Ever Since She Walked Away

In het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” van 18 september 2018 staat de canadese countrymuziek in de schijnwerpers met alvast een muzikaal voorproefje op het optreden van de canadese groep “South Mountain” tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” deze avond van 20.00-21.00 in de studio van RTV Krimpenerwaard te Bergambacht.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Janet McGarry & Wildwood uit Charlottetown, Prince Edward Island Canada hier met een drietal songs van het album ‘Forever Is the Love’.

Vervolgens Kurk Bernard eveneens uit de provincie PEI, leadzanger en bassist van South Mountain, in dit programma met traditionele countrymuziek van zijn debuut album”Love’s Gonna Live Here”, dat in 2016 in eigen beheer werd uitgebracht.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het toch ook nog tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door Specs Hildebrand & The Living Room Band met de toepasselijke song “So Long Ago” en Linda Nijland met een song van haar album “I Am Here”.

Vervolgens gaan we terug naar Canada voor de CCMA Award 2018 “Countryzanger van het Jaar” Dallas Smith en treedt Johnny Reid op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn album”Revival”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” trouwens met de songs “This Side of Heaven” ,“Sea of Galilee” en “A Few Old memories” door Janet McGarry & Wildwood.

Deze songs staan op het album “Forever Is The Love”, dat op 15 juli 2017 werd uitgebracht door Diamond Productions PEI.

Tijd voor de eerste muzikale onderbeking van dit bericht door Janet McGarrett hier met de titelsong van haar album “Forever Is the Love”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het is het 12de album van  Janet, die in Canada in de loop van de jaren meerdere Awards in ontvangst mocht nemen o.m.  als “Bluegrasszangeres van het Jaar”, die werd toegekend door de “Eastern Canadian Bluegrass Association”.

Een titel, die zij de afgelopen jaren reeds vaker in bezit had samen met tal van andere onderscheidingen en nominaties, die zij reeds eerder ontving.

Janet McGarry is afkomstig uit de Canadese provincie Prince Edward Island of te wel “The Garden of the Gulf”, dat even ten noordoosten van de Canadese provincie New Brunswick ligt in de Golf van St. Lawrence ten zuiden van Quebec en ten westen van de provincie Nova Scotia

“Forever Is the Love” een album met 14 song in de sfeer van traditonele bluegrassmuziek, gospel en ook recht toe rechtaan countrymuziek, zoals bijvoorbeeld “Dreaming My Dreams with You” geschreven door en bekend geworden door Cowboy Jack Clement.

Het album “Forever Is the Love”is geproduceerd door haar echtgenoot Serge Bernard van Diamond Productions PEI en hij speelt gitaar en bas, terwijl Troy Engle uit Nashville ook gitaar en viool, Jamie Graves op piano eveneens muzikaal aanwezig zijn.

Bij de “Carter Family” song “Sea of Galilee” wordt Janet McGarry nog vokaal geholpen door  hun vrienden, het bekende echtpaar Heather Berry & Tony Mabe uit Nrd. Carolina.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Janet McGarry met Wildwood (bestaande uit Serge Bernard, Eddy Poirier and Bryan Poirier) met de song “Little Angels” tijdens het Rogersville Country Festival in Rogersville in de provincie New Brunswick.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze avond in de TV-studio van RTV Krimpenerwaard met een optreden samen met South Mountain hier alvast bij het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” Kurk Bernard met de songs “The Used to Be’s “, “You’re Still on My Mind” en “Ever Since She Walked Away”.

Deze songs staan op z’n album “Love’s  Gonna Live Here”, dat op 23 mei 2015 werd gepresenteerd door Kurk  Bernard in Tracie’s Place Restaurant in Hamilton Ontario Canada en dat in eigen beheer is uitgebracht.

Van dit album is de titelsong “Love Is Gonna Live Here” in het grijze verleden geschreven en bekend geworden door Buck Owens, maar hier op het album als leuke bonus track aanwezig, waarbij Kurk vokale hulp kreeg van z’n toen 9-jarige dochter Faith.

Een album met fraaie traditionele countrymuziek met covers van o.a. Buck Owens, Johnny Paycheck en George Jones

Kurk Bernard trouwens geholpen door z’n South Mountain collega’s met ook nog Mel Aucion  op piano, Ron Reed (op viool en vroeger ook bij optredens in Europa deel uitmakend van Sounth Mountain), Doug Johnson op pedal steel, Billy Caruthers op drums en vokaal bijgestaan door Jay Riehl de zanger drummer, Lindsey Beckett op viool en tenslotte ook nog Doug Deveaux.

U kunt als lezer nog even luisteren naar Kurk Bernard hier met de song “The Used to Be’s” , die dus staat op z’n album “Love Is Gonna Live Here”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

U had het als luisteraar natuurlijk al gehoord heel South Mountain deed gewoon mee en vanavond hier in de TV-studio van RTV Krimpenerwaard met een optreden tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” en kunt u daar niet bij aanwezig zijn, heel jammer, maar in het radioprogramma  met om te beginnen hun stevige versie van de bekende “Rhinestone Cowboy” gevolgd door de song “San Antonio Rose”.

Deze songs staan op hun album “Kickin’ & Swingin”, dat in 2016 eveneens in eigen beheer werd uitgebracht.

Vervolgens ook nog “Do Me Wrong”een song geschreven en zeer bekend geworden door Vern Gosdin en ook al verscheidene keren vertolkt door andere countryzangers zoals o.a. George Jones en de Ier Mick Flavin, maar hier in dit programma “Country Music Round-Up” door de Canadese groep “South Mountain” .

Deze song staat op hun album “South Mountain Cafe, dat in 2013 in eigen beheer werd uitgebracht.

South Mountain is al weer voor de 36-ste keer op tournee door Europa met vanavond, 18 september hun eerste optreden en opwarmertje dus hier in de TV-studio van RTV Krimpenerwaard, woensdag en donderdag, resp. 19 en 20 september een optreden in Lochem, vrijdag een optreden in Duitsland, zaterdag, 22 september De Blokhut, Weth. Mattheestraat 10 te Moerdijk en zoals reeds aangekondigd zondagmiddag, 23 september a.s. vanaf 15.30 in partycentrum “Amicitia” te Lekkerkerk.

South Mountain is een band, die alle leden de kans geeft zich zowel vocaal als instrumentaal te onderscheiden. De zang tijdens hun 36e tournee komt voor rekening van Kurk Bernard, drummer van het eerste uur, Bill Carruthers en Steve Piticco.

Daarnaast krijgen Steve Piticco (gitaar), Bill Carruthers (drums) , violiste Linsey Beckett en bassist Kurk Bernard  alle gelegenheid instrumentaal hun klasse te tonen.

Linsey is ook bedreven in het stepdansen en zal daar tijdens hun optredens natuurlijk enkele staaltjes van laten zien.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar klein gedeelte van het optreden van South Mountain hier met de song “Mansion on the Hill” tijdens de opname van het TV-programma “De Waard aan Tafel” in de studio van RTV Krimpenerwaard in Bergambacht.

Gewoon even doorschakelen/Jus Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up”  met als eerste Specs Hildebrand hier samen met The Living Room Band en met medewerking van The Cats met de song “So Long Ago” .

Inderdaad zo lang geleden, namelijk 2006, samen met een paar leden van The Cats, die reeds in 1985 waren gestopt.

“So Long Ago” staat op het fraaie album “Wink at the Moon” en zeer de moeite waard om nog weer eens tevoorschijn te halen.

Niet zonder reden natuurlijk, want in juli 2015 trad Specs Hildebrand op in parycentrum Amicitia te Lekkerkerk tezamen met South Mountain en waarbij hij ook z’n 14e en zeer fraaie album “Well Kept Secrets” presenteerde.

Inmiddels heeft Specs in april van dit jaar z’n 15e album “Holding My Own” uitgebracht en daar kom ik binnenkort wel eens mee in dit programma.

U kunt hier nog even luisteren naar een fraai optreden van Specs Hildebrand en Jaap Schilder (destijds gitarist en pianist van The Cats) hier met de song “So Long Ago”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Pack Up Your Sorrows” door de Groningse folkzangeres/gitariste en schrijfster Linde Nijland hier met een song, die staat op haar album “I Am Here” in 2015 uitgebracht door Noordfolk/CRS.

Linde Nijland vormde samen met collega-zangeres Annemarie Coenders van 1991 tot 2007 het duo “Ygdrassil” met de laatste drie jaar Bert Ridderbos als multiinstrumentalist eveneens aanwezig.

Vier jaar na het uitbrengen van haar bijzondere album “A Musical Journey On The Road to Bhutan” verraste Linde ons met het buitengewoon mooi album “I Am Here” ook weer in samenwerking met haar partner Bert Ridderbos met zijn gitaren, banjo, citer, bas, accordeon en mandoline met daarnaast ook nog ook Joost van Es op viool, Sarah Bowman op cello, Gilbert Terpstra op drum en percussie en Jenny Piso met handengeklap.

Linde heeft in 2017 haar nieuwste CD met de toepasselijke titel “The Jukebox Project” 2017 uitgebracht. Een album met fraaie covers zoals “Streets of London”, de Jim Groce song “Time in a Bottle” en de bekende “A Whiter Shade of Pale”.

Tijd om eens kennis te maken met Linda Nijland begeleid door haar partner Bert Ridderbos tijdens een optreden bij de regionale omroep “Omrop Fryslân”  met de song “Bright Eyes” van haar album “The Jukebox Project”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug naar Canada voor de countryzanger van dit jaar Dallas Smith met de song “What Kinda Love”.

Deze song staat  op z’n album Jumped Right In”, uitgebracht door Universal Music Canada.

Dallas Smith werd zondag, 9 september j.l. door de CCMA (Canadian Country Music Association) in Hamilton Ontario  uitgeroepen tot “Male Artist of the Year 2018”.

Nog even terug naar het CCMA Festival 2018 te Hamilton Ontario voor een optreden van Dallas Smith en de Multi- Award winner Shania Twain met de song “One Drink Ago”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter van dit programma door Johnny Reid hier met de song “Whiskey Kisses”, die staat op z’n album “Revival” vorig jaar November uitgebracht door Halo Entertainment Group.

Johnny Reid meermalen winnaar van CCMA Awards en Juno Awards en ook dit jaar weer genomineerd voor twee Juno Awards voor dit album “Revival”.

U kunt als lezer van dit bericht nog even kijken en luisteren naar een zeer fraaie optreden van Johnny Reid hier met de song “Whiskey Kisses”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst” Country Music Round-up ”  Datum: Sep. 18 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

 1. Janet McGarry & Wildwood *** This Side of Heaven   ***   Forever Is The Love   ***   Diamond Productions PEI
 2. Janet McGarry & Wildwood *** Sea of Galilee   ***   Forever Is The Love   ***   Diamond Productions PEI
 3. Janet McGarry & Wildwood *** A Few Old Memories   ***   Forever Is The Love   ***   Diamond Productions PEI
 1. Kurk Bernard *** The Used to Be’s   ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Kurk Bernard
 2. Kurk Bernard *** You’re Still On My Mind   ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Kurk Bernard
 3. Kurk Bernard *** Ever Since She Walked Away   ***   Love’s Gonna Live Here   ***   Kurk Bernard
 1. South Mountain *** Rhinestone Cowboy   ***   Kickin’ & Swingin’  ***   South Mountain
 2. South Mountain *** San Antonio Rose   ***   Kickin’ & Swingin’  ***   South Mountain
 3. South Mountain *** Do Me Wrong   ***   South Mountain Cafe  ***   South Mountain
 1. Specs Hildebrand & The Living Room Band ft .The Cats *** So Long Ago   ***   Wink at the Moon   ***   Cloud 9 Music
 2. Linde Nijland *** Pack Up Your Sorrows   ***   I Am Here   ***   Continental Record Service
 1. Dallas Smith *** What Kinda Love   ***   Jumped Right In   ***  Universal Music
 2. Johnny Reid *** Whiskey Kisses   *** Revival   ***   Halo Entertainment Group

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *