I Do Believe I’ve Had Enough

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor nieuwe traditionele countrymuziek uit Brooklyn NY door zanger/schrijver/gitarist Zephaniah O’Hora & The 18 Wheelers met songs van hun debuutalbum ‘This Highway’.

Zoals altijd beginnen het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Jeanie Stanley samen met “The Stanley Family” en naaste vrienden met een drietal songs van het album “Tribute to Carter Stanley, My Father”.

Vervolgens ook nog de Amerikaanse rockabilly zanger/gitarist Sleepy LaBeef met een drietal songs van z’n album “Tomorrow never Comes”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng met alvast een muzikaal voorproefje op het optreden van “Change of Key” en gastspeler Wim Pols a.s. zondagmiddag, 27 januari,  in Country Café Concordia te Haastrecht.

Daarna is het tijd voor de pop countrymuziek met de Zac Brown Band en hun song “Chicken Fried” en vervolgens terug in de tijd voor Dan Seals met z’n crossover hit “Bop” uit 1985 en treedt Terri Clark op als uitsmijtster van dit programma met de song Poor Poor Pitiful Me”.

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de Carter Stanley songs “The Memory of Your Smile”, “the Lonesome River” en“The Fields Have Turned Brown” door Jeanie Stanley met The Stanley Family.

Deze songs staan op het album “Baby Girl : A Tribute to Carter Stanley, My Father”, dat in 2005 werd uitgebracht door CMH Records.

De bluegrass musicus, zanger/gitarist en bovenal liedjesschrijver Carter Stanley, die samen met z’n broer Ralph Stanley, banjospeler en tenorzanger,  samen de bekende Stanley Brothers vormden gedurende de periode 1946 tot eind 1966 en die overleed op 1 december van dat jaar.

 Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor terug in de tijd naar de jaren ’50 met The Stanley Brothers en de Carter Stanley song “The Fields Have Turned Brown”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Z’n jongste dochter Jeanie Stanley was toen net vier jaar en bijna 39 jaar later presenteerde zij haar eerbetoon aan haar vader, die zij nauwelijks heeft gekend met 14 songs, die zijn geschreven door Carter Stanley. De eerste track van het album “Baby Girl” was trouwens door hem geschreven voor z’n oudere dochter Doris Stanley.

Het albums is trouwens geen solo album van Jeanie en eigenlijk zou het album op naam moeten komen van “The Carter Family”, want haar oom Ralph Stanley en Ralph Stanley II vervullen een grote rol op dit album naast een team van bluegrassmusici als Joe Isaacs, Stacy York en Don Rigsby.

Ook audiotracks met de stem van haar vader Carter zijn te horen in een aantal songs, zoals in de aankondiging van de song “Dream of a Miner’s  Child”. Door Joe Isaacs werd de songtekst “Jesus Is Precious” op muziek gezet.

Jeanie is natuurlijk regelmatige te horen met leadzang op dit album, dan wel met achtergrondzang en ik heb begrepen, dat zij zo nu en dan optreedt met bekende bluegrass groepen, maar  het niet de bedoeling is op zelf een muziekcarrière, zoals haar vader na te streven, maar dat het album louter een fraaie eerbetoon is aan haar vader Carter Stanley.

Voor u als lezer nog even de mogelijk te luisteren naar Jeanie Stanley hier met de song “Two Sides to a the Story”, die ook staat op haar album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu niet naar Texas of Nashville, maar heel bijzonder naar diep in het hart van Brooklyn NY voor nieuwe traditionele countrymuziek door Zephaniah OHara & The 18 Wheelers hier met de songs “I Can’t Let Go (Even Though I Set You Free), “I Do Believe I’ve Had Enough” en *”Take Your Love Out of Town”.

Deze songs staan staat op hun debuutalbum “This Highway”, dat in juni 2017 werd uitgebracht via het label “Last Roundup Records/MRI”.

Voor een grotere uitvoering even aanklikken!

De Amerikaanse countryzanger/schrijver/gitarist  Zephaniah OHora woont in New York, maar de 24 uurs economie en de jachtigheid van die stad heeft geen enkele invloed op zijn muziek.

Tijd om eens kennis te maken met Ohora tijdens een optreden op 17 augustus 2017  in restaurant Droskan, te Umeå Sweden met een tweetal songs, “Black and Blue” en de Merle Haggard song “Always Late”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze New Yorker neemt je helemaal terug naar die klassieke countrysound van de tweede helft van de zestiger jaren, de tijd dat de Bakersfield sound en de Britse popinvasie hun weerklank in de countrymuziek begonnen te vinden.

Ohora is een grote fan van Merle Haggard, maar ook Dale Watson en Gram Parsons hebben hem gevormd. Eigenlijk wilde Ohora met Jim Campilongo, o.a. samen met Nora Jones de oprichter van “The Little Willies”, maar hier de producer en tevens gitarist, gewoon een bandje oprichten om truckerssongs te spelen, maar laatstgenoemde stelde hem voor een album op te nemen, maar dan met originele nummers.

En dat is dit voor de countrymuziek liefhebbers onweerstaanbare “This Highway” geworden. Er staat één cover op de plaat n.l. het samen met Dori Freeman gezongen “Something Stupid”, dat ooit een hit was voor Frank en Nancy Sinatra. Je kunt natuurlijk zeggen dat dit gewoon maar retromuziek is. Dat kan, maar het is verrekte goed gedaan en de countrymuziek liefhebbers zullen er veel plezier aan beleven.

Zephaniah OHora & the 18 Wheelers, bestaande uit o.a. Jim Campilongo op gitaar evenals Luca Benedetti, Mike Barnett op viool, Nick Anderson op drums, Jon Graboff op pedal steel en Dori Freeman en Veronica Davila met zang hier met een fraaie album “This Highway”.

Voor u als lezer nog even een link naar een fraaie video-clip van Zephaniah OHora & The 18 Wheelers met de song “Take Your Love Out of Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de rockabilly van Sleepy LaBeef hier met de Chuck Berry “Too Much Monkey Business”, de Boudleaux en Felice Bryant song “Raining in My Heart” en “I Want to be Loved”.

Deze songs staan op z’n album “Tomorrow Never Comes’, dat 2000 werd uitgebracht door M.C. Records.

Tijd om weer eens kennis te maken met de lange Texaan, Sleepy LaBeef, hier tijdens een optreden met de toepasselijke song  “Long Tall Texan”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sleepy LaBeef wordt bij de song “It’s  Raining in Me Heart” vokaal bijgestaan door Maria Muldaur, en dat werd opgenomen in de Bayou Studios te Nashville met Sleepy LaBeef op gitaar en met zang, David Hughes op piano en met achtergrondzang, Jerry Cavanaugh op de drums en harmonica, Dave Pomeroy op de bas.

Thomas “Sleepy” LaBeef in 1935 geboren in Smackover Arkansas, die z’n bijnaam “Sleepy” kreeg door een “lui” oog, vertrok op 18 jarige leeftijd naar Houston Texas, waar hij gospelmuziek zong in lokale radiostations en vervolgens met z’n eigen groep speelde in tal van zalen en radio programma’s zoals de Houston Jamboree en de Louisiana Hayride.

In 1964 vertrok hij naar Nashville om vervolgens via Columbia Records tal van singles uit te brengen.

De twee meter lange Sleepy LaBeef was niet alleen actief als country/zanger gitarist, maar trad ook op als filmacteur.

De jaren ‘70 waren voor hem minder succesvol in Anerika, terwijl hij in Europa daarentegen meer succes had en waardoor hij in de jaren ‘80 en ‘90 via Rounder Records toch nog een aantal albums uitgebracht.

In 2013 werd er nog een album en DVD uitgebracht met als titel “Sleepy LaBeef Rides Again” met fraaie opnames van o.a. ook nog een optreden in Nashville met “The Time Jumpers” toen nog met de onvergetelijke zangeres Dawn Sears.

Sleepy LaBeef inmiddels 83 jaar ,  hier in “Countrymusic Round-Up”  met songs van z’n album “Tomorrow Never Comes”.

Nog even terug naar 2010 voor een optreden van Sleepy LaBeef met z’n groep in Pineda de Mar met de songs “Raining in My Heart” en “Big Boss man”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de Nederlandse inbreng in dit programma en deze keer zoals reeds aangekondigd een muzikaal voorproefje op het optreden van Change of Key a.s. zondagmiddag, 27 januari, met Wim Pols als gastzanger/speler in hun programma “Country Café Concordia” te Haastrecht hier met hun vertolking van de song “18 Wheels & a Dozen Roses”.

Deze song met lead-zang van Danielle Poot samen met de andere leden van “Chang of Key”staat op het album “The Road Goes on Forever”, dat destijds ter promotie van de Nederlandse countrymuziek en de DCMA Award Show 2008 werd uitgebracht.

De laatste zondag van de maand betekent voor Theater Concordia en Change of Key tijd voor “Country Café Concordia”. Dat wordt vast weer een heel gezellige middag, dat mag u niet missen.

Nu nog even terug naar het DCMA Gala 2008 met een gezamenlijk optreden van Change of Key en de countrygroep Savannah met de song “18 Wheels & a Dozen Roses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens in het programma “Rodeo Preacher” door Wim Pols en The Country Trail Band met een song, die staat op het jubileum album “Silver”, dat in 2010 werd uitgebracht door Living Water Music.

Wim Pols, niet alleen lead-zanger/rhythm-giarist van The Country Trail Band, maar tevens liedjesschrijver en producent en tevens gastheer bij evenementen zoals bijvoorbeeld bij het DCMA Award Gala.

Wim woonachtig in Hoek van Holland maakt ook nog deel uit van de “Senior String Band”, die bestaat uit de vroegere leden van de countrygroep “Calyx”. a.s. zondag, 27 januari net als 2 jaar geleden aanwezig als gastspeler in Concordia.

U kunt in dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar Wim Pols en The Country Trail Band hier met de song “Rodeo Preacher”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de pop coyntrymuziek hier door de Zac Brown Band met de song “Chicken Fried”, een soort eerbetoon aan de “country” stijl van leven met gebraden kip, koud bier met het geluid van het radiostation RTV Krimpenerwaard.

Deze song staat op hun album “the Foundation”, dat in november 2008 werd uitgebracht door Atlantic Records.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar het plattelandsleven van de Zac Brown Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Bop” door Dan Seals hier met een song, die staat op z’n LP “Won’t Be Blue Anymore” dat in 1985 werd uitgebracht door EMI. “I Wanna Bop with You Baby”, een “cross-over” hit, dus zowel in de country als in pop-muziek overzichten te vinden. In begin 1986 op de nr. 1 plaats in The Country Singles Chart the Canadian RPM Country Tracks en vervolgens later in The Hot US 100 op plaats 42.

Dan Seals overleed in 2009 op 61 jarige leeftijd aan non-Hodgkin lymphklierkanker.

Nog even terug naar de mid-jaren ’80 voor een video-clip met Dan Seals song “Bop”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste song en deze keer gekozen voor  Canadese zangeres Terri Clark als uitsmijtster van dit programma met “Poor Poor Pitiful Me”, die staat op haar album “Just the Same”, dat in 1996 werd uitgebracht door Mercury Records en inmiddels ook op haar verzamelalbum “The Ultimate Collection”in 2008 uitgebracht door Humphead Records.

Tot slot van dit bericht onze uitsmijtster Terri Clark en haar leuke video-clip met haar song “Poor Poor Pitiful Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details
One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard. (www.rtvkrimpenerwaard.nl )

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Jan. 22 ‘19 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

1. Jeanie Stanley   ***   The Memory of Your Smile   ***   Baby Girl : A Tribute to Carter Stanley, My Father   ***   CMH Records

2. Jeanie Stanley   ***   The Lonesome River   ***   Baby Girl : A Tribute to Carter Stanley, My Father   ***       CMH Records

3. Jeanie Stanley   ***   The Fields Have Turned Brown   ***   Baby Girl : A Tribute to Carter Stanley, My Father   ***  CMH Records

4. Zephaniah OHora & The 18 Wheelers   ***    I Can’t Let Go (Even Though I Set You Free)   ***   This Highway   ***   Last Roundup Records/MRI

5. Zephaniah OHora & The 18 Wheelers   ***    I Do Believe I’ve Had Enough   ***   This Highway   ***   Last Roundup Records/MRI

6. Zephaniah OHora & The 18 Wheelers   ***   Take Your Love Out of Town   ***   This Highway   ***   Last Roundup Records/MRI

7. Sleepy LaBeef   ***   Too Much Monkey Business   ***   Tomorrow Never Comes   ***   MC Records

8. Sleepy LaBeef ft. Maria Muldaur  ***   Raining in My Heart   ***   Tomorrow Never Comes   ***   MC Records

9. Sleepy LaBeef   ***   I Want to Be Loved   ***   Tomorrow Never Comes   ***   MC Records

10. Change of Key   ***   18 Wheels and a Dozen Roses   ***   The Road Goes on Forever   ***   DCMA/Nash Music

11. Wim Pols & The Country Trail Band   ***   Rodeo Preacher   ***   Silver    ***    LW Music

12. Zac Brown Band   ***   Chicken Fried   ***   The Foundation   ***   Atlantic Records

13. Dan Seals   ***   Bop   ***   Won’t Be Blue Anymore   ***   EMI

14 .Terri Clark   ***   Poor, Poor Pityful Me   ***   The Ultimate Collection   ***               Wrasse Import

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *