I’ll Be Seeing You Around  

In verband met de uitzending van het overleg met welzijnsinstellingen in de Krimpenerwaard en de daarop volgende vergadering van de commissie Samenleving, Bestuur, Beheer en Verkeer  de raadzaal te Lekkerkerk  is de aanvangstijd van het countrymuziek- en informatieprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ vervroegd naar 18.00 uur met 19.30 uur als eindtijd.

Dat betetekent dus een uitgebreide Countrymusic Round-Up met een eveneens uitgebreid voorproefje op het afscheidsconcert van de Canadese  countryformatie ‘The Good Brothers” in partycentrum Amicitia te Lekkerkerk op vrijdag 21 februari vanaf 20.00 uur met muziek van hun albums “Wide Awake Dreaming” en “Gone So Long – Live in Europe”.

Maar zoals altijd beginnen we met hedendaagse bluegrass deze keer verzorgd door Junior Sisk met een drietal songs van het album “Load the Wagon”, dat op 14 februari j.l. werd uitgebracht door Mountain Fever Records.

 In het programma vervolgens ook nog eens terug in de tijd voor Johnny Cash bijgestaan door o.a. Emmylou Harris, Waylon Jennings en Paul McCartney met muziek van het album “Water from the Wells at Home”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng met o.a. Change of Key ook alvast als voorproefje op het optreden in “Country Cafe Concordia” en vervolgens ook nog Clementine uit Ouddorp met haar song “Lost Child”.

Daarna gaan we terug naar de overkant van de grote plas voor het amerikaanse trio Della Mae met de titelsong van hun album “Headlight”, dat op 17 januari j.l. werd uitgebracht door Rounder Records.

Vervolgens ook nog The Nelson Brothers met medewerking van Gretchen Wilson met de song ” The Good in Goodbye, die staat op het album “The Nashville Sessions”, dat vorig jaar september werd uitgebracht door NB Music Production en dan is het ook al weer tijd voor onze uistmijter van dit programma Steve Moakler met de titelsong van z’n album “Blue Jeans”.

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Get in Line Buddy”, “ Best Female Actress”en “I’m Going There”, een fraaie bluegrass gospel song, door Junior Sisk.

Deze songs staan op het album “Load the Wagon”met 11 songs door Junior Sisk met z’n begeleidingsgroep “Ramblers Choice”, dat de vorige week vrijdag officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Junior Sisk en z’n Ramblers Choice met de song “Get in Line Buddy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Junior Sisk hier met een fraaie opvolger van z’n album “Brand New Shade of Blue” dat eveneens door Mountain Fever Records is uitgebracht.

Sisk is al lange tijd een promotor van de traditionele kant van de bluegrass muziek en is daarvoor al meerdere malen geëerd door diverse bluegrass associations zoals de IBMA met meerdere Awards voor o.a. “A Far Cry from Lester en Earl” en daarmee wordt natuurlijk bedoeld de fameuze bluegrassgroep “Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys”

Het album “Load the wagon” is wel een van z’n meest traditionele opzet met songs in de sfeer van de jaren ‘40 en ‘50 met namen als Red Smiley en Charlie Moore van de song “Beste female Actress”, maar ook songs van A.P Carter en “Flatt en Scruggs”.

Met Junior Sisk op gitaar met lead-zang en z’n Ramblers Choice zijn de songs weer geheel vernieuwd, maar toch nog wel met een echo uit het grijze verleden met de viool van Doug Bartlett , Jonathan Dillon op de mandoline en Tony op de banjo, Gary Creed op de bas en allemaal zingen ze ook nog eens met daarbij ook nog Heather Berry Mabe fraaie zang.

Junior Sisk hier met z’n nieuwe album “Load the wagon” een “must have” voor de bluegrassmuziek liefhebbers.

Tijd voor nog een uitgebreide kennismaking met Junior Sisk & Rambler’s Choice tijdens een optreden met een tweetal songs van hun album “Load the Wagon” .

Gewoon even doorschakelen?just Use the Link!

Dan nu naar The Good Brothers, die a.s. vrijdagavond, 21 februari, voor de laatste keer in Nederland met een optreden in Amicitia en nu alvast als voorproefje hierbij “Countrymusic Round-Up” met de songs “No Help Wanted” en “For crying Out Loud”.

Deze twee songs staan op hun album “Wide Awake Dreaming”, dat eind maart van 2016 werd uitgebracht via Universal Music.

Nog even terug naar een optreden van The Good Brothers hier met de song “No Help Wanted”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog iets verder terug in de tijd voor de toepasselijke song “Final Goodbye”, die staat op hun album “The True Thing”, dat in 2001 werd uitgebracht door Outside Music.

The Good Brothers, bestaande uit de tweeling Brian en Bruce op o.a. resp. gitaar en dobro en hun jongere broer Larry Good op banjo en die vier jaar geleden werden opgenomen in de Canadian Country Hall of Fame en door de jaren heen geëerd met talrijke Juno Awards in Canada.

De Canadese formatie is voor de 41e en helaas de laatste maal naar Europa. Ze nemen afscheid van het Nederlands publiek in Lekkerkerk op vrijdag 21 februari, aanvang 20.00 uur. Na ruim 800 optredens in Europa stoppen de broers met uitgebreid toeren en daarbij willen ze Amicitia Lekkerkerk niet overslaan, omdat ze daar vaak hebben opgetreden tijdens hun tournee’s.

Natuurlijk op een avond als deze ook nog even luisteren naar The Good Brothers in bluegrass stijl met de song “Final Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We gaan we nog verder terug in de tijd naar 1988 voor Johnny Cash hier met de song “New Moon over Jamaica”, waarbij Cash hulp krijgt van Paul McCartney en achtergrondzang door June Carter Cash, Linda McCartney en zanger/schrijver Tom T. Hall.

U denkt als luisteraar wellicht”: Hoe zo “New Moon over Jamaica”? Nou dat is niet echt vreemd, want Johnny Cash en z’n vrouw June Carter hadden meer dan 40 jaar een fraaie en grote villa met de naam “Cinnamon Hill” met een historie uit het nog verdere verleden van Jamaica als vroegere suikerrietplantage-villa uit 1747.

Tijd om nog eens terug te gaan naar Jamaica voor het duet van Johnny Cash en Paul McCartney met de song “New Moon over Jamaica”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Van Johnny Cash ook nog de song “As Long As I live” met vokale bijdrage door Emmylou Harris eveens op gitaar en met achtergrondzang van Waylon Jennings, Jessi Colter en als special gast nog Roy Acuff.

En dan ook nog “Sweeter then Flowers” door Johnny Cash met een song, die eveens als de twee hiervoor vermelde songs staat op het album “Water from the Wells of Home”, dat in 1988 op LP werd uitgebracht door Mercury Recor en even later in datzelfde jaar ook op CD. Daarna is het album nog verscheidenen malen opnieuw uitgebracht met als laatste de digitale versie van 2003.

Johnny Cash wordt bijgestaan door o.a. Walon Jennings en door Emmylou Harris en Jessi Colter met achtergrondzang.

Op het album staan nog meer gastspelers vermeld zoals z’n dochter Rosanne Cash, z’n zoon John Carter Cash, The Everly Brothers, Hank Williams jr. en Glen Campbell.

Van de muzikanten ook nog een paar bekende namen zoals Marty Stuart op gitaar evenals “Cowboy” Jack Clement, John Hartford op de banjo en Ralph Mooney en Lloyd Green op pedal steel.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog luisteren naar Johnny Cash in duet met Waylon Jennings met de song “Sweeter than the Flowers”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens gaan we nog even terug naar een “live” optreden van The Good Brothers met de songs “Alberta Bound”,  “Gone So Long” en “I’ll Be Seeing You Around”, die staan op hun album ” Gone So Long – Live in Europe”, dat in 2016 door Hogtown Records werd uitgebracht.

Natuurlijk nog even kennismaken met The Good Brothers tijdens een optreden in Europa met de song “Alberta Bound”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

The Good Brothers begonnen in 1970 professioneel op te treden, toen de tweelingbroers Brian en Bruce hun krachten bundelden met James Ackroyd om een trio te vormen genaamd “James and The Good Brothers”.

Na optredens op locaties als de Maple Leaf Gardens en een tournee op de Festival Express met Janis Joplin, The Band, Ian en Sylvia en de Grateful Dead namen ze hun eerste album op. Toen James in 1973 de band verliet, rekruteerden Bruce en Brian hun jongere broer Larry en werden de Good Brothers gelanceerd.

Ze hebben uitgebreid getoerd in Noord-Amerika met Gordon Lightfoot. The Good Brothers zijn bekroond met 8 Juno Awards als de beste country act van Canada en de Bill Monroe Pioneer Award voor hun uitstekende internationale prestaties als Canadese bluegrassband.

In 2004 werden de broers opgenomen in de Canadese Country Music Hall of Fame. In 2016 waren ze er trots op om opgenomen te worden in de Eregalerij van de North American Country Music Association in Tennessee.

In 2019 werden de broers geëerd met de “Impact Award” van de Country Music Association of Ontario. Andere ontvangers zijn Michelle Wright, Prairie Oyster, Blue Rodeo en Gordon Lightfoot.

De Good Brothers toerden tot voor kort nog steeds ook buiten Canada en brachten hun country-, bluegrass- en folkmuziek naar luisteraars over de hele wereld. In 2020 nu voor hun 41e tournee in Europa waarna ze helaas stoppen met uitgebreid toeren in dit werelddeel. Deze tour zal een familieaangelegenheid zijn met Travis en Dallas Good, de zonen van Bruce die de drie broers ondersteunen op bas, viool en flat-top gitaar.

Nog even terug naar een optreden van “The Good Brothers” met Don Reed als gastvioolspeler tijdens het 3-daagse Manitoulin Country Festival te Little Current, Ontario in 2013 met de song”I’ll Be Seeing You Around”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en vervolgens ook al vast een voorproefje op het optreden van de Goudse countrygroep “Change of Key” a.s. zondagmiddag 23 februari in “Country Café Concordia” te Haastrecht in het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “One of Those Places”.

Deze song staat op hun album “When Music Calls My Name” al een beetje in de bluesachtige countrysfeer voor a.s. zondagmiddag, waarbij bluesgitarist Eppo Franken uit Dordrecht als gastspeler zal optreden in theater Concordia.

Nog even terug naar theater Concordia voor een optreden van Change of Key met hun Amerikaanse gastspelers hier met de song “ One of Those Places” tijdens de presentatie van hun album “When Music Calls My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Lost Child” door Clementine Volker hier met een song, die staat op haar album “Letting Go” in eigen beheer uitgebracht door Cle Music. Clementine treedt vanavond, 18 februari ook op tijdens de TV-opname van het programma “De Waard aan Tafel” van RTV Krimpenerwaard.

Zij trad reeds twee keer hier in de studio tijdens hetzelfdeTV-programma, waarvan ook een keer, dat was in oktober 2018 samen met de Amerikaanse singer/songwriter Wyatt Easterling.

Vrijdag, 20 September j.l. trad Clementine ook nog op tijdens het “Open Huis” Cultuurhuis Krimpen aan de Lek.

Reden genoeg om nog eens terug te komen in dit programma met deze actieve singer/songwriter/ gitariste uit het Verre Westen van Goeree-Overflakkee.

Nog even terug naar een optreden van Clementine Volker in Wereldstad radio Rotterdam met de song “Lost Child”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Dan nu terug naar de overkant van de grote vijver door Della Mae hier met de song “Headlight”, tevens de titel song van hun album, dat op 17 januari j.l.  werd uitgebracht door Rounder records.

Della Mae is een in 2009 opgerichte band uit Boston, die volledig bestaat uit vrouwen. Dat is toch niet iets wat je erg vaak tegenkomt met Celia Woodsmith op akoestische gitaar en lead-zang, Kimber Ludiker op viool, gitaar met zang en Jenni Lyn Gardner op mandolin en zelfs een resonator mandolin met zang.

Daarin onderscheidt de band zich dus al een beetje. Met hun tweede album werden ze genomineerd voor een Grammy in de categorie beste bluegrass album met ‘This World Oft Can Be’.

In 2015 besloot de band na het uitbrengen van hun derde plaat ‘Della Mae’ een pauze in te lassen. Na in 2019 weer een EP uit te hebben gebracht, hier nu dus in 2020 weer een volledig album met de titel “Headlight” met 12 songs met nog als vokale gastspelers nog The McCrary Sisters, Vicky Vaugh en Roth Moody.

Tjd om eens kennis te maken met “Della Mae” hier tijdens een live-optreden met de song “headlights”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens nog eens bij Countrymusic Round-Up  “Motherland” door Natalie Merchant, de titelsong van haar album, dat in 2001 werd uitgebracht door Elektra/Asylum.

Natalie afkomstig uit Jamestown New York kwam op 17 jarige leeftijd bij de de populaire folk-rock groep 10.000 Maniacs en werd al snel de artistieke sturende kracht achter de groep, die in de periode 1985-1994 een aantal albums uitbracht via het label Elektra.

Daarna ging zij verder op de solo-tour en bracht in 1995 met veel succes het album “Tigerlily” uit. De song “Carnival” van dit album werd een hit-single. Natalie is tevens een sociale activiste, die regelmatige campagne voert voor onderwerpen als “dierenrechten”, “huiselijk geweld” en “daklozen”. In 2001 dus dit album “Motherland”, het laatste album, dat werd uitgebracht via Elektra.

De tekst van de titelsong geeft heel duidelijk haar betrokkenheid aan bij de gang van zaken in Amerika en dat geldt ook voor de overige songs van dit album. In 2004 werd via het label Rhino ook nog het folk album “Campfire Songs” uitgebracht.

Natalie Merchant hier tijdens een optreden op de “Perkins School for the Blind Possibilities” op 7 mei 2009  begeleid door Livingston Taylor op gitaar en Brian Maes op piano en de “Perkins Trio” , leerlingen van de school.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar The Nelson Brothers samen met Gretchen Wilson met de song “The Good in Goodbye”.

Deze song staat op het album “The Nashville Sessions”, dat op 6 september 2019 in eigen beheer werd uitgebracht door NB Music Productions.

Een fraaie album van de Britse broers Simon, op electrische gitaar en dobro en Steven Nelson op akoestische gitaar en lead-zang met 16 songs.

De broers worden op dit album bijgestaan door tal van bekende musici onder wie Bryan Sutton op gitaar, Jeff King op electrische giaar en banjo, Dan Dugmore op pedal steel en Tammy Rogers op viool, de vorige week nog samen met The Steeldrivers in Countrymusic Round-Up.

De bekende Grammy Award winnares Gretchen Wilson is als uitstekende zangeres op meerdere songs van dit album aanwezig evenals trouwens ook de bekende Harry Stinson en Troy Olsen.

Tijd om eens kennis te maken met The Nelson Brothers hier tezamen met Gretchen Wilson met de song “The Good in Goodbye”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma, Steve Moakler, hier met de titelsong van z’n album “Blue Jeans”, dat 27 januari j.l. werd uitgebracht door C & N Records.

Steve Moakler is een zanger/schrijver gitarist van oorsprong uit Pittsburgh Pennsylvania, maar inmiddels woonachtig in “ Music City USA”. De bekende countrysong “Riser” van Dierk bentley is o.a. van zijn naam. Steve heeft inmiddels zelf vijf albums uitgebracht waaronder “All the Faint Lights”, “Watching Tme Run” en “Wide Open”.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Steve Moakler hier met de titelsong van z’n album “Blue Jeans”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

 Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 18 ‘20 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Junior Sisk *** Get in Line Buddy   ***   Load the Wagon   ***   Mountain Fever Records
 2. Junior Sisk *** Best Female Actress   ***   Load the Wagon   ***   Mountain Fever Records
 3. Junior Sisk *** I’m  Going There   ***   Load the Wagon   ***   Mountain Fever Records
 1. The Good Brothers *** No Help Wanted   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Hogtown records

5.The Good Brothers   ***   For Cryin’ Out Loud   ***   Wide Awake Dreaming   ***   Hogtown records

 1. The Good Brothers *** Final Goodbye   ***   The True Thing   ***               Outside Music
 1. Johnny Cash ft. Paul McCartney *** New Moon over Jamaica   ***   Water from the Wells at Home   ***   Mercury Records
 2. Johnny Cash ft. Emmylou Harris *** As Long As I Live   ***   Water from the Wells at Home   ***   Mercury Records
 3. Johnny Cash ft. Waylon Jennings *** Sweeter Than The Flowers   ***   Water from the Wells at Home   ***   Mercury Records
 1. The Good Brothers *** Alberta Bound   ***   Gone So Long – Live in Europe***    Hogtown Records
 2. The Good Brothers *** Gone So Long   ***   Gone So Long – Live in Europe***   Hogtown Records
 3. The Good Brothers *** I’ll Be Seeing You Around   ***   Gone So Long – Live in Europe***   Hogtown Records
 1. Change of Key *** One of Those Places   ***   When Music Calls My Name   ***               Change of key
 2. Clementine *** Lost Child   ***   Letting Go   ***   Cle Music
 1. Della Mae *** Headlight   ***   Headlight   ***   Rounder Records
 2. Natalie Merchant *** Motherland    ***   Motherland   ***   Elektra
 3. The Nelson Brothers ft. Gretchen Wilson *** The Good in Goodbye   ***   The Nashville Sessions   *** NB Music Production
 4. Steve Moakler *** Blue Jeans   ***   Blue Jeans   ***   C & N Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *