You Finally Said Something Good, When You Said Goodbye

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up” weer eens speciale aandacht voor zanger/schrijver en gitarist Teddy Thompson met een aantal ‘covers’ van z’n favoriete countrysongs, zoals ‘You’re Right, I’m Left, She’s Gone’ en ‘She Thinks I Still Care’, die staan op z’n album ‘Upfront & Down Low’.

We beginnen het programma zoals altijd met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door de groep ‘The Po’ Ramblin’ Boys’, die tijdens de IBMA Award Show te Raleigh NC op 27 september j.l. werd uitgeroepen tot ‘Emerging Artist of the Year’.

Vervolgens ook nog terug naar de jaren ’70 voor de stringband muziek van The Highwoods String Band met een drietals songs van hun album ‘Feed Your Babies Onions’.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor toch ook nog de nederlandse inbreng in dit programma door Eddy Gee uit Culemborg met de song “Day Dreaming” en ook weer eens de Goudse groep “Change of Key” i.vm. a.s. zondag, de laatste zondag van de maand en dus tijd voor Country Café Concordia te Haastrecht.

Vervolgens weer naar de overkant van de grote plas voor Billy Ray en Lora Reynolds  voor de titelsong van hun album “Countrymusic Love Affair” en treedt Brantley Gilbert op als uitsmijter van het programma. Dan nu snel van start met The Po’ Ramblin’ Boys hier met de song “The Honky Tonk Downstairs”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “The Honky Tonk Downstairs”, “I Believe in the Old Time Ways” en “Just As the Sun Went Down” door The Po’ Ramblin’ Boys.

Deze songs op hun album “Back to the Mountains”, dat in 2016 werd uitgebracht door Randm Records.

 “Back to the Mountains” is een album met een mooie mix van bluegrass en countrymuziek en een fraai voorbeeld daarvan is de song “The Honky Tonk Down Stairs” in twee uitvoeringen aanwezig en voor dit programma is gekozen voor de bluegrass-versie.

De 4-mans formatie speelt energieke traditionele bluegrass en is afkomstig uit de Smoky Mountains Tennessee en bestaat uit CJ Lewandowski, mandolinespeler, leadzanger en de oprichter van de groep, Jereme Brown op de banjo, Josh Rinkel op gitaar en Jasper Lorentzen op de staande bas.

Op dit album wordt de groep o.a. nog bijgestaan door Billy Hurt Jr. op viool, Clyde Mattocks op pedal steel en Taylor Malpass op gitaar.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door The Po’ Ramblin’ Boys hier met de song “Are You Homesick in Carolina” in de Landon Clayton Kings Fabriek te Bristol.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lewandowski werkte in de “Ole Smoky Moonshine Distillery” te Sevierville in Tennessee toen de groep “The Po’ Ramblin’ Boys” werd gevormd.

De destilleerderij had musici in dienst om zeven dagen per week voor de bezoekers te spelen en Lewandowski werd zo nu en dan ingehuurd om in te vallen als het vermaak niet op kwam dagen.

Na verloop van tijd verzocht de directie van de brouwerij hem een groep te vormen, die met vaste regelmaat zou kunnen spelen.

Inmiddels  treden zo’n 250 ker per jaar op in de “Old Smoky Moonshine”  locaties in Pigeon Forge en Gatlinburg TN naast en verdere optredens in de VS, Canada en Europa.

Tijdens de 29ste jaarlijkse IBMA Award Show te Raleigh NC werd aan de groep de ‘Emerging Artist of the Year’”Award uitgereikt.

Nog even terug naar Bristol voor The Po’ Ramblin’ Boys hier met de song “Drive Myself to Drinkin’”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer eens aandacht voor de stringband muziek in dit programma door de groep “The Highwoods String Band” hier met de songs “Gypsy Girl”, “Meeting in the Air” en “There’s More Pretty Girls Than One”.

The Higwoods String Band hier met o.a. een fraai advies van hun moeder “Er zijn meer aardige meisjes dan die ene” en dat had ook mijn moeder kunnen zijn. Die had daarbij nog zo’n bijzondere “je kunt om eentje de hele wereld niet haten”.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even luisteren naar het goede advies van de moeders van The Higwoods Stringband leden hier dus met de song “There’s  More Pretty Girls Than One”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op hun verzamel album “ Feed you babies onions” (so you can find them in the dark) “Fat city Favorites” in 1994 door Rounder op CD uitgebracht met kenmerk CD 11569.

Een album samengesteld uit een aantal LP’s uit de jaren 70 met 23 tracks met bijzondere “old timey” songs en

Deze groep uit de begin jaren 70 zeer actief in de straten van de staat Californie, maar al snel verkast naar Ithaca in de staat New York was gedurende 6 jaar zeer actief en bestond toen uit Mac Benford op banjo , Walt Koken hier op viool, Bob Potts ook op viool, Doug Dorschug op gitaar en Jenny Cleland op de staande bas. Met uitzondering van Bob Potts zingen ze ook allemaal.

Stringband muziek het woord zegt het al snaarinstrumenten met de nadruk op violen, de melodie en ritme met een ondergeschikte rol voor de zang en vooral populair gedurende de jaren ‘20, maar die in de jaren ‘30 enigzins op de achtergrond geraakte bij de opkomst van countrysterren als Jimmie Rodgers en de Carter Family.

In het programma “Countrymusic Round-Up” regelmatige te beluisteren uit de staat Oregon The Foghorn String Band voor u hier met de song “Reuben’s  Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stringband muziek uit het Appalachie-gebergte op een schitterende wijze teruggebracht door The Highwoods String Band.

De meeste groepsleden zoals Mac Benford woonachtig in Trumansburg, Bob Potts thans kunstenaar , woonachtig in de staat New York, Doug Dorschug en Walt Koken met z’n echtgenote Clare Milliner zijn nog steeds zeer actief in de folk-muziek met nog regelmatig optredens in de staat New York en lesgeven in de muziek.

Mooie herinneringen aan tal van Stringband groepen zoals : The Busted Toe Mudthumpers, the Muskrat Ramblers, the Fat City String Band and The Cacklin’ Hens and Roosters Too! en natuurlijk niet te vergeten de legendarische “The Highwoods String Band”.

Ook in Nederland zijn groepen actief zoals “The Oldtime Stringband”uit Noord-Holland.

Voor u als lezer nog even een heel andere stringband n.l. “The Cambell Family Band” hier tijdens een optreden in de openbare bibliotheek van Chesterfield County  met de song “Gypsy Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Teddy Thompson met de songs “I’m Left, You’re Right, She’s Gone”, “You Finally Said Something Good, When You Said Goodbye” en“She Thinks I Still Care” .

De laatsvermelde song is een fraaie cover in “barok stijl” van de song bekend geworden van de vertolking door George Jones.

Van hem in dit programma ook nog de ooit door Elvis Presley bekend geworden song “I’m Left, You’re Right, She’s Gone” en met nog zo’n fraaie titel “You Finally Said Something Good (When You Said Goodbye)” oorspronkelijk  door Charles Louvin.

Even aanklikken voor een groter exemplaar!

U kunt hier nog even kijken en luisteren naar Teddy Thompson met de song “She Thinks I Still Care” tijdens de opname van het album “Transatlantic Sessions 6” onder leiding van Aly Bain en Jerry Douglas met o.a. vokale ondersteuning door Mary Chapin Carpenter, Julie Fowlis,  Aoife O’Donovan en Karen Matheson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Teddy Thompson, jawel zoon van de bekende folksinger/songwriters Richard en Linda Thompson, hier met drie songs, die staan op het album “Upfront & Down Low” op 24 juli 2007 uitgebracht door het label Verve Forecast.

Verve Forecast ooit ook met de naam label uit de jaren ’50 vervolgens nog met de naam “Verve Folkways” en eigenlijk van oorsprong een Amerikaanse Jazz platen label is thans van de Universal Music Group.

Maar snel terug naar Teddy Thompson hier met 13 schitterende countrysongs, waarvan 12 uit de gouden jaren van de countrymuziek met songs van Ernest Tubb, John Anderson, The Bailes Brothers, Dolly Parton.

Ook “Change of Heart” geschreven door Boudleaux en Felice Bryant en in 1961 zeer bekend geworden door The Everly Brothers en ondermeer staat op hun LP “A Date with The Everly Brothers”en in 2005 vervolgens op CD uitgebracht door “Collectors Choice Music”.

Het is misschien wel een beetje vreemd, dat hij, als talentvolle zanger/schrijver met toen al twee uitgebrachte albums,  een album zou opnemen met een groot aantal klassieke country covers.

Maar zoals u inmiddels heeft kunnen constateren, hij heeft het juist wel gedaan, maar wel gestreefd naar een compleet nieuwe en frisse vertolking met z’n heldere stem met een schitterende arrangementen uitgevoerd door een supergroep met ook nog z’n vader Richard op gitaar en waarbij nog vokaal wordt ondersteund door Iris DeMent, Tift Merrit en Jenni Muldauer.

Nog even terug naar 2007 voor een optreden van Teddy Thompson hier met de song “Change of Heart” in de TV-show “Late Show” van David Letterman.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en vanavond als eerste Eddy Gee , de singer/songwriter hier met de song “Day Dreaming” en wie dat doet dat nu nietr zo nu en dan.

Deze song staat op z’n EP “A Happy Man”, dat in eigen beheer werd uitgebracht.

Natuurlijk kunt u hier nog even kijken en luisteren naar Eddy Gee met z’n song “Day Dreaming”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Unconditional Love” door de Goudse countrygroep “Change of Key” hier met een song, die staat op hun dubbelalbum “When Music Calls My Name”.

Een paar weken geleden heb ik in dit programma al eens verteld, dat deze succesvolle groep ook dit jaar door de DCMA is genomineerd voor een aantal Awards.

Alle countrymuziek liefhebbers konden via de website van de Dutch Country Music Association hun voorkeur uitspreken om vervolgens via de 2e ronde te kiezen uit de genomineerden.

Danielle Poot is voor dit jaar genomineerd als “Countryzangeres van het Jaar”, “Change of Key” als “Trio/duo van het Jaar, terwijl het maandelijkse “Country Café Concordia” eveneens is genonimeerd als “Show van het Jaar”.

Het DCMA Award Gala en de uitreiking van de “Awards” zal plaatsvinden op zaterdag 17 november 2018 19.00 in het partycentrum ’t Dak, Tiendweg 9, 4142 EG te Leerdam en voor meer informatie kunt u gewoon even doorschakelen naar de website van de DCMA.

Even aanklikken voor een grotere uitgave!

Tijdens de a.s.  “Country Café Concordia” wordt ook de winnaar van de 2 vrijkaartjes voor het Kerstconcert op 21 december + de gratis spiksplinter nieuwe Kerst CD “Christmas Glee with Change of Key” bekend gemaakt.

Deuren gaan open om 14.30 en het optreden begint om 15.00 uur. En Marijke de Jong heeft nog een goed advies: Vergeet niet te klok terug te zetten, want anders mis je de eerste set.

Nog even terug naar de presentatie van het album “When Music Calls My Name” door Change of Key met Amerikaanse ondersteuning waaronder Tim Crouch op viool

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu voor een “Country Music Love Affair” naar Billy Ray en Lora Reynolds tevens de titelsong van hun album, dat in juni van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Waarschijnlijk kennen een aantal luisteraars Billy Ray Reynolds nog als guitarist en achtergrond zanger in de begeleidingsgroep van Waylon Jennings, maar daarnaast wellicht ook als schrijver van songs voor Johnny Cash, Tanya Tucker en meer recentelijk voor Ian Tyson en John Hartford, maar ook als acteur in tal films zoals The Rainmaker en The Expert.

In 2002 werd er eindelijk een album door het Compadre label uitgebracht met als titel “Whole Lot of Memories”. En nu dus dit jaar inmiddels Billy Ray op 75-jarige leeftijd samen met z’n vrouw Lora op dobro hier met hun nieuwe album “Country Music Love Affair”.

Tijd om in dit bericht eens kennis te maken met Billy Ray Reynolds en zijn vrouw, Lora, hier met de song “Love, Sweet Love” met Micht Ellis op pedal-steel en Ronnie Watts op de bas tijdens een optreden in het ontmoetingscentrum Recess 101 te Brookhaven, Mississippi.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor onze uitsmijter Brantley Gilbert hier met de song “The Ones That Like Me”, die staat op z’n album “The Devil Don’t  Sleep” De Luxe Edtion, een dubbel album uitgebracht door Valory Records.

Van onze uitsmijter krijgt u nog de kans om even te kijken luisteren naar de laatste video-clip van dit bericht met z’n song “The Ones That Like Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

U kunt trouwens hier ook even doorschakelen naar de omroep!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Oct. 23 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. The Po’ Ramblin’ Boys ***  The Honky Tonk Downstairs   ***   Back to Mountains   ***   Randm Records
 2. The Po’ Ramblin’ Boys *** I Believe in the Old Time Ways   ***   Back to Mountains   ***   Randm Records
 3. The Po’ Ramblin’ Boys *** Just as the Sun Went Down   ***   Back to Mountains   ***   Randm Records
 1. The Highwoods String Band *** Gypsy Girl    ***   Feed Your Babies Onions   ***   Rounder Records
 2. The Highwoods String Band *** Meeting in the Air   ***   Feed Your Babies Onions   ***   Rounder Records
 3. The Highwoods String Band *** There’s  More Pretty Girls Than One   ***   Feed Your Babies Onions   ***   Rounder Records
 1. Teddy Thompson *** I’m Left, You’re Right, She’s Gone   ***   Upfront & Down Low   ***   Verve Forecast
 2. Teddy Thompson *** You Finally Said Something Good (When You Said Goodbye)   ***   Upfront & Down Low   ***   Verve Forecast
 3. Teddy Thompson *** She Thinks I Still Care   ***   Upfront & Down Low   ***   Verve Forecast
 1. Eddy Gee *** Day Dreaming   ***   A Happy Man   ***   EG Records
 2. Change of Key *** Unconditional Love   ***   When Music Calls My Name CD1   ***   Change of Key
 1. Billy Ray and Lora Reynolds *** Country Music Love Affair   ***   Country Music Love Affair   ***   B L R Records
 2. Brantley Gilbert *** The Ones That Like Me   ***   The Devil Don’t Sleep   ***   Valory Records

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *