The Heartache’s On Me

 

In dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up” gaan we nog eens terug naar één van de laatste echte danshallen en Honky Tonk’s van de Lonestar State, “Broken Spoke” aan de Lamar Boulevard te Austin TX voor een optreden van Weldon Henson en z’n Honky Tonk Frontier Band , de Cornell Hurd Band en George Strait en z’n The Ace in the Hole Band.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrass deze keer verzorgd door “Lorraine Jordan & Carolina Road” met een drietal songs  van hun album “True Grass Again”,  dat vorige jaar augustus werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Vervolgens ook nog eens naar de Americana met fraaie songs door Nora O’Connor, Anna Fermin’s Trigger Gospel en Chip Taylor samen met Jon Langford en die staat op het jubileum-album “Down to the Promised Land” uitgebracht door Bloodshot Records.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor nog eens singer/songwriter/gitarist Maurice van Hoek uit Rotterdam met een song van z’n album “Traveling Man” en Maartje Waanders uit Lichtenvoorde Gelderland met een song van haar debuut album “Take This Ride”.

Vervolgens aandacht voor Reba McEntire met een song van haar nieuwe album “Stronger Than the Truth”, dat 5 april j.l. werd uitgebracht en treedt de Texaan Cody Jinks op als uitsmijter van dit programma met de song “Must Be the Whiskey”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “I Don’t Want to Lose You” , “Little Country Home” en “True Grass” (Why Can’t Bluegrass Just Be True Grass Again) door Lorraine Jordan & Carolina Road”.

Deze songs staan op het album “True Grass Again”, dat vorig jaar augustus werd uitgebracht door Pinecastle Records.

De groep bestaat uit Lorraine Jordan op mandoline, Will Jones op gitaar, Jason Moore en Terry Smith op de bas, Josh Goforth op gitaar, viool en met achtergrondzang en Ben Greene op de banjo eveneens met achtergrond zang, Matt Hooper op viool en Brad Hudson op de dobro.

Zij werden vervolgens nog vokaal bijgestaan door Danny Paisley,  Troy Pope, Junior Sisk en Tommy Long, die in het verleden ook als zanger/gitarist deel uitmaakte van de groep.

Het was al weer vijf jaar daarvoor dus in 2013 toen hun vorige album met hun naam als titel werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Lorrainne Jordan & Carolina Road met de song “True Grass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 2015 werd de groep Lorraine Jordan & Carolina Road door de SPBGMA ( Society of the Preservation of Blue Grass Music of America) uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”, terwijl aan Lorraine Jordan de Award “Traditional Female Vocalist of the Year” werd uitgereikt.

Lorraine maakte ook deel uit van de zeer succesvolle bluegrassgroep “Daughters of Bluegrass” met o.a. ook Amanda Cook, Valerie Smith, Sonya, Rebecca en moeder Lilly Isaacs en  waaraan ook op tal van Awards werden toegekend door de IBMA.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Lorraine Jordan & Carolina Road met de song “Diggin’ Up Bones” van hun vorige album “Country Grass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de Americana met hier Chip Taylor samen met Jon Langford met de song “Brixton”, die staat op het jubileumalbum van Bloodshot Records “Down to the Promised Land” – 5 Years of Bloodshot Records. Chip Taylor kennen we natuurlijk uit het verre verleden van z’n bekende songs “Angel of the Morning” en “Wild Thing”, maar daarnaast van tal van fraaie albums o.a. samen met violiste en zangeres Carrie Rodriquez en z’n super gitarist John Platania.

John Lanford komt ook uit Chicago en is ook zo’n kunstenaar/musicus o.a. van z’n deelname aan “The Waco Brothers” en z’n samenwerking met de Canadese groep “The Sadies” met o.a. Dallas en Travis Good , de zoon’s van Margereth en Bruce Good samen met Brian en Larry Good  zeker ook in Nederland zeer bekend als “The Good Brothers”.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Chip Taylor, Jon Langford met muzikale vrienden met de song “Brixton”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Countrymusic Round-Up” “Oh Lonesome Me”, een fraaie song ooit in de eindjaren ‘50 geschreven, gezongen en zeer bekend geworden door de countryzanger/gitarist Don Gibson, maar vanavond in dit programma in de Americana sfeer vertolkt door Anna Fermin’s Trigger Gospel.

Deze song staat eveneens op het vermelde album “Down to the Promised Land—5 Years of Bloodshot Records”,  bestaande uit twee CD’s  met elk zo’n 20 songs vertolkt door zogenaamde “Independent Musici”.

Bloodshot Records, een platenmaatschappij uit Chicago in 1994 opgericht door Nan Warshaw en die zich heeft gespecialiseerd in rootsmuziek, punk rock en alternatieve countrymuziek.

Anna Fermin is een folk/country singer/songwriter uit Chicago aan de derde kust ( Lake Michigan -de Grote Meren) hier met haar “Trigger Gospel”, waarvan de titel afkomstig is van een roman.

De groep bestaat uit Andon Davis op slide-gitaar, Lloyd Maines op akoestische gitaar, John Rice op bazouki, Paul Bivans op percussie en Michael Krayniak op de staande bas. uit Anna Fermin bracht in 2017 nog het album “You Belong Here”.

Voor degene, die niet hebben kunnen luisteren naar het programma “Countrymusic Round-Up”nog even deze bijzondere versie van “Oh Lonesome Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarna hoorde u ook nog Nora O’Connor eveneens uit Chicago hier met de Tom Waits song “Looks Like I’m Up Shit Creek Again”, die eveens eens staat op het bijzondere album “Down the Promised Land- 5 Years of Bloodshot Records”.

U kunt in dit bericht ook nog even kennismaken met Nora O’Connor met haar versie van Tom Waits’s ‘Looks Like I’m Up Shit Creek Again’.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu zoals beloofd terug naar “Broken Spoke “ de Honky Tonk Saloon en Dance Hall aan de Lamar Boulevard te Austin Texas voor de 2-step gespeeld en gezongen door The Cornell Hurd Band hier met de song “I Cry, Then I Drink, Then I Cry”.

Deze song staat op het verzamelalbum “Austin Country Nights”, dat al weer een aantal jaren geleden werd uitgebracht door Watermelon Records en hier in Nederlnad door Munich Records in de markt werd gezet.

The Cornell Hurd Band, die in 1976 werd opgericht door Cornell Hurd op gitaar met zang en Frank Roeber op de bas en laterkwamen daar nog Russell E. Bowen en John Shudlick  eveneens zangers en gitaristen resp. percussie bij.

Maar thans in Texas ook vaak met Justin Trevino en Johnny Bush in hun gelederen. Zij treden ook regelmatig op in de vermelde “Broken Spoke”, maar deze week traden zij op in Patsy’s cafe en saloon aan de Ben White Boulevard hoek Chapman Lane.

Ook nog even tijd voor een optreden van de Cornell Band in Craponne sur Arson met de song “I Cry, Then I Drink, Then I Drink” tijdens het Country Rendez-Vous Festival 2007.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens Weldon Henson hier met de song “The Heartache‘s on Me”, die staat op z’n album “Texas Made Honky Tonk” en dat op 31 December 2018 werd uitgebracht door Hillbilly Renegade Records.

Een fraai album met 14 countrysongs in de traditionele honky tonk sfeer .

Dinsdag 9 april j.l. speelde Weldon Henson met z’n groep trouwens in de geweldige Honky Tonk bar “Broken Spoke” aan de Lamar Boulevard te Austin TX. 

Natuurlijk nog even naar een optreden van Weldon Henson & z’n Texas Honky Tonk Frontier Band met de song “Heartache’s on Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan ook nog “Sing One with Willie” door George Strait hier samen met Willie Nelson met een song, die op het album “Honky Tonk Time Machine”, dat de vorige week vrijdag, 29 maart werd gepresenteerd door MCA Nashville.

Hier al het 30ste album van George Strait, waarvan 7 songs doorhemzelf zijn geschreven evenals een aantal songs door z’n zoon Bubba, Jim Lauderdale en een cover van Johnny Paycheck’s “Old Violin”.

“Honky Tonk Time Machine” een fraai album van George Strait, waar ik in het programma “Countrymusic Round-Up” best nog wel eens mee terugkom.

Op de hoes prijkt een foto van Austin’s beroemde bar en danshal “Broken Spoke” gelegen aan de Lamar Boulevard in 1964 opgericht door Jeff White eerst als cafe, maar sedert 1966 na uitbreiding met een grote dansvloer ook als danshal, waar niet alleen countrysterren als George Strait, Willie Nelson, Dolly Parton, maar ook Weldon Henson & z’n Texas New Frontier Band graag optreden.

U kunt hier nog even kijken naar het front van de Sproken Spoke en ondertussen luisteren naar de titelsong van het album “Honky Tonk Time Machine”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor  de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met deze keer de Rotterdamse singer/songwriter Maurice van Hoek hier met de song “Just a Fool”.

Dit lied staat op z’n tweede album “Traveling Man”, dat vorig jaar september werd uitgebracht DOX Records.

Maurice van Hoek, de Rotterdammer, die door de Verenigde Staten reisde en aldaar in liefde en verdriet inspiratie opdeed voor het maken van zijn debuut plaat “Live Forevermore”.

Maurice speelt vaak samen met Douwe Bob bij diens solo-optredens en met wie hij een grote passie voor de countrymuziek van weleer deelt.

Inspiratie haalt Maurice uit de klassieke country en de Americana en bij zijn helden als James Taylor en The Eagles en latere songwriters als Ryan Adams. Maurice van Hoek treedt regelmatig op met oa. op 11 april j.l.  in het theater “Willem Twee” Poppodium te Den Bosch.

Als lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Maurice van Hoek hier met de song “Just a Fool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor de tweede Nederlandse inbreng gekozen voor “I’ll Be Home” door Maartje hier met een song, die staat op haar debuut album met 12 songs met als titel “Take This Ride” in eigen beheer uitgebracht.

Maartje Waanders woont samen met haar muzikale vriend Dennis Weelink in Lichtenvoorde en dat ligt in de buurt van Winterswijk Gelderland.

Maartje, evenals Dennis afgestudeerd aan het conservatorium van Arnhem, heeft de meeste songs geschreven, terwijl Dennis voor de muzikale ideeen zorgt. De muziek van dit album ligt in de sfeer van de pop-country en Americana en ik kom natuurlijk in de nabije toekomst best nog wel eens terug in het programma “Countrymuzie Round-Ip”met meer muziek van dit fraaie album.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Maartje hier met de eerste single van het album “Live for the First time”.

Gewoon even doorschakelen//Just Use the Link!

Dan nu terug naar de Amerikaanse country met Reba McEntire, die met haar 64 jaar ook nog niet van plan is om achter de geraniums te gaan zitten.

Reba hier met de song “Swing All Night Long with You”, die staat op haar 33ste studio album met de titel “Stronger Than the Truth”, dat op vrijdag, 5 april j.l. werd gepresenteerd door Big Machine Records.

Luister en kijk nog even naar Reba McEntire met haar introductie van haar nieuwe album “Stronger Than the Truth”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Er waren in de loop van de vorige maand al een aantal songs van het album als single uitgebracht met o.a. de titelsong “Stronger Than the Truth” op 15 februari j.l. en dan op 22 maart j.l. de zogenaamde lead-single “Freedom”.

Nog even kijken en luisteren naar Reba McEntire over de Western Swing song van haar album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Cody Jinks hier met de song “Must Be the Whiskey”, die staat op z’n meest recente album “Lifers”, dat vorig jaar juli werd uitgebracht in eigen beheer.

Cody Jinks natuurlijk geen onbekende in het programma “Countrymusic Round-Up”, want we kennen hem natuurlijk ook van z’n fraaie albums “Adobe Sessions”  uit 2014 en “I’m Not the Devil” uit 2016, die eveneens garant staan voor fraaie Honky Tonk muziek.

Tot slot van dit bericht nog even naar The Novo in Los Angeles voor een optreden van Cody Jinks met de song “Must Be the Whiskey”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Apr. 9 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. Lorraine Jordan & Carolina Road   ***   I Don’t Want to Lose You   ***   True Grass   ***   Pinecastle Records

2. Lorraine Jordan & Carolina Road   ***   Little Country Home   ***   True Grass   ***   Pinecastle Records

3. Lorraine Jordan & Carolina Road   ***   True Grass (Why Can’t  You Just Be True Grass Again)   ***   True Grass   ***   Pinecastle Records

4. Chip Taylor ft. Jon Langford   ***   Brixton   ***   Down to the Promised Land   ***   Bloodshot Records

5. Nora O’Connor   ***   Looks Like I’m Up Shit Creek Again   ***   Down to the Promised Land   ***   Bloodshot Records

6. Anna Fermin’s Trigger Gospel   ***   Oh Lonesome Me   ***   Down to the Promised Land   ***   Bloodshot Records

7. The Cornell Hurd Band   ***  I Cry, Then I Drink, Then I Cry   ***   Austin Ciry Nights   ***   Watermelon Records

8. Weldon Henson   ***   The Heartache’s On Me   ***   Texas Made Honky Tonk   ***   Hillbilly Renegade Records

9. George Strait ft. Willie Nelson   ***   Sing One With Willie   ***   Honky Tonk Time Machine   ***   MCA Nashville

10. Maurice van Hoek   ***   Just a Fool   ***   Traveling Man   ***   DOX Records

11. Maartje   ***   I’ll Be Home   ***   Take This Ride   ***   1154395 Records DK

12. Reba McEntire   ***   Swing All Night Long with You   ***   Stronger Than the Truth   ***   Big Machine Records

13. Cody Jinks   ***   Must Be the Whiskey   ***   Lifers   ***   Concord Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *