The Chief

In dit programma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan bluegrass gigant, banjospeler en zanger Sonny Osborne, die op zondagmiddag, 24 oktober j.l. op 84-jarige leeftijd is overleden.

Samen met z’n broer Bobby vormde hij een halve eeuw de fameuze en vernieuwende bluegrassgroep “The Osborne Brothers”.

In het programma gaan we terug in de tijd naar een optreden van The Osborne Brothers met een viertal songs op 30 juli 1989 in Streekermoor Duitsland.

Vervolgens naar Canada voor Johnny Reid met een song van z’n album “A Place Called Love” en van z’n nieuwe album “Love Someone” en daarna gaan we door naar Texas voor countryzanger/gitarist en schrijver Cody Johson net muziek van z’n nieuwe album “Human : The Double Album”

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio alvast een voorproefje op het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key” a.s. zondagmiddag, 31 oktober in Countrycafe Concordia te Haastrecht en daarna  naar Tilburg voor Jacques Mees met de Bob Dylan song “Girl from the North Country”.

Vervolgens is het ook al weer tijd voor de uitsmijters van dit programma gaan we naar Louisville Kentucky voor Johnny Berry & The Outliers met een song van hun album “Hillbilly Star””.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met een muzikaal eerbetoon aan de op zondag, 24 oktober j.l. overleden Sonny Osborne en was u als luisteraar aanwezig bij een “live” optreden van The Osborne Brothers op 30 juli 1989 in Streekermoor in de buurt van Oldenburg Duitsland.

The  Osborne Brothers met de start van hun optreden met hun instrumentale intro “Fire on the Mountain” en vervolgens de songs “Waling the Floor over you”, “Let’s Be Sweethearts Again” en “Kentucky”, inmiddels uitgeroepen tot het volkslied van de bluegrass state.

The Osborne Brothers in 1989 bestaande uit Terry Eldredge op gitaar met leadzang, Terry Smith op akoestische bas met eveneens lead zang, Steve Thomas op viool, Bobby Osborne op mandoline en viool met leadzang en tenslotte Sonny Osborne op de banjo en allemaal met achtergrondzang.

Sonny Osborne oorspronkelijk uit Hyden Kentucky, maar al jaren wonend in Hendersonville Tennessee, die niet alleen z’n eigen banjo “The Chief” bouwde,  ging in 2005 met pensioen na meer dan 50 jaar actief op te treden met The Osborne Brothers.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van The Osborne Brothers met de song “Me and My Old Banjo”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Z’n oudere broer Bobby Osborne zeer duidelijk te herkennen met z’n zeer grote hoed is na 2005 weer aan de slag gegaan met z’n groep “The Rocky Top Express” en heeft in februari 2006 via Rouder nog het album “Try a little Kindness’” uitgebracht.

Nog even terug naar het album “Live-in Germany”. Heel bijzonder want dat de muziek van het optreden in Streekermoor, waaraan ook “The Father of Bluegrass”, Bill Monroe deelnam, was opgenomen was jarenlang onbekend, totdat de toenmalige eigenaar Tom Riggs van Pinecastle Records in 2004 werd benaderd met de mededeling , dat de orginele tapes nog bewaard waren gebleven.

Tom Riggs belde vervolgens Sonny Osborne met deze informatie en vroeg of The Osborne Brothers de opnames zouden willen kopen. Om een lang verhaal kort te maken de opnames werd aangekocht en vervolgens was er een enorm karwei op de kwaliteit van de opname’s op te poetsen, het zogenaamde “remasteren”.

Met de hulp van heel veel uitstekende technici en de violisten Charlie Cushman en Glen Duncam tezamen met Sonny Osborne is er een schitterend album opgeleverd door Pinecastle Records in samenwerking trouwens met Pieter Groenveld en z’n vrouw Liz Meyer van Strictly Country Records.. Een album met de titel “The Osborne Brothers “live” in Germany bestaande uit twee CD’s en waarvan ook nog een DVD bestaat zeer aanbevelenswaardig.

Niet naar Streekermoor maar wel naar een optreden van The Osborne Brothers in de Grand Ole Opry aangekondigd door Bill Anderson hier met de “Kentucky State song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Canada voor Johnny Reid hier met de songs “You Gave My Heart a Home” en “I Owe It All to You”.

De laatstvermelde song staat op z’n album “Love Someone”, dat 15 oktober j.l. werd uitgebracht door Johnny Mac Entertainment Llc.

Een album met 14 songs als opvolger van z’n album “Revival”, dat in 2017 was uitgebracht en waarvan natuurlijk ook een aantal tracks in dit programma waren te beluisteren.

Naast de stevige rocker “Hey Delilah” ook nog een akoestische versie van de song “People Like You” opgedragen aan de inwoners van de provincie Nova Scotia” na de massamoord door Gabriel Wortman in april 2020, waarbij 22 inwoners werden doodgeschoten en 3 anderen zwaar werden gewond in 16 verschillende plaatsen.

Nog even enige achtergrond informatie over de song “I Owe It All to You door Johnny Reid.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor het album “Revival” ontving Johnny Reid in 2018 een Juno Award als “Album of the Year” en tevens als “Comptemporary Album of the Year”, een album dus met hedendaagse muziek.

Ook z’n nieuwe album behoort volgens mij qua inhoud meer tot de hedendaagse muziek dan tot een volbloed countrymuziek album.

Na jaren van groot succes als countrymuziek zanger/schrijver beginnend in 2006 met de CCMA Award “Independent Male Artist of the Year” en z’n zelfgeschreven song “Missing an Angel” tot “Single of the Year” zo langzamerhand op de pop-toer.

De song “You Gave My Heart a Home” staat op zn album “A Place Called Love”, dat in 2010 eveneens werd uitgebracht door Johnny Mac Entertainment en waarvoor Johnny Reid in 2011 door o.a. de CCMA werd onderscheiden met “Album of the Year”, “Top Selling Album of the Year” en tevens werd uitgeroepen tot “Male Artist of the Year” en “Fan’s Choice of the Year”.

Met zoveel countrymuziek onderscheidingen natuurlijk terecht om nog eens in dit programma “Countrymusic Round-Up” op te nemen.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Johnny Reid in “Mile One Centre” in St. Johns New Foundland met de song “You Gave My Heart a Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor zanger/schrijver/ gitarist Cody Johnson hier met de songs “Longer Than She Did”, “Human” en  “Sad Songs and Waltzes”, waarbij Cody Johnson tijdens de laatstvermelde song heel duidelijk bijgestaan door de oorspronkelijke schrijver Willie Nelson met zang en op z’n ouwe gitaar.

De vermelde songs staan op het album met de titel “Human: The Double Album”, dat op 8 oktober j.l. werd uitgebracht en bestaat uit twee CD’s met in toaaal 18 songs.

 “Longer Than Se Did” is geschreven door Eric Paslay, Paul Sikes, Matt Stell en de titelsong “Human” is geschreven door Tony Lane en Travis Meadows.

Tijd om eens te luisteren en te kijken naar Cody Johnson hier met de song “Longer Than She Did”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een bijzonder dubbelalbum van de Texaanse countryzanger/gitarist Cody Jinks, want “Human: The Double Album”  is helemaal gevuld met nummers, die oorspronkelijk werden afgewezen door andere Nashville-artiesten, omdat het “te country voor country” zou zijn.

Naast de toegezonden songs op dit album ook nog de twee nieuwe tracks n.l.  “Treasure” en de Vince Gill song “Son of a Ramblin’ Man”.

Cody Johnson was vorig jaar ook al eens te gast in dit programma met een song van z’n album“Ain’t Nothing To It”, dat in 2019 werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

Een album met 15 songs, waarvan toen een groot aantal door Cody zelf zijn geschreven, maar toen hij nog een paar songteksten tekort kwam voor z’n album, kreeg hij al snel een aanbod van bekende Nashville singer/songwriters, zoals Chris Stapleton, Radney Foster en van gitarist John Osborne van Brothers Osborne.

Voor dit programma was het best wel weer een moeilijk om een keuze te maken uit drie van de 18 fraaie country songs, maar wellicht binnenkort in dit programma “Countrymusic Round-Up” nog eens terug met meer muziek van Cody Johnson.

Natuurlijk even kijken en luisteren naar Cody Johnson hier met de song “’Till You Can’t “ middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio snel door naar de Goudse countrygroep “Change of Key” als voorproefje op hun optreden zondagmiddag, 31 oktober in Country Café Concordia te Haastrecht hier met de song “She Can Hardly Wait”.

De Goudse countrygroep “Change of Key” niet alleen regelmatig te horen in dit programma, maar gelukkig nu ook weer iedere laatste zondagmiddag van de maand in te Haastrecht.

Nog even terug in de tijd en naar Country Café Concordia tijdens een optreden van “Change of Key” met gastgitarist Eppo Franken met de song “I Still Cry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Girl from the North Country” door zanger/schrijver/gitarist Jacques Mees uit Tilburg. Deze song staat op het album “Shooting Star”, dat oorspronkelijk zo’n 10 jaar geleden in eigen beheer werd uitgebracht, maar nu opnieuw als single is uitgebracht.

Jacques wordt bijgestaan door Arnold Hoekstra op electrische gitaar, Roel Bisschop op drums, Jan Barten op de toetsenbord en Laurens Verdurmen op bas.

Jaqcues Mees is met name bekend van zijn vertolking van Bob Dylan songs zoals o.a.“Forever Young” en “Boots of Spanish”.

Jacques werkt ook hard aan zijn eigen repertoire en heeft in februari van dit jaar het album “Sound of the South, een  EP met 5 songs, uitgebracht in de sfeer van folk/americana.

U kunt hier als lezer van dit bericht kennismaken met Jacquers Mees hier met de titelsong van z’n EP “Sound of the South”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd nu snel door naar de uitsmijters van dit programma  Johnny Berry & The Outliers  hier met de titelsong van hun album “Hillbilly Star”, dat op 15 oktober j.l. werd uitgebracht via sonaBlast! Records.

Op vrijdagavond, 26 oktober tussen 20.00 en 23.00 wordt hun album feestelijk gepresenteerd  in de High Horse, 1032 Story Avenue te Louisville, KY, maar wel even opgelet : ***Proof of COVID-19 vaccination required to enter*** Limited to 100 tickets.

Dus zoiets geldt dus niet alleen voor Nederland, als dat al mocht denken!

Tot slot van dit bericht nog even de tijd om kennis te maken met John Berry & The Outliers hier met de titelsong van hun album “Hillbilly Star”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM en het DAB+ netwerk kanaal 8B, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard dan wel middels de ‘RTV Krimpenerwaard’ App.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 26 ‘21 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. The Osborne Brothers *** Fire on the Mountain   ***   Live~in Germany   ***   Pinecastle Records
 2. The Osborne Brothers *** Walkin’ the Floor over You   ***   Live~in Germany   ***   Pinecastle Records
 3. The Osborne Brothers *** Let’s Be Sweethearts Again   ***   Live~in Germany   ***   Pinecastle Records
 4. The Osborne Brothers *** Kentucky   ***   Live~in Germany   ***   Pinecastle Records

 

 1. Johnny Reid *** You Gave My Heart a Home   ***   A Place Called Love (Deluxe Edition)   ***   Johnny Mac Entertainment
 2. Johnny Reid *** I Owe It All to You   ***   Love Someone   ***   Johnny Mac Entertainment

 

 1. Cody Johnson *** Longer Than She Did   ***   Human-The Double Album   ***   CoJo Music Llc
 2. Cody Johnson *** Human   ***   Human-The Double Album   ***                CoJo Music Llc
 3. Cody Johnson *** Sad Songs and Waltzes   ***   Human-The Double Album   ***                CoJo Music Llc

 

 1. Change of Key *** She Can Hardly wait   ***   Home Is Where My Heart   ***   Change of Key
 2. Jacques Mees *** Girl from the North   ***  Shooting Star   ***   Jacques Mees

 

 1. Johnny Berry & The Outliers *** Hillbilly Star   ***   Hillbilly Star   ***   sonaBlast! Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *