The King Is Gone and So Are You

In dit programma “Countrymusic gaan we naar Sudbury/Toronto Ontario voor “Big Tabacco & The Pickers” met stevige countrymuziek van hun album “The King Is Gone”.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass en daarvoor gaan we ver terug in de tijd voor “The Osborne Brothers ft. Red Allen” met een keuze van 3 singles uit de periode 1956-1962, waaronder “Ruby Are You Mad?”

Vervolgens ook in de schijnwerpers het bijzondere album “Daytime Highs & Overnight Lows”  van “Eric Brace & Last Train Home”, dat op 31 januari j.l. werd uitgebracht door Red Beet Records

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door het duo Ted en Helen uit H.I. -Ambacht en Thilly Frank uit Zaandam, als voorproefje op hun optreden op zaterdag, 14 maart a.s. in het Cultuurhuis te Krimpen a.d. Lek.

Daarna gaan we ook nog naar Schotland voor de traditionele countryzanger Norman Borland met de song “Working Man Blues” gevolgd door achtereenvolgens Neil Young & Crazy Horse met de song “Rainbow of Colors” en treedt Scotty McCreery vanavond op als uitsmijter van dit programma met de song “Five More Minutes”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Ruby Are You Mad?” en “My Aching Heart” door The Osborne Brothers samen met de bekende bluegrasszanger/gitarist Red Allen gevolgd door “Like the Weather, Your Heart Changes with Each Season Changes ” door The Osborne Brothers.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Are You Mad at Your Man? Complete A’s and B’s 1956-1962”, dat werd uitgebracht door Jasmine Records.

Een album met 32 songs op één cd en dat betekent natuurlijk een album vanaf het gaatje tot aan de rand gevuld met bluegrassmuziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht  en kunt u luisteren naar The Osborne Brothers samen met Red Allen met de song “My Aching Heart”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terug naar de tijd van zogenaamde fraaie “Brother Acts” ooit begonnen met Bill and Earl Bolick, “The Blue Sky Boys”, “the Armstrong Twins”, “the Monroe Brothers”, “The Stanley Brothers”, Jim en Jesse McReynolds en natuurlijk niet te vergeten “The Everly Brothers”.

En wie je daar zeker ook bij mag rekenen zijn Bobby en Sonny Osborne, die meer dan 50 jaar in de schijnwerpers van de bluegrass en countrymuziek hebben gestaan.

Door een leeftijd verschil van ruim 6 jaar begonnen de twee broers niet tegelijkertijd met de muziek, maar begonnen te spelen bij de toen bekende bluegrassgroepen zoals bij Bill Monroe & His Bluegrass Boys, maar toen Bobby z’n militaire dienstplicht in 1953 had vervuld, gingen ze samen spelen met Jimmy Martin & the Sunny Mountain Boys in de mid-jaren ‘50.

In 1955 verhuisden ze naar Dayton Ohio, waar ze ook hun jeugd hadden doorgebracht. In Dayton kwamen ze zanger/gitarist Red Allen tegen evenals vioolspeler Art Stamper en vormden met hen hun eigen groep “The Osborne Brothers”.

Het begin van een lange en succesvolle carriere van de twee broers en waarbij Sonny Osborne (inmiddels 83), die z’n eigen banjo’s bouwde, inmiddels in 2003 met pensioen is  gegaan en treedt dus niet meer op, maar z’n broer Bobby Osborne (inmiddels 89) zeer duidelijk te herkennen aan z’n zeer grote fraaie hoed treedt zo nu en dan nog met z’n groep “The Rocky Top X-Press” en heeft in februari 2017 via Compass Records nog het album “Original” uitgebracht bijgestaan door tal van grote namen in de huidige bluegrassmuziek, zoals Michael Cleveland op viool, Sierra Hull op mandoline, Jim Hurst op gitaar, Rock Ickes op dobro, Vince Gill op mandoline, Molly Tuttle op gitaar en Josh Williams eveneens op gitaar.

U kunt hier nog even luisteren naar Bobby Osborne met het “crème de la crème” van de bluegrassmuziek met de song “Pathway of Teardrops”, die staat op het album “Original”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op naar de hedendaagse americana doorEric Brace & Last Train Home hier met de songs “Sleepy Eyes”, “Caney Fork” en “Old Railroads”.

 Deze songs staan op het album “Daytime Highs & Overnight Lows”, dat op 31 januari j.l. werd uitgebracht via Red Beet Records.

Singer/songwriter/gitarist ex journalist Eric Brace vormde z’n band “Last Train Home” zo’n 30 jaar geleden in Washington DC en bracht tussen 1997 en 2008 zes goed ontvangen albums uit. In 2004 vertrok hij voor de muziek naar Nashville, maar het is natuurlijk hartstikke moeilijk om een groep bij elkaar te houden, maar plotsklaps als “een donderslag bij heldere hemel” is daar dan weer een mooi album van Eric Brace & The Last Train Home”.

Eric Brace op aoestische gitaar met lead-zangmet o.a.  Jared Bartlett op electrische, akoestische gitaar, Alan Brace op harmonica met zang, Kevin Cordt op trompet, Jen Gunderman op piano, orgel en accordeon Dave Van Allen op pedalsteel gitaar en Bill Williamsop electrische slide-gitaar, banjo en mandoline en zang. Verder als gastspelers nog aanwezig Lindsay Hayes met zang, Thomm Jutz op akoestische gitaar en Justin Moses op de banjo.

Eric Brace heeft in de afgelopen jaren natuurlijk ook samen met Peter Cooper en Thomm Jutz een aantal fraaie albums uitgebracht, waaronder “Profiles in Courage, Frailty & Discomfort” in 2017 en “Riverland” in 2019, terwijl in de jaren daarvoor nog samen met Peter Cooper ook nog een aantal schitterende albums met o.a.pedalsteelspeler Lloyd Green en dobro-tycoon Mike Auldridge The Master Sessions in 2015 en “C& O Canal”in 2016.

U kunt als lezer van dit bericht nog kennismaken met Eric Brace & Last Train met de song “Old Railroads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals reeds aangekondigd naar Sudbury in Ontario voor Big Tabacco & The Pickers hier met de songs “Put Up Your Hands”, “Freightliner Full of Sins” en “The King Is Gone”.

De laatstvermelde song is in de eind jaren ‘80 bekend geworden van de vertolking door George Jones en The Highwayman later, maar vanavond in dit programma dus door “Big Tabacco & The Pickers”.

En met “The King Is Gone” wordt trouwens een fles whiskey bedoeld van het bekende merk Jim Bean in de vorm van Elvis Presley met z’n hoofd als top van de fles.

Alvast even kennismaken met Big Tabacco & The Pickers hier tijdens een optreden met de song “Gotta Get Drunk”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Big Tabacco en The Pickers een groep uit Sudbury Ontario bestaat uit Jamie Oliver, evenals J.R. Blanchard op gitaar met zang, Jay Mallany op bas met zang, Anne Werbitsky  op pedal steel en dobro, Blaine McKenzie keyboard en Derek Simpson op drums met als gastspelers Samantha Martin, Sherie Marshall, Stacie Tabb en banjo-speler Daniel Simmons.

De groep ontstond in 2008 en speelt sedertdien in tal van gelegenheden in de provincie Ontario en zeker elke tweede zaterdag van de maand in “Cameron House” in Queen Street West te Toronto.

En daarnaast trouwens ook regelmatig in gelegenheeden met roemruchte namen als “The Dakota Tavern” and “The Cadillac Lounge” eveneens in Toronto.

De groep bracht in 2010 hun debuutalbum met hun eigennaam als title in eigen beheer uit onder Btap Recordings uit.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar Big Tabacco & The Pickers hier met de song “The King Is Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor naar HI Ambacht voor het duo Ted en Helen hier met de song “How Do You Drink Your Wine” .

Dit lied staat op hun album “Solid as a Rock”, dat in 2017 werd uitgebracht. Vorig jaar waren zij reeds eens in het programma “Countrymusic Round-Up met een song van hun album “Close Together”, dat in 2003 werd uitgebracht via “That’s  Entertainment”.

In datzelfde jaar werd het duo Ted and Helen uitgeroepen tot het beste Country duo van Nederland tijdens de S.C.P.O. Award show (Stichting Country Promotion Oss), waarbij zij ook nog eens de publieksprijs wonnen.  Het duo Ted & Helen zijn graag geziene musici tijdens line-dans festivals. Zij werden onlangs door de CME (Country Magazine Europe) uitgeroepen tot “Best Live Dance Act 2019”. Het beloofd met het optreden van Ted & Helen en Thilly Frank op zaterdag, 14 mart heel gezellig te worden in het Cultuurhuis te Krimpen a.d.Lek.

 U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van ted en Helen met hun vertolking van de George Jones song “She Thinks I Still Care”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

 

Vervolgens “Saddle in the Wind” en voor deze song waren we in naar Zaandam Noord-Holland voor Thilly Frank hier met de Janie Fricke song “Saddle in the Wind”.

Deze song staat op haar album “Into the Wind” uitgebracht via CNF Music, maar het lied staat ook op het album “Dutch Country Music 2017 uitgebracht door DCMA ter promotie van de muziek van nederlandse countryartiesten.

Zoals reeds gemeld in de agenda, zal zij dus op 14 maart a.s. optreden tijdens een line-dance avond in het Cultuurhuis te Krimpen aan den Lek .

U kunt als lezer van dit bericht nog luisteren naar Thilly Frank met een aantal fragmenten van haar album “Into the Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Schotland voor Norman Borland met de song “Working Man Blues”., die staat op  z’n album “Even the Man in the Moon is crying”, dat in eigen beheer werd uitgebracht.

Norman Borland woont in de omgeving van Glasgow, waar hij lange tijd optrok als zanger van de Steve James Country Band. Later trok hij op met Frank Doyle als het duo “Toe the Line” en uit Ierland met de Double K Country Band.

Vanuit z’n schotse achtertuin een fraaie lofzang van Norman Boland op z’n “Home to Louisiana”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook Neil Young met z’n Crazy Horse weer eens te gast hier bij Countrymusic Round-Up  met de song “Rainbow of Colors”, die staat op z’n 41ste studioalbum “Colorado”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht door reprise Records.

Het is het eerste album sinds 2012 waarop Crazy Horse weer meespeelt, inclusief de in 2018 teruggekeerde Nils Lofgren, die voor het eerst in 17 jaar weer meespeelt.

Zoals meestal het geval is bij albums van Young met Crazy Horse, overheersen ook op dit album de stevig rockende nummers met Neil Young met zang op gitaar, piano, harmonica en  glass harmonica,

Nils Lofgren met zang, gitaar, piano, harmonium en op bugel, Billy Talbot op bas met zang en Ralph Molina op drums en met zang.

Nog even naar een optreden van Neil Young hier met de song “Rainbow of Colors”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan met een kijkje op de klok op naar onze uitsmijter Scotty McCreery hier met de song “Five More Minutes” Akoestisc”), die staat op een EP met de title “The Sound Check Sessions’ op 24 januari j.l. uitgebracht door  Triple Tigers.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met Scotty McCreery hier met de song “Five Four Minutes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 03 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   label

 1. The Osborne Brothers and Red Allen *** Ruby Are You Mad   ***   The Osborne Brothers   ***   Are You Mad at Your Man?   ***   Jasmine Records
 2. The Osborne Brothers and Red Allen *** My Aching Heart   ***   The Osborne Brothers   ***   Are You Mad at Your Man?   ***   Jasmine Records
 3. The Osborne Brothers *** Eash Season Changes You ***   The Osborne Brothers   ***   Are You Mad at Your Man?   ***   Jasmine Records
 1. Eric Brace & Last Train Home *** Sleepy Eyes   ***   Daytime Highs & Overnight Lows   ***   Red Beet Records
 2. Eric Brace & Last Train Home *** Caney Fork   ***   Daytime Highs & Overnight Lows   ***   Red Beet Records
 3. Eric Brace & Last Train Home *** Old Railroads   ***   Daytime Highs & Overnight Lows   ***   Red Beet Records
 1. Big Tobacco & The Pickers *** Put Up Your Hands   ***   The King Is Gone   ***   Btap Recordings
 2. Big Tobacco & The Pickers *** Freightliner Full of Sins   ***   The King Is Gone   ***   Btap Recordings
 3. Big Tobacco & The Pickers *** The King Is Gone   ***   The King Is Gone   ***   Btap Recordings
 1. Ted en Helen *** How Do You Drink Your Wine   ***   Solid As a Rock   ***   Ted en Helen
 2. Thilly Frank *** Saddle in the Wind   ***   DCMA 2017   ***   DCMA Nash Music
 1. Norman Borland *** Working Man Blues   ***   Even the Man in the Moon Is Crying   ***   Norman Borland
 2. Neil Young & Crazy Horse *** Rainbow of Colors   ***   Colorado   ***   Reprise Records
 3. Scotty McCreery *** Five More Minutes (Acoustic)   ***   The Sound Check Sessions   ***   Triple Tigers

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *