Too Many Times


In dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up” deze week een muzikaal eerbetoon aan countryzanger/schrijver en gitarist Earl Thomas Conley, die in de jaren ’80 o.a. 24 Top 10 country singles scoorde en waarvan er 18 de nr.1 plek van de countrymuziek overzichten bereikten.

Earl Thomas Conley overleed afgelopen woensdag, 10 april op 77-jarige leeftijd aan gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass deze keer verzorgd door Amanda Cook met een drietal songs van haar album ‘Point of No Return’, dat op vrijdag, 12 april j.l., officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens ver terug in de tijd voor Doc & Chickie Williams and The Border Riders met een drietal songs van het verzamelalbum ‘The Original Historical Early Recordings 1947-1960’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor nog eens naar Boven-Smilde voor Zingga met hun song “Mooi Daj d’r Bunt” en  vervolgens naar Groningen voor Bob Heidema met een song van z’n album “Allain”.

Dan natuurlijk nog even terug naar Nashville voor Easton Corbin en Brad Paisley alle twee met de titelsong van nieuwe album en voor een tussenstop ook nog  naar Ierland voor Mary Duff met haar versie van de Hank Williams song “Let’s Turn Back the Years”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “You Were Mine” en “Two Acres at a Time” en “Time to Say Goodbye” door Amanda Cook.

Deze songs staan op haar derde studio-album “Point of No Return”,  dat op vrijdag, 12 april officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Amanda Cook en de titelsong van haar album “Point of No return”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Amanda Cook hier op de gitaar met leadzang , sedert 2016 één van “Daughters of Bluegrass” een uitgelezen groep vrouwelijke bluegrassmusici, die elk jaar in de maand april tijdens het “Daughters of Bluegrass festival” in Mossy Oak Music Park te Guyton Georgia een nieuw lid in hun gelid opnemen.

Een groep met bekende namen in de bluegrass als Mindy Rakestraw, Jeanette Williams & Michelle Nixon , Heather Berry, Frances Mooney,  Dale Ann Bradley en Becky Buller.

Sedert 2016 dus ook Amanda Cook uit Florida en in 2017 viel deze eer te beurt aan Carolyne VanLierop, de banjo-speelster, die deel uitmaakt van de begeleidingsgroep van Amanda Cook.

Zowel Amanda en Carolyne uit Blountstown Florida zijn tevens actief als liedsjesschrijfsters en worden op dit album bijgestaan door Joshua Faul uit Gulfport Mississippi op de staande bas, Brandon Bostic op gitaar, Aaron Ramsey op mandoline, George Mason, uit Arkansas op viool en tenslotte  Jess Boctic met achtergrondzang

Op dit moment is er ook nog een fraaie video-clip via Youtube te bewonderen van de tweede single van haar nieuwe album”Good Enough (Ain’t Good Enough).”, die is geschreven door  Sierra Hull, Andrea Zonn en Thomm Jutz.

Daar kunt u natuurlijk nu ook even kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd voor Doc en Chickie Williams & The Border Riders met de song “Merry Maiden Polka” gevolgd door het dramatische verhaal van “Willy Roy, the Crippled Boy” en “Silver bell”.

Deze songs staan op het verzamelalbum “The Original Historical Early Recordings 1947-1960” , een verzameling afkomstig van diverse LP’s en in 2000 op CD uitgebracht.

Doc Williams hier op gitaar met leadzang met z’n Border Riders o.a. bestaande uit z’n broer Cy Williams op viool, Marion Martin op de accordeon en tijdens diverse shows ook nog bijgestaan door o.a. Zeb Collins op mandoline en Ed Collins op viool. 

Andrew John Smik Jr op 26 juni 1914 geboren in  Clevland Ohio was een invloedrijke countrymuziek bandleider, schrijver van songs en gitarist, die op jonge leeftijd opgroeide in Pensylvania en samen met z’n vader een aantal jaren werkte in de kolenmijnen, maar ondanks de moeilijke werkomstandigheden toch z’n spaarzame tijd besteedde aan de muziek.

In de begin jaren ‘30 ging professioneel spelen in “The Kansas Clodhoppers” en vormde in 1937 z’n eigen groep onder z’n artiestennaam “Doc Williams & The Border Riders” en werden zeer populair en gevraagd vanwege hun optredens in het radiostation  “WWVA Wheeling” met het langlopende radio en later tv-programma “WWVA’s jamboree”.

Nog even terug in de tijd en kunt u luisteren naar een countrygospel “My Sinner Friend” van Doc Williams & The Border Riders.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Doc ontmoette z’n vrouw, zangeres en musicus / Jessie Crupe tijdens een optreden in 1935 in de Reawood Dance Hall in Hickory en die twee trouwden in 1939, waarbij zij samen verder ging onder de naam “Doc & Chickie Williams & The Border Riders”.

Zij kregen drie dochters Barbara, Madeline, and Karen, die tijdens hun schoolvakanties ook regelmatige optraden in de shows van hun vader en moeder met de resp. met hun artiestennaam Peeper, Pooch, and Punkin.

Doc startte in Wheeling ook met een platen maatschappij werkend onder de naam “Wheeling Records”, die natuurlijk ook hun vele albums uitbracht.

Doc en z’n vrouw Chickie waren zeer geliefd in New England en werden o.a. benoemd tot ere-burgers van de staat Main, Vermont en New Hampshire en maken sedert 1983 ook deel uit van de “Wheeling Hall of Fame”.

Nog even terug voor Doc Williams & The Border Riders hier met de song “Would You Care”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar het aangekondigde eerbetoon aan Earl Thomas Conley hier met de songs “Hard Days and Honky Tonk Nights”, ““If Your Eyes Could Lie”en “Too Many Times”.

Bij de laatstvermelde song wordt Earl Thomas Conley vokaal bijgestaan door  de R&B zangeres Anita Pointer, één  van de “Pointer Sisters” hier met een opname uit 1986.

Deze songs staan op het verzamelalbum “Once in a Blue Moon” RCA Singles 1981-1992, dat in 2013 werd uitgebracht door Yellow Label onder licentie van Sony Music Entertainment.

Oorspronkelijk werd “Too Many Times” uitgebracht in juli 1986 eerste als single en vervolgens de titelsong van het album “ Too Many Times”.

Het bereikte de nr 2 plek in het “Billboard Hot Country Singles & Tracks overzicht.

Dit succesvolle duet leverde hem als countryzanger een bijzondere uitnodiging op, toch wel heel zeldzaam voor een countryartiest om samen met Anita Pointer deze song te presenteren in de R&B-televisie show “Soul Train.”

Ook hier kunt u nog even kijken en luisteren naar een video opname uit 1986 van Earl Thomas Conley en Anita Pointer met de song “Too Many Times”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

De songs “Hard Days and Honky Tonk Nights” tezamen met de song “Borrowed Money” werden ooit op een 45– toeren vinyl plaatje uitgebracht, maar tezamen met “If Your Eyes Could Lie” staan ze ook op het album “Yours Truly”, dat in 1991 werd uitgebracht door RCA natuurlijk.

Op dit vermelde album wordt Earl Thomas Conley trouwens ook nog vokaal bijgestaan door Keith Whitley.

Een fraai album met 10 songs en in “Countrymusic Round-Up”  een muzikaal eerbetoon aan countryzanger/schrijver en gitarist Earl Thomas Conley, die in de jaren ’80 o.a. 24 Top 10 country singles scoorde en waarvan er 18 de nr.1 plek van de countrymuziek overzichten bereikten.

Earl Thomas Conley overleed afgelopen woensdag, 10 april op 77-jarige leeftijd aan gevolgen van de ziekte van Alzheimer.

Als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Earl Thomas Conley met de song “If Your Eyes Could Lie” middels een video-clip met een slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor weer eens naar Boven-Smilde voor Zingga hier met hun single “Mooi Daj d’r Bunt” en dus wederom een plaat in streektaal. Dit in opmaat naar een nieuw album, dat naar verwachting dit najaar zal worden uitgebracht. Uiteraard gebeurt dit in de geheel vernieuwde  studio van Neo Music in Bovensmilde. “Mooi daj d’r bunt” gaat over een band, die onderweg is van optreden naar optreden en geniet van alles wat ze daarin meemaken en natuurlijk worden verwelkomt met de mededeling “Mooi, dat jullie er zijn”.

Ook een metafoor voor eenieder, die onderweg is in het leven en mag genieten van het bestaan in het algemeen. Ooit begonnen als een duo is Zingga inmiddels uitgegroeid tot een fraaie band o.a. bestaande uit bassist Tim Wolting, Jasper Groen in’t Woud op akoestische en electrische gitaar, John Geuzinge op solo-gitaar met zang, Nienke Havinga met zang.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Zingga met hun welkomslied “Mooi daj d’r bunt”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Woare Laifde” en dat staat natuurlijk voor “Echte Liefde”, maar dan in het Gronings en daarvoor waren we dus in het “Hoge Noorden” met “Woare Laifde” door Bob Heidema van oorsprong uit Harkstede in de buurt van Slochteren.

Deze song staat op z’n album “Allain” in 2015 uitgebracht door Strictly Country Records.  Bob Heidema is tevens leider van de bluegrass en folkgroep “De Stroatklinkers”, maar deze keer dus “Allain”.

Bob stond er tijdens deze productie echter niet geheel “Allain” voor , want hij werd ondersteund door bevriende top musici als Sasja Velt (harmony vocalen), Joost van Es (viool), Tineke Abeln (dwarsfluit), Geert Oude Weernink (tin whistle), Adrian Farmer (dobro), Anne Doedens (pedal steel) en alle overige instrumenten werden bespeeld door de muzikale duizendpoot Coos Grevelink.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even luisteren naar Bob Heidema met dit fraaie liefdesliedje in het Gronings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu Easton Corbin met de song “Somebody’s Gotta Be Country” en dat is tevens met de titelsong van z’n nieuwe album, dat in januari van dit jaar werd uitgebracht door Tape Room Records.

Ook voor de Krimpenerwaard geldt natuurlijk, dat “Somebody’s Gotta Be Country”, maar deze van Easton Corbin komt toch iets gelofwaardiger over, dus gewoon even kijken en luisteren!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens even snel naar Ierland voor de song “Let’s Turn Back the Years” ooit in het verre geschreven en gezongen door Hank Williams en ook zeer bekend van de vertolking hiervan door Waylon Jennings en z’n vrouw Jessi Colter, maar vanavond in dit programma een nieuwe en eveneens fraaie versie door Mary Duff.

Deze song staat haar album “Turn Back the Years”, dat op vrijdag, 12 april werd uitgebracht door Rosette Records en vanavond dus al hier bij uw lokale omroep RTV Krimpenerwaard. Sneller kan eigenlijk niet.

Een album met 12 country klassiekers, zoals ook “Silver Threads and Golden Needles”, “Blue Bayou” en ook “A Poor Man’s Roses”.

U kunt ook nog even luisteren naar Mary Duff hier met haar versie van de song “Heartaches by the Number” met fraaie herinneringen aan de romantische film/musical uit de eind jaren ‘50 “Pillow Talk” met Doris Day en Rock Hudson.

Deze song van Mary Duff staat trouwens ook op haar verzamelalbum “The Ultimate Collection” ook uitgebracht door Rosette Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter Brad Paisley met de titel song van zijn album “My Miracle”, dat op 11 maart j.l. werd gepresenteerd door Arista Nashville.

Tot slot kunt u natuurlijk nog even kijken en luisteren naar singer/songwriter en supergitarist Brad Paisley hier met de song “My Miracle” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum : Apr. 16 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Amanda Cook   ***   You Were Mine   ***   Point of No Return   ***   Mountain Fever Records

2. Amanda Cook   ***   Two Acres at a Time   ***   Point of No Return   ***  Mountain Fever Records

3. Amanda Cook   ***   Time to Say Goodbye   ***   Point of No Return   ***   Mountain Fever Records

4. Doc & Chickie Williams & The Border Riders   ***   Merry Maiden Polka   ***   The Original Historical Early Recordings 1947-1960   ***   Wheeling Music and Publishing

5. Doc & Chickie Williams & The Border Riders   ***   Willy Roy, the Crippled Boy   ***   The Original Historical Early Recordings 1947-1960   ***   Wheeling Music and Publishing

6. Doc & Chickie Williams & The Border Riders   ***   Silver Bell   ***   The Original Historical Early Recordings 1947-1960   ***   Wheeling Music and Publishing

7. Earl Thomas Conley   ***   Hard Days and Honky Tonk Nights   ***  Once in a Moon-RCA Singles 1981-1992   ***   Yellow Label

8. Earl Thomas Conley   ***   If Only Your Eyes Could Lie   ***  Once in a Moon-RCA Singles 1981-1992   ***   Yellow Label

9. Earl Thomas Conley ft. Anita Pointer   ***   Too Many Times   ***  Once in a Moon-RCA Singles 1981-1992   ***   Yellow Label

10. Zingga   ***   Mooi daj d’r bunt   ***   single   ***   Neo Music

11. Bob Heidema   ***  Woare Laifde   ***   Allain   ***   Strictly Country Records

12. Easton Corbin   *** Somebody’s Gotta Be Country   ***   Somebody’s Gotta Be Country   ***   Tape Room Records

13. Mary Duff   ***   Let’s Turn Back the Years   ***   Turn Back the Years   ***   Rosette Records

14. Brad Paisley   ***   My Miracle   ***   My Miracle   ***   Arista Nashville

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *