Don’t  Stay Away Til Love Grows Cold

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn de schijnwerpers o.a. gericht op multi-instrumentalist, singer/songwriter Brennen Leigh met haar vertolking van een aantal songs van de befaamde en invloedrijke Texaanse “Honky Tonker”, Lefty Frizell.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door Larry Sparks met een drietal songs van zijn album “Almost Home” uitgebracht door Rounder Records.

Vervolgens nog eens terug naar de vintage jaren ’70 voor de rockabilly muziek van Narvel Felts met o.a. muziek van het album “Those Rockabilly Days”

 Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens de nederlandse inbreng met uit Brabant Tip Jar met een song van hun album  “Nijend 24 Live” en daarna uit Leeuwarden Timo de Jong met de song “Johnny (Who Thought He Could)”.

Vervolgens terug naar de overkant voor o.a. Blake Shelton en treedt Zach Bryan op als uitsmijter van het programma..

We begonnen dit programma met de songs “Blue Mountain Melody”, There’s More That Holds the Picture” en “Send Me the Pillow That You Dream On” door Larry Sparks & The Lonesome Ramblers Deze songs staan op het album “Almost Home” of te wel “Bijna Thuis” in 2011 uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Larry Sparks & The Lonesome Ramblers” hier met de song “Blue Mountain Melody”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Larry Sparks, die ooit in 1963 op 16-jarige leeftijd begon als leadzanger gitarist bij Carter & Ralph Stanley en inmiddels met een carriere van meer dan 60 jaar nog steeds actief met z’n “Lonesome Ramblers”.

Zoals reeds aangekondigd staat dit programma “bol van herinneringen” en de song “Send Me the Pillow That You Dream On” brengt ons ook terug naar de jaren ‘50 met schrijver/zanger Hank Lockin, die daarmee wereld beroemd werd.

In mei 1959 werd dit lied door Lydia & The Melody Strings met Ben Steneker als gitarist opgenomen en In de periode november 1959 – augustus 1960 stond deze song onafgebroken in de top 10 van de Nederlandse best verkopende singles.

Nog even herinneringen ophalen aan Lydia Tuinenburg & The Melody Strings met Ben Steneker dat kan.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lydia Tuinenburg uit Apeldoorn, afkomstig uit een zeer muzikale famile, emigreerde in de jaren ‘60 naar Californie, waar zij in 2016 overleed aan een hersenbloeding.

Terug naar Larry Sparks, die door de IBMA verscheidene malen werd uitgeroepen tot “Bluegrasszanger van het Jaar”, terwijl hij voor z’n album “40”, uitgebracht ter gelegenheid van z’n 40-jarig jubileum in 2005, het “Album of the Year” Award in ontvangst mocht nemen.

 Larry Sparks hier op lead-gitaar met zangen muzikaal bijgestaan door Carl Berggren op mandoline, Jeff Brown en Don Rigsby met tenorzang, Tyler Mullins op de banjo en Ron Stewart op de viool.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Larry Sparks & The Lonesome Ramblers met de bluegrass gospel “Jesus Walks Ahead of Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de vintage jaren ‘70 voor Narvel Felts hier met de songs “Pink and Black Days”, “Red Hair and Green Eyes” en“I’d Trade All My Tomorrow’s (For Just One Yesterday).

De laatstevermelde song staat op z’n verzamelalbum “The Very Best of Narvel Felts, dat in 2005 werd uitgebracht door Gusto Records.

Een album met 20 songs, die een groot deel van z’n muziek carriere van de inmiddels 84-jarige Narvel Felts.

Narvel Felts, de country en rockabilley zanger/gitarist en schrijver van songs mede bekend om z’n zeer hoge tenor en kopstem, bracht z’n eerste single “Cry Baby Cry” uit op 18-jarige leeftijd, maar z’n carriere kreeg flinke steun van zowel Buddy Holly als Johnny Cash

In de mid-jaren ’70, ook beschouwd als de “vintage” jaren, had hij z’n grootse succes met o.a. de song “Reconsider me”.

In dit programma hoorde van Narvel Felts ook nog de song “Pink and Black Days” een echte rockabilly song, die staat op het verzamelalbum “Those Rockabilly Days” met 30 songs, dat in 2015 werd uitgebracht door Stomper Times Records.

Vervolgens ook nog “Narvel de Marvel” met de song “Red Hair and Green Eyes”, die staat op het album “Now Is the Hour”, dat in 2016 werd uitgebracht door Cone.

Nog even terug naar de jaren ‘70, waarbij Felts in eerste instantie samen optrad met de groep “The Rockets” om vervolgens op de solo-toer te gaan met de begeleidingsgroep “Wild Country”. Na een poosje vertrok ook deze groep en werd later bekend als de supergroep “Alabama”.

Narvel is inmiddels natuurlijk met pensioen, maar ook treedt zo nu en dan nog wel eens op in z’n woonplaats Malden Missouri.

Nog even ver terug in de tijd voor Narvel Felts en kunt u luisteren naar z’n song “Pink and Black Days” middels een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor Brennen Leigh hier met de songs “You Gotta Be Puttin Me On”, “Don’t  Stay Away ‘Til Love Grows Cold” en “How Far Down Can I Go”.

Deze songs staan op haar album “Brennen Leigh Sings Lefty Frizzell” met 13 songs, dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht.

Voor nog zo’n Lefty Frizzell kraker kunt u kijken en luisteren naar een optreden van Brennen Leigh met de song “I Love You A Thousand Ways” in theater “The Backstage at El Mercado” te Austin TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Brennen Leigh, multi-instrumentaliste, zangeres en liedjesschrijfster van oorsprong uit de staat North Dakota in het grensgebied met Minnesota wordt op dit album o.a. bijgestaan door haar echtgenoot Noel McKay op gitaar en met achtergrondzang en treedt tevens op als producer.

Chris Scuiggs op lap steel, James Shelton op dobro, Andy Lentz op viol en T. Jarod Bonta op de piano.

Zo’n twee jaar geleden was zij kennelijk weer terug in het Noorden van de VS want toen bracht zij het fraaie album “Prairie Love Letter” uit, maar naar ik heb begrepen beschouwt zij toch Texas als haar muzikale thuisbasis en waarbij zij ook regelmatig deel uitmaakt en optreedt met de bekende Texas Westerns Swing en countryband “Asleep at the Wheel”

Bij Countrymusic Round-Up kennen we Brennen Leigh trouwens ook van haar deelname aan het trio “Antique Persuasion”met hun album “Don’t Forget Me Little Darling” met als extra vermelding nog “Remembering The Carter Family” en dat op 26 maart 2015 werd uitgebracht door Voxhall Records.

Het trio “Antique Persuasion” bestaande uit de twee vrouwenstemmen n.l. Jenee Fleenor meestal op viool, mandoline en gitaar en actief als achtergrond zangeres voor Blake Shelton en Larry Cordle, Brennen Leigh van oorsprong afkomstig uit North Dakota, maar toen werkend vanuit Austin TX op mandoline en eveneens met zang en één mannenstem namelijk, die van Brandon Rickman ook deeluitmakend van de bluegrassgroep “Lonesome River Band” als gitarist en zanger.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Brennen Leigh en Noel McKay met de song “I Wanna Be An Old Lady” tijdens een optreden in het radioprogramma “Blue Plate Special” van het radiostation WDVX te Knoxville TN.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio het tijd voor de nederlandse inbreng en daarvoor gaan we naar een optreden van Tip Jar met de song “Blessing of a Song”, die staat op het album “Nijend 24 Live”, dat is opgenomen tijdens hun optreden op zaterdag, 24 en zondag, 25 September in theater Nijend 24 te Anderen even ten oosten van de provincie hoofstad Assen.

Tip Jar bestaande uit Bart de Wind op toetsen en gitaar met zang, z’n partner Arianne Knegt met zang en Harry Hendriks op gitaar, ukelele, banjo en eveneens met zang

Van deze twee vermelde optredens zijn de 17 mooiste nummers op het “Nijend 24 Live” terecht gekomen.

Het wordt geleverd in een luxe digipack voorzien van een boekje (20 pagina’s) met alle songteksten. Het album is prachtig vormgegeven door Kenny Venekamp en Erik Meijerink heeft de foto’s gemaakt tijdens het optreden. te bestellen via Nijend 24 dan wel van Tip Jar zelf natuurlijk.

Voor een optreden van Tip Jar met de song “Blessing of a Song” gaan we naar het Podiumcafe Peter en Leni in Steendam (gelegen aan het Schildmeer even ten zuidwesten van Appingedam)

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Johnny (Who Thought He Could) door zanger/schrijver/gitarist Timo de Jong sedert eind vorig jaar digital verkrijgbaar.

Een eerbetoon van Timo aan de jaren ‘80 met o.a. Herman van Veen en Marty Robbins, hier op de Mexicaanse toer spelend op o.a. bouzouki, accordion en ukulele op op z’n synthesizer.

De crowdfunding actie voor z’n nieuwe album eveneens op vinyl is geslaagd en binnenkort kunnen we van hem de publikatie verwachten van “Heart at Rest”.

Een album met 11 songs, waarvan u in het programma “Countrymusic Round-Up al eens heeft kunnen luisteren naar de song “When You Go”.

U kunt als lezer van dit bericht hier nog eens luisteren naar Timo de Jong met z’n song “Johnny (Who Thought He Could).

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Nu weer naar de overkant voor de ervaren  Blake Shelton met de song “No Body”, die eveneerns als single door Warner Music Nashville in augustus 2022 is uitgebracht en met deze song gaat Blake terug naar de jaren ‘90 countrymuziek en dat betekent een periode in z’n leven toen hij nog op de middelbare school zat en voor het eerst bewust kennismaakte met de countrymuziek.

Natuurlijk kunt u hier kennismaken met Blake Shelton met z’n nieuwe single “No Body”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma, zanger/schrijver en gitarist Zach Bryan met de song “Burn, Burn, Burn,  die zeer recent als single is uitgebracht door Warner Music Nashville.

Zach Bryan , een jonge 26 –jarige zanger/schrijver uit Oklahoma, die z’n muziek carrier startte middles opnames via z’n Iphone in 2017, waarbij de song “Heading South” behoorlijk rond ging op het internet.

In 2019 bracht hij z’n debuutalbum “DeAnn” uit, een eerbetoon aan z’n moeder en een jaar later het album “Elisabeth” opgenomen in een schuur achter z’n huis in Washington.

Een jaar later trad hij voor het eerst op in de “Grand Ole Opry”, waarna hij een contract tekende bij Warner Brothers en in 2022 z’n album “American Heartbreak “ uitbracht.

Tijd voor de laatste video-clip van dit bericht door Zach Bryan met de song “Burn, Burn, Burn”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 10 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   label

 1. Larry Sparks *** Blue Mountain Melody   ***   Almost Home   ***   Rounder Records
 2. Larry Sparks *** There’s  More That Holds the Picture   ***   Almost Home   ***   Rounder Records
 3. Larry Sparks *** Send Me the Pillow That You Dream On   ***   Almost Home   ***   Rounder Records
 1. Narvel Felts *** Pink and Black Days   ***   Those Rockabilly Days   ***   Stomper Times Records
 2. Narvel Felts *** Red Hair and Green Eyes   ***   Now Is the Hour   ***   Cone
 3. Narvel Felts *** I’d Trade All My Tomorrow’s (For Just One Yesterday)   ***   The Very Best of Narvel Felts   ***   Gusto Records
 1. Brennen Leigh *** You Gotta Be Puttin Me On   ***   Brennen Leigh Sings Lefty Frizell   ***   Brennen Leigh
 2. Brennen Leigh *** Don’t Stay Away Ril Love Grows Cold   ***   Brennen Leigh Sings Lefty Frizell   ***   Brennen Leigh
 3. Brennen Leigh *** How Far Down Can I Go   ***   Brennen Leigh Sings Lefty Frizell   ***   Brennen Leigh
 1. Tip Jar *** Blessing of s Song   ***   Nijend 24 Live   ***   Nijend 24/Tip Jar
 2. Timo de Jong *** Johnny (Who Tought He Could)   ***   single   ***   Revanche Records
 1. Blake Shelton *** No Body ***   single   ***   Warner Music Nashville
 2. Zach Bryan ***  Burn, Burn, Burn   ***   single   ***   Warner Music Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *