When I Quit Drinking

In dit programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor zanger/schrijver/gitarist JP Harris uit Montgomery Alabama met songs van z’n album “Sometimes Dogs Bark at Nothing”, dat op 5 oktober a.s. zal worden gepresenteerd door Free Dirt Records.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Scott Holstein uit Boone County West Virginia bijgestaan door o.a. Randy Kohrs op dobro, Scot Vestal op banjo en Tim Crouch op viool hier met een drietal songs van het album “Cold Coal Town”.

Vervolgens de Western Swing groep “Asleep at the Wheel” met een tweetal songs van hun nieuwe album met de toepasselijke tiel “New Routes”, waarbij nieuwe wegen worden ingeslagen door Ray Benson met o.a. violiste, schrijfster en zangeres Katie Shore.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek in de regio is het tijd voor toch ook nog de nederlandse inbreng in dit programma en in verband met de start a.s. zondagmiddag van het 6e seizoen “Country Café Concordia” te Haastrecht natuurlijk de Goudse countrygroep Change of Key met een song van hun “Award-winning”  album “Home Is Where My Heart Is” en ook nog de gastspeler Hans Venneman, de leadzanger en guitarist van de vroegere Colonels Hammond’s Four met de song “Fly Like a Bird”.

Vervolgens gaan we Nashville voor hedendaagse country door Jake Owen met z’n single “Down to the Honky Tonk”, Carrie Underwood met muziek van haar nieuwe album “Cry Pretty” en treedt het trio “Runaway Jane” op als uitsmijter van het programma met hun single “Buy My Own Drinks”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Boone County Blues” ,“ Ain’t No Higher Ground” en “Clinch Mountain Hills”, die staan op het album “Cold Coal Town” van Scott Holstein.

Zijn fraaie debuutalbum met 11 songs, die allemaal door hemzelf zijn geschreven, werd op 25 oktober 2011 in eigen beheer uitgebracht met het label Coal Records.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Scott Holstein hier met de song “Boone County Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de lente van 2009 besloot Scott Holstein, nadat hij jarenlang tijdens z’n zwerftocht door Amerika had opgetreden, dat het tijd was om zich te gaan vestigen in “Music City” Nashville en zich te richten op zijn eigen muzikale carriere.

Hij werd daarbij wel geadviseerd en geholpen door Grammy Award Producer winnaar en dobrospeler Randy Kohrs, toen zij elkaar hadden ontmoet tijdens een muziekfestival in Macon Georgia.

Daar werden dan ook de afspraken gemaakt, die leidden tot een muzikale opname sessie in augustus 2010 in de “Slack Key Studio” van Randy Kohrs met Randy Kohrs op dobro, Clay Hess op lead-gityaar, Scott Vestal op de banjo, Aaron Ramsey op de mandoline, Tim Crouch op de viool, Jay Waever op de bas en Don Rigsby kwam ook nog even langs voor de achtergrondzang.

Tim Crouch speelde trouwens ook mee als violist in de begeleidingsgroep van Alan Jackson bij z’n  album “The Bluegrass Album” en niet te vergeten ook op het “Award-winning” dubbelalbum “When Music Calls My Name” van de  Goudse countrygroep “Change of Key”.

Terug naar Scott Holstein, die was opgegroeid in de heuvels van het Appalachie gebergte en de kolenmijnbouw industrie van dichtbij had meegemaakt en inmiddels niet alleen songs over het verleden van deze duistere industrie had geschreven, maar op dit album ook een fraai eerbetoon aan The Stanley Brothers met de song “Clinch Mountain Hills”.

Bijzondere verhalen over de gevolgen van de mijnbouw in dit album “Cold Coal Town” van Scott Holstein zeer aanbevelenswaardig.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Roll Coal Roll” gespeeld en gezongen door Scott Holstein en z’n muzikale vrienden.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Austin Texas voor Asleep at the Wheel hier met de songs “Willie Got There First” en “Dublin Blues”.

Deze songs staan op het album “New Routes”, dat op vrijdag, 14 september j.l. is uitgebracht door Bismeaux Records.

Alvast even een kleine introductie van het album “New Routes” met Ray Benson en Katie Shore.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De humoristische song “Willie Got There First” slaat natuurlijk op hun beroemde Texaanse collega en vriend Willie Nelson.

Deze song werd geschreven door schrijver/zanger Set Avett en z’n broer Scott, die de leadzang voor hun rekening namen.

“Dublin Blues” ooit geschreven door zanger/schrijver/gitarist Guy Clark, maar hier fraai gezongen en gespeeld door Asleep at the Wheel met de bariton stem van leadzanger/gitarist Ray Benson met Katie Shore op de viool, de nieuwe en prima aanwinst voor de vernieuwde “line-up” van deze Western swing groep.

Met de album met de toepasselijke titel “New Routes” een soort hergeboorte van de groep, die in de afgelopen jaren veelvuldig optraden en ook regelmatig een nieuw album uitbrachten.

Op dit album ook twee fraaie solo-songs van Katie Shore n.l. in the neo-cabaret stijl “I Am Blue” en de ballade “Weary Rambler.”, maar ook Ray Benson is natuurlijk ook solo te horen in ondermeer z’n song “Pass the Bottle”, een cafe-blues eigenlijk.

“Asleep at the Wheel” met een aantal nieuwe musici en hun album “New Routes” en daar komen we binnenkort best nog wel mee terug in het programma “Countrymusic Round-Up”.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “Willie Got There First” gezongen door Set en Scott Avett muzikaal begeleid door “Asleep at the Wheel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar het nieuwe album van JP Harris “Sometimes Dogs Bark at Nothing” hier met een stevige binnenkomer : JP’s  Florida Blues #1 gevolgd door “Sometimes Dogs Bark at Nothing” en “When I Quit Drinking”.

Deze songs staan op het album “Sometimes Dogs Bark at Nothing”, dat op 5 oktober a.s. zal worden gepresenteerd door Free Dirt Records.

Voor u als lezer nog even de mogelijkheid om kennis te maken met JP Harris en z’n vrienden en de song JP’s Florida Blues #1.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Er zijn gelukkig nog independent labels, die het aandurven om hedendaagse echte country op een schijfje te zetten en uit te brengen. JP Harris vorige platenmaatschappij Cow Island Music, waar z’n eerste twee albums werden uitgebracht was er zo een, maar z’n nieuwe label “Free Dirt Records” mag er ook zijn.

Deze muziekuitgever is gevestigd in Washington DC en heeft ondermeer ook de bekende Pokey LaFarge, de Hacksensaw Boys en Dori Freeman onder contract.

JP Harris, die ook wel wordt aangemerkt als “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers”, komt oorspronkelijk uit Alabama, maar woont nu in Nashville.

Al vanaf zijn 14e jaar is hij “On The Road” en in 2012 verraste hij ons met z’n fraaie debuut album “I’ll Keep Calling” en vervolgens in 2014 het tweede fraaie album “Home Is Where the Hurt Is” nu dus z’n derde album “Sometimes Dogs Bark at Nothing” een album met 10 songs geschreven door JP Harris.

Emotierijke songs vol liefdesverdriet en zo nu en dan iets voor de truckers passeren ook nu weer regelmatig de revue.

Leadzang en rhythm-gitaar natuurlijk door JP Harris met o.a. Chance McCoy op viool, gitaar zowel akoestisch als electrisch met achtergrondzang. En deze twee toerden vorig jaar februari door Nederland, heeft u ze toen gemist? Jammer, jammer, maar hier in het programma “Countrymusic Round-Ip” bij RTV Krimpenerwaard natuurlijk regelmatig een herkansing.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar JP Harris en Chance McCoy hier met een fraaie akoestische versie van de song “When I Quit Drinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U kunt de flyer even aanklikken voor een groter exemplaar!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”  en gelet op de start van de concertreeks “Country Café Concordia” op de laatste zondag van de maand op 30 september a.s. de Goudse countrygroep “Change of Key nog eens terug naar het album “Home Is Where My Heart Is” met de song “Sweet Green Eyes”.

Het album “Home Is Where My Heart Is” werd in uit 2008 uitgebracht. En dat was wel een heel succesvol jaar ook voor Change of Key, waarbij Danielle Poot werd uitgeroepen tot “countryzangeres van het Jaar, de groep “Change of Key” de Duo/Trio Award” mee naar huis kon nemen en Joop de Jong werd uitgeroepen tot “Instrumentalist van het Jaar” en “last but not least” Album van het jaar – ‘Home is Where My Heart’  en Song van het Jaar  “Fly on my Emotions”.

 Op zondagmiddag, 30 September 15.00 beginnen zij met hun 6e seizoen zorg, dat u er bij bent. Vanaf 14.30 gaan de deuren open en dan is het ook al heel gezellig met tal van bekenden natuurlijk.

Nog even terug naar de uitsmijter van het 5e seizoen van “Country Café Concordia” met Change of Key en Dick van Altena als gastspeler.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens de gastspeler van a.s. zondag in “Country Café Concordia” Hans Venneman, de vroegere leadzanger en guitarist van de groep “Colonel Hammond’s  Four” hier met de song “Fly Like a Bird”, die staat op hun album Closer Still”, dat in 2004 werd uitgebracht door Multisound.

Vorig jaar kwam er een einde aan het ruim 20-jaar bestaande “Colonel Hammond’s Four veroorzaakt door werkzaamheden elders van 1 van de bandleden en twee andere bandleden voelden de “tand des tijds” aan hen knagen.

Nog even terug in de tijd naar het afscheid van Colonel Hammond’s Four in Winterswijk met een optreden van de groep en toch een afscheid met mooie herinneringen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer naar de overkant van de grote plas met Jake Owen hier met de song “Down to the Honky Tonk”.

Deze song is als single op 7 augustus j.l. werd uitgebracht door Big Loud Records en binnenkort wel zal staan op een nieuwe album uit te brengen.

Van dit toekomstige album verscheen inmiddels ook de song “I Was Jack (You Were Diane).

’t Is hoog tijd om met z’n allen even naar “Down to he Honky Tonk” te gaan met Jake Owen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Ghosts on the Stereo” door de multi Grammy Award winnares Carrie Underwood hier met een song, die staat op haar album “Cry Pretty”, dat op 14 September j.l. werd uitgebracht Capitol Nashville.

Carrie Underwood, die in 2005 werd gekozen tot American Idol, heeft goed gebruik gemaakt van die bekendheid en is inmiddels uitgegroeid tot een multi-media ster op het gebied van televisie, film en muziek.

Inmiddels zijn er meer dan 64 miljoen platen van haar verkocht met 26 nr. 1 singles, waarvan zij er 13 zelf heeft geschreven. Een zeer succesvolle dame mag je wel zeggen.

Hier kunt u nog even kennismaken met Carrie Underwood hier met de titelsong van haar album “Cry Pretty”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter en daarvoor het trio “Runaway June” met de song “Buy My Own Drinks”.

Deze song staat op hun album “Wild Wild West, dat op 11 augustus 2017 werd uitgebracht door Wheelhouse Records, een onderafdeling van het bekende label “Broken Bow Records.

“Runaway June” bestaat uit Naomi Cooke, Hannah Mulholland en Jennifer Wayne.

Jennifer Wayne is trouwens een kleindochter van de beroemde Western filmacteur John Wayne, en de titelsong “Wild West”, die eveneens als “single” is uitgebracht, bevat ook een aantal verwijzingen naar de befaamde filmacteur.

Tot slotte van dit bericht kunt u nog even luisteren naar “Runaway Jane”hier met hun song “Buy My Own Drinks”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Sep. 25 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Scott Holstein *** Boone County Blues   ***   Cold Coal Town   ***   Coal Records
 2. Scott Holstein *** Ain’t No Higher Ground   ***   Cold Coal Town   ***   Coal Records
 3. Scott Holstein *** Clinch Mountain Hills   ***   Cold Coal Town   ***   Coal Records
 1. Asleep at the Wheel *** Willie Got There First   ***   New Routes   ***   Bismeaux Records
 2. 5 Asleep at the Wheel   ***   Dublin Blues   ***   New Routes   ***   Bismeaux Records
 1. JP Harris *** JP’s Florida Blues #1   ***   Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Free Dirt Records
 2. JP Harris *** Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Free Dirt Records
 3. JP Harris *** When I Quit Drinking   ***   Sometimes Dogs Bark at Nothing   ***   Free Dirt Records
 1. Change of Key *** Sweet Green Eyes   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. Colonel Hammond’s Four *** Fly Like a Bird   ***   Closer Still   ***   Multisound
 1. Jake Owen *** Down to The Honky Tonk   ***   single   ***   Sony Nashville
 2. Carrie Underwood *** Gosts on the Stero   ***   Cry Pretty   ***    Capitol Nashville
 3. Runaway June *** Buy My Own Drinks    ***   single   ***   Wheelhouse Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *