Every Little Honky Tonk Bar


In het radioprogramma ‘Countrymusic Round-Up’ van dinsdagavond tussen 19.00 en 19.30 starten we “live” vanuit de studio met een korte aflevering i.v.m. de doorschakeling naar de vervroegde de gemeenteraadsvergadering.

We gaan dan ook voor een kort uitstapje naar de ‘Lonestar State’ niet alleen voor George Strait met een tweetal songs van z’n nieuwe album ‘Honky Tonk Time Machine’, maar ook voor singer/songwriter Danny Schmidt uit Austin TX , die gedurende week 16 en 17 op toernee gaat in Nederland ter promotie van z’n 10e studio-album ‘Standard Deviation’.

 Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Dale Ann Bradley met een tweetal songs van haar album ‘The Hard Way’, dat 22 maart j.l. werd uitgebracht door Pinecastle Records.

Natuurlijk toch ook nog tijd voor een nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor naar Boven Smilde voor Zingga met hun nieuwe single “Mooi daj d’r bunt”.

Vervolgens weer terug naar  Austin Texas voor onze uitsmijter van dit korte programma, Weldon Henson met een song van z’n nieuwe album “Texas Made Honky Tonk”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “The Likes of You” en de bluegrass gospel “Because He Loved Me” door Dale Ann Bradley.

Deze songs staan op haar album “The Hard Way”, dat op 22 maart j.l. offcieel werd gepresenteerd door Pinecastle Records.

Op dit album ook nog een eerbetoon aan Jim Groce middels een vertolking van “The Hard Way Every Time” en waarvan een fraaie video-clip werd gemaakt samen met haar groep in “The Venue” in Falls Park in Greenville South Carolina.

Naast dit eerbetoon nog een aantal covers op dit album zoals “Ripple” van “Greatful Dead” en Bob Gentry’s “Ode to Billy Joe”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de promotie-clip van Dale Ann Bradley vopor het album “The Hard Way” met een aantal fragmenten van songs van het fraaie album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Ann Bradley, die resp. in 2007, 2008, 2009, 2011 en 2012  door de IBMA werd uitgeroepen tot Bluegrass zangeres van het Jaar en dit jaar op zondag, 3 februari j.l. door de SPBGMA ( Society for the Preservation of Bluegrass Music of America)  tijdens hun 45ste jaarlijkse Bluegrass Award Festival wederom werd uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” hier weer met een fraai album.

Dale Ann Bradley wordt op dit album bijgestaan door Matt Leadbetter op dobro, Steve Wilson op de banjo, Chance Leadbetter op de mandoline en Ethan Burkhardt op bas en zij gaan met z’n allen dit voorjaar en deze zomer op tournee ter promotie van hun nieuwe album “The Hard Way”.

Dale Ann Bradley was trouwens hiervoor ook op tournee met de super dames groep “Sister Sadie” met zangeres Tina Adair, vioolspeelster Deanie Richardson, banjospeelster Gena Britt met Beth Lawrence op de bas. Deze groep bracht in augustus vorig jaar hun succesvolle tweede album “Sister Sadie II” en waarvoor zij behoren tot de finalisten voor een Grammy Award voor de categorie “Best Bluegrass Album” en waarvan de toekeninng op 10 februari a.s. zal plaatsvinden in Los Angeles.

Nog even terug naar “The Venue” in Falls Park te Greenville met een optreden van Dale Ann Bradley met de Jime Groce’s song “The Hard Way Every Time”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Austin Texas voor singer/songwriter Danny Schmidt hier met de titelsong van z’n nieuwe album “Standard Deviation” , dat  de vorige week vrijdag, 29 maart in eigen beheer werd uitgebracht door “Live Once Records”.

Het is alweer z’n 10e album met ook tien zelf geschreven songs, waarbij Danny wordt bijgestaan door o.a. Fats Kaplin, multi-instrumentalist op pedal-steel, mandoline en banjo, Will Robertson op piano en fraaie achtergrondzang door Mira Stanley Costa en Cara May Gorman, beiden uit de band The Sea The Sea en Danny’s echtgenote, de bekende singer/songwriter Carrie Elkin.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Danny Schmidt’s video t.b.v. de financiering van z’n in eigen beheer uitgebracht album “Standard Deviation”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danny Schmidt en Carin Elkin brachten samen in 2014 het album “For Keeps” uit, terwijl Carin in 2017 het fraaie album “The Penny Collector” via het prestieuze label Red House Recods presenteerde.

Een fraaie eerbetoon aan haar vader, Richard Elkin , die in 2014 overleed en waarna in z’n huis een verzameling van zo’n 600.000 muntstukjes werd ontdekt.

In mei 2017 waren zij nog voor een aantal optredens in Nederland.

Vanaf zaterdag, 20 april begint de tournee van Danny Schmidt met een prive optreden in Utrecht, vervolgens 23 april in het “Vestzak Theater” in Bergen op Zoom etc. met o.a. op donderdag, 25 april in Max Guitar te Scheveningen/Den Haag en het laatste concert op 29 april in “Meneer Frits” te Eindhoven.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Danny Schmidt hier met de song “Swing Me Down”, die staat op z’n album “Instead The Forest Rose to Sing” z’n debuutalbum bij Red House Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Austin Texas voor George Strait hier met de songs “Every Little Honky Tonk Bar”en “Sing One with Willie”, waarbij George bij de laatstvermelde songwordt bij gestaan door Willie en met z’n karakteristieke gitaar.

Deze songs staan op het album “Honky Tonk Time Machine”, dat de vorige week vrijdag, 29 maart j.l. werd gepresenteerd door MCA Nashville.

Het begint al gelijk goed met eerste song van het album “Every Little Honky Tonk Bar” en het kan dan ook bijna niet missen, dat we hier te maken hebben met fraaie “Honky Tonk” countrymuziek met mooie herinneringen aan vroegere tijden.

Natuurlijk kunt u hier nog even luisteren naar George Strait hier met de song “Every Little Honky Tonk Bar”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op de hoes prijkt een foto van Austin’s beroemde bar en danshal “Broken Spoke” gelegen aan de Lamar Boulevard in 1964 opgericht door Jeff White eerst als cafe, maar sedert 1966 na uitbreiding met een grote dansvloer ook als danshal, waar niet alleen countrysterren als George Strait, Willie Nelson, Dolly Parton, maar ook Weldon Henson & z’n Texas New Frontier Band en de Cornell Hurd Band  graag optreden.

Two new multifamily complexes surround the longtime country music dance hall.

Er is trouwens goed nagedacht over de titel van het album, want op de rechterzijde aan de bovenkant van de hoes zijn de contouren zichtbaar van een vrij nieuw appartementsgebouw, een schril contrast met houten voorfront van de laagbouw  Honky Tonk “Broken Spoke” en z’n historie.

Terug naar het 30ste album van George Strait, waarvan 7 songs door hemzelf zijn geschreven evenals een aantal songs door z’n zoon Bubba, Jim Lauderdale, Dean Dillon en een schitterende cover van Johnny Paycheck’s “Old Violin”.

“Honky Tonk Time Machine” een fraai album van George Strait, waar ik in het programma “Countrymusic Round-Up” best nog wel eens mee zal terugkomen.

Nog even terug naarNashville voor een optreden van George Strait met Willie Nelson hier met de song “Sing One with Willie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In verband met de ingekorte uitzending geen agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar natuurlijk nog wel even tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met Zingga en hun zeer recent uitgebrachte single.

Na de kerstsingle “As Wij Samen bent” komt de Drentse band Zingga wederom met een plaat in streektaal. Dit in opmaat naar een nieuw album, dat naar verwachting dit najaar zal worden uitgebracht. Uiteraard gebeurt dit in de geheel vernieuwde  studio van Neo Music in Bovensmilde.

“Mooi daj d’r bunt” gaat over een band, die onderweg is van optreden naar optreden en geniet van alles wat ze daarin meemaken en natuurlijk worden verwelkomt met de mededeling “Mooi, dat jullie er zijn”.

Ook een metafoor voor eenieder, die onderweg is in het leven en mag genieten van het bestaan in het algemeen.

Ooit begonnen als een duo is Zingga inmiddels uitgegroeid tot een fraaie band o.a. bestaande uit bassist Tim Wolting, Jasper Groen in’t Woud op akoestische en electrische gitaar, John Geuzinge op solo-gitaar met zang, Nienke Havinga met zang,

 U kunt hier nog even luisteren naar Zingga hier met hun song “Mooi daj d’r bunt”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Texas en is het  ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma met deze keer  Weldon Henson en z’n Honky Tonk Frontier Band met de song “Love’s Little Lies”, die staat op z’n album “Texas Made Honky Tonk” en dat op 31 December 2018 werd uitgebracht door Hillbilly Renegade Records.

Een fraai album met 14 countrysongs in de traditionele honky tonk sfeer .

Vanavond 2 april speelt Weldon Henson met z’n groep trouwens in de geweldige Honky Tonk Bar “Broken Spoke” aan de Lamar Boulevard te Austin TX, waar ook George Strait z’n nieuwe album presenteerde.

Tot slot kunt u hier nog even luisteren en kijken naar onze uitsmijter Weldon Henson hier met de song “Not the Kind to Hang Around ”, die ook staat op z’n nieuwe album “Texas Made Honky Tonk”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Apr. 2 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep    ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Dale Ann Bradley   ***   The Likes of You   ***   The Hard Way   ***   Pinecastle Records

2. Dale Ann Bradley   ***   Because He Loved Me   ***   The Hard Way   ***   Pinecastle Records

3. Danny Schmidt   *** Standard Deviation   ***   Standard Deviation   ***   Live Once Records

4. George Strait   ***   Every Little Honky Tonk Bar   ***   Honky Tonk Time Machine   ***   MCA Nashville

5. George Strait ft. Willie Nelson   ***   Sing One with Willie   ***   Honky Tonk Time Machine   ***   MCA Nashville

7. Zingga   ***   Mooi daj d’r bunt   ***   single   ***   Neo Music

8. Weldon Henson   ***   Love’s Little Lies   ***   Texas Made Honky Tonk   ***   Weldon Henson

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *