Ring Them Bells

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer eens aandacht voor de traditionele countrymuziek vanavond uitgevoerd door de Canadese countryzanger/gitarist met een drietal songs van zijn album “Classics.

Maar zoals altijd beginnen we met de bluegrass ditmaal verzorgd door Wendy Burch Steel & Redwood uit California met muziek van hun album “In Flight”, dat op 30 januari j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Vervolgens ook in de schijnwerpers het bijzondere album “Waltz for Abilene” van Grammy Award winnares Cindy Cashdollar met medewerking van o.a. Rory Block en Sonny Landreth.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng door Danny Vera met een song van z’n album “Pressure makes Diamonds 1 & 2” en vervolgens ook nog even terug naar “Back to the Country Part 4” met Dick van Altena en Savannah.

Vervolg

ens naar de hedendaagse countrymuziek door Chris Shiflett met een song van zijn album “Hard Lessons” gevolgd door onze uitsmijters van dit programma,  “The Cadillac Three”,  met een song van hun

album  “Country Fuzz”.

 

Nu snel van start met Wendy Burch Steel & Redwood hier met de songs “Blue Skies & Teardrops”, “My Texas Girl” en “Mourning Dove”. Deze song staan op hun album “In Flight” met 12 songs, dat zeer recent in eigen beheer werd uitgebracht. met 12 songs.

Afgelopen zondagmiddag, 23 februari j.l., werd het album “In Flight” officieel gepresenteerd tijdens een feestje in “The Backroom” , de nieuwste ontmoetingsplek op “1984 Bonita Avenue” te Berkeley Californie

Tijd voor de eerste muzikale  onderbreking van dit bericht door Wendy Burch Steel & Redwood hier tijdens een optreden met de song “Blue Skies & Teardrops”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De groep Wendy Burch Steel & Redwood speelt een fraaie mix van bluegrass, old-time, folk en blues. De bekende bluegrass icoon Laurie Lewis prodceerde, speelde en zong op Wendy Burch’s debuut-album “Open Wings” in 2012.

De afgelopen twee jaar werd Wendy Burch Steel door de Northern California Bluegrass Society genomineerd voor de “Female Vocalist of the Year Award”, terwijl haar begeleidingsgroep uit een aantal van de beste bluegrass en Americana musici uit Californie en omgeving bestaat.

Butch Waller op de mandoline en met zang, tevens schrijver van tal van songs en die in 1968 z’n groep “High Country” oprichtte.

Glenn Dauphin op gitaar en eveneens met zang, die de afgelopen 30 jaar in verschillende bluegrassgroepen in de “Bay Area” speelde en in 2014 werd uitgeroepen tot “Guitar Player of the Year” door de Northern California Bluegrass Society en trouwens ook nog als bas en gitaar -speler optrad voor de twee langstbestaande groepen “High Country” and “Sidesaddle and Company” en vervolgens nog “last but not least” Allegra Thompson op de bas en met zang, die niet alleen de oprichtster is van “the Drifter Sisters” en de “Bearcat Stringband”, maar ook speelt in tal van andere groepen, zoals “the Midnite Ramblers” en “Gerry Tenney and the Hard Times Orchestra”.

Wendy Burch Steel hier met haar fraaie muzikale gezelschap “Redwood” met hun nieuwste album “In Flight”. Een “must have” voor de bluegrass liefhebbers.

Nog even terug in de tijd voor een optreden van Wendy Burch Steel & Redwood met de song “Don’t Wash Me Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu door naar Texas voor Cindy Cashdollar hier samen met de bekende blues zangeres en gitariste  Rory Block met de countryblues song “ That’s No way for Me to get Along”. Deze song pas wel weer een beetje bij het “Country Cafe Concordia” concert van de Goudse groep “Change of Key” samen met de Dordtse blues-gitarist Eppo Frank afgelopen zondagmiddag in Haastrecht.

“ That’s No way for Me to get Along” staat trouwens op het album “Waltz for Abilene” van Cindy Cashdollar, dat op 21 februari j.l. afgelopen vrijdag dus, officieel werd gepresenteerd door Silver Shot Records.

Vervolgens in dit programma “Ring Them Bells”, de Bob Dylan song,  hier gespeeld door Cindy Cashdollar en vokaal bijgestaan door Amy Helms, die eveneens staat op het nieuwe album “Waltz for Abilene”.

Nog even kennismaken met Cindy Cashdollar hier tijdens een optreden met de titelinstrumental “Waltz for Abilene”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Een paar weken geleden hoorde u “Ring Them Bells”  ook nog in dit programma toen vertolkt door Sarah Jarosz samen met de Transatlantic House Band, maar in het verdere verleden o.a. ook nog door Joan Baez en Gordon Lightfoot.

Amy Helms, een uitstekende singer/songwriter en dochter van Levon Helms, de drummer en mandolinespeler van de legendarische “The Band” , ooit ook de begeleidingsgroep van Bob Dylan in vroegere jaren. Amy Helms treedt trouwens ook regelmatig met haar begeleidingsgroep “The Handsome Strangers”, waarvan Cindy Cashdollar op lapsteel ook deelneemt.

Ik heb zo’n vermoeden, dat de gastspelers op dit album hun favoriete song konden inbrengen, want Amy was natuurlijk de dochter van Levon Helms, die zoals reeds gemeld speelde in The Band als begeleidingsgroep van Bob Dylan en zoals ook reeds gemeld “Ring Them Bells” is van de hand van Bob Dylan, zo de circkel is weer rond.

Terug naar het album “Waltz for Abilene” want u hoorde Cindy Cashdollar ook nog samen met de bekende blues-gitarist Clyde Vernon “Sonny”Landreth uit het zuidwesten van Lousiana te Breaux Bridge Lafayette met de instrumental “Sey Seychelles” rechtstreeks uit het hart van Louisiana. De instrumental is ook door andere Cajun groepen zoals o.a. Michael Doucet & Beausoleil.

Cindy Cashdollar van oorsprong uit Woodstock New York begon haar muzikale carriere en perfectioneerde haar steel-gitaar en drobo gitaarspel in aanwezigheid van o.a. Levon Helm en Rick Danko van The Band en speelde in tal van begeleidingsgroepen van o.a. Bob Dylan, Red Vollkaert en Ryan Adams. Vertrok vervolgens naar Austin Texas waar zij ruim 23 jaar speelde in tal van groepen zoals ook “Asleep at the Wheel”, “Willie Nelson”, “Van Morrison”, “Dave Alvin’s 2009 Project”  en recentelijk in dit programma ook nog samen met “Geoff Muldauer & The Texas Sheiks.

Cindy Cashdollar inmiddels weer  terug in New York hier met haar fraaie album “Waltz for Abilene” zeer de moete waard. “A Legend of the Incredible Lapsteel Guitar”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Cindy Cashdollar met de song “Ring Them Bells” gezongen door Amy Helms.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar de traditionele countrymuziek door George Canyon hier met de songs “Good Hearted Woman”, “Release Me” en de song “Seven Spanish Angels” ooit geschreven door zanger/gitarist, maar vooral schrijver van countrysongs Troy Seals en zeer bekend geworden van de Ray Charles -Willie Nelson versie, maar hier vanavond bij RTV Krimpenerwaard een bijzonder mooie vertolking door de Canadese zanger/schrijver/gitarist George Canyon.

Deze song staat op het album met de zeer toepasselijke naam “Classics” op 9 oktober van 2007 werd uitgebracht door Universal Music Canada.

“Classics” is het vijfde album van George Canyon afkomstig uit Pictou Nova Scotia en zoals de titel al vermeld een album met een mooie verzameling aan klassieke countrysongs.

Een album met tal van fraaie vertolkingen van de Waylon Jennings klassieker “Good Hearted Woman” en de Ray price/Engelbert Humperdinck song “Release Me”.

Zijn vertolkingen van o.a. “Ring of Fire” , “Luckenbach Texas”, Good-hearted Woman”, He Stopped Loving Her Today” en “Hello Darlin’” maken dit album tot een zeer geslaagde “Classics”.

George Canyon heeft inmiddels als geslaagde canadese singer/songwriter en gitaarspeler tal van albums op z’n naam staan met tal van Awards als o.a. “Entertainer of the Year” , “Country Recordings of the Year” etc. en trad ook nog op als acteur in tal van films en televisie series.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar nog zo’n vermelde klassieker “Ring of Fire” door George Canyon.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en weer eens aandacht voor Danny Vera hier met de song “Next Night Flight”.

Dit lied  staat op z’n album op z’n album “Pressure Makes Diamonds”, deel 1 & 2 met als respectievelijke sub-titels “The Year of the Snake” en “Pompadour Hippie” .

Danny Vera, de Zeeuwse rockabilly, kennen we natuurlijk vooral bekend van z’n optreden met z’n groep tijdens het TV- voetbalpraatprogramma Veronica Inside (VI).

Maar de status van huisbandje, die een programma muzikaal omlijst, is hij al lang voorbij.

Danny Vera maakt al jaren aanstekelijke en swingende rock & roll met een flinke countrysmaak en u heeft daar natuurlijk vorig jaar maart mee kunnen kennismaken tijdens zijn optreden in de Nieuwe Luxor Rotterdam.

Vandaag, dinsdag, 25 februari 2020 ontving Danny Vera de “NPO Radio 5 Award” ontvangen voor zijn hit “Roller Coaster”, dat het meest gedraaide nummer in 2019 op NPO Radio 5 was. Deze song staat eveneens op het album “Pressure Makes Diamonds 1 & 2”.

U kunt ook nog even kijken enluisteren naar een optreden van Danny Vera met de song “Next Night Flight “ op 14 maart 2019 in het theater De Lawei te Drachten,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” het lied “Anita, You’re Dreaming”, in de mid-jaren ‘60 geschreven door Don Bowman en Waylon Jennings en ook bekend geworden van de vertolking door Waylon Jennings zelf in de cember 1965, maar vanavond door Dick van Altena samen met de countrygroep “Savannah” .

Deze song staat op hun concertalbum “Back to the Country Part 4” . Inmiddels is de samenstelling iets gewijzigd, want Cor Sanne is met de actieve deelname op het toneel gestopt en de groep bestaat nu dus nog uit Dick van Altena en de countrygroep Savannah en zijn dus inmiddels al weer een poosje van start gegaan met hun Part 9 met nog steeds fraaie countrysongs. Op vrijdag 13 maart a.s. treden zij op in Cultureel Centrum Cascade aan Hoge Kade 50 te Hendrik-Ido-Ambacht .

Hier nog even terug naar een optreden in de ‘hometown” Angeren in januari 2018 met hun “Back to the Country 7” door Dick van Altena en Savannah hier met de song “Anita, You’re Dreaming”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar Christ Shiflett voor de song “The One You Go Home to”, die staat op z’n tweede album “Hard Lessons” met 11 songs, dat vorig jaar juni werd uitgebracht door Thirty Tigers.

Naast Shiflett en Cobb (op akoestische gitaar) deden o.a. de top pedal-steel-speler Paul Franklin bekend van o.a. van zijn deelname aan “The Time Jumpers” en samenwerking met Vince Gill, drummer Chris Powell, bassist Brian Allen en tenslotte Amanda Cook als zangeres mee

Samengevat: country ontmoet harde rock en bovendien sterke harmonieën. Foo Fighter’s gitarist Chris Shiflett heeft zijn huiswerk gedaan, zoals “Hard Lessons” indrukwekkend bewijst. Een voltreffer!

Tijd om als lezer ook eens kennis te maken met Chris Shiflett hier met de song “The One You Go Home To”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens The Cadillac Three hier met de song “Bar Round Here”, die staat op hun album “Country Fuzz”, zeer recent uitgebracht door Big Machine Records.

The Cadillac Black, is een “southern country rock groep” bestaande uit Jaren Johnston (lead zang, en gitaar), Kelby Ray (bass en steel guitaar  en zang) en Neil Mason (op drums met zang). De groep treedt ook op als uitsmijter van dit programma, want met een kijkje op de klok moet ik weer afscheid van u gaan nemen.

Tot slot van dit bericht kunt u nog luisteren naar de song “Bar Round Here” door “Country Fuzz.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 25 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. Wendy Burch Steel & Redwood ***   Blue Skies & Teardrops   ***   In Flight   ***   Wendy Burch Steel & Redwood
 2. Wendy Burch Steel & Redwood ***   My Texas Girl   ***   In Flight   ***   Wendy Burch Steel & Redwood
 3. Wendy Burch Steel & Redwood *** Mourning Dove   ***   In Flight   ***   Wendy Burch Steel & Redwood
 1. Cindy Cashdollar ft. Rory Block ***    That’s No Way for Me to Get Along   ***   Waltz for Abilene   ***   Silver Shot Records
 2. Cindy Cashdollar ft. Sonny Landreth *** Sey Seychelles   ***   Waltz for Abilene   ***   Silver Shot Records
 3. Cindy Cashdollar ft. Amy Helm *** Ring Them Bells   ***   Waltz for Abilene   ***  Silver Shot Records
 1. George Canyon ***   Good hearted Woman   ***   Classics   ***   Universal Music Canada
 2. George Canyon ***   Release Me   ***   Classics   ***   Universal Music Canada
 3. George Canyon ***   Seven Spanish Angels   ***   Classics   ***   Universal Music Canada
 1. Danny Vera *** Next Night Flight   ***   Pressure Makes Diamonds 1 & 2   ***   Excelsior Recordings
 2. Dick van Altena & Savannah *** Anita, You’re Dreaming   ***   Back to the Country Part 4   ***   CMS Productions
 1. Chris Shiflett *** The One You Go Home To   ***   Hard lessons   ***   Thirty Tigers
 2. The Cadillac Three ***   Bar Round Here   ***   Country Fuzz   ***   Big Machine Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *