Carry the Load

In het programma “Countrymusic Round-Up” van 2 oktober 2018  alvast een muzikaal voorproefje op het optreden van de Amerikaanse producer, zanger,schrijver en gitarist Wyatt Easterling tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” deze avond van 20.00-21.00 in de studio van RTV Krimpenerwaard te Bergambacht.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en daarvoor gaan we terug in de tijd voor niet alleen “The Seldom Scene” tijdens de opening van hun 15-jarig jubileumfeest in november 1986 te Washington DC, maar ook voor “Joe Val & The New England Bluegrass Boys” tijdens hun optreden in januari 1981 te Harpel GR.

Vervolgens ook nog Canadese zangeres en schrijfster Lisa Brokop met een drietal songs van haar album “Beautiful Tragedy”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek in de regio is het tijd voor toch ook nog de nederlandse inbreng in dit programma met deze keer schrijfster, zangeres en gitaarspeelster Clementine, die Wyatt Easterling begeleidt op z’n toer door Nederland en Italie en ook nog de Bluegrass Boogiemen, die a.s. zondagmiddag, 7 oktober, zullen optreden in het evenementen centrum Amicitia te Lekkerkerk.

Vervolgens gaan we Nashville voor hedendaagse country door Dierks Bentley met de door Wyatt Easterling geschreven titelsong van z’n album “Modern Day Drifter” en treedt Brad Paisley op als uitsmijter van dit programma met de song “Selfie#Theinternetisforever”.

We begonnen het programma Countrymusic Round-Up met “The Seldom Scene”, die met de song “Sitting on Top of the World” hun 15-jarig jubileum feest starten in het JF Kennedy Center for Arts in Washington DC op 10 november 1986 .

De bezetting van Seldom Scene bestond toen uit John Duffey op mandoline met tenorzang, Mike Auldridge op dobro met zang, Lou Reid op gitaar met zang, Ben Eldridge op de banjo en Tom Gray op de staande bas.

Tal van speciale gasten gaven ook “acte de presence” zoals John Starling, Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Rick Skaggs en z’n echtgenote Sharon White, Charlie Waller en Tony Rice.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van The Seldom Scene met de song “Sitting on Top of the World” tijdens het 3-daagse “The Festival of Bluegrass” in Georgetown Kentucky in juni 2009.

Seldom Scene bestond toen o.a. uit nog steeds Bend Eldridge op de banjo, Lou Reid op mandoline en verder nog Dudley Connell op gitaar, Fred Travers op dobro en Ronnie Simpkins op de staande bas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de instrumental “Black Diamond” door banjospeler Don Stover hier samen met een nog heel jonge  David Grisman op mandoline, John Hall op viool, Dave Dillon op gitaar evenals Dan Marcus en Joe Diviney op bas.

Deze instrumental staat op het album “Things in Life” de eerste solo-album van Don Stover oorspronkelijk in 1972 op vinyl uitgebracht en in 1995 vervolgens door Rounder Records op een CD geperst.

U kunt ook nog even luisteren en kijken naar Don Stover en vrienden met “Black Diamond” tijdens het Berkshire Mountain Bleugrass festival in 1985.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Satan’s Jewelled Crown” hier gespeeld en gezongen door Joe Val & The New England Bluegrass Boys” tijdens hun optreden op 24 januari 1981 in de boerderij van Rienk Janssen “The House of Strictly Country” in Harpel en dat ligt in de buurt van Vlagtwedde te Groningen.

Joe Val richtte de groep “The New England Bluegrass Boys” op in 1970 met onge-evenaarde messcherpe samenzang van Joe Val op mandoline en Herb Applin op gitaar, alle twee meer dan uitstekende tenorzangers, vervolgens nog Bob French op de banjo met zang en tenslotte Bob Tidwell op de bas.

In Harpel bestond de formatie naast Joe Val uit Dan Paisley op gitaar met leadzang, Paul Silvius op banjo en bariton zang en Eric Levenson op de staande bas. Ze maakten veel albums, die werden uitgebracht door Rounder Records en waarbij in 1981 ook nog het album “Live in Holland opgenomen in “The Home of Strictly Country” van Rienk Janssen in Harpel in de buurt van Vlagtwedde.

Net toen hij en zijn groep meer bekendheid kregen, werd Joe Val in de begin jaren 80 getroffen door kanker en waaraan hij op 11 juni 1985 overleed. Door de Boston Bluegrass Union wordt er trouwens elk jaar in februari een “Joe Val Festival” gehouden in Framingham Massachusetts en gelukkig hebben we nog tal van fraaie albums, die de herinnering aan Joe Val & The New England Bluegrass Boys levend kunnen houden. In 2019 worden o.a. verwacht The Seldom Scene, Laurie Lewis en Dan Paisley & The Southern Grass.

Een unieke video-clip van Joe Val & The New England Bluegrass Boys hier in een schitterende omgeving op de varanda met de songs “The Fields Have Turned Brown” en “The Sunny Side of the Mountain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar Rienk, die in de jaren ’70 is gestart met huiskamer concerten in Harpel en daardoor de bluegrassmuziek enorm populair heeft gemaakt niet alleen in Nederland, maar ook in Europa.

Tal van bluegrass grootheden uit die tijd zoals Charlie Moore, Bill Clifton, Peter Rowan, Don Stover en Red Rector e.v.a. kwamen graag optreden.

In 2001 kwam hieraan helaas een dramatisch einde, nadat “The Home of Strictly Country” door brand werd verwoest en waarbij de echtgenote van Rienk om het leven kwam.

Rienk heeft jarenlang tevens een belangrijke rol gespeeld in het promoten van de bluegrass als o.a. voorzitter van de E.B.M.A. (European Bluegrass Music Association), het uitgeven van het “Strictly Country Music “maandblad en de verkoop van bluegrass albums.

Z’n dochter Liz heeft samen met haar man Maarten in 2005 het huis in Harpel herbouwd en met de naam “Het Blauwe Huis” de traditie van het organiseren van huiskamer concerten voortgezet.

Als een eerbetoon aan Rienk en z’n medewerkers en 40 jaar “Strictly Country Magazine” werd in 2011 het album “Rienk’s Favorites” uitgebracht met tal van favorieten zoals Joe Val & The New England Bluegrass Boys, Don Stover, Bill Clifton en The Stanley Brothers uitgebracht, waaronder ook de instrumental van Don Stover en Joe Val & The New England Bluegrass Boys.

U kunt hier nog even naar een optreden van twee leden van het trio “Janis McCoury” (Peter Noorman op de banjo en Liz Meesters op gitaar) met Janos Koolen en Lucas Beukers kijken en luisteren met de song “rain and Snow” in “Het Blauwe Huis” te Harpel.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu de Canadese zangeres/schrijfster Lisa Brokop Lisa Brokop met de songs “Band in the Window”, “November Trees” en “Beautiful Tragedy”.

Deze songs staan op haar album, dat in 2008 door haar zelf werd uitgebracht door Ellbea Music en door Fontana Distribution werd verspreid.

In dit programma “Countrymusic Round-Up” ook speciale aandacht voor Lisa Brokop aangezien zij ook onze TV-gastspeler Wyatt Easterling op een z’n meest recente albums vokaal bijstaat.

Lisa is afkomstig uit de Canadese provincie British Columbia waar zij al op jonge leeftijd optrad met haar muzikale familie en vervolgens op 15-jarige leeftijd met zang en gitaar optrad in theaters in Vancouver en in 1991 op 17 jarige leeftijd haar canadese debuutalbum “My Love” uitbracht.

In 1992 vertrok zij naar Music City USA Nashville TN en na een optreden in TNN’s Ralph Emory Show kreeg zij een platencontract bij het prestieuze label Capitol Nashville, waar in 1994 haar Amerikaanse debuutalbum “Every Little Girl’s Dream” werd uitgebracht.

Maar succes handhaven in Nashville is geen gemakkelijke baan en dat ondervond Lisa Brokop ook.

Inmiddels heeft zij zo’n tien albums uitgebracht, waaronder recentelijk Lisa’s project albums “The Patsy Cline Project” en “The Legendary Ladies of Country” en samen met haar echtgenoot Paul Jefferson nog het album “The Jefferson’s Vol. 1”.

Op dit moment toert zij door Canada met haar “Legendary Ladies of Country Show” met vanavond, 2 oktober een optreden in de Bert Creek Church, Airdrie en morgenavond in het Griffin Park Theatre te Brooks.

Een show van Lisa Brokop met songs, die bekend zijn geworden door countryzangeressen als Loretta Lynn, Tammy Wynette,, Tanya Tucker en Emmylou Harris.

Nog even terug naar 2008 voor een optreden van Lisa Brokop met de song “Band in the Window” in de studio van KX96 FM in Oshawa Ontario.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Dan is het nu tijd voor onze TV-gast van vanavond Wyatt Easterling hier met de songs “Why Did It Take So Long”, Stumbling Towards the Light” en “Carry the Load”

De laatst vermelde song werd in 2017 als single gepresenteerd door Wyatt Easterling hier met vokale ondersteuning door Kate Rhudy, een zangeres/gitariste uit Boone North Carolina als een eerbetoon aan alle defensie medewerkers, politie, brandweerlieden en ambulance-personeel, die in weer en wind, bij nacht en ontij en soms met gevaar voor eigen leven gereed staan om de burgers te helpen.

Het lied is aan te kopen via iTunes en andere digitale bronnen, waarbij een deel van de opbrengst is bestemd voor de stichting “Carry the Load”, die tevens als gastheer optreedt tijdens Memorial Day Weekend Celebration in de periode 27-30 mei in Dallas, Texas met o.a. een tweedaagse optocht vanuit alle kanten naar het centrum van de stad.

De song “Why Did It Take So Long”staat op z’n album “Goodbye Hello”, dat in 2016 werd uitgebracht door Phoenix Rising Records, met vokale ondersteuning door Lisa Brokop, terwijl “Stumbling Towards the Light” staat op z’n album “Divining Rod”, dat vorig jaar eveneens werd uitgebracht door Phoenix Rising Records.

Op dit album wordt hij niet alleen vokaal bijgestaan door Lisa Brokop, maar ook haar echtgenoot Paul Jefferson zingt mee.

Wyatt Easterling op dit moment in de studio van RTV Krimpenerwaard op z’n toer door Europa met 5 en 6 oktober nog singer/songwriters optredens in Maissana Liguria (tussen Genua en La Spezia)  en ook nog in Genua en Florence samen met Miss Clementine  en dan weer terug naar huis om op 17 oktober op te treden in een songwriters bijeenkomst in de staat Maine.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een optreden van Wyatt easterling hier met de song “Stumbling Towards the Light” tijdens de Eddie Owen Presents (EOP) Live Show in Duluth GA

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio het tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en vanavond ook nog aandacht voor Miss Clementine, die begin september hier ook optrad bij het TV-programma “De Waard aan Tafel” en vanavond Wyatt Easterling begeleidt en hem tijdens het TV-programma nog interviewt. Clementine hier met de song “Standing Where You Left Me”.

Deze song staat op haar album “Letting Go” zeer recent in eigen beheer uitgebracht.

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar een optreden van Wyatt Easterling en Miss Clementine tijdens het TV-programma “De Waard aan Tafel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “I Wish I had a Nickel” door de Bluegrass Boogiemen hier met een song, die staat op hun album “Who’s Afrtaid of the Boogiemen”, dat in 2005 werd uitgebracht via Vandiver.

Echte ambassadeurs van de bluegrass muziek, die al meer dan 25 jaar aan de weg timmeren en o.a. ook optraden tijdens het prestieuze 3-daagse bluegrass festival Rotterdam op het Pijnackerplein niet alleen als 4-mans formative, maar ook in de begeleiding van andere artiesten.

U kunt nog even kijken en luisteren naar een song uit “Kouwe Zaken” van Bob Fosko, Ella Wonder en Pierre van Duijl begeleid doorThe Bluegrass Boogiemen met de Nederlandse versie van de song “Man of Constant Sorrow”  tijdens het Rotterdam Bluegrass Festival 2018 op het Pijnackerplein te Rotterdam. Van het liedjesprogramma “Kouwe Zaken” is trouwens ook een CD uitgebracht.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Bluegrass Boogiemen bestaande uit Arnold Lasseur (zang-mandoline-gitaar-viool-dobro), Robert-Jan Kanis (zang-gitaar), Aart Schroevers (zang-contrabas) en Bart van Strien (zang-banjo-mondharmonica-viool) toerden de afgelopen vijfentwintig jaar niet enkel door Nederland, maar door heel Europa en Amerika.

Ze deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek en brachten reeds vier albums uit met niet alleen deze “Who’s  Afraid of the Boogiemen”, maar ook in 2011 het “live” album “Live at café De Stad” met ook medewerking van o.a. violist Joost van es en zangeres Jolanda Peters en twee jaar geleden het album “Grassified” via Exelsior Recordings met tal van bekende nederlandse artiesten om hun song in bluegrass stijl te vertolken zoals Tim Knol, Bennie Jolink, Ernst Jansz en Dave von Raven. Erg leuk album!

U kunt hier nog even kennismaken met de promotie video-clip van The Bluegrass Boogiemen voor het album “Grassified”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan weer terug naar Nashville voor Dierks Bentley hier de titelsong van zijn tweede studio album “Modern Day Drifter”, dat in 2005 werd uitgebracht door Capitol Records Nashville. Dit album kwam in de top van de countrymuziek overzichten en er er werden miljoenen van verkocht.

Niet voor niets in dit programma even terug in de tijd, want de song “Modern Day Drifter” is geschreven door onze TV-gast van vanavond Wyatt Easterling.

Deze song staat trouwens ook op z’n eigen en tweede solo album “Where This River Goes”, dat in 2009 werd uitgebracht door High Horse Records.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar de song “Modern Day Drifter” door Dierks Bentley middels een slide-show video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Brad Paisley met de hedendaagse countrysong “Selfie#Theinternetisforever”, die staat op z’n album “Love and War”, dat vorig jaar werd uitgebracht door Arista/ Sony Music Nashville.

Tot slot van dit bericht nog even luisteren naar Brad Paisley hier met z’n song “Selfie#Theinternetisforever”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Oct. 2 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***              Label

 1. The Seldom Scene *** Sitting on Top of the World   ***   15th Anniversary Celebration   ***   Sugar Hill Records
 2. Don Stover *** Black Diamond   ***   Things in Live   ***   Rounder Records
 3. Joe Val & The New England Bluegrass Boys *** Satan’s Jewelled Crown   ***   Live in Holland   ***   Strictly Country Records
 1. Lisa Brokop *** Band in the Window   ***   Beautiful Tragedy   ***   Ellbea/Fontana Distribution
 2. Lisa Brokop *** November Trees   ***   Beautiful Tragedy   ***   Ellbea/Fontana Distribution
 3. Lisa Brokop *** Beautiful Tragedy   ***   Beautiful Tragedy   ***   Ellbea/Fontana Distribution
 1. Wyatt Easterling ft. Lisa Brokop *** Why Did It Take So Long   ***   Goodbye Hello   ***   Phoenix Rising Records
 2. Wyatt Easterling ft. Lisa Brokop & Paul Jefferson *** Stumbling Towards the Light   ***   Divining Rod   ***   Phoenix Rising Records
 3. Wyatt Easterling ft. Kate Rhudy ***  Carry the Load   ***   single   ***   Phoenix Rising Records
 1. Clementine *** Standing Where You Left me   ***   Letting Go   ***  Cle Music
 2. The Bluegrass Boogiemen *** I Wish I Had a Nickel   ***   Who’s  Afraid of the Boogiemen?   ***   Vandiver
 1. Dierks Bentley *** Modern Day Drifter   ***   Modern day Drifter   ***   Capitol Nashville
 2. Brad Paisley *** Selfie#Theinternetisforever   ***   Love and War   ***   Sony Music Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *