Something Old, Something New

In dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up” maken we een muzikale tocht langs diverse gerenommeerde Honky Tonks, van “de grootste Honk Tonk ter Wereld”, Billy Bob’s in Fort Worth tot de oudste danshal van Texas, Greune Hall in New Braunfels met o.a. ‘The Can’t Hardly Playboyz’, Weldon Henson met z’n Texas Honky Tonk Frontier band en Amanda Cevallos & The High Hands.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘Joe Mullins & the Radio Ramblers’ met een drietal songs van het album ‘For the Road’, dat op 29 maart j.l. werd gepresenteerd door New Day Entertainment.

Vervolgens  met Nate Gibson ver terug in de tijd voor “The Stars of Starday” met o.a. Sleepy LaBeef en Bill Clifton met een drietal songs van het album ‘Nate Gibson & The Stars of Starday’. 

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en alvast een voorproefje op het laatste Country Café Concordia concert van dit seizoen van Change of Key en ook nog Dick van Altena met een lied van zijn album “Singer and Songs”. 

Vervolgens terug naar Nashville voor Brooks & Dunn met een song van hun album “Reboot” en Brad Paisley met de titelsong van zijn album “My Miracle en daartussen ook nog naar Ierland voor Mary Duff met haar versie van de Tammy Wynette song “Your Good Girl’s Gonna Go Bad”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “That Old Wheel” ,“O-Hio”, en “Acres of Diamonds” door Joe Mullins & The Radio Ramblers.

Deze songs staan op het album “For the Road”, dat op 29 maart j.l. werd uitgebracht door New Day Entertainment.

Joe Mullins & The Radio Ramblers zijn afkomstig uit de omgeving van Xenia Ohio, waar Joe Mullins, de banjospeler en zanger, tevens optreedt als manager van het radioststaion WBZI en ook als presentator van twee country radioprogramma’s.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met de fraaie bluegrass gospel “Acres of Diamonds” door Joe Mullins & The Radio Ramblers.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De groep is meermalen onderscheiden met tal van IBMA Awards en bestaat uit  Joe Mullins op banjo , Mike Terry op de mandoline, Duane Sparks op gitaar ,Randy Barnes op de staande bas en met z’n vieren eveneens met schitterende samenzang en tenslotte ook nog Jason Barie op de viool.

Ook vorig jaar was het weer prijs tijdens de 29ste IBMA Award Show, dat plaatsvond op donderdag, 27 september te Raleigh North Carolina.

De song “If I’d Have Wrote That Song” werd uitgeroepen tot “Song of the Year” en deze song staat op hun 6e studio album “The Story We Tell”.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar Joe Mullins & The Radio Ramblers hier The Bristol Sessions met de song “If I’d Have Wrote That Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu met Nate Gibson terug in de tijd voor de sterren van het fameuze label “Starday” hier met de rock en roll legende zanger met z’n diepdonkere stem/gitarist Sleepy LaBeef met de song “All the Time”. Sleepy is muzikaal gezien van alle markten thuis van blues, country en rockabilly en nam zijn eerste single bij Starday Records op in 1956 gevolgd door twee 45 toeren singles uitgebracht door Mercury-Starday en zeven Starday-Dixie EP’s. Sleepy werd bekend van z’n optreden inde Houston Jamboree en de Louisiana Hayride in de mid-jaren ’50 en speelde een grote rol in Europese opleving van de  rockabilly in de jaren ’70.

Deze uitvoering van “All the Time” staat op het album “Nate Gibson & The Stars of Starday”. Tijd voor een nadere kennismaking ter promotie van het album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link.

Nate Gibson is niet alleen zanger/gitarist, maar ook een schrijver en historicus en zeker ook bij het napluizen van de erfenis van de legendarische platenmaatschappij “Starday Records”.

Evenals de oprichters van de platenmaatschappij Starday Records, Pappy Daily en Don Pierce, uit de jaren ‘50 ‘60 in Oost Texas is ook Nate Gibson een promotor van onafhankelijke muziekartiesten.

De eerste vinylplaten van George Jones, Willie Nelson, Roger Miller, Dottie west, The Country Gentlemen en de laatste platen van “old-time” countryartiesten zoals The Shelton Brothers, The Blue Sky Boys en Molly O’day werden hier uitgebracht en werden de muziekcarrières van Red Sovine, Cowboy Copes, Johnny Bond en The Willis Brothers nieuw leven in geblazen.

Nate, tevens schrijver van het boek “The Starday Story” begon in 2017 met het project om nog eens oude Starday sterren op te zoeken  en hen te polsen om nog eens samen een album te maken met fraaie herinneringen aan de vroegere succes jaren.

Met als resultaat een samenwerking met Betty Amos, haar zus Jean Amos en hun vriendin Judy Lee, die in de jaren ‘60 deel uitmaakten van de Wheeling  Jamboree en gedurende de jaren ‘64 t/m 67 via Starday acht 45-toeren plaatjes uitbrachten en trouwens nu ook nog zo nu en dan optreden in Nashville.

Betty Amos en haar zus Jean samen met Judy Lee alvast thuis even herinneringen ophalen aan die “goeie ouwe” tijd met hun song “Eighteen Wheels a Rolling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tal van artiesten uit die tijd, zoals ook Frankie Miller, Jesse McReynolds, Little Roy Lewis, Margie Singleton, June Stearns en zoals ook Sleepy LaBeef hier met de song “All the Time” waren van de partij.

Hierbij ook nog even een kort fragment van Nate Gibson en Jesse McReynolds met de song “Nobody But You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Zo ook Bill Clifton, de inmiddels 88-jarige grote bluegrass promotor, wilde graag meewerken en op dit album  met de bekende song “Mary Dear”.

Hij bracht in de eind jaren ‘50 veel single’s , EP’s en 11 albums uit via Starday. Nate Gibson een prima promotor van Starday Record artiesten en daarbij zelf ook een uitstekende zanger/gitarist hier met een fraai album van “The Stars of Starday” met hun dierbare herinneringen.

Nog even terug naar 1959 met Bill Clifton & His Dixie Mountain Boys hier met de song “I’ll Be There, Mary Dear” op de Starday SLP 111 vinylplaat.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Can’t Hardly Playboyz

Hardly Playboys” hier met de song “Something Old, Something New” en daarvoor waren we in Granger TX, even ten noordoosten van Austin voor nog een fraai optreden, maar nu door de “Can’t Hardly Playboyz” hier met de song “Something Old, Something New”, die staat op hun album “Old Enough to Know Better” een paar jaar geleden in eigen beheer uitgebracht.

Elke zondagmiddag speelt deze doorgewinterde 7-mans formatie in de “Cotton Country Club & Steakhouse” te Granger.

De danshal en het restaurant “The Cotton Club” in Granger Texas zijn eigendom van Bubba Cox en z’n vrouw Jill Hodges Cox en Bubba is tevens de lead-zanger/gitarist en violist van de groep “The Can’t Hardley Playboyz” en wat je ook kunt beweren de musici van deze groep zijn meer dan uitstekend met uit Austin TX David Kyle op piano,  de seniors Bill Barr op gitaar en die in het grijze verleden optrad in de Bob Wills band, evenals Bobby Whitton eveneens op gitaar, pedalsteel-speler Bill Dearmore , Don Raby Multi-instrumentalist op mandoline, viool, gitaar, saxofoon en tenslotte LeeRoy Eichler op de drums eigenlijk allemaal zeer prima musici met een schat aan schitterende ervaringen bij tal van bekende groepen.

Tijd om eens nader kennis te maken met de leden van “The Can’t Hardly Playboyz” met natuurlijk een dansmuziek in the “Cotton Country Club”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog Amanda Cevallos hier met “Goodbye Truth” van haar album “You Got Me Where You Want Me” dat in september 2015 in eigen beheer op zowel CD als vinyl uitgebracht.

 Amanda maakt met haar begeleidingsgroep fraaie countrymuziek en het album met 78 tracks mag dan wat kort zijn, de inhoud maakt het meer dan goed.

Een paar jaar geleden bracht zij haar debuutalbum “I’ll Never Honky Tonk You” en nu is de latina singer/songwriter/gitariste dus terug met een eveneens indrukwekkende prestatie.

Zij treedt regelmatig op in de legendarische “Broken Spoke Inn” van James White op Lamar Street in Austin en trouwens ook  in “The Continental Club”  tevens de thuis van “Heybale” met o.a. super-gitarist Redd Volkaert en pianist en zanger Earl Poole Ball.

Voor de promotie van haar album “You Got Me Where You Want Me” werd speciaal een video-clip uitgebracht van Amanda Cavellos met de song “Freddy Ain’t  Ready”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Ook nog vanuit Texas “No Place in My Heart” door Weldon Henson hier bij gestaan door z’n Texas Honky Tonk Frontier Band hier met een song, die staat op z’n album “Trying to get By”, dat in 2009 in eigen beheer werd uitgebracht. Weldon Henson en z’n band spelen vaak op de dinsdagavond in de befaamde “Broken Spoke” in Austin TX.

Ook de vorige week reeds Weldon Henson in dit programma, maar gelet op de reacties nogmaals in de herhaling en voor u als lezer ook nog even een nadere kennismaking.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu snel door naar de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor als eerste Dick van Altena hier met de song “You Tonight”, die staat op z’n album “Singer and Songs”, dat in oktober 2017 werd uitgebracht door Continental Record Service.

Het is Dick’s  31ste album met natuurlijk weer zelfgeschreven country-juweeltjes,op de CD waaronder ook de als single uitgebrachte songs “Rust on my strings” en “If I Could Change the World with a Song” (met Billy Yates).

U kunt hier ook nog even luisteren naar Dick van Altena met de song “You Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Better Me” door Change of Key hier met een song, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Zoals reeds vermeld in de agenda a.s. zondagmiddag vanaf 15.00 het laatste optreden van Change of Key met hun programma Country Café Concordia van dit seizoen.

De zaal gaat al om 14.30 open en dan is het ook al heel gezellig  om vervolgens om 15.00 van start te gaan met een gezellige zondagmiddag tot 18.00 met tal van gastpelers en zangers.

Zondagmiddag, 29 september a.s., de laatste zondag van de maand, is tevens de start van het zevende seizoen van Change of Key met hun succesvolle “Country Café Concordia” programma met ook voor dat seizoen gratis toegang met het verschil, dat ter bestrijding van de onkosten een zogenaamde “Tip Jar”, een pot, waarin u uw vrijwillige bijdrage kunt deponeren, zal worden ingeschoren.

Nog even terug naar een optreden van Change of Key tijdens hun programma “Country Cafe Concordia” in september 2018 met de song “Scarred for Life”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar Nashville voor het bekende duo Brooks & Dunn hier met vookale medewerking van Jon Pardi met de song “My Next Broken Heart”.

Deze song staat op hun album “Reboot”, dat op 5 april j.l. werd uitgebracht door Arista Nashville.

“Reboot” het word zegt het al een beetje, een verzameling album met 12 van hun succesvolste songs met nieuwe arrangementen met gastspelers zoals hier Jon Pardi, maar ook met Kacey Musgraves, Brothers Osborne, Cody Johnson en Thomas Rhett .

Voor u nog even de gelegenheid om het verhaal van Kix Brooks en Ronnie Dunn samen met Jon Pardi over de countrymuziek te horen met natuurlijk met fraaie country op de achtergrond.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Ook nog even naar Ierland voor “Your Good Girl’s Gonna Go Bad” zeer bekend van de vertolking hiervan door Tammy Wynette, maar vanavond in dit programma een nieuwe en eveneens fraaie versie door Mary Duff.

Deze song staat haar album “Turn Back the Years”, dat op vrijdag, 12 april j.l. werd uitgebracht door Rosette Records en vanavond dus al hier bij uw locale omroep RTV Krimpenerwaard. Sneller kan eigenlijk niet.

Een album met 12 country klassiekers zoals ook “Silver Threads and Golden Needles”, “Blue Bayou” , ook “A Poor Man’s Roses” en “Darling Let’s  Turn Back the Years”.

U kunt als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Mary Duff hier met haar versie van de song “Your Girl’s Gonna Go Bad”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter , net als de vorige week Brad Paisley met de titel song van zijn album “My Miracle”, dat op 11 maart j.l. werd gepresenteerd door Arista Nashville.

Tot slot kunt u natuurlijk nog even kijken en luisteren naar singer/songwriter en supergitarist Brad Paisley hier met de song “My Miracle” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst “Country Music Round-up”  Datum: Apr. 23 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Joe Mullins & The Radio Ramblers   ***   That Old Wheel   ***   For the Road   ***   New Day Entertainment

2. Joe Mullins & The Radio Ramblers   ***   O-Hio   ***   For the Road   ***   New Day Entertainment

3. Joe Mullins & The Radio Ramblers   ***   Acres of Diamonds   ***   For the Road   ***   New Day Entertainment

4. Nate Gibson ft. Sleepy LaBeef   ***   All the Time   ***   Nate Gibson & The Stars of Starday   ***   Bear Family Records

5. Nate Gibson ft. Betty Ames with Judy & Jean   ***   Eighteen Wheels Rolling   ***   Nate Gibson & The Stars of Starday   ***   Bear Family Records

6. Nate Gibson ft. Bill Clifton   ***   Mary Dear   ***   Nate Gibson & The Stars of Starday   ***   Bear Family Records

7. Can’t Hardly Playboyz   ***   Something Old, Something New   *** Old Enough to Know   ***   Can’t Hardly Playboyz

8. Amanda Cevallos & The High Hands   ***   Goodbye Truth   ***   Got Me Where You Want Me   ***   Amanda Cevallos

9. Weldon Henson & The Texas Honky Tonk Frontier Band   ***   No Place in My Heart   ***  Trying to get By   ***   Weldon Henson

10. Dick van Altena   ***   You Tonight   ***   Singer and Songs   ***   Inlok/CRS

11. Change of Key   ***               Better Me   ***   When Music Calls My Name   ***   Change of Key

12. Brooks & Dunn ft. Jon Pardi   ***   My Next broken Heart   ***   Reboot   ***   Arista Nashville

13. Mary Duff   ***   Your Good Girl’s Gonna Go Bad   ***   Turn Back the Years   ***   Rosette Records

14. Brad Paisley   ***   My Myracle   ***   My Miracle   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *