Knockin’ on Your Screen Door

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we voor de ‘hard-core’ countrymuziek naar Nashville TN en de legendarische Marty Stuart met z’n Fabulous Superlatives’ voor een drietal songs van het verzamelalbum “Now That’s Country – The Definitive Collection Vol. 1”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass deze keer verzorgd door het duo Dale Ann Bradley & Tina Adair met muziek van hun album “Oh Darlin’’, dat op 21 februari j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens ook in de schijnwerpers het bijzondere album ‘The Tree of Forgiveness’ van zanger/schrijver/gitarist  John Prine in de herfst van z’n leven met bijzondere songs.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door het duo “Ted en Helen” uit H.I.- Ambacht en Change of Key, als voorproefje op het optreden gedurende het komend weekend in respectievelijk het Cutuurhuis te Krimpen a.d Lek en Cafe Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we naar Texas voor de groep “Whiskey Myer’ met de song “Rolling Stone” gevolgd door Miranda Lambert met  een song van haar nieuwe album “Wildcard” en treedt Brad samen met Addie Pratt Paisley vanavond op als uitsmijter van dit programma met de song “AliveRight Now”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de titelsong van het album “Oh Darlin’”gevolgd door  “Pick Me Up on Your Way Down”en “Wicked & Twisted Road” door Dale Ann Bradley and Tina Adair.

Deze songs staan op hun album “ Oh darlin’”, dat op 21 februari.l. officieel werd gepresenteerd oor Pinecastle Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Dale en Tina met de titelsong van hun album “Oh darlin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Multi Award winnaar Dale Ann Bradley, o.a. reeds 5 keer door de IBMA uitgeroepen tot “ Female Vocalist of the Year”, hier op gitaar met haar fraaie stem tezamen met haar talent om songs uit te zoeken en ze te arrangeren in de bluegrass stijl samen met Tina Adair in een album met 10 songs, waaronder ook de bekende Tammy Wynette song “Apartment nr. 9”

Tina Adair is ook reeds genomineerd voor de Award “Female Vocalist of the Year” en is dus eveneens een uitstekende zangeres en mandoline-speelster.

Zij komt een de muzikale familie “The Adairs”, die in 1996 werden uitgeroepen tot winnaar van de “Pizza Hut Bluegrass Shoedown”, waar zij toen op 17 jarige leeftijd als opviel en binnen een paar week daarna reeds een opnamecontract tekende.

Zowel Dale Ann als Tina maken ook deel uit van de bluegrassgroep “Sister Sadie”, verder nog bestaande uit Gena Britt, Deanie Richardson en Beth Lawrence,

Deze groep heeft inmiddels twee albums uitgebracht “Sister Sadie” en Sister Sadie II”. Hun eerste album werd in 2019 voor de Grammy “Best Bluegrass Album” genomineerd en maakte hun debuut optreden in de legendarische “Grand Ole Opry” en werden vervolgens door de IBMA uitgeroepen tot “Vocal Group of the Year”.

Toch nog ook even kennismaken met “Sister Sadie” hier met de song “Losing You Blues”, die staat op hun album “Sister Sadie II”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu John Prine hier met een drietal songs van z’n album “The Tree of Forgiveness” met als eerste “Knockin’on Your Screen Door”, “Your Bondless Love” en “When I Go to Heaven”.

 Deze songs staan op het album “The Tree of Forgiveness”, dat in 2018 in eigen beheer door z’n platenmaatschappij “Oh Boy Records” werd uitgebracht.

Tijd om weer eens kennis te maken met John Prine hier met de song “Knockin’ on Your Screen Door”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 10 bijzondere songs geschreven door de 73-jarige John Prine en z’n oude vriend Pat Mclaughlin allebei in de herfts van hun leven met als fraai voorbeeld “When I Go to Heaven”.

Deze song toch ook vol humor verwijst naar z’n vergankelijkheid en meldt dat als hij gaat hemelen, hij God’s hand zal schudden, een gitaar zal pakken en een rock & roll band zal gaan starten. Vervolgens inchecken in een mooi hotel, een coctail van wodka en gingerale nemen en een sigaret van negen mijl zal gaan oproeken, zo’n leven na de dood is zo gek nog niet.

En God zal zijn getuige zijn als hij ook weer terugkeert in de showbusiness en een nachtclub begint met als naam “The Tree of Forgiveness”, de titel van het album.

“Jawel, jawel, deze oude man gaat weer naar de stad”.

John Prine, geboren op 10 oktober 1946 in Maywood Illinois, wiens songs flirtten met alles tussen folk en rockabilly tot recht toe rechtaan countrymuziek.

Wat John Prine misschien mist in vokale glans, mede veroorzaakt door huidkanker in de nek, waarbij veel weefsel is weggenomen en z’n keel is beschadigd, weet hij uitstekend  met de emotie in de tekst over te brengen.

“The Tree of Forgiveness” van John Prine, een bijzonder fraai album en een waardige opvolger van het album “Fair & Squair” en z’n duetten album ‘For Better Or Worse’ uit 2016 met o.a. Lee Ann Womack, Alison Krauss, Susan Tedeschi en Iris DeMent.

Op z’n nieuwste album wordt John Prine op akoestische gitaar en met lead-zang o.a. nog bijgestaan Jason Isbell op elektrische gitaar, slide met achtergrondzang, Brandy Carlile achtergrondzang en kazoo, Dave Cobb op akoestische gitaar, Amanda Shires op viool en met achtergrondzang, Mike Webb op Hammond B3, mellotron en piano, Jason Wilber op akoestische en elektrische gitaar, Dave Jacques op de bas en Pat McLaughlin op mandoline en achtergrondzang.

Op 20 februari j.l. zou John Prine nog samen met Kalsey Waldon op z’n Tree of Forgiveness Tour optreden in theater Doornroosje te Nijmegen, maar het concert moest worden afgeblazen in verband met medische problemen van John Prine ( heupproblemen).

Voor u als lezer ook nog even de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van John Prine hier met de song “When I Go to Heaven” op 11 mei 2018 in het Beaver Dam Amphitheater te Beaver Dam, KY.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor de “hard-core” countrymuziek van  Marty Stuart samen met z’n “Fabulous Superlatives” met de songs “Red Red Wine and Cheatin’n Songs, “Goin’Nowhere Fast” en de country gospel “Somebody Saved me”.

 Deze songs staan op de eerste CD het verzamelalbum “Now That’s Country—The Definitive Collection Vol.1”, dat in 2017 werd uitgebracht via Hump Head Records.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Marty Stuart en z’n “Fabulous Superlatives” met de song “Red Red Wine and Cheatin’ Songs”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Een fraai album samen met het tweede album in totaal 44 songs, waaronder een aantal met muzikale vrienden, als z’n ex-schoonvader Johnny Cash, George Jones, Steve Earle, Uncle “Josh” Graves, Travis Tritt en natuurlijk ook met z’n vrouw, countryzageres Connie Smith.

Marty Stuart kon er geen genoeg van krijgen, want in 2019 werd vervolgens ook nog het verzamelalbum “ “The Definitive Collection Vol 2” uitgebracht bestaande uit 3 CD’s met daarbij ook nog een fraai boekwerk.

Songs allemaal afkomstig van vele andere albums van Marty Stuart uit z’n lange carriere beginnende in 1974 bij Lester Flatt & Earl Scruggs tot op heden opnieuw uitgezocht en gerangschikt.

“Somebody Saved Me” staat op z’n “Souls’ Chapel  Project”, dat in 2005 werd uitgebracht door Universal South Records, terwijl “Red red Wine and Cheatin’ Songs” afkomstig is van “The Pilgrim Project” uit 1999 evenals trouwens de song “Going Nowhere Fast”.

Marty  Stuart kent de countrymuziek van “haver tot gort”, omdat hij het al zijn hele leven leuk vindt, deze muziek heeft verkent tot over de grenzen zoals folk, gospel en de blues.

De hillbilly countrymuziek van Stuart, dat allerlei soorten samenbrengt, klinkt toch intens traditioneel en toch ook verrassend genoeg tegelijkertijd hedendaags en waar hij zeer bewust mee bezig is rekening houdend met de rijke en kleurige geschiedenis van de countrymuziek.

In navolging van countrysterren uit het verleden, zoals Tex Williams, Hank Williams, Porter Wagoner, Hank Snow draagt Marty Stuart  tijdens z’n optredens vaak als een echter entertainer een zogen. “Rhinestone Nudie Suit”, een pak versierd met glimmende stenen.

Hij is tevens een verwoede fan en verzamelaar van alles op het gebied van de countrymuziek geschiedenis en zijn collectie is overal te zien geweest in de Verenigde Staten.

Ook nog even terug naar een optreden van Marty Stuart and The Faboulous Superlatives” hier met hun country-gospel song “Somebody Saved Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor naar H.I.- Ambacht voor het duo Ted en Helen hier met de song “We Get Along Just Fine”, die staat op hun album “A Brand New Life”, dat in 1992 werd uitgebracht.

De vorige week waren zij ook in het programma “Countrymusic Round-Up” aanwezig ter promotie van de line-danse avond in het Cultuurhuis te krimpen aan de Lek a.s. zaterdagavond dus, 14 maart en  samen met countryzangeres  Thilly Frank zal het vast heel gezellig te worden . (helaas gaat het vermelde concert niet door i.v.m. de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het corona-virus)

U kunt hier ook nog even luisteren naar een optreden van het duo “Ted en Helen” met de song “Raised on Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens de Goudse countrygroep Change of Key bestaande uit Marijke en Joop de Jong met leadzangeres en mandolin speelster Danielle Poot met de song “The Wrong Time at the Wrong Place”, maar a.s. zondagmiddag, 15 maart moet u toch echt weer in Haastrecht zijn in theater Concordia voor een “line-dans middag.

In dit programma dus met een song, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” , maar a,s, zondagmiddag vergezeld van door “Ramblin’ Boots” een 6-mans formative, bestaande uit 4 heren en twee dames, die voornamelijk uit de province Drenthe komen en die in 2018 tijdens het DCMA Award gala Festival in Leerdam twee Awards in ontvangst konden nemen. Dat belooft heel wat voor a.s. zondagmiddag. (helaas gaat het vermelde concert niet door i.v.m. de maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het corona-virus)

Tijd om eens kennis te maken met de groep “Ramblin’ Boots” hier met de song “Bone Dry”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Texas voor de country-rockgroep “Whiskey Myers” hier met de song “Rolling Stone”, die staat op hun album met hun eigen naam als titel “Whiskey Myers” en dat in september 2019 werd uitgebracht.

Inmiddels heeft dit album al op de nr.1 plaats van de Billboard Country gestaan en vervolgens ook nog de nr. 2 plek van de “Active Rock” Billboard en de nr. 6 plek van de Pop Billboard.

Geen enkele reden om in dit programma te ontbreken.

De groep heeft inmiddels 5 albums uitgebracht, waaronder ook hun voorlaatste succesvolle album “Mud”.

In Nederland beslist ook niet onbekend, want vorig jaar mei traden zij nog op in theater “Paradiso”te Amsterdam.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Whiskey Myers met de song “Rolling Stone” in Artist’s Lounge.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Bluebird” door Miranda Lambert hier met een song, die staat op haar album “Wildcard”, het zevende studio album van Miranda, dat in November vorig jaar werd uitgebracht via RCA Records Nashville.

Inmiddels is Miranda Lambert op haar Wildcard tour, waarbij o.a. Cody Johnson en Lanco als gastspelers optfreden, maar gedurende de tour veranderd dat nog al eens met bijvoorbeeld de Randy Rogers Band en Parker McCollum treden ook nog eens op als “supporting”  act. Op dit moment gaat zij weer optreden in Australie met o.a. Kip Moore, The Osborne Brothers USA en Morgan Evans uit Australie.

Voor u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar een optreden van Miranda Lambert met de song “Bluebird”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu hoog tijd voor onze uitsmijter Brad Paisley hier samen met Addie Pratt met de song “Alive Right Now”, dat als single is uitgebracht een optimische “feel good” song, waarbij Brad Paisley vokaal wordt bijgestaan door Addie Pratt, een ex-kankerpatient van St. Jude Children’s Research Hospital in Memphis TN.

Een passende uitsmijter van dit programma door Brad Paisley & Addie Pratt met de song “Alive Right Now”.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 10 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Bradley & Adair *** Oh Darlin’   ***  Oh Darlin’   ***   Pinecastle Records
 2. Bradley & Adair *** Pick Me Up on Your Way Down   ***  Oh Darlin’   ***                Pinecastle Records
 3. Bradley & Adair *** Wicked Twisted Road   ***  Oh Darlin’   ***   Pinecastle Records
 1. John Prine *** Knockin’ on Your Screen Door   ***   The Tree of Forgiveness   ***   Oh Boy Records
 2. John Prine *** Boundless Love   ***   The Tree of Forgiveness   ***   Oh Boy Records
 3. John Prine *** When I Get to Heaven   ***   The Tree of Forgiveness   ***   Oh Boy Records
 1. Marty Stuart *** Red Red Wine and Cheatin’ Songs   ***   Now That’s  Country/The Definitive Collection Vol. 1   ***   Hump Head Records
 2. Marty Stuart *** Goin’ Nowhere Fast   ***   Now That’s  Country/The Definitive Collection Vol. 1   ***   Hump Head Records
 3. Marty Stuart *** Somebody Saved Me   ***   Now That’s  Country/The Definitive Collection Vol. 1   ***  Hump Head Records
 1. Change of Key *** The Wrong Time at the Wrong Place   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key
 2. Ted en Helen *** We Get Along Just Fine   ***   A Brand New Life   ***   Nashville
 1. Whiskey Myers *** Rolling Stone   ***   Whiskey Myers   ***   Wiggy Thump Records
 2. Miranda Lambert *** Bluebird   ***   Wildcard   ***   Vanner Records/RCA Records Nashville
 3. Brad Paisley ft. Addie Pratt *** Alive Right Now   ***   single   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *