Hobo on a Freight Train to Heaven

In dit radioprogramma “Countrymusic Round-Up” een muzikaal eerbetoon aan bluegrassmusicus en één van de oprichters van de beroemde bluegrassgroep “The Seldom Scene”, John Starling, die donderdagavond, 2 mei j.l. op 79-jarige leeftijd overleed in Fredericksburg VA.

We beginnen het programma dan ook met de bluegrass verzorgd door The Seldom Scene met een drietal songs van het verzamelalbum ‘The Best of The seldom Scene, uitgebracht door Rebel Records gevolgd door songs van een solo album van John Starling ‘Long Time Gone’ met medewerking van o.a. Emmylou Harris, Lowell George, Herb Pedersen en Sam Bush.

Vervolgens ook nog aandacht voor het postuum uitgebrachte 15e studioalbum van J.J. Cale ‘Stay Around’, dat op 26 april j.l. werd uitgebracht door het label ‘Because Music’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en daarvoor nog eens Timo de Jong uit Leeuwarden met de titelsong van z’n album “Just One Whisper” en vervolgens ook nog de Rotterdammer Mark Blomsteel met de song “Someone, Somewhere Tonight”.

Daarna gaan we terug naar Nashville voor Brad Paisley met z’n liefdeslied voor z’n vrouw Kimberly Williams-Paisley, “My Miracle” en treedt George Shingleton op als uitsmijter van dit programma met de song “Empty Shot Glass”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “City of New Orleans” in 1971 geschreven en bekend geworden door Steven Goodman, maar daarna in de loop van de jaren door tal van bekende country artiesten, zoals ook Arlo Guthrie en Willie Nelson, maar vanavond in dit programma een fraaie versie door The Seldom Scene, die staat het verzamelalbum “The Best of Seldom Scene”, dat o.a. in 1996 opnieuwe werd uitgebracht door Rebel Records.

Vervolgens hoorde u ook nog de Herb Pedersen song “Wait a Minute” hier eveneens vertolkt door The Seldom Scene en die staat op ook een verzamel-album met als titel “Different Roads”, dat in 2007 eveneens werd uitgebracht door Rebel Records en tevens nog “Sing Me Back Home” door The Seldom Scene hier met een song, die eveneens staat op het reeds vermelde verzamelalbum “The Best of the Seldom Scene”.

Tijd voor de eerste muzikale ondebreking van dit bericht met een optreden van The Seldom Scene met John Starling als gastspeler hier met de song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hier dus de bluegrassgroep Seldom Scene met John Duffey op mandoline met tenorzang , John Starling op gitaar met lead-zang, Mike Auldridge op dobro met zang, Ben Eldridge op de banjo en Tom Gary op de bas.

John Duffey, die daarvoor had gespeeld bij The Country Gentlemen, vormde op 1 november 1971 “The Seldom Scene”.

En waar de meeste nationaal bekende groepen zoveel mogelijk in het land optraden en pas later aan hun albums dachten concentreerden The Scene zich voornamelijk op het maken van opnames.

Niet voor niets hadden zij voor de naam “The Seldom Scene” gekozen. De groep had in 3 jaar tijd al vier albums uitgebracht, maar zo tegen 1974 maakten The Scene zich klaar voor een speciale opname, dat een “eye-opener” was voor diegene, die nog geen kennis had gemaakt met de groep met een schitterende “live”album getiteld “Live at the Cellar Door”.

In dit programma nogmaals aandacht voor The Seldom Scene in verband met het overlijden van John Starling, de laatste van de uitstekende zangers van de oorspronkelijke  The Seldom Scene,  op 2 mei j.l.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de gelegenheid om kennis te maken met de muziek van het album “Live at the Cellar Door” hier nog met de originele The Seldom Scene met de song “He Rode All the Way to Texas”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1977 verliet hij The Seldom Scene om z’n werk als chirurg weer op te pakken, maar zo nu en dan viel hij nog wel eens in en maakte ook een aantal solo albums en van z’n album “Long Time Gone” nu de titelsong.

Zoals vermeld John Starling hier met de songs “Long Time Gone”, “Hobo on a Freight Train to Heaven” en “He Rode All the Way to Texas” .

Deze songs staan op z’n schitterende album “Long Time Gone”, dat in 1990 werd uitgebracht door Sugar Hill Records.

Dit is een album, die je steeds maar weer kunnen draaien met medewerking van o.a. Lowell George op slide-gitaar, Ricky Skaggs op mandoline met achtergrond zang, Tony Rice op gitaar , Sam Bush op mandoline Bill Payne op piano, Herb Pedersen op rhythm-gitaar en John Cowan op de bas en zoals wellicht ook heeft gehoord met vokale ondersteuning door Emmylou Harris evenals Fayssoux Starling destijds de echtgenote van John.

Als lezer van dit bericht kunt u hier nog luisteren naar John Starling en z’n muzikale vrienden hier met de song “Hobo on a Freight Train to Heaven”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Starling, geboren op 26 mei 1940 in Durham North Carolina en één van de oprichters van de Seldom Scene, die de groep eind jaren 70 verliet om in de begin jaren ‘90 nog voor een jaartje terug te komen.

In 2006 ging hij als chirurg met pensioen en vormde daarna samen met Mike Auldridge en Tom Gray terug met de groep Carolina Star daarbij bijgestaan door Jimmie Gaudreau en Ricky Simpkins en zij brachten in 2007 een schitterend bluegrass album met de toepasselijke naam “Slidin’ Home” uit via Rebel Records. Zeer de moeite waard om inmiddellijk aan te schaffen is mijn devies.

In het programma “Countrymusic Round-Up” een eerbetoon aan John Duffey, die begin februari van dit jaar met ernstig ziek met hartklachten werd opgenomen in een hospice. Hij was tot 2 mei j.l. de laatste nog levende topzangers was van de oorspronkelijke “The Seldom Scene.

John Duffey, de mandoline speler en tenorzanger, overleed in december 1996 aan een hartverlamming, terwijl Mike Auldridge, de dobrospeler en eveneens zanger in december 2012 overleed na een lange strijd tegen prostaatkanker.

De twee overige bandleden Ben Eldridge op banjo en Tom Gray op de staande bas zijn de laatste twee nog levende groepsleden van de originele “Seldom Scene”.

De groep “The Seldom Scene” bestaat nog steeds met Dudley Connell gitaar en leadzang, Ron Stewart op banjo, viool en gitaar, Lou Reidop mandoline en met tenorzang, Fred Travers op dobro en eveneens met lead-zang , Ronnie Simpkins op de bas met achtergrondzang en de zoon van Ben Eldridge, Chris op gitaar met zang. Chris Eldridge maakt deel uit van “The Punch Brothers” en is tevens één van de oprichters van “The Infamous Stringdusters”.

U kunt hier nog even kennismaken met de huidige line-up van The Seldom Scene hier met de song “Everbody’s Talkin’”, die staat op hun nieuwe album “Changes”, dat in de loop van de maand juni a.s. zal worden uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens zoals aangekondigd naar  de muziek van het postuum uitgebrachte album “Stay Around”  van J.J. Cale.

Van dit album, dat op vrijdag, 26 april j.l. werd uitgebracht door het label “Because Music,  in dit programma de songs “Chasing You”, “Winter Snow” en “Girl of Mine”. Van dit bijzondere en album hoorde u ook nog de songs “Chasing You” en “Winter Snow”.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een fraaie video-clip met de titelsong van het album “Stay Around”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

J.J. Cale overleed in de zomer van 2013, maar bijna zes jaar na zijn dood verscheen er op 26 april j.l. dus nog een album met niet eerder uitgebrachte muziek van deze Amerikaanse muzikant.

Na de dood van J.J. Cale doken zijn weduwe, zangeres en schrijfster Christine Lakeland en manager Mike Kappus in de goedgevulde archieven van de Amerikaanse muzikant.

“Stay Around” is het eerste resultaat van deze duik in de archieven en levert een verrassend sterk album op. J.J. Cale veranderde niet al te veel aan zijn geluid gedurende zijn carrière en ook de songs op Stay Around laten het zo herkenbare J.J. Cale geluid horen.

Songs uit de voorraadschuur van J.J. Cale over z’n hele periode werden tevoorschijn gehaald, gemixed en digital opgepoetst en waarvan er 15 zelfgeschreven songs op dit album terecht kwamen met uitzondering van de song “My Baby Blues”, die was geschreven door Christine, z’n echtgenote.

De in Oklahoma City, Oklahoma, geboren maar in Tulsa, Oklahoma, opgegroeide muzikant teerde lange tijd op de vier geweldige albums die hij in de jaren 70 uitbracht. Naturally (1971), Really (1972), Okie (1974) en Troubadour (1976) zijn inmiddels al vele decennia klassiekers, maar leken ook lange tijd de enige interessante albums van J.J. Cale.

Daarnaast schreef hij in deze periode natuurlijk nog wel  wereldhits voor anderen als “Call Me The Breeze” voor Lynyrd Skynyrd en vooral “After Midnight” en “Cocaine” voor Eric Clapton.

J.J. Cale hier met het album “Stay Around” een verrassend fraai album. Onmiddelijk aanschaffen is mijn devies.

Ook voor u als lezer nog even deze fraaie videoclip met nog opnames van J.J. Cale hier met de song “Chasing You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor weer eens Timo de Jong, afkomstig uit Meppel maar inmiddels woonachtig in Leeuwarden, hier met een titelsong van z’n album “Just One Whisper”, dat op 28 maart j.l. vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht met hulp van zijn band bestaande uit gitarist Berend Rombouts, bassist Haico Postma en drummer Sander Veldman.

U kunt hier nog even uitgebreid kennismaken met Timo de Jong en z’n band tijdens een optreden in het programma “Noardewyn Live” van Omrop Fryslan

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Someone, Somewhere Tonight” door Mark Blomsteel hier met een song, die staat op z’n 3e studio album “Burning Old Bridges” met in totaal 13 songs, dat op 26 april j.l. werd uitgebracht door CEN Records.

Om het opnameproject te kunnen financieren vroeg hij om een bijdrage van zijn fans, “crowfunding” dus  Je kon het album alvast kopen of leuke tegenprestaties verwachten.

Mocht u het album nog niet in uw bezit hebben, gewoon even aanschaffen en zo komen de kosten van z’n nieuwe Nashville album er wellicht uit.

Tijdens het DCMA Award Gala, dat op zaterdag, 8 november 2014 werd gehouden in de “Voorste Venne” te Drunen werd Mark uitgeroepen tot “Countryzanger van het Jaar” en kreeg tevens de “Meest Belovende Act van het Jaar” Award.

“Someone Somewhere Tonight” is trouwens een song, die is geschreven door de bekende Texaanse songwriter Walt Wilkins en daarna door diverse countrysterren zoals Pam Tillis, Kellie Pickler. Walt Wilkins werkt ook regelmatig samen met de Eindhovense groep “Tip Jar”.

In dit bericht gaan we nog even terug naar een optreden van Mark Blomsteel op 27 oktober 2017 in het Isala Theater te Capelle aan den IJssel met de song “Lived and Gone to Heaven” met een uistekende begeleidingsband met o.a. Tom Ensink op de pedal-steel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Dan nu terug naar Nashville TN  voor countryzanger en supergitarist  Brad Paisley hier met z’n single  “My Miracle”, dat op 11 maart j.l. werd gepresenteerd door Arista Nashville.

Een liefdeslied geschreven en gespeeld voor z’n echtgenote Kimberly Williams-Paisley met wie hij inmiddels 16 jaar is getrouwd en deze song is een opvolger van z’n vorige single “Bucked Off”.

Op dit moment wordt nog geen nieuw album verwacht na z’n succesvolle album “Love And War” uit 2017.

Nog even terug naar Brad Paisley hier met een solo-optreden met de song “My Miracle”  in de ABC’s TV-show “ Good Morning America “ op 4 april j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter  van dit programma, George Shingleton uit Nashville TN met de song  “Empty Shot Glass”.

Deze eerste song van z’n album met z’n eigen naam als titel werd op 26 april j.l. in eigen beheer.

Een fraai countrymuziek album in zoals u hoorde “Honky Tonk “sfeer met  11 songs.

Tot slot van dit bericht kunt u als lezer van dit bericht nog luisteren naar George Shingleton met de song “Empty Shot Glass”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: May 7 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

1. The Seldom Scene   ***   City of New Orleans   ***   The Best of The Seldom Scene   ***   Rebel Records

2. The Seldom Scene   ***   Wait a Minute   ***   Different Roads   ***   Rebel Records

3. The Seldom Scene   ***   Sing Me Back Home   ***   The Best of The Seldom Scene   ***   Rebel Records

4. John Starling   ***   Long Time Gone   ***   Long Time Gone   ***   Sugar Hill Records

5. John Starling   ***   Hobo on a Freight Train to Heaven   ***   Long Time Gone   ***   Sugar Hill Records

6. John Starling   ***   He Rode All the Way to Texas   ***   Long Time Gone   ***   Sugar Hill Records

7. J.J. Cale   ***   Chasing You   ***   Stay Around   *** Because Music

8. J.J. Cale   ***   Winter Snow   ***   Stay Around   ***   Because Music

9. J.J. Cale   ***   Girl of Mine   ***   Stay Around   ***   Because Music

10. Timo de Jong   ***  Just One Whisper   ***   Just One Whisper   ***   Timo de Jong

11. Mark Blomsteel   ***   Someone Somewhere Tonight   ***   Burning Old Bridges   ***   CEN Records

12. Brad Paisley   ***   My Miracle   ***   My Miracle   ***   Arista Nashville

13. George Shingleton   ***   Empty Shot Glass   ***   George Shingleton   ***   George Shingleton

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *