Can’t Let Go

In dit programma speciale aandacht voor het 2e gezamenlijke studioalbum getiteld “Raise the Roof” van Robert Plant, destijds de leadzanger van de Britse rockformatie Led Zeppelin en de bluegrasszangeres en violiste Alison Krauss, dat op 19 november j.l. is uitgebracht door Rhino Entertainment Company.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd Marty Raybon met een drietal songs van het verzamelalbum “Mart Raybon Bluegrass” uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Vervolgens gaan we ook nog naar Fort Worth,Texas, de Lone Star State,  voor de outlaw-country zanger/gitarist Cody Jinks met muziek van z’n nieuwe album “Mercy” .

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en vervolgens is het tijd voor de nederlandse inbreng door de countrygroep Savannah met de song “Guitars & Cadillacs” en zanger/gitarist Tim Knol met een song van z’n compilatiealbum “Lost and Found Tapes”.

Vervolgens naar Alberta Canada voor John Wort Hannam met de titelsong van z’n album “Long Haul” en treedt Carlene Carter op als uitsmijtster van het programma met een song van haar album “Stronger”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Rocky Road Blues”, “The Late Night Cry of the Whippoorwill” en  “Only You, Only You” door Marty Raybon & Full Circle.

Deze songs staan op het verzamelalbum met als titel “Marty Raybon Bluegrass” zeer recent uitgebracht.

“Rocky Road Blues” staat van oorsprong op z’n album “Southern Roots and Branches (Yesterday and Today)”,dat in 2012 werd uitgebracht door Rural Rhythm Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Marty Raybon & Full Circle met de song “Rocky Road Blues” tijdens een optreden in het Hoover Y Park te Obet in Ohio op 17 juli 2013.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Late Night Cry of the Whippoorwill” en de song “Only You, Only You” staan op z’n album “The Back Forty’, dat vervolgens een jaar later werd uitgebracht door Rural Rhythm.

Gedurende zijn jaren als lead-zanger van de succesvolle countrygroep “Shenandoah” vertolkte Marty Raybon de traditionele kant van de countrymuziek in een periode, dat andere groepen op zoek naar success meer de country-rock en pop kant opgingen.

“Shenandoah” bleef dicht bij het geluid van de zogenaamde “old-time” countrymuziek en toen Marty de groep verliet en op de solo-toer ging bleef hij eveneens aan de traditionele kant van de straat.

De titel van het album “Southern Roots & Branches” geeft het al enigzins aan,  terug naar de wortels van de country en de muziek kan net zo gemakkelijk als bluegrass worden aangeduid met een fraai optreden van Marty Raybon, die wordt bij gestaan door bekende coryfeen uit de bluegrass, zoals Bryan Sutton op lead-gitaar, op de bas Terry Smith, op de viool o.a. Shad Cobb en Craig Fletcher, Rocb Ickes en Matt Leadbetter op de dobro, Justin Moses en David Talbot op de banjo en met Scott Napier en Justin Moses op de mandoline.

Zoals reeds gemeld met bluegrasssongs van o.a. Bill Monroe zoals “Rocky Road Blues” nog in een redelijk “recht toe recht aan” uitvoering, terwijl de “White House Blues” wordt gespeeld in een razendsnel en uitmuntend snarenspel met knappe tenorzang van Marty Raybon.

Nog even terug naar het Hoover Y Park te Obet voor Marty Raybon & Full Circle hier met de song “Only You, Only You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Fort Worth Texas voor outlaw countrymuziek zanger/schrijver en gitarist Cody Jinks hier met de songs “When Whiskey Calls the Shots”, “I Don’t Trust My Memories Anymore” en “Mercy”.

Deze songs staan op het album “Mercy” met 12 songs, dat op 12 november j.l. werd uitgebracht door “Late August Records”.

Cody, die vroeger furore maakte als zanger van trash-metal band “Unchecked Agession”, lijkt te hebben gekozen voor de Outlaw countrymuziek, waarbij enige gelijkenis met Nashville Outlaw zanger/gitarist Jamey Johnson hem niet kan worden ontzegd.

Sedert 2005 is hij, woonachtig in de omgeving van Dallas- Fort Worth, en druk bezig met de countrymuziek met natuurlijk veel optredens in de “Lonestar State” en dat in 2012 resulteerde in het album “30” en vervolgens in 2013 de EP “Black Sheep” en vervolgens sedert die tijd ook nog fraaie albums als “Adobe Sessions in 2013, “I’m Not the Devil” in 2016, “Lifers” in 2018, heel recent in dit programma ook nog het album “The Adobe sessions Unplugged en nu dus in dit programma “Countrymusic Round-Up “Mercy”.

Zoals reeds vermeld lijkt Cody Jinks te hebben gekozen voor de Outlaw Countrymuziek, maar hij bracht op 12 november ook nog het album “None the Wiser” uit tezamen met z’n band onder de naam “Caned by Nod”.

Een fraaie titel “None the Wiser” of te wel “Nergens verstand van hebben”.

Dat zal wel wat mee vallen met Cody Jinks, want ook op het album “Mercy” staat weer fraaie outlaw countrymuziek.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Cody Jinks met de titelsong van z’n album “Mercy” tijdens een optreden in “The Chelsea” in de The Cosmopolitan of Las Vegas te Las Vegas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu  door naar het gelegenheidsduo Robert Plant en Alison Krauss hier met hun vertolking van de klassieke  Hank Williams countrysong “ My Heart Would Know” en de Lucinda Williams song “Can’t Let Go”.

Deze songs staan het 2e gezamenlijke studioalbum getiteld “Raise the Roof” van Robert Plant, destijds de leadzanger van de Britse rockformatie Led Zeppelin en de bluegrasszangeres en violiste Alison Krauss, dat op 19 november j.l. is uitgebracht door Rhino Entertainment Company.

“Raise the Roof” is de opvolger van het in 2007 uitgebrachte “Raising Sand”. Ook dat album maakten Plant en Krauss samen met producer T Bone Burnett. Het werd een grandioos succes. Niet alleen was het een wonder hoe twee zulke verschillende stemmen zo mooi bij elkaar kleurden, ook de liedjeskeuze van Burnett bleek subliem.

Ook op dit album is producer T Bone Burnett weer aanwezig met z’n zessnarige basgitaar.

Het album “Raise the Roof” een fraaie opvolger van  het succesvolle “Raïsing Sand”, waarvoor in 2009 een Grammy Award werd verkregen als “Album van het Jaar” en dat belooft ook weer wat voor dit jaar.

Tijd om kennis te maken met het nieuwe album van Robert Plant en Alison Krauss hier met de song “Can’t Let Go”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

 ©photo -Laurianne Fiorentino

Vervolgens “The Boxer”, de Paul Simon song, die in dit programma werd gezongen en gespeeld door Alison Krauss eveneens op viool, Shawn Colvin op rhythm-gitaargitaar met zang en Jerry Douglas als vanouds ijzersterk op de  dobro.

Deze song werd gespeeld tijdens een muzikaal eerbetoon aan Paul Simon, die in 2007 te Washington DC werd uitgeroepen tot winnaar van de Gershwin Prijs voor de Populaire songs toegekend door de “Library of Congress”. Dat is één van de oudste culturele instellingen van de amerikaanse federale overheid en dat in 1815 werd opgericht.

“The Boxer” is een nummer geschreven door Paul Simon en geproduceerd door Paul Simon, Art Garfunkel en Roy Halee. Het is in november 1968 opgenomen en op 21 maart 1969 uitgebracht als eerste single van het album Bridge Over Troubled Water van het Amerikaanse zangduo Simon & Garfunkel .

Natuurlijk ook nog even luisteren naar Alison Krauss, Shawn Colvin en Jerry Douglas met hun versie van “The Boxer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regoio gaan we nu snel verder met de Nederlandse inbreng en gelet op het opschorten ook van de “Back to the Country shows” gekozen voor Savannah hier met de Dwight Yoakam song “Guitars & Cadillacs”.

Deze song staat o.a. ook op het album “Back to the Country Part 5”. Dat is dus al weer een countrymuziek show van een aantal jaren geleden, want op dit moment zijn ze bezig met hun “part 11”, maar jammer genoeg dus door de huidige Corona-perikelen zijn hun concerten wederom opgeschort.

In dit bericht nog even terug naar “Back to the Country Part 9” met fragmenten van een toppers uit de vroegere jaren zoals de Everly Brothers song “On the Wings of a Nightingale”, Freddy Fenders “Before the Next Teardrop Falls” en Buddy Holly’s “Oh, Pretty Woman”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Souvenirs”, de John Prine song, hier gespeeld en gezongen door Tim Knol tijdens de z’n eenzame Corona periode vorig jaar in Hoorn Noord-Holland.

Deze song stond oorspronkelijk op z’n album “Lost and Found tapes Vol. 2, maar zeer recent heeft Tim Knol z’n uitgebrachte songs op z’n “verschillende “Lost and Found Tapes” nog eens bekeken en vervolgens een fraai compilatie album uitgebracht.

Met zijn Lost & Found theatertournee trok Tim Knol de afgelopen drie jaar door gans het land. Hij speelde tijdens deze optredens veel eigen werk, maar ook covers van zijn muzikale helden.

Thuis begon hij de nummers uit zijn voorstelling op een oude viersporencasetterecorder als demo’s op te nemen.

Dit klonk zo goed dat hij besloot er iets mee te doen. Hij bracht de muziek uit op cassette en cd. Onder de naam The Lost & Found Tapes verschenen er vier edities. Nu is er ook een LP- uitgave beschikbaar.

Natuurlijk nog even kijken en luisteren naar Tim Knol hier met z’n “Souvenirs”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Canada voor zanger/schrijver en gitarist John Wort Hannam uit Alberta met de titelsong van het album “Long Haul” en tevens de openingstrack, die herinneringen oproept aan John Prine’s New Train.

Twintig jaar geleden nam verhalenverteller John Wort Hannam afscheid van zijn job als leraar, zette een hoed op en trok zich terug in zijn keuken. Daar componeerde hij de songs die enkele maanden later op zijn debuut verzeilden.

Inmiddels is de Canadese muzikant vanavond hier bij RTV Krimpenerwaard met z’n 8ste album “Long Haul”.

Op z’n album wordt John Wort Hannam muzikaal bijgestaan o.a. door producent en snarenman Steve Dawson, Chris Gestrin op keyboard, Cary Graig percussie en Jerry Holmes op bas, terwijl Fats Kaplan ook als gastspeler aanwezig op mandoline, accordeon, viool en banjo.

Het albums is in Corona-tijd via het internet tot stand gekomen.

Tijd om eens kennis te maken met John Wort Hannam hier met de titelsong van z’n album “Long Long Haul”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het tijd voor onze uitsmijtster van dit programma Carlene Carter en daarvoor toch nog even terug in de tijd naar 2008 voor haar song “I’m So Cool”, die staat op haar album “Stronger”, dat in datzelfde jaar werd uitgebracht door Yep Roc Records.

Carlene Carter is een Amerikaanse countryzangeres, dochter van June Carter en kleindochter van Maybelle Carter van de legendarische Carter Family en stiefdochter van Johnny Cash.

Door haar huwelijk met Nick Lowe wordt haar muziek vanaf 1979 beïnvloed door de pub rock.

Dit is goed te horen op de albums die ze in de jaren ’80 uitbrengt, waarop ze begeleid wordt door Graham Parker’s band The Rumour en door Rockpile.

Na 1990 keert ze terug tot de traditionelere countrymuziek en scoort daarmee in Amerika diverse hits.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar Carlene Carter en haar stevige country-rocker “I’m So Cool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 30 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Mart Raybon *** Rocky Road Blues   ***   Marty Raybon Bluegrass   ***   Rural Rhythm
 2. Mart Raybon *** The Late Night Cry of the Whippoorwill   ***   Marty Raybon Bluegrass   ***   Rural Rhythm
 3. Mart Raybon *** Only You, Only You   ***   Marty Raybon Bluegrass   ***   Rural Rhythm
 1. Cody Jinks *** When the Whiskey Calls the Shots   ***   Mercy   ***   Late August Records
 2. Cody Jinks *** Mercy   ***   Mercy   ***   Late August Records
 3. Cody Jinks *** I Don’t Trust My Memories Anymore   ***   Mercy   ***   Late August Records
 1. Robert Plant & Alison Krauss *** My Heart Would Know   ***   Raise the Roof   ***   Rhino Entertainment Company
 2. Robert Plant & Alison Krauss *** Can’t Let Go   ***   Raise the Roof   ***   Rhino Entertainment Company
 3. Alison Krauss, Shawn Colvin & Jerry Douglas *** The Boxer   ***   Paul Simon Tribute Show   ***
 4. Savannah *** Guitars and Cadillacs   ***   Back to the Country Part 5   ***   CMS Productions
 5. Tim Knol *** Souvenirs   ***   The Lost & Found Tapes Compilation   ***   I Love My Label
 1. John Wort Hannam *** Long Haul   ***   Long Haul   ***    Black Hen Music
 2. Carlene Carter *** I’m So Cool   ***   Stronger   ***   Yep Roc Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *