Better Day

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor “The Queen of Country”, Dolly Parton, die 19 januari j.l. haar 77ste verjaardag vierde, met o.a. muziek van haar album “Better Day” en de song “Boulder to Birmingham”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door “The Smith Sisters & The Sunday Drivers” uit Mision Viejo Cal. met een drietal songs van hun debuut album “Hand Picked”.

Vervolgens nog eens terug naar de vintage jaren ’70 voor multi Grammy Award winnaar en “Country Hall of Famer” Porter Wagoner met een drietal songs van o.a. het album “Ballads of Love”.

Halverwege het programma ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op “Country Café Concordia Concert” a.s. zondag met het Goudse trio “Change of Key” en hun muzikale gast, countrygospel zanger/gitarist Wim Pols.

Daarna weer terug naar de overkant van de grote plas voor Blake Shelton samen met z’n echtgenote Gwen Stefani en vervolgens ook nog The Byrds met David Crosby met een song van hun laatste album uit 1973 en zij treden tevens op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Barnabus”, “Elvis on the Jukebox and No One Else Around” en “Sing Me a Country Song” hier gezongen en gespeeld door de Smith Sisters & The Sunday Drivers.

Deze songs staan op hun debuutalbum album “Hand Picked” met 12 songs in eigen beheer uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door de “Smith Sisters & The Sunday Drivers” met de song “Barnabus”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een mix van bluegrass en countrymuziek door de “Smith Sisters & The Sunday Drivers” uit “Mision Viejo/Laguna Niguel” in de buurt van Highway 5 gelegen in Orange County Californie.

De groep, die voor kort bekend stond als “Smith Sisters Bluegrass” bestaat uit de zussen Kelli Smith-Lewis en Wendi Smith-Kilman met zang en o.a. Tim Lewis op mandoline met achtergrondzang, Brian Kilman op washboard,  Tim Corbett op mandoline, Michael Kelly op viool, Wanda Vick eveneens op viool maar ook op dobro en banjo en David Roe, Nick Ornelas, Eric Prouty en David Burns op gitaar en David Williams op de bas.

De groep werd in 2016 gevormd, maar de zussen Smith zijn al hun hele leven bezig met de muziek en kunnen voor hun optredens regelmatig een beroep doen op tal van musici uit hun omgeving, die dan ook door hen worden aangeduid als “The Sunday Drivers”.

Voor u als lezer nog eens de “Smith Sisters & The Sunday Drivers” met de song “Round the Bend”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de vintage-jaren ‘70 voor Porter Wagoner hier met de songs “Ballad of Love”, “Together You and I” en “Where the Roses Never Fade”.

De laatstvermelde song staat op het verzamelalbum “22 Grand Old Gospel”, dat in 2004 werd uitgebracht door Gusto Records.

Allemaal natuurlijk songs, die afkomstig zijn van albums uit het grijze verleden, zoals “Where the Roses Never Fade” afkomstig is van het album “I Sing for Him” uit de eind jaren ‘70 en “Walk That Lonesome Valley” eveneens uit de eind jaren ‘70 van het album “Porter Wagoner – King of Country Gospel”.

Ook uit 1972 is zijn album “Ballads of Love”, dat werd uitgebracht door RCA Victor” en van dit album hoorde u de songs “Ballad of Love” en “Together You and I”.

Porter Wagoner in z’n karakterestieke “Nudie” pak hier tijdens een optreden in de “Grand Ole Opry” met herinneringen aan een groot aantal van z’n voorgangers hier met de song “Mother Church of Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Porter Wagoner, een ware countrymuziek-legende. De man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met TV- muziek programma’s met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en opvallende “Nudie”costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

In de periode 70/71 ontving Porter samen met Dolly Parton twee keer de Award “Vocal Duo of The Year” en in ’69 en ’70 ook nog eens de Award “Vocal Duet of The Year” .  Van Porter Wagoner zijn ontzettend veel albums uitgebracht en mocht u nog op zoek zijn naar fraaie CD’s, dan zijn het dubbelalbum “Duets” samen met Dolly Parton en z’n laatste album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart zeer aanbevelenswaardig. In mei 2007 vierde hij z’n 50-jarige jubileum in de “Grand Ole Opry” en tekende zelfs nog een contract bij de ruimdenkende platen maatschappij “Anti Records” uit Los Angeles zeer bekend van alternatieve country  folk en rock artiesten als Tom Waits, Nick Cave en de Texaanse Neko Case. Op zondagavond, 28 oktober 2007 overleed Porter Wagoner op 80-jarige leeftijd in het “Alive Hospice” in Nashville Tennessee, nadat een paar weken daarvoor in het ziekenhuis werd geconstateerd, dat hij leed aan longkanker.

“Commited to Parkview”, de Johnny Cash song, hier op bijzonder wijze vertolkt door Porter Wagoner begeleid door Marty Stuart & His Fabulous Superlatives.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu nog  naar het verjaardagsfeestje van Dolly Parton hier met de songs “Just Leaving”, “Just Because I’m a Woman” en “Boulder to Birmingham”.

“Boulder to Birmingham”, de fraaie Emmylou Harris song, nu gezongen door Dolly Parton en deze song staat op haar album “All I Can Do” tevens het laatste album, dat werd geproduceerd door haar vroeger mentor en duet-partner Porter Wagoner.

Een album met 10 songs met al een aantal signalen, die aangeven, dat Dolly Parton meer neigde naar “crossovers”, van de country naar de country-pop en dat in 1976 werd uitgebracht door RLG/Legacy.

U kunt als lezer nog eens luisteren naar haar fraaie versie van de song “Boulder to Birmingham”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met een aantal songs door haar zelf geschreven zoals de titelsong “All I Can Do”,  “I’m a Drifter” en “When the Sun Goes Down Tonight”, waarbij in de jaren ‘70 al duidelijk was dat zij op dat moment al een multi-talent countryster was, die later zou uitgroeien tot een multi-media ster. Daarvoor hoorde u Dolly Parton met de song “Just leaving”, die staat op haar album “Better Day”, dat in 2011 is uitgebracht door haar eigen platen maatschappij Dolly Records.

Het was haar 41ste studio-album met 12 songs van haar eigen hand en de muziek van dit album laat maar weer eens horen, dat Dolly Parton, inmiddels 77 jaar, nog steeds in staat is zeer fraaie albums te maken, mooie songs te schrijven en te zingen.

Ook nog even weer terug in de tijd voor Dolly Parton met de titelsong van haar album “: Just Because I’m a Woman”, dat in 1968 werd uitgebracht door BMG Heritage”.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Dolly Parton met haar song “Just leaving” middels een leuke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2003 werd als een soort eerbetoon ook nog het album met dezelfde titel door Sugar Hill uitgebracht met in totaal 13 songs, waarvan 12 door vrouwelijke countrysterren als Alison Krauss, Norah Jones, Shelby Lynne, Kasey Chambers en Shania Twain met hun vertolking van bekende Dolly Parton songs als Jolene, 9 to 5, Coat of Many Colors en “The Grass Is Blue.

Dolly Parton, die ooit met haar song “Dumb Blonde’ haar 1ste hitnotering bereikte, maar nooit en te nimmer een dom blondje is geweest, vierde 19 januari j.l. haar 77ste verjaardag.

De zangeres is nog steeds actief in de muziek. Op 27 januari a.s. komt haar nieuwe single ‘Gonna Be You’ uit, een samenwerking met Cyndi Lauper, Gloria Estefan, Belinda Carlisle en Debbie Harry en binnenkort trouwens ook nog een samenwerking met Paul McCarthy met The Beatles song “Let It Be”.

Als lezer kunt u hier ook alvast kennis maken met de vermelde nieuwe single van Dolly Parton met de vermelde pop-sterren en de song “Gonna Be You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een grotere uitvoering

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng en natuurlijk alvast een voorproefje op Country Café Concordia optreden a.s. zondagmiddag, 29 januari a.s. “Change of Key” en de song “Sweet Green Eyes”. Deze song staat op hun album “Home Is Where My Heart Is”.

A.s. zondagmiddag, 29 januari is ook Wim Pols als gastspeler aanwezig bij het optreden van Change of Key en dsat zal ongetwijfeld weer een fraaie middag worden met een mix vasn country en country-gospelsongs.

Nog even terug naar Corona-tijd met een fraai muzikaal initiatief van “Change of Key” met op een zondagmiddag  vanuit hun huis een “Call a Song” concert te volgen via “live-stream” hier met de song “Just When I Needed You Most”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan met leadzang door de gastspeler Wim Pols “Sing Me Back Home” de Merle Haggard song hier door de The Country Trail Band .

Dit lied staat op hun album “Faithful & True”, dat vorig jaar September werd uitgebracht door Living Water Music

Dit album bevat maar liefst 22 Amerikaanse countrysongs en gaat de Country Trail Band weer eens helemaal terug naar haar wortels. Ruim 37 jaar geleden startte de band met Engelstalige countrymuziek. In de loop der jaren heeft de groep ook veel Nederlandstalige liedjes opgenomen. Maar nu dus weer eens een echt countryalbum. Deze CD onderstreept de kracht van countrymuziek, die vooral zit in de prachtige verhalen die in countrysongs worden verteld. Natuurlijk speelde de band op veel nummers van het nieuwe album. Er zitten pure gospelsongs bij, maar ook liedjes over geloof in de dagelijkse praktijk van het leven.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar The Country Trail Band hier met Astrid Langeland met lead-zang bij de Dolly Parton song “Coat of Many Colors”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer snel naar de overkant van de grote plas voor Blake Shelton samen met z’n echtgenote Gwen Stefani  hier met de song “Happy Anywhere””.

Deze song staat op het album “Body Language”, dat in 2020 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Blake Shelton was nog getrouwd met de Texaanse countryzangeres Miranda Lambert , toen hij Gwen Stefani onmoette als haar toegewezen coach in de Amerikaanse TV-show The Voice in 2017.

Gwen was in die tijd getrouwd met de Amerikaanse rocker Gavin Rossdale.

Het album “Body Langauage” werd opgenomen tijdens de Covid-19 pandemie op de ranch van Blake Shelton in de staat Oklahoma Blake en Gwen trouwden ook op de ranch in juli 2021.

Hier het jonge stel nog even met hun song “Happy Anywhere”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Full Circle” door The Byrds hier met de song, die staat op hun allerlaatste CD met hun eigen naam als titel.

Het 12de en laatste album, dat werd opgenomen n.a.v. een eenmalige reunie met de oorspronkeleijke bezetting van The Byrds bestaande uit Roger McGuinn, Gene Clark, David Crosby, Chris Hillman en Michael Clarke.

De opnames vonden plaats in de periode van 16 oktober tot en met 15 november 1972 en het album werd geproduceerd door David Crosby.

Speciaal in dit programma opgenomen als een eerbetoon aan David Crosby , die op 18 januari j.l. overleed op 81-jarige leeftijd.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer nog eens luisteren naar The Byrds hier met de song “Full Circle”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Jan. 24 ‘23 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep     ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Smith Sisters & The Sunday Drivers *** Barnabus   ***   Hand Picked   ***   Smith Sisters & The Sunday Drivers
 2. The Smith Sisters & The Sunday Drivers *** Elvis on the Jukebox and No One Else Around   ***   Hand Picked   ***   Smith Sisters & The Sunday Drivers
 3. The Smith Sisters & The Sunday Drivers *** Sing Me a Country Song   ***   Hand Picked   ***   Smith Sisters & The Sunday Drivers
 1. Porter Wagoner *** Ballad of Love   ***   Ballads of Love   ***   RCA Victor
 2. Porter Wagoner *** Together You and I   ***   Ballads of Love   ***   RCA Victor
 3. Porter Wagoner *** Where the Roses Never Fade   ***   22 Grand Old Gospel   ***          Gusto Records
 1. Dolly Parton *** Just Leaving   ***   Better Day   ***   Dolly records
 2. Dolly Parton *** Just Because I’m a Woman   ***   Just Because I’m a Woman   ***   BMG Heritage
 3. Dolly Parton *** Boulder to Birmingham   ***   All I Can Do   ***   RLG/Legacy
 1. Change of Key *** Sweet Green Eyes   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. The Country Trail Band *** Sing Me back Home   ***   Faithful and True   ***   Living Water Music
 1. Blake Shelton ft. Gwen Stefani *** Happy Anywhere   ***   Body Language   ***   Warner Music Nashville
 2. The Byrds *** Full Circle   ***   The Byrds   ***   Rhino

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *