Hobo Bill’s Last Ride

In dit programma “Countrymusic Round-Up” staat de klassieke countrymuziek van Hank Snow in de schijnwerpers met bijzondere opnames, die staan op het album “The Lost Souvenir Collection”, dat op 12 augustus j.l. door Country Rewind Records werd uitgebracht.

Zoals altijd wordt het programma begonnen met de bluegrass verzorgt door o.a. de Canadese groep “Jack Hollow” en Casey Penn uit de staat Arkansas met singles uitgebracht door Mountain Fever Records.

Vervolgens worden de grenzen van de countrymuziek opgezocht door Taj Mahal en Ry Cooder met een drietal songs van het album “Get on Board”, dat op 22 april j.l. werd uitgebracht door Nonesuch.

Vervolgens ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en natuurlijk de nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op de start van het 10e seizoen van Country café Concordia met een song van Change of Key en gastspeelster Sandra Vanreys

Vervolgens terug naar de overkant van de grote plas voor singer/songwriter Brandi Carlile met de song “Harder to Forgive” en treedt de bekende countryzangeres Pam Tillis met de song “Tennessee Nights” op als uitsmijtster van dit programma.

Het programma “Countrymusic Round-Up” werd begonnen met de Canadese groep “Jack Hollow” en de song “Put Yourself in My Place”, een nieuwe vertolking van de song van Pam Tillis, die in 1991 werd geschreven en uitgebracht door Pam Tillis en Carl Jackson.

“Jackson Hollow” bestaat uit  het echtpaar Tianna Lefebvre en Mike Sanyshyn, beide gevierde country en bluegrass musici in British Columbia en omgeving.

Mike speelt op de mandolin en viool, en zingt de duetten met Tianna, die de leadzanger is van de groep verder bijgestaan door Charlie Frie op de bas , Eric Reed op banjo en gitaar en tenslotte Jeff Scroggins op de banjo.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en kunt u als lezer luisteren naar de song “Put Yourself in My Place” door “Jackson Hollow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Little Lives” door Casey Penn hier met een song, die 12 september j.l., gisteren dus, officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Dit is trouwens de tweede single van singer/songwriter Casey Penn uit de staat Arkansas. “Little Lives”, die gaat over kleine dingen die we kunnen doen voor anderen en die ons leven positief kunnen veranderen, is trouwens geschreven door de bekende singer/songwriter Carl Jackson.

Casey Penn , tamelijk nieuw in de bluegrass-wereld, maakte tot voorkort deel uit van het Americana duo “Lee Street Lyrical”, waarvan zij ook de oprichter was.

Casey Penn wordt muzikaal bijgestaan door Carl jackson met achtergrondzang, Justin Moses op banjo en mandoline, Jason Roller op gitaar en viool en Kevin Grant op de staande bas.

Ook nog even de gelegenheid om kennis te maken met Casey Penn hier met de song “Little Lives”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs werden zeer recent uitgebracht door Mountain Fever Records en van deze platenmaatschappij werd een hele verzameling singles ontvangen van diverse bekende en minder bekende bluegrassgroepen en of artiesten, zoals ook Dave Adkins, die u hoorde met de song “Cold Hearted Woman”, eveneens als single uitgebracht, maar die staat op z’n album “We’re All Crazy”. Zanger/ schrijver en gitarist Dave Adkins van oorsprong uit Pikeville, Kentucky of te wel de “Blugrass State” thans woonachtig in  Elkhorn City KY begon al als 17-jarige als bluegrass-musicus in Dollywood.

Natuurlijk kunt u hier ook nog even luisteren naar Dave Adkins hier met de single “Cold Hearted Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een grotere uitvoering hier even aanklikken

Dan nu terug in de tijd voor Hank Snow met de song “”I Don’t Hurt Anymore”. “Among My Souvenirs” door Hank Snow hier met een song, die staat op het album “The Lost Souvenir Collection”, op 12 augustus j.l. uitgebracht door Country Rewind Records met als speciale gast de inmiddels 86-jarige zoon Jimmie Snow.

Van dit album met 16 tracks hoorde u ook nog “I Don’t Hurt Anymore” en “Hobo Bill’s Last Ride”.

Natuurlijk kunt u als lezer hier nog kennismaken met de “geremasterde” versie van de song “I Don’t Hurt Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Als u een liefhebber bent van traditionele countrymuziek dan is de canadese singer/songwriter en gitarist Hank Snow natuurlijk geen onbekende en herkent u als luisteraar natuurlijk ook deze songs, maar de uitvoering is echt heel bijzonder.

“Among My Souvenirs” is al een song uit de eind jaren ‘20 en in de mid-jaren ‘50 door Hank Snow opnieuw vertolkt en die staat op o.a. het verzamelalbum “Hank Snow, The Singing Ranger & The Rainbow Ranch Boys”.

“I Don’t Hurt Anymore” is al een song uit 1954 van Hank Snow, terwijl “Hobo’s Bill Last Ride” ook al staat op het vermelde verzamelalbum.

Terug naar de nieuwe versies van 12 augustus j.l. door Country Rewind Records, allemaal opnames, die ergens op de plank lagen als het ware herontdekt.

Zij namen contact op met de zoon van Hank Snow, Jamie, die het hartstikke leuk vond , zeer op prijs stelde en mee wilde werken aan het bewerken van de opnames in de East Side Manor Studio’s te Nashville TN. Muzikale mederking werd o.a. verleend door Dug Grieves op elektrische gitaar , Joshua Cobb op drums en Kristen Rogers met achtergrondzang.

Jimmie Snow, die in eerste instantie ook een muzikale carriere wilde beginnen, heeft zijn werkzame leven als dominee in Nashville doorgebracht en daarbij wel een gospel

Jimmie is ook nog vocaal aanwezig bij de country-gospelsongs “How Do You Think I Feel” en “Tell The World He’s Coming”.

Ook nog even terug voor Hank Snow met z’n dramatische verhaal van Hobo Bill’s  Last Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar iets heel anders, maar ook heel bijzonder Taj Mahal & Ry Cooder hier met de song “Hooray Hooray”. “Cornbread, Peas, Black Molasses” een country-bluessong door Taj Mahal & Ry Cooder hier met een song, die staat op hun album “Get on Board”. Tja, “Country Music Round-Up”, is een country & western programma met veel bluegrass, folk en allerlei soorten country muziek., zoals Honky Tonk, Urban, Outlaw, maar ook Cajun & Tex-Mex.

U krijgt achtergrondinformatie over deze muziek, de betrokken artiesten en groepen. Natuurlijk ook aandacht voor het Nederlands talent op dit gebied en de agenda van countryevenementen in de regio.

Tijdens het programma worden alle grenzen van de “country” verkend, soms zelfs tot even over de “borderline”.

Tijd dus om eens kennis te maken met muziek even buiten de “borderline” hier door Taj Mahal, Ry Cooder en de zoon van Ry, Joachim Cooder met de song “Hooray Hooray”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dat heeft u dus inmiddels gemerkt met de muziek van Taj Mahal en Ry Cooder, want van hen hoorde u ook nog de songs “Pick a Bale of Cotton” en “Cornbread, Peas, Black Molasses.

Henry St. Claire Fredericks Jr. beter bekend onder z’n artiestenaam Taj Mahal inmiddels 80 jaar hier samen met de 75 jarige Ry Cooder met een muzikaal eerbetoon aan hun oude bluesvrienden van zo’n 60 jaar geleden Sonny Terry mond-harmonica en Brownie McGhee (gitaar).

Ín 1965 vormden in Californie Taj Mahal en Ry Cooder met nog drie muzikale college’s de groep “Rising Sons” om een jaar later trouwens ook al weer te stoppen.

Taj Mahal verzorgde voor diverse films de muziek, of schreef er de muziek voor. Taj Mahal bracht tussen 1968 en 2008 25 studioalbums uit, waarvan een aantal samen met, of met medewerking van, een aantal andere artiesten.

Ry Cooder is in het programma “Countrymusic Round-Up” een regelmatig terugkerende artiest met recentelijk nog een song van het albums zoals “Paris Texas”, “Borderline” en “Crossroads”.

Nu samen met Taj Mahal weer met het album “Get on Board” met The Songs of Sonny Terry & Brownie McGhee met de zoon Joachim Cooder op de bas en drums/percussie.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Taj Mahal, Ry Cooder en Joachim Cooder met de song “Cornbread, Peas, Black Molasses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met om te beginnen alvast een voorproefje op de opening van het 10e seizoen van Country Café Concordia hier met Sandra Vanreys met de song “Destination” en dat is natuurlijk op zondag, 25 september a.s. “Country Café Concordia” in Haastrecht voor Sandra Vanreys en deze song staat op haar album “Back Where I Started From”.

Het album werd begin juli 2019 op door Neo Music uit Boven-Smilde uitgebracht.

Sandra wordt op dit album muzikaal bijgestaan door Johan Jansen op pedal-steel, Niels Verhart op drums en alle andere instrumenten door John Geuzinge-Havinga, terwijl John en Nienke ook nog de achtergrondzang voor hun rekening namen. Ook zanger/gitarist Gerard Bierman is nog aanwezig in hun duet bij de song “Tell Mye Do You Love Me”.

Het album werd op begin juli 2019 in Aalten, de woonplaats van Sandra, tijdens het tweede “Country Music on the Farm” op het landgoed Eppink, gepresenteerd aan het publiek.

Nog even terug naar haar 35-jarig jubileum concert te Aalten met de song “Destination”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

Vervolgens “It Cannot Be You” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun eerste gezamenlijke album “Home Is Where My Heart Is”.

De start van het nieuwe en 10e seizoen van de Goudse countrygroep “Change of Key” in theater Concordia is dus op 25 september a.s. van 14.00—17.00.

De deuren van “Theater Concordia” gaan natuurlijk al om 13.30 open en dan kunt u al vast oude kennissen ontmoeten en even bijpraten na de lange hete zomervakantie .

Graag wel even van te voren aanmelden via 0654-918147 dan wel via de email van Marijke de Jong middels info@ marykee.com

Nog even mooie herinneringen ophalen aan de “Steeldays 2017” in Theather Concordia hier met “Change of Key” met de song “Sweet Memories” met hier Tom Ensink op pedal-steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het Verre Noordwesten van de V.S. naar de staat Washington voor Brandi Carlile hier met de song “Harder to Forgive”.

Deze song staat op haar album “By the Way, I Forgive You” in 2018 uitgebracht door Low Country Sound/Elektra.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Brandi Carlile met de song “Harder to Forgive’ in het Palace Theatre te Albany NY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up”, de inmiddels 65-jarige  singer/songwriter en producer, actrice Pam Tillis “Tennessee Nights” hier met een song, die staat op het verzamelalbum “The Collection” eind jaren ‘90 uitgebracht door Rhino Warner Records.

Pam Tillis, dochter van de bekende countryzanger Mel Tillis, groeide op temidden van de countrymuziek in Nashville, maar koos toch haar eigen weg door eerst in San Francisco Cal. te starten met haar eigen groep “Freelight” met jazz en rock muziek op de agenda.

Ontevreden met de pop-muziek ging zij in de begin jaren ’80 weer terug naar Nashville voor een succesvolle start niet alleen als countrymuziek schrijfster en zangeres, maar ook als actrice.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Pam Tillis met de song “Tennessee Nights”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Sept. 13 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Jackson Hollow *** Put Yourself in My Place ***   single   ***   Mountain Fever Records
 2. Dave Adkins *** Cold Hearted Woman   *** We’re All Crazy   ***   Mountain Fever Records
 3. Casey Penn *** Litte Lives   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 1. Hank Snow *** I Don’t Hurt Anymore   ***   The Lost Souvenir Collection   ***   Country Rewind Records
 2. Hank Snow *** Hobo Bill’s Last Ride   ***   The Lost Souvenir Collection   ***   Country Rewind Records
 3. Hank Snow *** Among My Souvenirs   ***   The Lost Souvenir Collection   ***   Country Rewind Records
 1. Taj Mahal & Ry Cooder *** Hooray, Hooray   ***   Get on Board   ***   Nonesuch
 2. Taj Mahal & Ry Cooder *** Pick a Bale of Cotton   ***   Get on Board   ***   Nonesuch
 3. Taj Mahal & Ry Cooder *** Cornbread, Peas, Black Molasses   ***   Get on Board   ***   Nonesuch
 1. Sandra Vanreys *** Destination   ***   Back Where I Started From   ***   Neo Music
 2. Change of Key *** It Cannot Be Me   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 1. Brandi Carlile *** Harder to Forgive   ***   By the Way, I Forgive You   ***   Low Country Sound/Elektra
 2. Pam Tillis *** Tennessee Nights   ***   The Collection   ***   Rhino/Waner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *