The Old Haunt

In dit programma “Countrymusic Round-Up”gaan we voor de verandering eens naar de woeste gronden van Noordwest Engeland en de vlaktes van Cheshire voor de formatie “Fine Lines” met muziek van hun 3e studio-album “Deadbeat Lullabies”, dat op 25 oktober j.l. is uitgebracht.

Zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door o.a. Tammy Rogers & Thomm Jutz en uit British Columbia de Canadese  groep Jackson Hollow.

Vervolgens ook nog aandacht voor de Johnny Cash Tribute Band “Church of Cash” uit de North Star State Minnesota met een tweetal songs van hun nieuwe album “Flowers for June”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we naar Hoevelaken voor Esther van Kommer en haar nieuwe  single “Solid Rock en vervolgens door naar Drenthe voor Hilde Vos met haar nieuwe song “I Don’t Like This World Anymore” en daarmee zullen vast nog wel meer mensen in Europa het mee eens zijn.

Vervolgens gaan we naar de hedendaagse countrymuziek door Erin Enderlin met een song van haar album “Faulkner County” en treedt Ashley Monroe op als uitsmijtster van dit programma met de tyoepoasselijke song  “I’m Good at Leavin’”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “I Surely Will Be Singing” door het gelegenheidsduo Tammy Rogers en Thomm Jutz, die als single is uitgebracht door Mountain Fever Records.

Tammy Rogers, als violiste en zangeres, één van de oprichters van debluegrassgroep “Steeldrivers”, hier nu samen met Thomm Jutz op de mandoline en met zang.

Thomm Jutz hier op gitaar met zang, kennen we ook van z’n samenwerking met o.a. Eric Brace en Peter Cooper.

Tammy en Thomm kwamen elkaar in 2016 tegen tijdens een lunch en raakten aan de praat, dat eindigde met een afspraak op samen songs te schrijven en ook eens een album te maken.

Dit album, waarvan u nu alvast de titelsong heeft kunnen beluisteren, zal naar verwachting in 2022 worden uitgebracht.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Tammy Rogers & Steeldrivers” hier met de song “I Choose You” geschreven door Tammy Rogers samen met Thomm Jutz.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in dit programma ook nog de groep “Breaking Grass” met de dramatische single “100 Degrees in the Shade” en dat is natuurlijk in Fahrenheid omgerekend naar ruim 37 graden Celcius en dat is nog steeds knap warm om als gevangene in die temperatuur stenen te moeten bikken en wegen aan te leggen.

De bluegrass groep “Breaking Grass”, een 5-mans formatie uit Mississippi hier met hun eerste single van de binnenkort uit te brengen 4e album via Mountain Fever Music Group.

“Breaking Grass” hier met hun nieuwe single “100 Degrees in the Shade”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog “Shallow Rivers” door de Canadese bluegrassgroep “Jackson Hollow” uit Vancouver British Columbia hier met de single , die vandaag, 2 november,  officieel is gepresenteerd door Mountain Fever Music Group.

“Jackson Hollow” bestaat uit  het echtpaar Tianna Lefebvre en Mike Sanyshyn, beide gevvierde country en bluegrass musicie in british Columbia en omgeving.

Mike speelt op de mandolin en viool, en zingt de duetten met Tianna, die de leadzanger is van de groep verder bijgestaan door Charlie Frie op de bas en Eric Reed op banjo en gitaar.

“Shallow Rivers”, geschreven door Shari Baker, Christy Baker en Austin Cunningham,  is trouwens de tweede single van hun binnenkort te verwachten album, dat eveneens wordt uitgebracht door Mountain Fever Records.

U kunt hier nog kennismaken met Jackson Hollow hier met de song “Shallow Rivers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu Cash Tribute Band genaamd “Church of Cash”met de songs   “Ghost Riders in the Sky” en “If I Were a Carpenter”.

Deze songs staan op hun album “Flowers for June”, dat op 21 oktober j.l. in eigen beheer is uitgebracht.

“If I Were a Carpenter”, geschreven in de jaren ‘60 door componist en zanger/gitarist Tim Hardin, werd zeer bekend van de vertolking door tal van artiesten, zoals Bobby Darin, Joan Baez, Dolly Parton en maar vooral ook door Johnny cash met z’n zware baritonstem

De song “Ghost (Riders in the Sky)” werd rond 1948 geschreven en uitgebracht door Stan Jones en daarna in de loop van de jaren ook door heel veel artiesten vertolkt, waaronder ook door Johnny Cash en zijn uitvoering staat o.a. op z’n 25-jarig jubileumalbum “Silver”, dat in 1979 werd uitgebracht.

Johnny Cash, die in 2003 overleed op 71 jarige leeftijd wordt beschouwd als een van de invloedrijkste zangers zowel binnen als buiten de countrymuziek genre.

En dus is een “Johnny Cash Tribute band” wel op z’n plaats en de “Church of Cash” band uit de Amerikaanse staat Minnesota is zeker in staat mooie herinneringen op te halen aan de glorietijd van Johnny Cash.

Hier dus met een tweetal songs van hun 2de tribute-album gettiteld “Flowers for June”.

De groep speelt a.s. vrijdag, 5 november nog in Wisconsin en daarna gaan ze op tournee met hun “Award Winning Johnny Cash Tribute Show” door Europa met een 1ste optreden op woensdag, 10 november in Hove (Belgie) gevolgd door een groot aantal optredens  verder in Belgie maar ook in Nederland met o.a. op zaterdag, 20 november a.s.  een optreden in de Kroepoekfabriek  aan Kon Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Voor u als lezer nog de “Church of Cash” hier met hun vertolking van de song “I Walk the Line”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan zoals reeds aangekondigd voor de verandering eens naar de woeste gronden van noord-west Engeland en de vlaktes van Chesire voor de groep “Fine Lines” hier met de songs “King of Three Streets”, “Del Rio””en “The Old Haunt” of te wel “Waar ik nog steeds aan terug denk”.

Deze songs staan op hun 3e studioalbum met 11 songs in de sfeer van country en americana en dat op 25 oktober j.l. werd gepresenteerd via Parade Recordings.

De groep “Fine Lines” uit het graafschap Cheshire, een kleiplateau even ten zuiden van Manchester, werd in 2016 door zanger/schrijver en guitarist David Boardman opgericht en bracht in 2017 hun eerste album “Hour of Need” en twee jaar later in 2019 dus het album “Gaslight Roses” uit.

Inmiddels bestaat de groep uit zeven personen met o.a. Zoe Blyth als leadzangeres,  Mark Radcliffe op drums, Gary O’Brien on organ, Chris Loe op pedal steel, Emmely Doggett op viool.

Tijd om eens kennis te maken met “Fine Lines” hier in de opname studio met de song “King of Three Streets”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio gaan we snel door naar Hoevelaken voor Esther van Kommer hier met haar nieuwe single “Solid Rock”.

Deze song werd officieel vrijdag, 29 oktober gepresenteerd en in eigen beheer is uitgebracht.

De song laat ons weten dat je samen zo sterk als een “rots in de branding” kunt zijn en dat hebben we in deze tijd van een nieuwe opleving van Corona-besmettingen en aangescherpte maatregelen wel nodig.

Zoals gezegd Solid Rock werd geschreven door Esther zelf. Het nummer werd gearrangeerd en uitgewerkt door Edwin Schimscheimer en John & Nienke van Neo Music.

Zij tekenden ook voor het inspelen van de instrumenten en het achtergrond zangwerk.

U kunt hier nog luisteren naar Esther van Kommer met haar nieuwe song “Solid Rock”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan “I Don’t Like This World Anymore” door Hilde Vos hier met haar zelfgeschreven song, die de vorige maand werd uitgebracht via Neo Music en waarbij Hilde muzikaal werd bijgestaan door John Geuzinge op alle snaarinstrumenten en Fokke de Jong op drums, terwijl John en z’n echtgenote Nienke Havinga ook nog de achtergrondzang verzorgen.

Hilde Vos treedt ook regelmatig op in de John Derksen show “The Sound of Blues en Americana”, die op dit moment nog door Nederland toert met o.a op zaterdag, 18 december a.s.  een voorstelling in het Isala-Theater te Capelle aan den Ijssel.

Vanuit het Theater “De Tamboer” te Hoogeveen kunt u als lezer nog aanwezig zijn bij Hilde Vos met met de song “I Don’t Like This World Anymore”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Arkansas voor Erin Enderlin hier met de song “Whatever Gets You Through the Night”.

Deze song staat op haar album “Faulkner County, dat in 2019 werd uitgebracht door Black Crow Productions.

Dit album met 14 fraaie countryfolk songs behoorde volgens het Amerikaanse “Rolling Stone Magazine” tot één van de TOP 20 “Best Country & Americanan Albums” van 2019.

Faulkner County geeft al aan waar zij vandaan komt n.l. midden in de staat Arkansas, maar op dit moment is Nashville TN haar thuisbasis, waar zij ook songs schreef voor o.a. Reba McEntire, Lee Ann Womack en Luke Bryan.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar Erin Enderlin met haar song “Whatever Gets You Through the Night”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar onze uitsmijtster van dit programma  Ashley Monroe hier met de song “I’m Good at Leavin’”, die staat op haar album “The Blade” in 2015 uitgebracht door Warner Records.

Tot slot van dit bericht nog even Ashley Monroe met haar verhaal over het ontstaan van de song “I’m Good at Leavin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Nov. 2 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Tammy Rogers & Thomm Jutz *** I Surely Will Be Singing   ***   single   ***   Mountain Fever Music Group
 2. Breaking Grass *** 100 Degrees in the Shade ***   single   ***   Mountain Fever Music Group
 3. Jackson Hollow *** Shallow Rivers ***   single   ***   Mountain Fever Music Group
 1. Church of Cash *** (Ghost) Riders in the Sky ***   Flowers for June   *** Church of Cash
 2. Church of Cash *** If I Were a Carpenter ***   Flowers for June   ***   Church of Cash
 1. Fine Lines *** King of Three Streets   ***   Deadbeat Lullabies   ***   Parade Recordings
 2. Fine Lines *** Del Rio   ***   Deadbeat Lullabies   ***   Parade Recordings
 3. Fine Lines *** The Old Haunt   ***   Deadbeat Lullabies   ***   Parade Recordings
 1. Esther van Kommer *** Solid Rock   ***   single   ***   ESMUSIC
 2. Hilde Vos *** I Don’t Like This World   ***   single   ***   Neo Music
 1. Erin Enderlin *** Whatever Gets You Through the Night   ***   Faulkner County   ***   Black Crow Productions
 2. Ashley Monroe *** I’m Good at Leavin’  ***   The Blade   ***   Warner Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *