Lover’s return

In dit programma “Countrymusic Round-Up” zijn de schijnwerpers nog eens gericht op het fraaie verzamelalbum “The Complete Trio Collection” van Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt met o.a. een tweetal niet eerder uitgebrachte songs uit 1986.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgt door o.a. de groep “Seth Mulder & Midnight Run” uit Gatlinburg TN en Jr. Williams uit Irvine KY met singles zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens ook bijzondere aandacht voor het oorspronkelijke bluegrass duo “Dailey & Vincent” met muziek van hun nieuwe album “Let’s  Sing Some Country” op 16 september j.l. uitgebracht door BMG.

Daarna ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en dan is ook tijd voor de nederlandse inbreng door zangeres en gitariste Lana Wolf en ook nog de “Country Trail Band” met een song van hun nieuwe album “Faithful and True”.

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas voor het duo Cloverdayle met een song van hun nieuwe album “Living Again” en treedt tevens op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de bluegrass groep Seth Mulder & Midnight Run” met hun single “The Mountains Are Calling Me”, als voorproefje op hun album “In Dreams I Go Back”, dat op 2 september j.l. is uitgebracht door Mountain Fever Records.

De groep van Seth Mulder speelde ook regelmatig in Ole Smoky distilleries in oost Tennessee net als de hier ook zeer bekende groep “The Po’ Ramblin’ Boys” en deze destilleerderij functioneert zeker als een springplank naar meer bekendheid.

De 5-mans formatie bestaat uit Seth Mulder op mandoline met lead-zang,  Ben Watlington op guitar, Colton Power op banjo en Max Etling op de bas. Max Silverstein op viool.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door “Seth Mulder & Midnight Run” hier met hun song “The Mountainsd Are Calling Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song werd eind augustus uitgebracht door Mountain Fever Records en van hen werd een hele verzameling singles ontvangen van diverse bekende en minder bekende bluegrassgroepen en of artiesten, zoals ook Jr. Williams in dit programma met de song “Can I Go Home with You”, een song geschreven door Caleb Klauder van de Foghorn String Band. Jr. Williams wordt hier bijgestaan door Aaron Ramsey op gitaar, Adam Steffey op mandoline, Nathan Aldridge op viool en Jeff Partin op reso-gitaar en bas.

Vervolgens ook “You Can Learn from a Song” door de groep “Hammertowne” hier met een song, die zeer recent als single werd uitgebracht door Mountaun Fever Records.

De song is geschreven door gitarist en lead-zanger David Carroll en dat gaat natuurlijk over de kracht van woorden en muziek samengevoegd in een fraai lied.

Hammertowne bestaat verder uit Chaston Carroll op mandoline, Bryan Russell op de bas, Scott Tackett op guitar en Dale Thomas op de banjo. Ron Stewart verleent muzikale assistentie op de viool , terwijl Scott enChaston de achtergrondzang voor hun rekening nemen.

Deze single zal waarschijnlijk ook wel staan op de opvolger van hun album “Pictures”, dat in 2019 eveneens werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

U kunt als lezer nog luisteren naar Hammertowne met de song “You Can Learn from a Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu door naar het duo Dailey & Vincent met de songs “Hillbilly Highway”, “Dig a Little Deeper in the Well” en “You Rescued Me”.

Deze songs staan op hun 10e studio album “Let’s Sing Some Country”, dat op 16 september j.l. is uitgebracht door BMG Rights Management.

Sinds hun opkomst als duo “Dailey & Vincent” in 2007 hebben Jaimie Dailey en Darrin Vincent  tal van IBMA Awards ontvangen, zoals o.a. achtereenvolgend 3 maal de IBMA Award “Entertainer of the Year” en “Vocal Group of the Year”, twee Grammy Award Nominaties en ook nog in 2011 de “Dove Award for the Bluegrass Album of the Year”.

Twee inmiddels zeer ervaren bluegrass musicie, die net als veel andere artiesten uit dit geweldige genre van country muziek hebben moeite om inkomsten te genereren en doen voor de verandering iets nieuws.

Nog even terug naar de bluegrass met Jaimy Dailey & Darrin Vincent hier met de song “Big River Roll On”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Fraaie countrymuziek in de smaak van de jaren ’90 en dus “Back to the Basic Country Music” met herinneringen aan de muziek van “Alabama”, The Statler Brothers”, “Lone Star”, “Merle Haggard”

Het album “Let’s Sing Some Country” is geproduceerd door legendarische producer Paul Worley. Deze nieuwe plaat van Dailey & Vincent is onder goede begeleiding gemaakt en dat hoor je aan de kwaliteit met o.a. Vince Gill op gitaar , Allison Kraus, Rhonda Vincent, Sharon White en Jimmy Fortune verleenden eveneens  muzikale en vokale ondersteuning.

Tijd om eens kennis te maken met Dailey & Vincent hier met een fragment van de song “Whenever You Come Around”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zoals aangekondigd  in dit programma nog eens het fraaie verzamelabum “The Complete Trio Collection” in de schijnwerpers met speciale aandacht voor het 3de album, Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt hier met de niet eerder uitgebrachte  songs “You Don’t Knock”, “Are You Tired of Me” en “Lover’s Return”.

Deze songs staan dus op het verzamelalbum “The Complete Trio Colletion”, dat op op 9 September 2016 is uitgebracht door Rhino Records.

Het album bestaat uit 3 CD’s met zoals uit de titel af te leiden de albums “Trio” uit 1987 en “Trio II” uit 1998 destijds uitgebracht door Elektra, maar nu op schitterende wijze digital opgepoetst.

“Lover’s Return”, een song uit het verre verleden van A.P. Carter of eigen The Carter Family”, staat op de 3e CD met 20 met nog niet eerder uitgebrachte en alternatieve opnames.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt in de “Dolly Show” met een andere A.P. Carter klassieker “Bury Me Beneath the Weeping Willow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van deze bijzondere 3e CD hoorde u ook nog de songs “Are You Tired of Me” en “You Don’t Knock” , die niet eerder waren uitgebracht maar wel opgenomen in 1986.

Trio II werd in 1998 werd uitgebracht door Elektra en was was een vervolg op het succesvolle album “Trio”, dat in 1987 werd uitgebracht op LP door Warner Bros, maar natuurlijk ook al heel snel op CD verscheen.

Door drukke agenda’s van deze Nashville nachtegalen hebben de opname’s van de Trio II vijf jaar in beslag genomen en in 1998 was er weer sprake van een echte Diamant of misschien beter gezegd drie diamanten in een Trio II Tiara. Dit album heeft echter iets meer inbreng van liedjesschrijfster Dolly Parton en dat komt natuurlijk mede door haar stem.

Zowel Linda als Emmylou vertolken een aantal songs als lead-zangeres, maar met Dolly als achtergrond zangeres zeer herkenbaar aanwezig. 30 jaar later het album “The Complete Trio Collection” een juweel van een countrymuziekalbum, dat u als countrymuziekliefhebber beslist onmiddellijk moet aanschaffen.

Dolly Parton inmiddels 76 jaar en Emmylou Harris met haar 75 jaar nog steeds actief met hun muziekcarriere, terwijl Linda inmiddels ook 76 jaar sedert 2012 lijdt aan de ziekte van Parkinson en volgens haarzelf tot groot verdriet geen “noot” meer kan zingen.

Nog even terug naar het album “The Complete Trio Collection” met de drie nachtegalen hier met de song “Lover’s Return” met een “loepzuiver zingende” Linda Ronstadt in de hoofdrol.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio nu snel door naar de Nederlandse inbreng met al vast als voorproefje een hernieuwde kennismaking met Lana Wolf hier met de toepasselijke song “Biggest Fan in Town” .

Deze song, speciaal gekozen als een persoonlijk eerbetoon aan Linda Rondstadt, staat op haar album “Fireflies in Nashville”, dat op 1 juni 2017 werd uitgebracht door JL Records.

Als lezer kunt u hier nog luisteren naar Lana Wolf en haar song “Biggest Fan in Town” en zoals u heeft kunnen horen gaat het hier over de steun van haar vader, zij heeft ondervonden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het jaar daarvoor werd werd ‘Fireflies in Nashville’ reeds opgenomen in ‘Studio 19’ te Nashville.

In deze studo zijn ook  albums opgenomen van o.a. Bruce Springsteen, Taylor Swift, Keith Urban, Brad Paisley, Carrie Underwood, Rascal Flatts, Dolly Parton.

Zoals reeds in de agenda werd aangekondigd is Lana Wolf ook weer “On tour” met haar countrymuziekshow met haar countrymuziek show “Het Uur van de Wolf” met een eerbetoon aan Linda Ronstadt en haar muzikale vrienden.

Nog even terug naar Linda Ronstadt en een korte kennismaking met de documentaire over Linda Ronstadt.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Mansion over the Hilltop” door de “Country Trail Band” hier met de song, die staat op hun album “Faithful and True”, dat afgelopen zeterdagavond, 24 september j.l. tijdens een optreden in de “Vast Burcht” aan de van Swietenlaan te Rotterdam werd gepresenteerd en trouwens is uitgebracht door “LW Music”.

De nieuwe CD bevat maar liefst 22 Amerikaanse countrysongs  en met dit album gaat de Country Trail Band weer eens helemaal terug naar haar wortels.

Ruim 37 jaar geleden startte de band met Engelstalige countrymuziek. In de loop der jaren heeft de groep ook veel Nederlandstalige liedjes opgenomen. Maar nu dus weer eens een echt countryalbum. Deze CD onderstreept de kracht van countrymuziek, die vooral zit in de prachtige verhalen die in countrysongs worden verteld. Natuurlijk speelde de band op veel nummers van het nieuwe album. Er zitten pure gospelsongs bij, maar ook liedjes over geloof in de dagelijkse praktijk van het leven. Hierbij verwijs ik nog maar eens naar de song van de bluegrassgroep “Hammertowne met als titel “You Can learn from a Song”.

Mocht u de presentatie van hun nieuwe album hebben gemist dan kunt u voor de “Country Trail Band” wellicht op 17 december a.s. terecht en wederom op in de Vaste Burcht te Rotterdam”, maar dan zullen de “Christmas songs” wel een hoofdrol spelen.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van de “Country Trial Band” hier met de song “Once Upon a Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het duo “Cloverdayle” met de song “Greener Where You Water”, die staat op hun album “Living Again” zeer recent uitgebracht in eigen beheer te Nashville TN.

Chad en Rachel Hamar uit de staat Oregon in het zeer Verre Westen van Amerika al op zeer jeugdige leeftijd bezig met muziek, maar sinds 8 jaar werkend vanuit Nashville TN, maar toch niet weggelegd om elke avond ergens te spelen op Nashville’s Lower Broadway.

In hun agenda staan dan ook veel optredens in de noordwestelijke staten Washington en Oregon.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar het duo “Cloverdayle” hier met de song “It Is What It Is”, die staat op hun album “9 Miles Down a 10 Miles Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Sept. 27 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Seth Mulder & Midnight Run *** The Mountains Are Calling   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 2. Jr. Williams *** Can I Go Home with You   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 3. Hammertowne *** You Can Learn from a Song   ***   single   ***   Mountain Fever Records

 

 1. Dailey & Vincent *** Hillbilly Highway   ***   Let’s Sing Some Country   ***   BMG Rights Management
 2. Dailey & Vincent *** Dig a Little Deeper in the Well   ***   Let’s Sing Some Country   ***   BMG Rights Management
 3. Dailey & Vincent *** You Rescued Me   ***   Let’s Sing Some Country   ***   BMG Rights Management

 

 1. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt *** You Don’t Knock (Unreleased) ***   The Complete Trio Collection   ***                Rhino, Warner Bros. Nashville, Asylum
 2. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt *** Are You Tired of Me (Unreleased)   ***   The Complete Trio Collection   ***                Rhino, Warner Bros. Nashville, Asylum
 3. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt *** Lover’s Return (Alternate Mix)   ***   The Complete Trio Collection   ***        Rhino, Warner Bros. Nashville, Asylum

 

 1. Lana Wolf *** Biggest Fan in Town   ***   Fireflies   ***   JL Records
 2. The Country Trail Band *** Mansion over the Hilltop   ***   Faithful And True   ***   LW Music

 

 1. Cloverdayle *** Greener Where You Water   ***   Living Again   ***   Cloverdayle

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *