song “Timeless and True Love”, die staat op het album met de naam van “Jeannie Kendall” als titel, uitgebracht in 2003.

Een mooi album met 12 songs, waarbij Jeannie Kendall niet alleen wordt bijgestaan door Alan Jackson, maar op andere tracks van het album ook door o.a. Darrin Vincent, Rhonda Vincent en Rick Skaggs, Alison Krauss en de Texaan Steve Gulley.

We gaan nog even terug in de tijd voor een “Kinfolk Family Reunion” met een optreden van Jeannie Kendall samen met o.a. Rhonda en Darrin Vincent het de song “Heaven’s Just A Sin Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Til Each Tear Becomes a Rose” door Lorrie Morgan hier samen met Keith Whitley met een song, die staat op het album The Greatest Hits of Lorrie Morgan”, dat in 1990 werd uitgebracht door BNA Records.

Keith Whitley, geboren op 1 april 1955 in Sandy Hook Kentucky met de bijnaam “The Kentuckian Songbird” overleed op 9 mei 1989 tengevolge van alcoholvergiftiging op 34-jarige leeftijd in Nashville Tennessee en daarmee kwam ook een einde aan het huwelijk met Lorrie Morgan.

Maar Lorrie Morgan bleef niet bij de pakken neerzitten, want naast een aantal verhouding is zij nog 6 keer getrouwd. , voor het laatst in 2010 met zakenman Randy White.

Ook al weer e laatste video-clip van dit bericht met Lorrie Morgan met de song “Except on Monday” tijdens een optreden in de TV-show “Country’s Family Reunion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up/Nashville Express “

Datum: Jan. 17 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, presentatie en techniek : Jan N. Evenhuis & Leendert J. v.d. Hoeven

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Country Gentlemen *** Circuit Rider   ***   The Complete Vanguard Recordings   ***   Vanguard Records
 2. John Starling *** Hobo on a Freight Train   ***   Long Time Gone   ***   Sugar Hill Records
 1. Justin Trevino and Wanda Jackson *** What Have We Done   ***   The Scene of Crying   ***   New West Reecords
 2. Trisha Yearwood and Raul Malo *** For Reasons I’ve Forgotten   ***   Hearts in Armor   ***   MCA Nashville
 1. John Prine and Mac Wiseman *** The Blue Side of Lonesome   ***   Standard Songs for Average People   ***   Oh Boy Records
 2. Mac Wiseman *** When Its Lamp Lighting Time in the Valley   ***   Songs from My Mother’s Hand   ***   Wrinkled Records
 1. Buck Owens *** Heart of Glass   ***   Open Up Your heart   ***   Sundazed Music
 2. Barbara Mandrell *** No One Mends a Broken Heart Like You   ***   Moments   ***   Geffen
 1. Heybale *** Mr. Record Man   ***   The Last Country Album   ***  Shuffle 5 Records
 2. Rick Trevino *** Loving You Makes Me a Better Man   ***   Whole Town Blue   ***   Warner Records
 1. Alan Jackson *** Livin’ on Love   ***   Who I Am (Bonus Track Version )  ***   Arista Nashville
 2. Jeannie Kendall ft. Alan Jackson *** Timeless and True Love   ***   Jeannie Kendall   ***    Rounder Records
 3. Keith Whitley & Lorrie Morgan *** ‘Til Each Tear Becomes a Rose   ***   Lorrie Morgan Greatest Hits   ***   BNA Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *