Dance Toward the Light

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” starten we “live” vanuit de studio met een korte aflevering i.v.m. de doorschakeling naar de in aanvang vervroegde gemeenteraadsvergadering.

In dit programma speciale aandacht voor de befaamde ‘crossover’ countryzanger en pianist Ronnie Milsap met een tweetal songs van z’n album “The Duets” met o.a. Kacey Musgraves en Dolly Parton, dat op 18 januari  j.l. is uitgebracht door Riser House.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Troy Engle met een song van z’n album “Southern Skies” gevolgd door David Davis & The Warrior River Boys met de Charlie Poole song “Baltimore Fire”.

Vervolgens ook nog de Amerikaanse folk singer/songwriter/gitarist Dana Cooper met de song “Dance Towards the Light” van z’n nieuwe album “Incendiary Kid” en uit Australie Andy Michaels met een song van z’n album “Revisited”.

Toch ook nog tijd voor een nederlandse inbreng in dit programma en wel door Ad VanderVeen met een song van z’n album “Denver Nevada (Still Life).

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de song “Haunting Me” door Troy Engle en deze song staat op z’n album “Southern Skies”, dat  juni vorig jaar in eigen beheer werd uitgebracht door het label “Rocky Glen Music.

Multi-instrumentalist Troy Engle was 12 jaar top sessie muzikant in Nashville, waarbij samenwerkte met o.a. Larry Sparks, Patty Loveless, The Isaacs en Eric Church, maar verliet in 2015 de glamour van de Music City om zich met vrouw en gezin weer te vestigen in z’n geboorteplaats Glen Rock in Zuid Pennsylvania en daar verder te gaan met de bluegrassmuziek en z’n eigen groep “Southern Skies”, ook de titel van z’n fraaie debuutalbum.

De groep bestaat uit Troy Engle op mandoline en met leadzang, z’n vrouw Mandy Engle op de staande bas, Justin Carbone op gitaar, Jenny Pickel op viool met eveneens zang en Mike Brubaker op banjo.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met tevens een kennismaking met Troy Engle met de titelsong van z’n album “Southern Skies”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens  “Baltimore Fire” door de bluegrass groep “David Davis & The Warrior River hier met een Charlie Poole song gebaseerd op de grote “Baltimore brand”, die plaatsvond op 7 en 8 februari 1904, waarbij een groot gedeelte van het centrum van Baltimore in vlammen opging.

Meer dan 1500 gebouwen over een gebied van 57 hectare gingen verloren. Door de bekende folkzanger Charlie Poole & the North Carolina Ramblers werd deze ramp in 1929 in de”song “Baltimore Fire” opgenomen.

David Davis & The Warrior River Boys brachten juni vorig jaar het album “Didn’t He Ramble: Songs of Charlie Poole” via Rounder Records uit met een mooie verzameling Charlie Poole songs op schitterende wijze in bluegrass stijl nieuw leven in geblazen en zeer de moeite waard.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar David Davis & The Warrior River Boys hier met de song “Milwaukee Blues, die eveneens staat op het vermelde album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De song “Baltimore Fire” staat trouwens niet op dit album, maar lag nog op de plank en nu dus ook voor de luisteraars van RTV Krimpenerwaard beschikbaar.

Voor de oorspronkelijke vertolking door Charlie Poole & The North Carolina Ramblers gaan we nog even ver terug in de tijd.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu door naar de  Australische zanger/schrijver en musicus Andy Michaels uit Perth West Australie met de song “Angel”, die staat op z’n album “Revisited”, dat vorig jaar werd uitgebracht door 7 Seas Music Company.

Andy wordt hier vokaal bijgestaan door de van oorsprong Britse zangeres Kerrie Ironside met Sharon Court achtergrond zang.

Tijd om eens kennis te maken met Andy Michaels en Kerrie Ironside met de fraaie ballade “Angel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Dance Towards the Light” door de Texaanse folksinger/songwriter Dana Cooper hier met een song, die staat op z’n album “Incendiary Kid”, dat in oktober 2017 werd uitgebracht door Travianna Records.

Dana Cooper van oorsprong uit Kansas City, Missouri en via Los Angeles Cal. , Houston TX en tenslotte Nashville TN hier met z’n imiddels 26ste album met 10 zelfgeschreven songs.

In de jaren 70 vormde hij in Austin, Texas een duo met lokale held Shake Russell met drie albums als resultaat, vanaf 1988 werkt hij vanuit Nashville, waar dit jaar onder productie van super gitarist Thomm Jutz en Dana zelf dit fantastische album werd opgenomen.

Thom Jutz & Dana Cooper
photo courtesy Don Henry

Hedendaagse folk, superbe songs met protestsong elementen en schitterende begeleiding van Jutz op gitaar,  Jeff Taylor op  accordeon, Andrea Zorn en Justin Moses op viool, terwijl  Moses ook op banjo, mandoline en dobro is te beluisteren, Lynn Williams op drums en Dave Francis op bas. achtergrondvocalen zijn er van Ingrid Gaudins en Barbara Santoro.

U kunt als lezer van dit bericht hier nog even luisteren naar Dana Cooper met de song “Dance Toward the Light”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met zoals reeds vermeld met 10 fraaie song, waarvan deze laatste “Dance Toward the Light” wel een heel bijzondere song is met ook nog een gedeelte van Huddie “Leadbelly”Leadbetter’s “Goodnight Irene” ook bekend van vertolking door Woody Guthrie, heeft opgenomen en die hij schreef na het bijwonen van de “Paramount Theater Tribute show” in Austin voor en met de bekende singer/songwriter Jimmy LaFave in mei 2017.

Jimmy LaFave, een groot kenner en fan van de folkzanger/schrijver Woody Guthrie, werd in een rolstoel en zuurstoftank het podium opgereden voor z’n laatste bijdrage en overleed drie dagen later aan kanker.

Nog even terug naar betere dagen met een optreden van Jimmy LaFave samen met Danny Vera en The Ordinary Men met o.a. Wim van de Vliert met de song “Only One Angel” tijdens het TV-programma “Voetbal Internationaal” op RTL 7.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor de Nederlandse inbreng vanavond door Ad VanderVeen hier met de song “Wooden Shoes, Wooden Head Wouldn’t Listen”, die staat op z’n album “Denver Nevada (Still Life)”, dat vorig jaar werd uitgebracht via Continental City. 

Een fraai album met 11 songs, waarbij de inmiddels 62-jarige zanger/schrijver en guitarist Ad VanderVeen hier op gitaar, mondharmonica en piane wordt bijgestaan door o.a. Jim Morrison op viool.

U kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar de fraaie video-clip van Ad VanderVeen met z’n song “Wooden Shoes, Wooden Head Wouldn’t Listen”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan is het nu tijd voor de Amerikaanse old-timer, countryzanger/pianist Ronnie Milsap hier met de song “No Getting Over Me” vokaal bijgestaan door Kacey Musgraves en samen met Dolly Parton met de song “Smokey Mountain Rain”.

Deze songs staan op het album “The Duets”, dat op 18 januari j.l. werd uitgebracht door Riser House.

photo courtesy Riser Records

De inmiddels 76 jarige “Hall of Famer” Ronnie Milsap hier met een album met 13 songs met bijdragen van tal van top countryartiesten zoals ook George Strait, Willie Nelson, Luke Bryan, Jason Aldean en de in 2016 overleden Leon Russell.

Tot slot van dit bericht voor de lezer van dit bericht kunt u nog even luisteren naar Ronnie Milsap hier met Dolly Parton met de song “Smokey Mountain Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Tijd voor de agenda met een overzicht aan de countrymuziek evenementen in de regio ontbrak, maar hierbij dan als nog een korte opgave.

Op vrijdag, 1 februari vanaf 20.15 in het Arto Theater aan Het Klooster 5, te SCHOONHOVEN, een optreden van zanger/schrijver/gitarist Tim Knol met de “try-out” van z’n muziekshow “Lost and Found 2”, waarbij natuurlijk tal van songs van z’n nieuwe album “Cut the Wire” te horen zullen zijn.

Voor toegangskaarten kunt u contact opnemen via  0182-387130

Op zaterdag 2 februari vanaf 18.00 in Brasserij LoeLoe’s aan de Lange Tiendeweg 76 te Gouda een optreden van zanger/gitarist Raymond van Kooten samen met Daniëlle Poot.

Zij zingen en spelen dé beste country & western songs aller tijden!

Reserveer nu snel voordat je deze geweldige avond gaat moeten missen!  Bel 0182 364429 !

Op zondag, 3 februari vanaf 20.15 tot zo ongeveer 22.30 een optreden van “The Bradley Bunch” in “De Parel van Zuilen” aan Burgemeester Norbruislaan 17 te Utrecht.

The Bradley Bunch is een uit Den Haag afkomstige Ierse band. Hun muziek is traditioneel en hedendaags en heeft een uniek geluid, mede vanwege de 5-snarige fretloze bas, een wat ongewoon instrument in de Ierse muziek.

Het repertoire bestaat uit vlugge jigs en reels, polka’s, zwoele walsjes, zoetgevooisde ballades en lekkere up-beat liedjes. De groep staat garant voor een lekkere swingende avond, waarbij de organisatie voor een goed getapt glas Guiness zal zorgen.

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

(http://www.rtvkrimpenerwaard.nl/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up ”   Datum: Jan. 29 ‘19 19.00 – 19.30 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep  ***   titel muziek  ***   titel album   ***               Label

1. Troy Engle   ***   Haunting Me   ***   Southern Skies   ***   Rocky Glen Music

2. David Davis & The Warrior River Boys   ***   Baltimore Fire   ***   Song of Charlie Poole   ***   Rounder Records

3. Andy Michaels ft. Kerry Ironside   ***   Angel   ***   Revisited   ***   7 Seas Music Company Pty Ltd.

4. Dana Cooper   ***   Dance Toward the Light   ***   Incendiary Kid   ***   Travianna Records

5. Ad VanderVeen   ***   Wood Shoes Wooden Head Wouldn’t Listen   ***   Denver Nevada (Still Life)   ***   Continental Record Service

6. Ronnie Milsap ft Kacey Musgraves   ***   No Getting Over Me   ***   The Duets   ***   Riser House

7. Ronnie Milsap ft. Dolly Parton   ***   Smokey Mountain Rain   ***   The Duets    ***   Riser House

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *