Glad to Let her Go

In het programma “Countrymusic Round-Up” weer eens bijzondere aandacht voor de Texas Honky Tonk en Swing nu door multi-instrumentalist, zanger Bobby Flores samen met z’n Yellow Rose Band met een drietal songs van het album “Fast Company”.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrassmuziek en daarvoor gaan we naar een live optreden van “The Earls of Leicester” in het CMA Theater in de “Country Music Hall of Fame” en waarvan op vrijdag, 28 september j.l. een album werd uitgebracht door Rounder Records.

Vervolgens ook nog aandacht voor Rory Feek met een tweetal songs van het album “The Singer and The Song : The Best Of Joey+Rory”, dat op 21 september j.l. werd uitgebracht door de Gaither Music Group.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer door Dick van Altena met een song van zijn nieuwe album “Lonely Hearts” en uit Volendam Specs Hildebrand met een song van z’n album “Holding My Own”.

Vervolgens gaan we Los Angeles voor hedendaagse pop-country door het duo Osborn Jones gevolgd door Darius Rucker samen met een aantal vrienden, zoals Jason Aldean en Luke Bryan en treedt het duo Maddie & Tae met hun single “Friends Don’t” op als uitsmijter van het programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de opening van het concert en de introductie van “The Earls of Leicester” gevolgd door de bekende songs “Salty Dog Blues” , “I’ ll Go Stepping Too” en  “I’m Gonna Sleep with One Eye Open” “from now on”.

Het optreden vond plaats in het CMA Theater (Country Music Association) gevestigd in de “Country Music Hall of Fame & Museum” in Nashville TN.

Van de opnames van twee concertavonden in het CMA Theater werd een schitterend “live” album geproduceerd met 28 tracks op 1 CD en dat betekent van de rand tot het gaatje van de CD gevuld met fraaie traditionele bluegrass bestaande uit veertien nieuwe opnames en de overige songs een keuze van hun vorige twee studio-albums “The Earls of Leicester”, dat in 2014 werd uitgebracht en “Rattle and Roar”, dat in 2016 door Rounder records werd gepresenteerd.

De geselecteerde “live”opnames werden ook uitgebracht op twee vinyl-albums door Rounder Records. Iets voor de verzamelaars dus.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Earls of Leicester met de song “Salty Dog Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Earls of Leicester, opgericht als een eerbetoon aan de muziek van “Lester Flatt & Earl Scruggs and The Foggy Mountain Boys” bestaat uit Jerry Douglas op dobro, Barry Bales op de staande bas, Shawn Camp op gitaar en met lead-zang, Charlie Cushman op de banjo, Johnny Warren met zang op viool en  Jeff White op mandoline en eveneens met zang.

De bedoeling van Jerry Douglas is om de bluegrassmuziek uit de jaren ‘60 onder de aandacht van het hedendaagse publiek te brengen en dat is ook wel gelukt, want in 2015 ontvingen zij voor hun debuutalbum een Grammy Award voor “Best Bluegrass Album of 2015” met daarna ook nog tal van IBMA Awards.

U kunt nog even kijken en luisteren naar Jerry Douglas met zijn toelichting op het ontstaan van “The Earls of Leicester” op de rode loper van het IBMA Award festival 2017 met Cindy Baucom als interviewster.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Grappig is ook nog wel om te vertellen, dat Johnny Warren op de viool speelt van z’n vader Paul Warren, die destijds deel uitmaakte van de Foggy Mountain Boys.

Voor u nog een optreden van “The Earls of Leicester” hier met de song “I’m Gonna Sleep with One Eye Open” tijdens het Deleware Bluegrass Festival op 1 september j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Rory Feek hier met de songs “To What I Do” en “Teaching Me How to Love You”.

Deze songs staan op het album “The Singer and the Song : The Best of Joey + Rory”, dat op 21 september j.l. werd uitgebracht door The Gaither Music Group.

 “Award-winning artiest en verhalen verteller Rory Feek heeft na het overlijden van zijn vrouw Joey in maart 2016 de draad weer opgepakt en probeert weer zin aan het leven te geven middels het schrijven van boeken o.a. voor kinderen een prenten en luisterboek “The Cow Said: Neigh”, dat binnenkort wordt uitgebracht en gaat over het dierenleven op de boerderij en het boek “Once Upon a Farm” een boek vol verhalen over liefde en hoop, waarbij Rory z’n vier-jarige dochtertje Indiana, die lijdt aan het Down-syndroom, aan de hand neemt en een onbekende toekomst vol vertrouwen tegemoet gaat.

Terug naar het album “The Singer and the Song : The Best of Rory + Joey” bestaat uit 20 songs, waarvan een aantal nog zijn geschreven in de periode toen Joey nog leefde, maar nooit zijn uitgebracht en zes nieuwe zoals deze twee songs van de hand van Rory.

Van dit album is trouwens ook een DVD uitgebracht, waarbij de kijker een rondtocht maakt door de boerderij en hun land in de heuvels van Tennessee, een aantal akoestische optredens van Rory Feek en nog een interview met Bill Gaither, dat de inspirerende hoop van Rory’s verhaal goed weergeeft.

U kunt nog even kijken naar Rory Feek op z’n boerderij in Tennessee samen met z’n dochters en z’n vertrouwen in de toekomst.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Texas door Bobby Flores & The Yellow Rose Band hier me de titelsong van het album “Fast Company” gevolgd door “Glad to Let her Go” en “Make Room for the Blues”.

Deze songs staan op het album “Fast Company”, dat in 2011 werd uitgebracht door z’n eigen Yellow Rose Records gevestigd in het plaatsje Blanco, zo’n 80 km ten noorden van San Antonio.

Grammy Award winnaar Bobby Flores is niet alleen violist en zanger, maar tevens schrijver, producer, maar staat ook bekend als een van de beste vertolkers van de Texaanse country en western-swing muziek met veel violen en pedal-steel.

Hij treedt ook regelmatig op als gastspeler bij o.a. Heather Myles en de Texaanse countryzangeres Amber Digby en is tevens te horen op talloze albums van muzikanten als Willie Nelson, Augie Meyers, Ray Price en Doug Sahm.

Bobby Flores op viool met zang en z’n Yellow Rose band met Jim Loesberg op drums, Jake Hooker op bas, met Dicky Overbey en Tommy Detamore op pedal steel, fraaie harmonie zang van Laura Cash en Randy Reinhard op de piano.

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

“Fast Company” van Bobby Flores & The Yellow Rose Band vol met fraaie en traditionele Honky Tonk en countrymuziek uitstekend geschikt voor een leuke dansavond in een plaatselijke cafe in Luckenbach TX, Gruene Hall in New Braunfels, Boerne TX of San Antone.

Tijd voor zo’n gezellige dansavond met  Bobby Flores & The Yellow Rose Band en z’n de song ‘Fast Company’ en daarvoor even een uitstapje naar het gezellige Crossfire Cafe te Hamilton TX.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en vanavond als eerste Dick van Altena met de song “Footsteps to My Door”.

Deze song staat op z’n 32ste album met als title “Lonely Hearts” , dat vrijdag 5 oktober j.l. werd uitgebracht door Continental Record Service.

Wederom een fraaie singer/songwriters album van Dick van Altena met herinneringen aan z’n “Lonely Hours” album uit 2001, maar ook z’n voroige album “Singer and Songs”, waarbij Dick weer wordt bijgestaan door z’n vaste club van top musici.

Het album werd op zaterdag, 6 oktober, als vanouds weer gepresenteerd in het Het Dorpshuis te Angeren.

Nog even terug naar de presentatie van het nieuwe album “Lonely Hearts” door Dick van Altena en z’n muzikale vrienden met o.a. Marcel en Wilma Smulders van “Savannah”. hier met de song “Footsteps to My Door”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Volendam voor “Pretty Cally” hier gezongen en gespeeld door Specs Hildebrand hier met een song, die staat op z’n album “Holding My Own”, dat staat op z’n 15e album in juli van dit jaar uitgebracht door Paso Records.

Met het uitbrengen van zijn vijftiende album is Specs Hildebrand één van de meest productieve artiesten van Volendam. Alleen The Cats en BZN moet hij qua platenproductie voor laten gaan.

“Holding My Own” met 10 songs, waarbij Specs wordt bijgestaan door zijn muzikale vrienden van The Living Room Band met als gasten saxofonist Rob Kruisman en toetsenist Dick Plat van BZN.

Dat Specs Hildebrand nog lang niet is uitgeschreven en gezongen, getuigt het laatste nummer: “May the best be yet to come”.

U kunt als lezer hier nog even luisteren naar Specs Hildebrand c.s. met de song “My Favorite Game”, die eveneens staat op z’n album “Holding My Own” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar de LA Country-pop van het duo Osborne Jones hier met de song “A Million Teardrops”, daarbij geholpen door o.a. de Britse  Grammy Award winning super-guitarist en zanger Albert Lee Deze song staat op hun album “Ever Closer” zeer recent uitgebracht in Nederland door Continental Song City.

Osborne Jones heeft niets met een solo artiest te maken maar met een duo uit Los Angeles, CA, dat bestaat uit David Osborne en David-Gwyn Jones.

Op hun nieuwe, door Teddy Thompson geproduceerde, album doen naast Albert Lee ook andere grootheden mee zoals  Will McFarlane, Kenny Vaughan, Rick Shea en Skip Edwards mee.

Tijd om eens kennis te maken met het duo Osborn Jones hier met hun song “A Million Teardrops”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Straight to Hell” door Darius Rucker hier met een song, die staat op z’n album “When Was the Last Time”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Capitol Records Nashville.

Het is z’n 5e studio album als countyzanger, waarbij Darius herinneringen ophaalt aan de tijd, dat hij achter het stuur van z’n auto meezong met R.E.M. Een beetje een nostalgisch album dus met fraaie pop-country muziek, waarbij hij o.a. bij deze song wordt geholpen door Jason Aldean, Luke Bryan en Charles Kelley.

Voor u als lezer ook nog even kijken en luisteren naar de fraaie video-clip van Darius Rucker met z’n vrienden met de song “Straight to Hell”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan naderen we nu toch wel weer het einde van dit programma met het duo Maddie & Tae hier met de song “Friends Don’t” die als single is uitgebracht door Mercury Nashville.

‘t Is een poosje stil geweest rond het duo Maddie Marlow en Taylor Dye, die met hun single “Girl in a Country Song” in 2014 en hun debuutalbum “Start Here” in 2015 hun naam in de countrymuziek overzichten zagen verschijnen.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste muzikale onderbreking van dit bericht met Maddie & Tae hier met hun single “Friends Don’t “.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 16 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek   ***   titel album   ***   Label

 1. The Earls of Leicester *** Introduction   ***   Live at The CMA Theater   ***   Rounder Records
 2. The Earls of Leicester *** Salty Dog Blues   ***   Live at The CMA Theater   ***   Rounder Records
 3. The Earls of Leicester *** I’ll Go Stepping Too   ***   Live at The CMA Theater   ***   Rounder Records
 4. The Earls of Leicester *** I’m Gonna Sleep with One Eye Open   ***   Live at The CMA Theater   ***   Rounder Records
 1. Rory Feek *** To Do What I Do   ***   The Singer and The Song The Best of   ***   Gaither Music Group
 2. Rory Feek *** Teaching Me How to Love You   ***   The Singer and The Song The Best of   ***   Gaither Music Group
 1. Bobby Flores *** Fast Company   ***   Fast Company   ***   Yellow Rose
 2. Bobby Flores *** Glad to Let Her Go   ***   Fast Company   ***   Yellow Rose
 3. Bobby Flores *** Make Room for the Blues   ***   Fast Company   ***   Yellow Rose
 1. Dick van Altena *** Footsteps to My Door   ***   Lonely Hearts   ***   Comtinental Record Service
 2. Specs Hildebrand *** Pretty Cally   ***   Holding My Own   ***   Paso Records
 1. Osborn Jones ft. Albert Lee *** A Million Teardrops   ***   Ever Closer   ***   Continental Song City
 2. Darius Rucker ft. Jason Aldean, Luke Bryan and Charles Kelley *** Straight to Hell   ***   When Was the Last Time   ***   Capitol Records Nashville
 3. Maddie & Tae *** Friends Don’t    ***   single   ***   Mercury Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *