Red Daisy

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn de schijnwerpers nog eens gericht op het fraaie album “The Wagonmaster” . van de legendarische Porter Wagoner een ware country legende vanuit de jaren ‘50 en één van de pioniers in de TV- countrymuziek programma’s met z’n “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass deze keer verzorgd door een drietal IBMA 2022 Award winnaars w.o. Billy Strings,  Dolly Parton samen met o.a. Larry Cordle, Carl Jackson & Bradley Walker.

Vervolgens voor countryzangeres  Rannvá Vesturklett naar de Faeröer voor een drietal songs van haar album met de toepasselijke titel “Á ferð” (op reis).

Daarna is het tijd voor de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en voor de nederlandse inbreng gaan we ook even naar onze zuiderburen met Liselotte van Dooren met de song “Country Soul” en terug in nederland voor Marcel Smulders & Dick van Altena met een song van hun album “Seasons in the Sun”.

Aan het einde van het programma toch nog  terug naar de overkant van de grote plas voor Travis Tritt met de song “Here’s a Quarter” gevolgd door John Michael Montgomery tevens onze uitsmijter van vanavond met de titelsong van z’n album “Letters from Home”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de Multi IBMA 2022 Award winnaar super gitarist, schrijver en zanger Billy Strings hier met de “Song of the Year” Red Daisy”, die staat op z’n album “Renewal”, dat in september vorig jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Multi-award winnende gitaar-virtuoos en zanger Billy Strings met de song “Red Daisy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de “Female Vocalist of the Year” Molly Tuttle hier met de song “Nashville Mess Around”, die staat op haar album “Crooked Tree”, waar u als trouwe luisteraar recent meer van heeft kunnen horen in dit programma.

Voor u als lezer ook nog een optreden van Molly Tuttle, “Violin player of the Year” Bronwyn Keith-Hynes en Molly’s broer Kyle Tuttle op de banjo met de song “Nashville Mess Around”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan ook nog “In the Sweet By and By” door Dolly Parton met een song, die staat op het projectalbum “Country Faith Bluegrass”, dat vorig jaar september werd uitgebracht via Billy Blue Records.

Een fraai album met tal van bekende bluegrass en countrysterren zoals o.a. ook Vince Gill, Ricky Skaggs en Patty Loveless en dale Ann Bradley.

Bij de song “In the Sweet By and By”, die tijdens het IBMA Award festival op donderdag, 27 september j.l. werd uitgeroepen tot “Gospel Recording of the Year, wordt Dolly Parton o.a. bijgestaan door Larry Cordle, Carl Jackson, Jerry Salley en Bradley Walker.

-0-0-0-0-0-0-

Hierbij nog even een overzicht van de IBMA 2022 Award winnaars:

“Entertainer of the year” – Billy Strings ; “Song of the year: Red Daisy” – Billy Strings – geschreven door Jarrod Walker en Christian Ward ;

“Album of the year: My Bluegrass Heart” en “Banjo player of the year”- Béla Fleck ;

“Female vocalist of the year” – Molly Tuttle ;

“Male vocalist of the year” – Del McCoury ;

“Vocal group of the yea: -: Doyle Lawson & Quicksilver ;

“Instrumental group of the year”- Béla Fleck My Bluegrass Heart ;

“New artist of the year” – Rick Faris ;

“Collaborative recording of the year en “Gospel recording of the year: In the Sweet By and By” – Dolly Parton met Carl Jackson, Larry Cordle, Bradley Walker en Jerry Salley;

“Instrumental recording of the year: Vertigo” – Béla Fleck met Sam Bush, Stuart Duncan, Edgar Meyer en Bryan Sutton

“Bass player of the year” – Jason Moore ;

“Resophonic guitar player of the year” – Justin Moses;

“Fiddle player of the year” – Bronwyn Keith-Hynes;

“Guitar player of the year”: Cody Kilby en tenslotte “Mandolin player of the year” – Sierra Hull.

-0-0-0-0-0-0-

Nog even terug naar de “IBMA Award-winning” vertolking van de klassieke “In the Sweet By and By”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een countrymuziek uitstapje naar Tórshavn, de hoofdstad van de Faroer eilanden groep voor Rannvá Vesturklett hier met de song “Tað eg hevði “, die staat op haar album”Á ferð , dat in 2014 is uitgebracht door Tutl Records”en zeer recent opnieuw in de roulatie werd gebracht

Van het album in dit programma ook nog de titelsong “Á ferð” en vervolgens ook nog “Eygnaskattur mín “.

Op dit album wordt zij bijgestaan door op Fiól: Andy Leftwich;  Trummur: Josva Debes;  Slagverk: Kristoffer Mørkøre; Akk-guitar, steel,piano, bass: Jákup Zachariassen;  Kór: Ronny Nielsen & Paula Danielsen

De album is trouwens alleen maar digitaal te verkrijgen.

Nog even terug naar de Faeröer is een eilandengroep, gelegen in de noordelijke Atlantische Oceaan in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland.

De Faroer eilanden zijn qua oppervlak iets kleiner dan de provincie Utrecht.

 De archipel is een autonoom onderdeel binnen het Koninkrijk Denemarken, dat niet bij de Europese Unie hoort. Deze status +kennen wij ook ongeveer in Nederland met Aruba en Curacao.

Tijd om kennis te maken met Rannvá Vesturklett hier met de song “Eyma Hjarta” (Crying My Heart Out over You) of te wel “Pijn in het m’n hart” en kunt u tegelijkertijd uw kennis van de Faeröerse taal controleren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd nog eens het album “Wagonmaster” van Porter Wagoner in de schijnwerpers met om te beginnen een muzikale introductie “Wagonmaster #1” door Marty Stuart and His Fabulous Superlatives  en daarna gevolgd Porter Wagoner met de songs “Be a Little Quieter” of te wel “ Doe eens wat rustiger” , “My Many Hurried Southern Trips en als laatste “Who Knows Right from Wrong”  met de songs “Be a Little Quieter “.

Deze songs staan op het album “Wagonmaster” geproduceerd door Marty Stuart en op 5 juni 2007 door Anti Records.

Natuurlijk kunt hier nog luisteren naar Porter Wagoner bijgestaan door Marty Stuart & His Fabulous Superlatives met de song “Be a Little Quieter”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Porter Wagoner, Marty Stuart & His Fabulous Superlatives

Porter Wagoner, een ware countrymuziek-legende. De man, die eind jaren ‘50 met zijn songs een verandering bracht in de countrymuziek, pionierde met TV- muziek programma’s met z’n langlopende “Porter Wagoner Show” van 1960 tot 1980 en waarin hij o.a. Dolly Parton ontdekte en met z’n muziek en opvallende “Nudie”costuums iedereen beinvloedde van Johnny Cash en Dwight Yoakam tot de Byrds en Gram Parsons.

In de periode 70/71 ontving Porter samen met Dolly Parton twee keer de Award “Vocal Duo of The Year” en in ’69 en ’70 ook nog eens de Award “Vocal Duet of The Year” .

In 2006 benaderde Marty Stuart, die ooit samenspeelde met Johnny Cash en tevens wordt beschouwd als een vaandeldrager van de traditionele countrymuziek, de toen 79-jarige Porter met een nooit opgenomen dramatische countrysong “Committed to Parkview” , die Johnny Cash had geschreven voor Porter .

Een zwaarmoedige maar schitterende ballade over het verhaal van een patient in de legendarische psychiatrische inrichting “Parkview” in Nashville. Zowel Johnny Cash als Porter verbleven er enige tijd om van hun verslaving af te komen.

Op zondagavond, 28 oktober 2007 overleed Porter Wagoner op 80-jarige leeftijd in het “Alive Hospice” in Nashville Tennessee, nadat een paar weken daarvoor in het ziekenhuis werd geconstateerd, dat hij leed aan longkanker.

Nog even terug naar Parkview met de kwetsbare Porter Wagoner met de beschrijving van zijn verblijf in de verslavingskliniek te Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu op naar de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens snel door naar de Nederlandse inbreng, maar daarvoor gaan we wel naar onze zuiderburen voor Liselotte van Dooren met de song “Country Soul”.

Deze song staat op haar debuutalbum “49” in november vorig jaar in eigen beheer uitgebracht.

Op dit album 12 zelfgeschreven songs, waarvan er vorig jaar ook al vier songs als single waren uitgebracht.

Liselotte is een Belgische country zangeres uit Deurne met originele songs en een fraaie stem en zij wordt hier muzikaal bijgestaan door  Geert Laureyssen op accordeon, Gene Wild op de basbas, Kris Loris op drums en tenslotte Mattie Archie op gitaar.

U kunt hier nog even kijken luisteren naar Liselotte van Doorn met de song “Country Soul”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens“When I’m Dead and Gone” door Marcel Smulders en Dick van Altena met een song, die staat op hun album “Seasons in the Sun”, dat in oktober 2020 is uitgebracht door Inlok/CRS. Een album met 12 songs

Al jarenlang worden Dick van Altena (o.a. in het verleden met zijn Major Dundee Band) en Marcel Smulders (frontman van Savannah) beschouwd als de twee van de beste zangers binnen de Nederlandse countryscene.

Dick maakt natuurlijk ook furore met zijn Nederlandstalige en Betuws dialect repertoire en Marcel treedt de formatie Savannah regelmatige op in binnen en buitenland. Daarnaast zijn het beide graag gehoorde, en dus ook vaak uitgenodigde, gasten bij optredens van collega’s of bij hun eigen (theater)projecten zoals “Back to the Country” inmiddels Part XII.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Marcel Smulders en Dick van Altena met de song “When I’m Dead and Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals aangekondigd terug naar de overkant van de grote plas en eveneens terug in de tijd voor zanger/schrijver/gitarist en acteur Travis Tritt met de song “Here’s a Quarter (Call Someone Who Cares”, die staat op z’n album “It’s All about to Change”, dat in 1991 werd uitgebracht door Rhino/Warner Records.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar de Honky Tonker Travis Tritt met z’n song “Here’s a Quarter (Call Someone Who Cares)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En als laatste van dit programma  “Letters from Home” door  hier met de titelsong van z’n album, dat in 2004 werd uitgebracht door Warner Records Nashville.

Een lied over verstuurde brieven aan een soldaat aan het front, die hem steunen en waarbij na verloop van tijd blijkt dat z’n vader toch trots op z’n zoon is.

Dat is al weer ruim 18 jaar geleden en toen betere tijden voor John Michael, die kortgeleden een ernstig auto-ongeluk had met z’n toerbus, waarbij de bus kantelde in de buurt van Jellico TN en hij een aantal gebroken ribben opliep.

Tijd voor de laatste videoclip door John Michael Montgomery met de song “Letter from Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: okt. 4 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Billy Strings *** Red Daisy   ***   Renewal   ***   Rounder Records
 2. Molly Tuttle *** Nashville Mess Aroudn   *** Crooked Tree   *** Nonesuch
 3. Dolly Parton ft. Cordle, Jackson, Salley & Walker *** In the Sweet By and By   ***   Country Faith Bluegrass   ***   Billy Blue Records
 1. Rannvá Vesturklett *** Tað eg hevði   ***   Á ferð   ***   Tutle Records
 2. Rannvá Vesturklett *** Á ferð   ***   Á ferð   ***   Tutle Records
 3. Rannvá Vesturklett *** Eygnaskattur mín  ***  Á ferð   ***   Tutle Records
 1. Porter Wagoner *** Wagonmast #1 + Be a Little Quieter   ***   Wagonmaster   ***   Anti-
 2. Porter Wagoner *** My Many Hurried Southern Trips   ***   Wagonmaster   ***   Anti-
 3. Porter Wagoner *** Who Knows Right from Wrong   ***   Wagonmaster   ***   Anti-
 1. Liselotte van Dooren *** Country Soul   ***   49   ***   PK Productions
 2. Smulders & van Altena *** When I’m Dead and Gone   ***   Seasons in the Sun   ***   Inlok/CR
 1. Travis Tritt *** Here’s a Quarter ( Call Someone Who Cares)   ***   It’s All about to Change   ***   Rhino/Warner Records
 2. John Michael Montgomery *** Letters from Home   ***   Letters from Home   ***   Warner Records Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *