Forever

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het album “Johnny Cash – Forever Words :The Music”, dat op 6 april j.l. werd gepresenteerd door Sony Legacy.

Een album met 16 songs gemaakt op basis van tot voor kort onbekende gedichten en liedteksten uit de nalatenschap van Johnny Cash door o.a. Kris Kristofferson & Willie Nelson, Brad Paisley en T Bone Burnett.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers uit West Point KY met songs van het album “Vintage Country Revival”, dat op 20 april a.s. officieel zal worden gepresenteerd door SGM Records.

Vervolgens ver terug in de tijd voor Bill Clifton & the Dixie Mountain Boys met een drietal songs van het album “Mountain Laurel”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met nog eens muziek van de countryband Sidewinder en vervolgens zanger/schrijver/gitarist Timo de Jong uit Leeuwarden met een song van z’n nieuwe album “Just One Whisper”.

Vervolgens terug naar Nashville voor Alison Krauss, die tevens optreedt als uitsmijtster van dit programma met de toepasselijke song “It’s Goodbye and So Long for You” van haar album “Windy City”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Good Hearted Woman”,“I’m Moving On” en “Last Thing on My Mind” door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers uit West Point Kentucky.

Deze songs staan op het album “Vintage Country Revival”, dat op 20 april a.s. officieel zal worden gepresenteerd tijdens de “Friday Night Bluegrass” in de Shepherdsville Music Barn Kentucky.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Gary Brewer & The Kentucky Ramblers met de song “Johnson City Blues” in de Barn.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een familiegroep met de ervaren Gary als spil geholpen door z’n zoons Mason en Wayne en Finley Brewer Jr. “Brewgrass” uit West Point in de buurt van Louisville KY met een grote voorliefde voor hun Bluegrass State.

Vorige week vrijdag kreeg ik van z’n vrouw Alyssa Brewer, die ook vokaal aanwezig is, hun nieuwe album met als titel “Vintage Country Revival” toegestuurd met als speciale gast speler Emi Sunshine (Emilie Sunshine Hamilton), de jonge Amerikaanse countrysinger/songwriter uit Madisonville Tennesee en tevens met Vince Emmett op steelgitaar en Ethan Vivian op de banjo.

Een album, zoals de titel eigenlijk al vermeld, vol met muzikale herinneringen, zoals ook nog “Bye Bye Love”, “Ghost Riders in the Sky” en “Oh Lonesome Me”.

“Last Thing on My Mind” ooit geschreven door singer/sonwriter Tom Paxton, maar vooral bekend geworden van de vertolking door Dolly Parton en Porter Wagoner”, terwijl “Good Hearted Woman” in 1969 werd geschreven en bekend door Waylon Jennings en Willie Nelson en de song “I’m Movin’ On” in de begin jaren ‘50 werd geschreven en bekend werd door de Canadese countrylegende Hank Snow.

Nog even terug naar John Prine song “Paradise” Muelenburg County, een drama over de dagmijnbouw met vreselijke gevolgen voor de natuur nu door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers met hun gastspeelster EmiSunshine en die ook staat op hun nieuwe album “Vintage Country Revival”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd voor Bill Clifton & His Dixie Mountain Boys hier met de songs “Longing for Old Virginia” , “There’s Someone Waiting for Me” en “Bringing Mary Home”.

Songs, die o.a. staan op het album “Mountain Laurel” in 2005 uitgebracht door Elf Records, maar van oorsprong afkomstig zijn tal van LP’s van deze groep, waaronder ook “Bluegrass in the American Tradion” in 1965 uitgebracht door Sparton

“Bringing Mary Home”, een song ooit geschreven door mandolinespeler en zanger John Duffey bekend van o.a. The Country Gentlemen en “Seldom Scene”, maar vanavond in het programma “Countrymusic Round-Up” gespeeld en gezongen door Bill Clifton & z’n Dixie Mountain Boys.

Bill Clifton, die op 5 april j.l. 87 jaar werd, is een Amerikaanse wereldburger en groot promoter van de bluegrassmuziek en die als eerste zich bezighield met het organiseren van bluegrassfestivals.

Voor u als lezer nog een fraai optreden van Bill Clifton met tal van bekende musici onder wie Mike Seeger op autoharp, John Hartford op viool met Mac Wiseman als gastheer hier met de song (Give Me) “The Roses While I Live”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het 1ste festival, dat hij organiseerde vond plaats op 4 juli 1961 in Oak Leaf Park in Luray, Virginia en waarbij de topgroepen uit die tijd, zoals Bill Monroe & His Bluegrass Boys, The Stanley Brothers, Jim & Jesse, Mac Wiseman and the Country Gentlemen deelnamen

In 1963 emigreerde hij met zijn familie naar Engeland en trad vervolgens overal in Europa op. Vervolgens ging hij in 1967 werken bij het Vredekorps en waarvoor hij drie jaar in de Philippijnen werkte en aangezien hij toch in Zuid-oost Azie rondzwierf ook nog optrad met de Nieuw-Zeelandse groep “The Hamilton County Bluegrass groep”.

In latere jaren nam hij albums op in zowel Europa als in Amerika vaak samen met Red Rector op mandoline en Don Stover op de banjo onder de naam “First Generation”.

Bill Clifton trad daarna veelal op met de groep “Pick of the Crop”, waarvan de samenstelling nogal varieerde en afhankelijk was van het land van optreden.

Ook in Nederland heeft hij met deze formatie verscheidene malen opgetreden, waarbij Bill vaak werd geassisteerd door Joost van Es, Jean-Blaise Rochat en was een graag geziene gast tijdens het EWOB festivals.

Voor u nog een indringend bijzonder optreden van de toen 85-jarige Bill Clifton op een kerkhof met de “Carter Family” song Mid Green Fields of Virginia”, die staat op het album met de toepasselijke naam “Where We Never Grow Old”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Dan nu naar het aangekondigde album Johnny Cash—Forever Words : The Music hier met Kris Kristofferson en Willie Nelson met “Forever”.

Een bijzonder album met 16 songs, waarvan de teksten afkomstig zijn uit het boek “Johnny Cash-Forever Words”, dat in november 2016 werd uitgebracht. Een verzameling van nooit eerder uitgebrachte gedichten van Johnny Cash opgesteld en geïntroduceerd door de “Pulitzer”prijs dichter

Paul Muldoon met een voorwoord van John Carter Cash geïllustreerd door afdrukken van handgeschreven pagina’s van Johnny Cash.

Voor u als lezer hierbij nog de introductie van het album “Forever Words” door John Carter-Cash en Kris Kristofferson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Weinig mensen beschouwen Johnny Cash als een dichter en daarom is het doel van dit album om de kwaliteiten van Cash van tekstschrijver te tonen en z’n poems niet te doen vergeten.

Het was ongetwijfeld de bedoeling van hem om z’n gedichten en teksten op muziek te zetten, maar de tijd ontbrak hem.

Johnny Cash overleed in september 2003 vier maanden later na het overlijden van z’n vrouw June Carter-Cash in het Baptist Hospital te Nashville aan gevolgen van suikerziekte.

Een keur aan muzikanten zet zijn teksten op muziek met als opener z’n twee beste vrienden Kris Kristofferson en Willie Nelson, die samen met Waylon Jennings en Johnny Cash in mid-jaren ‘80 de legendarische groep “The Highwaymen” vormden hier op de muziek van de song “I Still Miss Someone” met de tekst van het gedicht “Forever”.

Ook oudste dochter Rosanne Cash geeft een prachtige interpretatie van “The Walking Wounded”, en oudste dochter van June, Carlene Carter, is te horen op “June’s Sundown”.

In dit programma  “Countrymusic Round-Up” ook nog zanger/schrijver en supergitarist Brad Paisley met de song “Gold All over the Ground” en trouwens ook nog de bekende producer en musicus T Bone Burnett met de song “Jellico Coal Men”

U kunt als lezer van dit bericht ook nog even kijken en luisteren naar Brad Paisley hier met de song “Gold All over the Ground”middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

 

Voor u als lezer ook nog een video-clip van John Carter Cash en producer Steve Berkowitz  met hun verzoek aan Alison Krauss om ook een gedicht uit te kiezen en vervolgens op muziek te zetten. Zij koos dus voor “The Captain’s  daughter”.

Ook Grammy Award winnaar Alison Krauss is voor het eerst na zes jaar weer samen op een studio opname te horen met haar Union Station band op “The Captain’s Daughter”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Johnny Cash-Forever Words: the Music Een bijzonder album op CD en twee vinyl albums uitgebracht.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor heb ik weer eens gekozen voor de countryband “Sidewinder” hier met de song “My Town”, die staat op hun album “Buckle up & Listen”.

“Sidewinder” een vijf-mans formatie rond Eddy Lonergan en z’n vrouw Wilma met Be Weersing op gitaar met zang, Wim Kahman op drums, Mark Hoen op basgitaar, Marcel Parijs op pedal-steel en George Wardale op lead-gitaar. “Sidewinder” is een soort ratelslang, die zijwaarts over de grond beweegt en staat ook afgebeeld op buckle (gesp) van hun riem.

Dit album kon destijds worden gemaakt, doordat zij winnaar werden van een Countrymuziek Festival in Wales met als prijs 2 dagen opname tijd in de Monnow Valley Studio in Wales.

Voor u als lezer nog even kijken en luisteren naar een optreden van Sidewinder met de song “That’s What I Like about Texas” gedurende het jaarlijkse “Rockfield Country Music Festival” op de Perthyre Farm in Rockfield, Monmouth Wales.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Get Back Home” door Timo de Jong afkomstig uit Meppel maar inmiddels woonachtig in Leeuwarden, hier met een song van z’n album “Just One Whisper”, dat op 28 maart j.l. in eigen beheer werd uitgebracht met hulp van zijn band bestaande uit gitarist Berend Rombouts, bassist Haico Postma en drummer Sander Veldman.

Afgelopen vrijdag waren zij voor een optreden bij de regionale omroep Friesland in Leeuwarden voor een optreden in het populaire programma “ Noarderwyn”.

U kunt nog even kijken en luisteren via Youtube naar hun optreden.

Zondagmiddag was het trouwens weer raak met een succesvol optreden in Café de Rus, “The Place to Be” aan de Stationsweg te Leeuwarden. Eerder bracht Timo de Jong het album “Sunlight Breaking Through” uit.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Timo de Jong hier met een “preview” van z’n nieuwe album “Just One Whisper”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan terug naar Nashville voor Alison Krauss hier met de song “It’s Goodbye and So Long for You”, die staat op haar album “Windy City” dat in februari 2017 werd uitgebracht door Capitol Records Nashville.

Voor degene, die het nog niet weet enige uitleg: “Windy City” is de bijnaam van Chicago Ill, terwijl Alison Krauss zelf afkomstig is uit Decatur, een kleine stad in het midden van “The Prairie State” in de buurt van de hoofdstad Springfield.

Alison Krauss zoals reeds vermeld hier met haar 5e studioalbum gemaakt in samenwerking met producer Buddy Cannon met schitterende zang en meer dan uitstekende vioolspel met tal van bekenden uit haar vroegere verleden van de bluegrass groep “Union Station” zoals Barry Bales op de bas, Ron Block op gitaar, ook nog de bekende Jeff Taylor op de accordeon met ook vokale hulp van bekenden zoals Jamey Johnson, Sidney en Suzanne Cox en dan Tyminski.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht hier natuurlijk Alison Krauss met de Jerry Douglas Band tijdens een optreden met de song “Goodby and So Long to You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Apr 17 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** titel muziek *** titel album *** Label

 1. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers Show *** Good Hearted Woman *** Vintage Country Revival *** SGM Records
 2. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers Show *** I’m Movin’ On*** Vintage Country Revival *** SGM Records
 3. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers Show *** Last Thing on My Mind *** Vintage Country Revival *** SGM Records
 1. Bill Clifton & His Dixie Mountain Boys *** Longing for Old Virginia *** Mountain Laurel *** Elf Records
 2. Bill Clifton & His Dixie Mountain Boys *** There’s Someone Awaiting for Me*** Mountain Laurel *** Elf Records
 3. Bill Clifton & His Dixie Mountain Boys *** Bringing Mary Home *** Mountain Laurel *** Elf Records
 1. Kris Kristofferson and Willie Nelson *** I Still Miss Someone *** Johnny Cash – Forever Words – The Music *** Sony Legacy
 2. Brad Paisley *** Gold All over the Ground *** Johnny Cash – Forever Words : The Music *** Sony Legacy
 3. T Bone Burnett *** Jellico Coal Men *** Johnny Cash – Forever Words : The Music *** Sony Legacy
 4. Alison Krauss & Union Station *** The Captain’s Daughter *** Johnny Cash – Forever Words : The Music *** Sony Legacy
 1. Countryband Sidewinder *** My Town *** Buckle up & Listen *** Delta Beats
 2. Timo de Jong *** Get Back Home *** Just One Whisper *** Timo de Jong
 1. Alison Krauss *** It’s Goodbye and So Long for You *** Windy City *** Capitol Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *