High School Confidential

In dit programma “Countrrymusic Round-Up” gaan we o.a. naar Tullamore in het graafschap Offaly voor de Ierse zanger/gitarist John Molloy met een drietal songs van z’n album “Introducing John Molloy”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. “Seth Mulder & Midnight Run” met hun single “Carolina Run” en Jr. Williams met de song “Railroad Town Without a Train”.

Daarna gaan we terug in de tijd voor “The Killer”, Jerry Lee Lewis,  met muziek uit de jaren ’70 digitaal opgepoetst en opnieuw uitgebracht middels z’n dubbel album “Country Class/Country Memories.

Halverwegë het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens is het tijd voor de nederlandse inbreng met alvast een voorproefje op het optreden van “Change of Key” a.s. zondagmiddag in theater Concordia te Haastrecht en ook nog Dick van Altena met de titelsong van z’n album “Novemberwind”.

Vervolgens terug naar Texas voor Wade Bowen met de titelsong van z’n EP “Where Phones Don’t Work” en treedt  Demi Lee Moore uit Durbanville Zuid-Afrika op als uitsmijtster van dit programma met de song “Neon Moon”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Seth Mulder & Midnight Run en hun single “Carolina Line” uitgebracht door Mountain Fever Records.

De groep van Seth Mulder speelde ook regelmatig in Ole Smoky distilleries in oost Tennessee net als de hier ook zeer bekende groep “The Po’ Ramblin’ Boys” en deze destilleerderij functioneert zeker als een springplank naar meer bekendheid.

De groep bestaat uit Seth Mulder op mandoline met lead-zang,  Ben Watlington op guitar, Colton Power op banjo en Max Etling op de bas. Nathan Aldridge of IIIrd Tyme Out als gastspeler op viool.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking vanuit de Station Inn te Nashville door Seth Mulder & Midnight Run hier met de song “Carolina Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de bekende groep “Volume Five” met hun single “When Karma Comes Calling”, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

Deze song zal deel uitmaken van het nieuwe album “Karma” dat begin volgend jaar zal worden uitgebracht.

Volume Five hier nog met banjospeler Patton Wages voordat hij werd getroffen door een slopende

beroerte.

De groep bestond verder uit violist en zanger Glen Harrell met Jacob Burleson op gitaar, Aaron Ramsey op mandoline, Kameron Keller op de bas en Jeff Partin op resonator-gitaar.

Natuurlijk ook weer eens kijken en luisteren naar “Volume Five” tijdens een optreden met de song “When Karma Comes Calling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hierna ook nog “Railroad Town without a Train” door zanger/gitarist en banjospeler Jr. Williams uit Kentucky.

Deze song, die half september j.l. werd uitgebracht door Mountain Fever Records, is alvast een voorproefje op het album, dat in de loop van volgend jaar zal worden uitgebracht.

Jr. Williams maakte jarenlang als banjospeler deel uit van de bekende bluegrass groep “New Found Road” om vervolgens met Kati Penn verder te gaan met de groep “New Town”, waarmee hij een aantal zeer gewaardeerde projecten realiseerde tot de groep in 2019 ophield te bestaan.

Daarna ging hij weer verder met Tim Shelton, ook een ex-lid van “New Found Road” met z’n  Tim Shelton Syndicate.

Jr. meldde zich vervolgens bij Mountain Fever Records met het idee om een gezamenlijk project op te zetten.

Tim Stafford en Thomm Jutz schreven de song “Railroad Town without a Railroad”, een herinnering aan de gouden tijd van de treinen en de situatie van tal van steden met stations in Amerika waar vroeger de trein stopte, die dus nu niet meer rijdt, zoals de “C & O”line ,”The Chesapeake & Ohio Railway. “

Jr. Williams wordt muzikaal bijgestaan door Aaron Ramsey op gitaar, Adam Steffey op nemen ook nog de achtergrondzang voor hun rekening.

Tijd voor een fraaie video-clip van Jr. Williams met de song “Railroad twon without a railroad”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd voor Jerry Lee Lewis hier met de songs “Jealous Heart”, “Wedding Bells”en “No One Will Ever Know”.

De laatst vermelde song was eind jaren ‘40 zeer bekend van de vertolking door Hank Williams, maar vanavond in dit programma gespeeld en gezongen door Jerry Lee Lewis en die staat op het dubbelalbum “Country Class/CountryMemories” uitgebracht door Mercury Nashville.

Deze song stond van oorsprong op het album “Country Class”, dat in 1976 werd uitgebracht door Mercury evenals trouwens de song “Wedding Bells”, die ook bekend is van de de vertolking hiervan door Hank Williams.

“Jealous Heart”, de andere song in dit programma, stond op het album “Country Memories”, dat een jaar later in 1977 dus eveneens werd uitgebracht door Mercury.

“Jealous Heart” geschreven door Jenny Lou Carson in 1944 en in datzelfde jaar door Tex Ritter met groot succes vertolkt, want hij stond in die tijd met deze song 6 maanden in de “Country & Western” muziek overzichten.

Daarna vertolkt door tal van andere musici, waaronder niet alleen Jerry Lee Lewis, maar bijvoorbeeld ook door Connie Francis, Ray Price en Hank Locklin.

Tijd om eens kennismaken met de fraaie opening van Jerry Lee Lewis uit de mid-jaren ’50 van de film “High School Confidential”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jerry Lee Lewis, inmiddels 86 jaar en “Last Man Standing”, een bijzondere verwijzing en metafoor naar de groep Johnny Cash, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison ook wel aangeduid als “Class of ’55” . Last Man Standing is trouwens ook de titelsong van z’n album dat in 2006 werd uitgebracht met medewerking van o.a. B.B. King, Bruce Springsteen en Mick Jaggar.

Terug naar 1976 dat was ook het jaar, dat Jerry Lee Lewis tijdens z’n 41ste verjaardag zijn .357 Magnum afvuurde op een blikje frisdrank waarbij de ricocherende kogel vervolgens zijn bassist Butch Owens vol in de borst trof.

Slechts enkele weken later op 23 november 1976 was Lewis wederom betrokken bij een wapenincident, ditmaal op Graceland, het huis van Elvis Presley. Lewis was door Presley uitgenodigd, maar om in de vroege ochtend zo rond 03.00 samen met z’n vrouw in z’n nieuwe Rolls Roys Silver Shadow voor het hek  van “Graceland”, daar had Elvis even geen trek in.

24 uur later, dus weer midden in de nacht, waarschijnlijk na een optreden verscheen Jerry Lee Lewis nu in z’n eveneens nieuwe Lincoln Continental enigszins te diep in het glaasje gekeken wederom bij het hek

Toen de beveiliging Lewis bij de ingang tegenhield en hem vroeg naar de reden van zijn komst, haalde Lewis weer voor de grap zijn pistool tevoorschijn en grapte dat “The Killer” kwam om Presley te vermoorden.

Toch nog even terug in de tijd voor een optreden van Jerry Lee Lewis hier met de song “No One Will Ever Know”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Tullamore Ierland voor de Ierse zanger/gitarist John Molloy hier met de songs “Head over Heels”, Fourteen Minutes en “Send Me a Letter Amanda” .

Deze songs staan op z’n album “Introducing John Molloy” in februari  2020 in eigen beheer uitgebracht.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van John Molloy tijdens de Glór Tíre (The Voice of Country Show)  hier met zijn vertolking van de Pam Tillis song “Don’t Tell Me What to Do”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Molloy uit Tullamore, de hoofdstad van het graafsachap Offaly gelegen in centraal Ierland, maar z’n muziek heeft hem inmiddels grote bekendheid gegeven in geheel Ierland en Engeland.

De presentatie van z’n album in dat jaar met een line-up bestaande uit tal van Ierse countrymuziek sterren, zoals Michael English, Foster & Allen, Simon Casey en Sabrina Fallon en Olivia Douglas moest op het laatste moment worden afgezegd wegens de Corona –uitbraak met een nieuwe optimistische datum in april en dat ging natuurlijk ook niet door en zo is het nu nog steeds.

Een ongelukkiger start van het uitbrengen van z’n debuut album kun je haast niet bedenken.

Gelukkig kan er op dit moment ook weer onder strenge voorwaarden worden opgetreden, dus ook met een Corona check-app, zoals in nederland en tal van andere landen ook van kracht is, behalve dan op dit moment Oostenrijk met z’n “lockdown”.

Afgelopen donderdag, 18 November trad John Molloy nog op in het “Aberdeen Douglas Hotel” in Schotland

Tijd om kennis te maken met John Molloy hier met de “Bellamy Brothers” song “Send Me a Letter Amanda”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio alvast een voorproefje op het optreden van Change of Key a.s. zondagmiddag a.s. in theater Concordia aan het Concordiaplein te Haastrecht hier met de song “After the Beep”.

Deze song staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”. Niet voor niets gekozen, want als u hun optreden a.s. zondagmiddag, ondanks de aankondiging van de aangescherping van Corona-maatregelen doorkan gaan en bij wil wonen dan gewoon even contact op nemen met Marijke via 0654 918147 en mocht zij eventueel in gesprek zijn dan wel even onbereikbaar even na The Beep” uit boodschap uitspreken en dan belt zij vast zo spoedig mogelijk terug.

Alvast heel veel plezier a.s. zondagmiddag in Concordia Haastrecht.

Bij het samenstellen van dit bericht werd vernomen, dat het concert van a.s. zondagmiddag, 28 november vanwege de huidige Corona-maatregelen en risico’s voor de aanwezigen kan doorgaan.

De Goudsche groep “Change of Key” en de organisatie van Theater Concordia wordt veel sterkte toegewenst voor dewederom moeilijke periode voor muziekgroepen en theaters.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Novemberwind” door Dick van Altena hier met de titelsong, dat in 2014 werd uitgebracht en natuurlijk ook op 23 November 2021 nog steeds van toepassing is.

Het zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap.

Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica.

U kunt hier ook nog even luisteren naar Dick van Altena met de albumversie van de song “Novemberwind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor Wade Bowen hier met de titelsong “Where Phones Don’t Work” van z’n EP, dat afgelopen vrijdag, 19 november in eigen beheer werd uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met Wade Bowen met z’n song “Where Phones Don’t Wordk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijtster, zangeres/schrijfster Demi Lee Moore uit Durbanville aan de Westkaap Zuid-Afrika  hier met de song “Neon Moon”  geschreven door Ronnie Dunn en die staat op haar album “Country”, dat in 2019 werd uitgebracht.

Dit was haar 3de studio-album nu voor de verandering eens in de Engelse taal, terwijl haar 1ste en 2e album allemaal liedjes bevatten in de Afrikaanse taal.

De titel van haar eerste album luidt “Net ’n Mens “ en haar 2de album “Mis Eet Slaap Herhaal”

Tot slot van dit bericht nog even naar Zuid-Afrika voor Demi Lee Moore met haar song “Neon Moon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 23 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Seth Mulder & Midnight Run *** Carolina Line   ***   single   ***  Mountain Fever Records
 2. Volume Five *** When Karma Comes Calling   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 3. Jr. Williams *** Railroad Town without a Train   ***   single   ***   Mountain Fever Records
 1. Jerry Lee Lewis *** Jealous Heart   ***   Country Class   ***   Mercury Nashville
 2. Jerry Lee Lewis *** Wedding Bells ***   Country Class   ***   Mercury Nashville
 3. Jerry Lee Lewis *** No One Will Ever Know ***   Country Class   ***   Mercury Nashville
 1. John Molloy *** Head over Heels   ***   Introducing John Molloy   ***   John Molloy
 2. John Molloy *** Fourteen Minutes   ***   Introducing John Molloy   ***   John Molloy
 3. John Molloy *** Send Me a Letter Amanda   ***   Introducing John Molloy   ***   John Molloy
 1. Change of Key *** After the Beep   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key
 2. Dick van Altena *** Novemberwind   ***   Novemberwind   ***   Inlok/CRS
 1. Wade Bowen *** Phones Don’t Work   ***   Where the Phones Don’t Work EP   ***   Bowen Sounds
 2. Demi Lee Moore *** Neon Moon   ***   Country   ***   Universal Music (Pty) Ltd.

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *