Wouldn’t It Be Great

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” van 9 oktober staan een aantal bluegrassmusici in de schijnwerpers aan wie tijdens de 29ste-jaarlijkse International Bluegrass Music Awards Show in Raleigh NC op 27 september j.l. een Award werd uitgereikt.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrassmuziek nu door de gastheren van die avond “Hot Rize” en vervolgens een aantal winnaars, zoals “Balsam Range”, Becky Buller, Missy Raines en “Special Consensus” met natuurlijk ook aanvullende informatie.

Vervolgens ook nog aandacht voor Loretta Lynn, a.k.a. “The Coal Miner’s  Daughter”, na aanzienlijke gezondheidsproblemen weer terug op het podium met een zeer persoonlijk album met de titel “Wouldn’t It Be Great”, dat op vrijdag 28 september j.l. werd uitgebracht door Sony Legacy.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor toch ook nog de nederlandse inbreng in dit programma het Drentse duo “Tangarine” met een song van hun nieuwe album “Because of You” en Dick van Altena met een song van zijn nieuwe album “Lonely Hearts”, dat op 5 oktober j.l. werd uitgebracht door Continental Record Service.

Vervolgens gaan we Nashville voor hedendaagse country door Jason Aldean samen met Miranda Lambert met de song “Drowns the Whiskey” en dan ook nog Carrie Underwood met een song van haar meest recente album “Cry Pretty”  en treedt “Silverstring Farm” uit Zweden op als uitsmijter van het programma met de song “Wish I Could Fly”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de bluegrass groep “Hot Rize”, tevens gastheer van IBMA Award Festival 2018,  met de song “Blue Night”, die staat op hun jubileum album “Hot Rize’s 40th Anniversary Bash” en “bash” betekent in dit geval gewoon “gebeurtenis”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht en daarvoor nog naar Boulder Colorado voor het 40-jarig jubileum feestje van Hot Rize samen met een aantal gastspeler met de song “Radio Boogie”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het album met 26 tracks werd op 3 augustus uitgebracht door “Ten in Hands/Rainmaker” met natuurlijk de Hot Rize line-up Nick Forster uit Boulder Colorado op bas met bas, Tim O’Brien op mandoline en met zang, Bryan Sutton op banjo en gitaar, Pete Wernick eveneens op banjo met zang met tal van gasten waaronder mandolinespeler Sam Bush, Jerry Douglas op dobro en vioolspeler Stuart Duncan.

Hot Rize was in 1999 de eerste groep, die door de IBMA werd onderscheiden met “The Entertainer of the Year” Award.

Voor u als lezer nog even terug naar 27 maart 2015 voor een optreden van Hot Rize met de song “Blue Night”  in het programma “Bluegrass Underground” in Cumberland Caverns, Tennessee.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

“The Entertainer of the Year” Award werd dit jaar uitgereikt aan Balsam Range in dit programma met de song “Somethin’ Bout That Suitcase”, die staat op hun album “Mountain Voodoo”, dat in 2016 werd uitgebracht door Mountain Home Records.

Balsam Range is afkomstig uit Canton in het Appalachie-gebergte in Haywood Country North Carolina, daar waar de hoge Smokey Mountains en de Blueridge Mountains in elkaar overgaan.

De groep bestaat uit Darren Nicholson op mandoline, Caleb Smith op gitaar, Marc Pruett op de banjo, Buddy Melton op viool en Tim Surrett op de staande bas.

De groep ontving voor het album “Mountain Voodoo” het “Album of the Year” Award. In 2014 werd de groep ook al eens uitgeroepen tot “Entertainer of the Year”.

Bestemd voor de fans van Balsam Range hier met een speciale video-clip met de song “Somethin’ ‘Bout That Suitcase.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Daarvoor nog Becky Buller met de gospel-bluegrass song “Speakin’ to That Mountain”, die staat op haar album “Crêpe Paper Heart”, dat werd uitgebracht door Dark Shadow Recordings.  Een album met 12 songs, die allemaal zijn geschreven door Becky en waarvan een aantal in samenwerking met anderen zoals Tim Stafford en Bobby Starnes.

Becky Buller wordt nog bijgestaan door o.a. Sam Bush op mandoline met zang, Rob Ickes op resonator-gitaar, Ned Luberecki hier op de banjo en hij werd tevens uitgeroepen tot “Banjo Player of the Year” en ook nog Rhonda Vincent met vocale ondersteuning.

Becky ontving voor de song “Speakin’ to That Mountain” de “Gospel Recorded Performance of the Year “Award en daar kunt u nog even naar kijken luistere.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar de IBMA Award Show voor Joe Mullins & The Radio Ramblers met de song “If I’d Have Wrote That Song”, die staat op hun 6e studio -album “The Story We Tell”, dat op 18 augustus vorig jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

Joe Mullins & The Radio Ramblers zijn afkomstig uit de omgeving van Xenia Ohio, waar Joe Mullins, de banjospeler en zanger, tevens optreedt als manager van het radioststaion WBZI en ook als presentator van twee country radioprogramma’s.

Meermalen onderscheiden met tal van IBMA Awards. En ook dit jaar was het weer prijs tijdens de 29ste IBMA Award Show, dat plaatsvond op donderdag, 27 september j.l. te Raleigh North Carolina. De song “If I’d Have Wrote That Song” werd uitgeroepen tot “Song of the Year”.

Tijd om kennis te maken met Joe Mullins & The Radio Ramblers hier met hun “Song of the Year” “If I’d Have Wrote That Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Vervolgens ook nog de song “Swept Away” door basisste en zangeres Missy  Raines hier met een song, die staat op het album “Royal Traveller”, dat op 5 oktober j.l. werd uitgebracht door Compass Records.

De song werd eerder als single uitgebracht en gehonoreerd met de Award “Recorded Event of the Year”.

Missy Raines hier samen met Alison Brown, Becky Buller, Sierra Hull en Molly Tuttle en waarbij Alison Brown ook nog als producer optrad.

Missy Raines in goed gezelschap, want Becky Buller ontving zoals reeds eerder vermeld de “Gospel Recorded Performance of the Year”Award, Sierra Hull werd uitgeroepen tot “Mandoline Player of the Year”  en Molly Tuttle tot “Guitar PLayer of the Year”.

Natuurlijk moet u deze “Award Winning” dames nog even in actie zien met hun song “Swept Away”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan ook nog de “One Horse Town”  “Early” door Special Consensus hier met een song, die staat op hun album “Rivers and Roads”, dat op vrijdag, 30 maart j.l. werd uitgebracht door Compass Records. De groep bestaat op dit nieuwe album uit oprichter Greg Cahill op banjo, Rick Faris op gitaar met zang, Nick Dumas op mandoline met zang, Dan Eubanks op de bas met zang.

Special Consensus wordt op dit album verder nog bijgestaan door Mark Schatz, Becky Buller, schrijfster van de song “She Took the Tennessee River” hier eens op viool met ook nog “good-old” Bobby Osborne met lead-zang en achtergrondzang.

Verder ook nog Molly Tuttle met lead-zang en op de banjo bij de song “Hurtin Sure” evenals trouwens de producer van het album, Alison Brown en tevens banjo-virtuoos bij de instrumental “Squirrel Hunters”,  een eerbetoon aan John Hartford.

Deze instrumental werd gehonoreerd met de “Instrumental Recorded Performance of the Year” Award.

U kunt hier nog even luisteren naar Special Consensus met de song “Early” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de Grand Ole Lady of Country, schrijfster en zangeres Loretta Lynn hier met de songs, de grandioze Honky Tonker “Ruby’s Stool”, “Wouldn’t It Be Great” en “I’m Dying for Someone to Live For”

Deze songs staan op haar album “Wouldn’t It Be Great”, dat op 28 september j.l. werd gepresenteerd door Sony Legacy.

Een album met 13 songs, waarvan er 12 zijn geschreven door Loretta Lynn en waarvan er twee samen met Shawn Camp, die we ook kennen als lead-zanger gitarist van The Earls of Leicester.

U kunt hier nog even luisteren naar Loretta Lynn hier met haar song “Ruby’s  Stool”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een heel persoonlijk album van de inmiddels 86-jarige Loretta Lynn, die vorig jaar mei werd getroffen door een hersenbloeding, maar daar gelukkig weer goed van herstelde en vervolgens begin dit jaar ongelukkig ten val kwam en daarbij haar heup brak.

Als er iemand een country icoon is, dan is het wel Loretta Lynn, niet alleen als schrijfster van briljante songs, maar ook als countryzangeres, die trouw bleef aan haar traditionele country stijl. Met recht kan zij met Willie Nelson tot de laatste nog levende iconen van de countrymuziek worden gerekend.

Loretta heeft in haar leven niet alleen nogal wat muzikale hoogte- en dieptepunten meegemaakt, maar ook haar privé-leven verliep niet gemakkelijk.

 De ster van de ‘60-er en ’70-er jaren viel eind jaren ’80 in een diep muzikaal gat. Haar muziek kwam gewoon niet meer over bij het publiek. Ze gold als weer een slachtoffer van de uitstervende country music. Maar deze tijden zijn allang voorbij, want als uit as herrezen beleefde Lynn’s klassieke countrymuziek in de jaren 2000 een wedergeboorte.

Haar laatst in 2016 uitgebrachte studio-album “Full Circle” behaalde zelfs de 4e plaats van de Billboard Country Album overzichten.

Tijdloze countrymuziek geproduceerd door John Carter Cash  met musici zoals Sam Bush op viool dit keer, Shawn Camp op gitaar, Paul Franklin en “good old” Lloyd Green op pedal-steel, Bryan Sutton op akoestische gitaar en banjo, Ronnie McCoury op mandoline.

Loretta Lynn hier met haar “Wouldn’t  It Be Great” een bijzonder fraai album en zeer de moeite waard. Countrymuziek liefhebbers opgelet : “Aanschaffen is mijn devies”.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar Loretta Lynn hier met de song “Stay a Little Bit Longer” van het album “Wouldn’t  It Be Great” middels een fraaie video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link

Na de agenda met en overzicht van de countrymuziek evenementen in de rgio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en vanavond als eerste uit Assen Drenthe “Tangerine” hier met de song “Shallow River”.

De tweelingbroers Arnout en Sander Brinks optredend onder de naam “Tangarine” uit Assen Drenthe hier met een song, die staat op hun tweede album “ Because of You” dat op 30 augustus werd uitgebracht door Excelsior Recordings.

Vorig jaar traden zij nog tijdens het 3-daagse bluegrass Festival Rotterdam op het Pijnackerplein en waren zij ook nog te horen in dit programma met een song van hun debuutalbum “There and Back”, dat werd opgenomen in Tucson Arizona USA, waar ze onder de hoede van de producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) aan hun album werkten.  Dat was zo goed bevallen, dat zij de samenwerking ook voor dit album hebben gehandhaafd.

U kunt nog even kijken naar het duo “Tangarine” hier met de song “Cracks” tijdens de promotie van hun album via de podcast  “Archiefkast”  van Gijs Groenteman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “One More Time” door Dick van Altena hier met een song, die staat op z’n 32ste album met als title “Lonely Hearts”, dat afgelopen vrijdag werd uitgebracht door Continental Record Service. U kunt hier alvast even luisteren naar deze fraaie song.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Wederom een fraaie singer/songwriters album van Dick van Altena met herinneringen aan z’n “Lonely Hours” album uit 2001, maar ook aan z’n vorige album “Singer and Songs”, waarbij Dick weer wordt bijgestaan door z’n vaste club van top musici.

Het album werd op 6 oktober als vanouds weer gepresenteerd in Angeren. Op woensdagavond, 10 oktober a.s. treedt hij op in Honswijc aan de Dorpsstraat te Koudekerk aan de Rijn, maar dat is al uitverkocht.

Als luisteraar kunt hun Dick van Altena nog beluistern tijdens de Tineke Show op vrijdag 12 oktober a.s. van 12.00-14.00 via NPO Radio 5.

In dit bericht kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Dick van Altena met de titelsong “Lonely Hearts” tijdens de presentatie van z’n nieuwe album in het Dorpshuis te Angeren.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu naar Nashville TN voor Jason Aldean hier samen met Miranda Lambert met de song “Drowns the Whiskey”.

Deze song staat op het album “Rearview Town” en dat werd uitgebracht door Broken Bow Records.

Tijd voor de fraaie video-clip van Jason Aldean samen met Miranda Lambert met de song “Drowns the Whiskey”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Ghosts on the Stereo” door de multi Grammy-Award winnares Carrie Underwood hier met een song, die staat op haar album “Cry Pretty”, dat op 14 September j.l. werd uitgebracht Capitol Nashville.

Carrie Underwood, die in 2005 werd gekozen tot American Idol, heeft goed gebruik gemaakt van die bekendheid en is inmiddels uitgegroeid tot een multi-media ster op het gebied van televisie, film en muziek.

Inmiddels zijn er meer dan 64 miljoen platen van haar verkocht met 26 nr. 1 singles, waarvan zij er 13 zelf heeft geschreven. Een zeer succesvolle dame mag je wel zeggen.

Hier kunt u nog even luisteren naar Carrie Underwood hier met de song “Ghosts on the Stero”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter “Silverstring Farm” uit Zweden hier met de song “Wish I Could Fly” , die staat op hun album “No Walls”, dat in augustus van dit jaar werd uitgebracht door Lamon Records uit Nashville

Een album met 15 songs in de Engelse taal en in de sfeer van country en Americana.

Silverstring Farm bestaat uit twee leraren van een muziekschool Tommy Linell and Stefan Deland in Ransäter .

U kunt tot slot dit bericht nog even kennismaken met Silverstring Farm met de titelsong van hun album “No Walls”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ”  Datum: Oct. 9 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Hot Rize *** Blue Night   *** Hot Rize’s 40th Anniversary Bash   ***   Ten In Hands /Rainmaker
 2. Balsam Range *** Somethin ‘Bout That Suitcase   ***   Mountain Voodoo   ***   Mountain Home Records
 3. Becky Buller *** Speakin’ to That Mountain   ***   Crepe Paper Heart   ***  Dark Shadow Recordings
 1. Joe Mullins & The Radio Ramblers *** If I’d Have Wrote That Song   ***   The Story We Tell   ***   Rebel Records
 2. Missy Raines *** Swept Away   ***   Royal Traveller   ***   Compass Records
 3. Special Consensus *** Early   ***   River and Roads   ***   Compass Records
 1. Loretta Lynn *** Ruby’s  Stool   ***   Wouldn’t It Be Great   ***   Sony Legacy
 2. Loretta Lynn *** Wouldn’t It Be Great   ***   Wouldn’t It Be Great   ***   Sony Legacy
 3. Loretta Lynn *** I’m Dying for Someone to Live For   ***   Wouldn’t It Be Great   ***   Sony Legacy
 1. Tangerine *** Shallow River   ***   Because of You   ***   Excelsior Recordings
 2. Dick van Altena *** One More Time   ***   Lonely Hearts   ***   Continental Record Service
 1. Jason Aldean ft. Miranda Lambert *** Drowns the Whiskey   ***   Rearview Town   ***   Broken Bow Records
 2. Carrie Underwood *** Chosts on the Stero   ***   Cry Pretty   ***   Capitol Records Nashville
 3. Silverstring *** Wish I Could Fly   ***   No Walls   ***   Lamon Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *