Are the Good Times Really Over (I Wish a Buck Was Still Silver)


In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer eens aandacht voor de stevige Southern Roots en Country Rock van “The Steel Woods” met muziek van hun 2e album ‘Old News’, dat op 18 januari werd uitgebracht door Thirty Tigers.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer van de “Rounder Records IBMA 2018 Sampler” met artiesten zoals “The Gibson Brothers”, “Flatt Lonesome” en Chris Hillman.

Vervolgens uit Californie zanger/schrijver/gitarist Tim Bennett met een drietal songs van z’n album ‘“The Whistler’s Father Recordings”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met uit de mid-jaren ‘90 Ben Steneker samen met Sandra Vanreys met de song “Colorado” gevolgd door Ad VanderVeen met de titelsong van z’n album “I Was Hank Williams”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Blue Rose Records.

Daarna gaan we weer naar de overkant van de grote plas voor de Outlaw countrygroep “The Ponderosa Aces” uit Californie met een song van hun album “No Particular Way” gevolgd door Cody Johnson met de titelsong van zijn album “Ain’t Nothing To It”  en treedt de Australische countryzanger/schrijver/gitarist Bill Chambers op als uitsmijter van dit programma met de song “1952 Cadillac Revisited”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up “ trouwens met de song “Friend of Mine” door The Gibson Brothers gevolgd door de groep “Flatt Lonesome” met hun vertolking van de Darrell Scott song “You’ll Never leave Harlan Alive” en “Given All I Can See” door Chris Hillman.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Flatt Lonesome hier met de dramatische song “You’ll Never Leave Harlan Alive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op de Rounder Records IBMA Sampler 2018, die werd uitgebracht ter promotie van het IBMA World of Bluegrass Festival 2018 en de artiesten, die een platen contract hebben bij Rounder Records.

De song “Given All I Can See” door Chris Hillman staat ook op z’n album  “Bidin’ My Time”, dat in september 2017 werd uitgebracht door Rounder Records.

Een heel bijzonder project met Tom Petty, toen als producer van het album voor Chris Hillman, één van de leden van de beroemde groep “The Byrds” en waaraan Tom Petty bij zijn debuut in 1976 eeuwige trouw had gezworen.

1976 was trouwens ook het jaar dat Chris Hillman afscheid had genomen van The Byrds en The Flying Burritto Brothers en op de solo toer verder ging met de Desert Rose Band en Herb Pedersen.

“Bidin’ My Time”, een fraai album, waarbij Tom Petty een aantal van z’n Heartbreakers mee nam zoals Benmont Tench, Steve Ferrone en Mike Campbell, maar  ook Roger McGuinn en David Crosby die samen met Chris Hillman zorgden voor een mini Byrds Reunie, terwijl Herb Pederson, John Jorgenson en Jay Dee Maness, hier op dit album ook aanwezig,  oude vrienden zijn van de Desert Rose Band.

The Gibson Brothers waren hier met de song “Friend of Mine”, die staat op hun album “In the Ground” ook in 2017 uitgebracht door Rounder Records, terwijl “You’ll Never Leave Harlan Alive” gespeeld en gezongen door Flatt Lonesome de luisteraar terug bracht naar de duistere tijden van de kolenmijnbouw in Oost Kentucky.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Chris Hillman, Herb Pedersen, Sally van Meter en gastheer Nick Foster in de eTown Hall te Boulder Colorado met de song “Given All I Can See”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu door naar Californie voor zanger/schrijver/gitarist  Tim Bennet hier met de songs “Burts into Flames”. “Never Let an Old Man In” en “I Really Don’t Miss You at All”

Deze songs staan op z’n album “The Whistler’s Father Recordings”, dat op 21 januari j.l. in eigen beheer werd uitgebracht.

Tim Bennett was de leider van de Americana groep “Whistler’s  Father” en bracht met deze groep in 2015 het album “Highly Irregular” uit.

Nu dan op de solo-tour met een aantal sessie-muzikanten, waaronder ook de bekende violist Byron Berline, die in de begin jaren ‘70 samen met Roger Bush de onvergetelijke “Country Gazette” vormde en o.a. de albums “A Traitor in Our Midst” en “Don’t Give Up Your Day Job” uitbracht.

Daar moet ik binnenkort toch weer mee eens in dit programma “Countrymusic Round-Up” tevoorschijn  komen.

Terug naar Tim Bennett, want hij werd verder muzikaal nog bijgestaan door Dan Cartmell  op de banjo en RJ Williams  op de bas en beiden met achtergrondzang.

Van dit album hoorde u ook nog de song “Never Let an Old Man In” en deze grappige titel is afkomstig van een opmerking van de toen 80-jarige filmacteur en producer Clint Eastwood, die onverwacht verscheen op een feestje na de totstandkoming  van z’n film en toen te horen kreeg, dat ze hem niet meer hadden verwacht gezien z’n leeftijd.

Tijd om eens kennis te maken met Tim Bennett hier met de song “Never Let the Old Man In”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar het stevig werk van The Steel Woods hier met de songs “One of These Days” en “Are the Good Times Really Over( I Wish a Buck Was Still Silver).

Deze songs staan hun album “Old News”, dat op 18 januari j.l. werd uitgebracht door Thirty Tigers.

Een fraaie cover van de Merle Haggard song, die Merle samen met z’n Strangers in 1982 uitbracht en stond op het album “Big City”en destijds een de tweede plek behaalde in de Country Bill Board overzichten.

Het thema is nog helemaal niet ouderwets, want ook nu nog willen heel veel mensen graag terug naar minder ingewikkelde tijden, de kwartjes, guldens en de rijksdaalders.

Een album met 15 songs, waarvan ik in dit programma een tweetal rustiger songs heb gekozen van deze groep bestaande uit Way Bayliss lead-zang en gitaar, Jason “Rowdy “Cope  op gitaar, Jay Tooke op drums met zang en Johnny Stanton op de bas.

Van de 15 songs werd 7 songs door de groep zelf geschreven en de overige 8 waren afkomstige van o.a. ook Black Sabbath, Tom Petty en Townes van Zandt, terwijl de song “One of These Days” afkomstig is  van de in 2013 vermoorde Wayne Mills. 

Twee jaar geleden werd van “The Steel Woods” hun debuutalbum “Wind inthe Straw” uitgebracht met nog een vokaal gastoptreden van Lindi Ortega.

U kunt als lezer van di bericht ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van The Steel Woods met de song “One of These Days” tijdens de Concert Series op Ditty TV in Memphis TN.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en deze keer  nog eens terug in de tijd voor Ben Steneker hier samen met Sandra Vanreys met de song “Colorado”.

De song “Colorado” is afkomstig uit de jaren ‘90 en zo luidt dan ook de titel van het album “The Jaren 90 Hits” uitgebracht door Telstar.

Voor herinneringen aan de bergen aan Colorado kunt u hier nog even luisteren naar Ben en Sandra.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I Was Hank Wllkiams” door Ad VanderVeen hier met de titelsong van z’n album, dat op de valreep van 2018 werd uitgebracht door Blue Rose Records.

De vorige maand en in de maand december was Ad VanderVeen ook al regelmatig te gast in dit programma, toen met songs van z’n album “Denver Nevada (Still Life).

Ook dit album “I Was Hank Williams” is ook weer een pareltje voor de countrymuziek luisteraar met een Ad op z’n gitaar en ook weer zo nu en dan zijn trouwe tweede stem van z’n  vriendin Kersten De Ligny .

De albums van Vanderveen klinken altijd smaakvol en onberispelijk. Hij is dan wel geen Amerikaan maar heeft het americana-genre volledig naar zich toe weten te trekken. Verder op dit album nog meer fraaie songs zoals “Something Ongoing”, “Catch A Falling Leaf”, het emotionele “Heavy Heart”, de liefdesballad “Where Does Love Belong” en “Home On High” dat we in bluegrassversie en als bonustrack in balladevorm krijgen aangeboden.

In dit bericht gaan we met Ad VanderVeen nog naar The Ryman Auditorium voor de song “I Was Hank Williams”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Californie voor de Outlaw Country Van The Ponderosa Aces hier met de song “If You Think I’ve Got a Drinkin’ Problem”.

Deze song staat op hun album “No Particular Way, dat op vrijdag, 25 januari j.l. werd uitgebracht door Mad Ducks Music.

Tijd om eens kennis te maken met The Ponderosa Aces hier met de song “Come Around”, die ook staat op hun album “No Particular Way”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens  “Ain’t Nothing To It” door Cody Johnson hier met de titelsong van z’n album, dat op vrijdag, 18 januari j.l. werd uitgebracht door Warner Music Nashville.

De Cody Johnson Band hier met een album met 15 songs, waarvan een groot aantal door Cody zelf zijn geschreven, maar toen hij nog een paar songteksten tekort kwam voor z’n album, kreeg hij al snel een aanbod van bekende Nashville singer/songwriters, zoals Chris Stapleton, Radney Foster en van gitarist John Osborne van Brothers Osborne.

In dit bericht nog even naar een solo-optreden van Cody Johnson met de titelsong van z’n album “Ain’t Nothing to It”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

En dan gaan we voor onze uitsmijter van dit programma naar Australie, de countryzanger/schrijver/ guitarist Bill Chambers, tevens vader van de bekende Kacey Chambers”, hier met de song “1952 Cadillac Rivisited” , die staat op z’n album “1952”, dat op 18 januari j.l. werd uitgebracht door William Osland Consulting.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht en kunt u als lezer nog luisteren naar Bill Chambers met z’n song “1952 Cadillac”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.


Speellijst ” Country Music Round-up ”   Datum: Feb. 5 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. The Gibson Brothers   ***   Friend of Mine   ***   Rounder Records IBMA Sampler 2018   ***   Rounder Records

2. Flatt Lonesome   ***   You’ll Never Leave Harlan Alive   ***   Rounder Records IBMA Sampler 2018   ***   Rounder Records

3. Chris Hillman   ***   Given All I Can See   ***   Rounder Records IBMA Sampler 2018   ***   Rounder Records

4. Tim Bennett   ***   Burst into Flames   ***   The Whistler’s Father Recordings   ***   TBennet Music

5. Tim Bennett   ***   Never Let an Old Man In   ***   The Whistler’s Father Recordings   ***   TBennet Music

6. Tim Bennett   ***   I Really Don’t Miss You at All   ***   The Whistler’s Father Recordings   ***   TBennet Music

7. The Steel Woods   ***   One of These Days   ***   Old News   ***   Thirty Tigers

8. The Steel Woods   ***   Are the Good Times Really Over( I Wish a Buck Was Still Silver)   ***   Old News   ***   Thirty Tigers

9. Ben Steneker & Friends ft. Sandra Vanreys   ***   Colorado   ***   De Jaren 90 Hits   ***   Telstar 

10. Ad VanderVeen   ***   I Was Hank Williams   ***   I was Hank Williams   ***   Blue Rose Records

11. The Ponderosa Aces   ***   If You Think I’ve Got a Drinkin’ Problem   ***   No Particular Way   ***   Mad Ducks Music

12. Cody Johnson   ***   Ain’t  Nothing To It   ***   Ain’t Nothing To It   ***    Warner Music Nashville

13. Bill Chambers   ***   1952 Cadillac Revisited   ***   1952   ***   William Osland Consulting

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *