Honky Tonk Girl 

In dit programma een muzikaal eerbetoon aan de “Grand Old Lady of Countrymusic”, Loretta Lynn, die dinsdag, 4 oktober j.l. op 90-jarige leeftijd overleed in haar huis te Hurricane Mills Tennessee.

Niet alleen terug in de tijd voor een song uit het begin van haar carriere in de jaren ’60, maar ook zeer recent werk van haar album “Still Woman Enough”, dat in september 2021 is uitgebracht door Legacy Recordings.

Vervolgens ook nog een drietal songs van het verzamelalbum “Coal Miner’s  Daughter : A Tribute to Leoretta Lynn”,  door o.a. het gelegenheidsduo Alan Jackson en Martina McBride en Carrie Underwood

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door zanger/schrjiver/gitarist Jerry Salley met muziek van z’n album “Bridges and Backroads.

Vervolgens ook nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en voor de nederlandse inbreng gaan we naar Leeuwarden voor Timo de Jong met z’n nieuwe single “When You Go” gevolgd door Dick van Altena met een song van z’n album “Late Lente”.

Dan weer terug naar de overkant van de grote plas voor Cheryl Wheeler met een lied over de herfst in New England, Little Big Town met muziek van hun album “Mr. Sun” en treedt Kid Rock samen met Sheryl Crow op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I Miss My Miss in Mississippi” “Let Me Be the Bridge” en “Without Forgiveness” door Jerry Salley.

Deze songs staan op z’n album “Bridges and Backroads”, dat in de zomer van 2020 in eigen beheer werd uitgebracht door z’n Very Jerry Records.

Zijn naam zien we regelmatig opduiken niet alleen als sessiemuzikant/gitarist bij bluegrassartiesten zoals Donna Ulisse, maar zeker ook als schrijver van tal van fraaie songs o.a. voor Toby Keith, Dale Ann Bradley en Patty Loveless

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van van dit bericht en kunt u luisteren naar Jerry Salley c.s. met de tongbreker “I Miss My Miss In Mississippi”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarnaast is hij ook al weer enige jaren zeer actief als A & R director van het label Billy Blue Records.

Terug naar het album “Bridges and Backroads” met 12 songs, waarbij Jerry Salley muzikaal wordt bijgestaan door o.a. Jason Roller (op viool en gitaar), Justin Moses (op mandoline en resonator-gitaar) en Greg “Papaw” Davis enAaron McDaris (op de banjo) .

Jarry Salley, geboren en opgegroeid in Ohio, maar inmiddels Music City USA Nashville als drukke basis heeft als schrijver/musicus en A & R director, denkt natuurlijk best wel eens terug naar z’n geboorteplaats Chillicothe Ohio en komt ook terug in dit album “Bridges and Backroads” zowel in de titel als songs zoals bijvoorbeeld “T’ll Take the Backroads”.

Van Jerry zijn ook een aantal fraaie gospels op de markt verkrijgbaar zoals o.a. “Gospel from My Grassroots” uit 2015 en “All Go’s Children Sing” uit 2019 naast albums als “Showing My Age” uit 2012 en “Front Porch Philosophy”.

Nog even terug naar Jerry Salley en z’n album “Backroads and Bridges” hier met de song “I Take the Backroads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de “Grand Ole Lady of Countrymusic” Loretta Lynn hier met de song “I’ll Sure Come a Long Way Down” uit 1967 door haar en Maggie Vaugh geschreven en die staat op haar 10e studioalbum “Singing with Feeling”, dat in 1967 was uitgebracht door Decca.

Natuurlijk hier ook nog even terug naar het begin van haar muziek carriere tijdens een optreden met de song “I Surely Came a Long Way Down”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Loretta Lynn, de “Grand Old Lady of Countrymusic”, baanbrekend voor tal van countryzangeressen, talloze en talrijke countrymuziek Awards, waaronder twee Grammy’s, 70 albums, waaronder 54 studioalbums en een Tribute album, op 4 oktober j.l. op 90-jarige leeftijd overleden in haar huis op haar ranch te Hurricane Mills TN.

Vervolgens “Grand Old Lady of Countrymusic”, Loretta Lynn, ook nog met twee songs van haar album “Still Woman Enough” “Honky Tonk Girl” en de fraaie country gospelsong “I Don’t Feel at Home Anymore”.

Deze songs staan dus op haar album “Still Woman Enough”, dat op 19 maart 2021 werd uitgebracht door Legacy Recordings.

Voor een kijkje achter de schermen bij de productie van het album “Still Woman Enough” met o.a. een bijdrage van Reba McEntire en Carrie Underwood”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Still Woman Enough” is trouwens de enige nieuwe song, terwijl de overige twaalf allemaal fraaie songs zijn uit de succes jaren ‘70 maar nu in een fraai nieuw jasje gestoken en waarbij ook nog Margot Price en Tanya Tucker assisteren. In dat jaar werd 88 jaar, maar Loretta Lynn wist nog altijd van geen ophouden zelfs niet nadat ze op Nieuwjaarsdag in 2018 bij een val haar heup brook. Drie jaar na “Wouldn’t It Be Great”en na herstel van haar lichte beroerte, kwam de countrylegende gewoon weer met een nieuw  album.

Net als haar voorlaatste album werd “Still Woman Enough” geproduceerd door dochter Patsy Lynn Russell en John Carter Cash, en ook dit album bevat een rijke mix van oude liedjes uit haar rijke catalogus en nieuwe liedjes of nummers die ze nog niet eerder op plaat zette, zoals “I Saw The Light”, “Keep On The Sunny Side” en “I Don’t Feel At Home Anymore”.

Als vierde en laatste gastzangeres levert Margo Price, “country’s next star”, een fraaie bijdrage aan het al even klassieke “One’s On The Way”, maar feitelijk heeft Loretta Lynn de vocale ondersteuning helemaal niet nodig, want haar stem klonk toen nog steeds fantastisch. Tegelijkertijd zorgt de aanwezigheid van gasten uit uiteenlopende generaties wel voor een gevoel van continuïteit en tijdloosheid.

U kunt hier nog eens luisteren naar Loretta Lynn met haar country gospel song “I Can’t Feel at Home in this World Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar een fraaie Loretta Lynn tribute door Alan Jackson en Martina McBride met de song “Lousiana Woman, Mississippi Man” en vervolgens Gretchen Wilson met de song “Don’t Come Home A-Drinkin’(With Lovin’ on Your Mind)” als eerbetoon aan “The Coal Miner’s Daughter” Loretta Lynn en  “You’re Looking at Country” door Carrie Underwood

Deze songs staan op het album “Coal Miner’s dfaughter, dat op 9 novmber 2012. werd uitgebracht door Sony Music Distribution met nog als aanvulling op de titel “A Tribute to Loretta Lynn”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Alan Jackson samen met Lee Ann Womack met een tribute aan Loretta Lynn met hun versie van de song “Louisiana Woman, Mississippi Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een eerbetoon dus aan de countryzangeres. Loretta Lynn, in april 1935 geboren als Loretta Webb in Butch Holler in Kentucky, dochter inderdaad van een mijnwerker, die al op jonge leeftijd begon met zingen in allerlei gelegenheden van kerk tot plaatselijke concerten en die op 14 jarige leeftijd trouwde met Oliver “Doolittle”, “Doo”, “Mooney” Lynn en vervolgens verhuisde naar Custer Washington en samen zes kinderen kreeg.

Na 10 jaar begon ze weer met zingen begeleid door de “band” van haar broer Jay Lee Webb.

In 1960 bracht ze jaar eerste single met de song “I’m a Honky Tonk Girl” uit, die door de echtpaar Lynn enorm werd gepromoot.

Ze reisden heel veel radiostations af om DJ’s over te halen haar lied te laten horen evenals dat ze heel veel copien aan radiostations verzonden.

Het leverde in ieder geval veel bekendheid op en de song kwam op de nr. 14 plek van de countrymuziek overzichten te staan.

Dat was dus het begin van een roemrijke carriere als spraakmakende en populaire countryzangeres. Veel succesvolle albums en fraaie samenwerking met o.a. Dolly Parton en Tammy Wynette in 1993 met het album “Honky Tonk Girls” volgden.

Het boek  “Coal Miner’s Daughter”, dat zij in de mid-jaren schreef, werd in 1980 zeer succesvol als film uitgebracht met een ijzersterke rol van Sissy Spacek als Loretta Lynn en Tommy Lee Jones als haar echtgenoot.

Een eerbetoon aan Loretta Lynn hier bij uw RTV Krimpenerwaard, die we niet zullen vergeten middels de vele fraaie countrymuziek albums, die zij ons heeft nagelaten.

Nog even terug naar de “Grand Old Opry” voor een optreden van Carrie Underwood met de song “You’re Looking at Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en gaan we naar Leeuwarden voor Timo de Jong, zanger/schrijver en gitarist van oorsprong uit Meppel, maar al weer jaren woonachtig in Leeuwarden met z’n nieuwe song “When You Go”, die zal staan op z’n nieuwe album.

Op dit moment zoekt hij via crowd-funding de financiën om het album op vinyl uit te brengen. U kunt daarbij als luisteraar natuurlijk ook een rol spleen. Gewoon even naar z’n FB-pagina, waarin meer informatie wordt gegeven.

U kunt hier nog luisteren naar Timo de Jong met z’n song “When You Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Als rivieren niet meer stromen” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n album “Late Lente”in 2019 uitgebracht door Inlok/CRS

Een album met 12 songs door Dick van Altena geschreven in de nederlandse taal met fraaie titels als De speelman, Later Is Voorbij , en Het lieve leventje.

Dick van Altena, al meer dan 46 jaar als zanger/gitarist en schrijver van fraaie songs van albums in de Engelse taal, het Nederlands en Betuuws dialect, inmiddels ook weer op tournee samen met de countrygroep Savannah met de theatershow “Back to the Country Part 12” voorstellingen..

Op donderdag, 27 oktober weer een optreden met de groep in Venray, maar voorlopig nopg niet in deze omgeving. Dick heeft eveneens een aantal solo-optredens in z’n agenda staan evenals samen met leadzanger/gitarist Marcel Smulders van Savannah.

Natuurlijk voor Dick van Altena met z’n song “Als rivieren niet meer stromen”

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar de overkant van de grote plas en ook daar is het herfst met zeker in New England de zogenaamde “Indian Summer” als in deze periode van het jaar door de eerste nachtvorst en een aangename temperatuur overdag het bladerdak van de loofbomen in schitterende kleuren veranderd en tevens een prachtig signaal geeft dat de winter weer in aantocht is.

“When fall comes to New England “ of te wel de zogenaamde “Indian Summer” in de meest noordoostelijke staten van Amerika, zoals Main, Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, Vermont en Rhode Island door Cheryl Wheeler.

Deze song staat op haar verzamelalbum “Different Stripe” in 2003 uitgebracht door Philo.

U kunt hier nog even luisteren naar Cheryl Wheeler met deze fraaie herfstsong middels een toepasselijke slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Alabama voor het countrypop kwartet “Little Big Town” met de song “Last Day on Earth”, die staat op hun album Mr. Sun”, dat op 16 september j.l. werd uitgebracht via Capitol Records Nashville.

Little Big Town werd opgericht door vriendinnen Karen Fairchild en Kimberly Schlapman, die elkaar kenden van een universiteit in Alabama. Met versterking van Phillip Sweet en Jimi Westbrook vormen zij een kwartet waarbij de vier vocalisten de leadrol verdelen en vaak zelfs samen op zich nemen.

Als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om de luisteren naar het quartet “Little Big Town”hier met de song “Last Day on Earth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma  Kid Rock vocaal bijgestaan door Sheryl Crow en  Bob Seger met de song “Collide”, die staat op het album “Born Free” uitgebracht door Top Dog/Atlantic.

U kunt tenslotte hier nog kijken en luisteren naar Kid Rock tezamen met Cheryl Crow hier met de song “Collide”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel  middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 11 ‘22 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Jerry Salley *** I Miss My Miss in Mississippi   ***   Bridges and Backroads   ***   Jerry Very Records
 2. Jerry Salley *** Let Me Be the Bridge   ***   Bridges and Backroads   ***   Jerry Very Records
 3. Jerry Salley *** Without Forgiveness   ***   Bridges and Backroads   ***   Jerry Very Records
 1. Loretta Lynn *** I ‘ll Sure Come a Long way Down   ***   Singin’ with Feeling   ***   Decca
 2. Loretta Lynn *** Honky Tonk Girl   ***   Still Woman Enough   ***   Legacy Recordings
 3. Loretta Lynn *** I Don’t Feel at Home Anymore   ***   Still Woman Enough   ***   Legacy Recordings
 1. Alan Jackson and Martina McBride *** Lousiana Woman, Mississippi Man   ***   Coal Miner’s Daughter : A Tribute to Loretta Lynn   ***   Columbia Nashville
 2. Gretchen Wilson *** Don’t Come Home a Drinkin (with Loving on Your Mind   ***   Coal Miner’s Daughter : A Tribute to Loretta Lynn   ***   Columbia Nashville
 3. Carrie Underwood *** You’re Lookin at Country   ***   Coal Miner’s Daughter : A Tribute to Loretta Lynn   ***   Columbia Nashville
 1. Timo de Jong *** When You Go   ***   single   ***   Revanche Records
 2. Dick van Altena *** Als rivieren niet meer stromen   ***   Late Lente   ***   Inlok/CRS
 1. Cheryl Wheeler *** When fall Comes to New England   ***   Different Stripe   ***   Philo
 2. Little Big Town *** Last Day on Earth   ***   Mr. Sun   ***   Capitol Records
 3. Kid Rock ft. Sheryl Crowe & Bob Seeger) *** Collide   ***   Born Free   ***   Top Dog/Atlantic

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *