Ain Leste Keer

 

In het programma “Countrymusic Round-Up” gaan we o.a. naar het Canadese Quebec voor de franstalige countrymuziek, die staat op het album “Quand Le Country Dit Bonjours…” met songs als “Vole Colombe”, “Perce les Nuages” en natuurlijk ook het bekende “Quand le Soleil Dit Bonjours aux Montagne”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers uit West Point KY met songs van het album “Homestretch”, dat in maart 2014 in eigen beheer werd uitgebracht.

Vervolgens JP Harris, die ook wel wordt aangemerkt als “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers”, samen met “The Tough Choices” en een drietal songs van het album “Home Is Where the Hurt Is”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de nederlandse bijdrage deze keer met een eerbetoon aan Will Stevens, countryzanger/gitarist uit Stadskanaal, die op 1ste Paasdag j.l. overleed.

Daarna gaan we naar Australie voor Adam Eckersley en Brooke McClymont met de song “Train Wreck” van hun nieuwe album “Adam & Brooke” en vervolgens reizen we nog even door naar Schotland voor Dean Owens als uitsmijter van dit programma met een song van zijn nieuwe album “Southern Wind”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up met de songs “Green River” en “Home Hurtin’ for Certain” en  “The Day We First Me” door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers uit West Point Kentucky.

Deze songs staan op het album “Homestretch”, dat in maart 2014 in eigen beheer werd uitgebracht onder de naam “Stretch Grass Music”.

Een familiegroep met de ervaren Gary als spil geholpen door z’n zoons Mason en Wayne en z’n vader Finley Brewer.

“Brewgrass” uit West Point in de buurt van Louisville KY met een grote voorliefde voor hun bluegrass State.

Tijd voor de eerste muzikale ondebreking van dit bericht door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers hier met de song “Derby City Flash”, die eveneens staat op hun album “Homestretch”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dat blijkt ook uit de titel en inhoud van de 15 songs op dit album met bijvoorbeeld de ode aan “Green River”, een zijrivier van de Ohio en niet zo genoemd vanwege de kleur maar als een eerbetoon aan Nathaneal Greene, een majoor-generaal tijdens de Amerikaanse revolutie en adviseur van George Washington, de eerste president van Amerika.

Trouwens ook een ode aan z’n eigen woonplaats West Point mag natuurlijk niet missen.

Afgelopen vrijdag kreeg ik van z’n vrouw Alyssa Brewer hun nieuwe album met als titel “Vintage Country Revival” toegestuurd met als speciale gast speler Emi Sunshine (Emilie Sunshine Hamilton), de jonge Amerikaanse countrysinger/songwriter uit Madisonville Tennesee.

Een album zoals de titel eigenlijk al vermeld vol met muzikale herinneringen, zoals “Bye Bye Love”, “Ghost Riders in the Sky”, “Last Thing on My Mind” en “Oh Lonesome Me”.

Dit album zal op vrijdag, 20 april a.s. worden gepresenteerd, dus de volgende week ook in het radioprogramma “Countrymusic Round-Up” hier bij uw RTV Krimpenerwaard te beluisteren.

Alvast even een preview op hun nieuwe album “Vintage Country Revival” voor u als lezer hier Gary Brewer & the Kentucky Ramblers en Emi Sunshine met de song “Paradise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de Honky Tonk voor JP Harris & The Tough Choices hier met de songs “One for Every Day”, “One for Every Day” en”Old Love Letters”

Deze songs staan op hun album “Home Is Where The Hurt Is” en dat is natuurlijk weer een fraaie woordspeling op de bekende countrysong “Home Is Where the Heart Is”, een album met pure honky tonk countrymuziek

Nog even terug naar Nashville 2014 hier met een optreden van JP Harris & The Tough Choices met de titelsong van het album “Home Is Where the Hurt Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Er zijn gelukkig nog independent labels, die het aandurven om hedendaagse echte country op een schijfje te zetten en uit te brengen. Cow Island Music is er zo een.

In het verleden werd de country liefhebber door deze platenmaatschappij al verblijd met het uitbrengen van albums van onder meer de zangeres Teri Joyce uit Austin Texas, de Honky Tonker Arty Hill en de band “Stone River Boys” eveneens uit Texas met een mix van “Hard Country” en “Texas Funk”.

JP Harris, die ook wel wordt aangemerkt als “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers” komt oorspronkelijk uit Alabama, maar woont nu in Nashville.

Al vanaf zijn 14e jaar is hij “On The Road” en in 2012 verraste hij ons met z’n fraaie debuut album I’ll Keep Calling” en dit is dus z’n tweede album

“Home Is Where the Hurt Is” een album met 10 songs geschreven door JP Harris.

Emotierijke songs vol liefdesverdriet en zo nu en dan iets voor de truckers passeren regelmatig de revue. Leadzang natuurlijk door JP Harris met o.a. Chance McCoy op viool, gitaar zowel akoestisch als electrisch met achtergrondzang. En deze twee toerden vorig jaar februari door Nederland, heeft u ze toen gemist? Jammer, jammer, maar hier bij RTV Krimpenerwaard natuurlijk alsnog een herkansing.

Voor u als lezer nog even terug naar hun toer met een optreden in Paradiso Amsterdam hier met een fraaie opname aan de Singelgracht met JP Harris en multi-instrumentalist Chance McCoy met de song “When I Quit Drinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Even aanklikken voor een grotere en duidelijker uitvoering!

Dan gaan we nu naar het franstalige Quebec voor Jean-Francois Breau, die afkomstig is uit Ontario en opgegroeid in de Canadese staat New Brunswick, hier met de country chanson “Vole Colombe”of te wel “Vliegende duif”

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Jean-Francois Breau hier met de song “Vole Colombe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens van hetzelfde album de song “Perce les Nuages” of te wel “dwars door de wolken” gezongen door Mario Pelchat, een Franstalige singer/songwriter uit de staat Quebec en tevens eigenaar van de platenmaatschappij MP3 Disques en ook nog “Quand le Soleil Dit Bonjours aux Montagne” voor vele luisteraar wellicht zeer herkenbaar, maar deze vertolking staat dus op het album met de zeer toepasselijke naam “Quand le Country Dit Bonjours”.

Nog even terug naar de song“Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes” of te wel “Als de zon afscheid neemt van de bergen” natuurlijk ooit in het verre verleden bekend geworden door de vertolking door Lucille Star ook wel onder de naam “The French song” en dat was al weer in 1965.

Maar hier dus een vertolking door een aantal Franstalige Canadese zangers en zangeressen , die dus staat op het album “Quand le country dit bonjour”, dat in oktober van 2006 werd uitgebracht door het label MP3 Disques. Het project werd opgezet door Mario Pelchat, die een groot aantal veteranen uit de countrymuziek vroeg een bijdrage te leveren.

Binnen een maand na het uitbrenging van dit bijzonder album waren er al meer 35.000 verkocht en dat betekent in die tijd een “gouden” album. 13 verschillende artiesten uit de omgeving van Quebec, waaronder ook Daniel Lavoie, Les Respectables, Dany Bédar en Ginette Reno bezingen hun liefde voor de countrymuziek. Wegens het grote succes van dit album werd in 2007 Vol.2 uitgebracht

Een bijzonder mooi countrymuziek album, die ik van harte kan aanbevelen “Quand le Country Dit Bonjour” dus “Als de country goedendag zegt” .

U kunt ook nog even luisteren naar Mario Pelchat hier met de song “Perce Les Nuages”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” met een eerbetoon aan Will Stevens uit Stadskanaal, die op 1ste Paasdag, 1 april j.l. na een ernstige ziekte op 70-jarige leeftijd overleed.

Will Stevens hier met de song “Last Day of Forever, die staat op z’n Engelstalige album “ I’m in the Mood” in 2003 uitgebracht door Maura Music.

Van dit album kunt u ook nog even luisteren naar de song “Operator, Operator”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Hij speelde 18 jaar langs als drummer/zanger in diverse orkesten w.o. “The Musical Sounds” met Henk Wijngaard, die natuurlijk als zanger van Nederlandstalige trucksongs zeer bekend is.

Will had gekozen voor de countrymuziek en had 4 albums met countrysongs in de Groningse taal uitgebracht, waaronder “Schreeven in ‘n Boom”, “Twaispoor”en “Deukies in mien hart” en twee jaar geleden nog het album “Achtenfatteg”.

In 2006 bracht hij in eigen beheer ook nog een DVD met als titel “Holdin’ On” uit, die via z’n website kon worden besteld. Op deze DVD staan 12 fraaie countrysongs, waarvan 9 in de Engelse taal en als gebaar naar z’n vele Groningse fans ook nog 3 songs in het Gronings dialect.

Op tal van verzamelalbums zoals ook het album “Borderline” met countrysterren uit Noord-Nederland staat ook wel een song van Wil zoals ook de song “Ain’ Leste Keer”, zijn fraaie vertolking in het Gronings dialect van de Don Gibson song “Just One Time”.

Will trad niet alleen veel op in Groningen en Drenthe, maar ook in Duitsland was hij een graag geziene en gehoorde countrymusicus met traditionele countrymuziek.

 Wij wensen zijn naaste familieleden veel sterkte met het dramatische verlies.

Wat bij “Countrymusic Round-Up blijft blijft zijn mooie herinneringen aan o.a. op 24 mei 2007, waarbij Will als telefonische gast aanwezig bij het radioprogramma en natuurlijk zijn muziek in de vorm van z’n CD’s en DVD.

In 2016 was Will Stevens nog te gast in de studio RTV Noord met ook nog een optreden met de song “joa, dou mor gewoon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu verder in dit programma naar Australie voor Adam Eckersley en Brooke McClymont hier met de song “Trainwreck”, die staat op hun album “Adam & Brooke”, dat in februari van dit jaar werd uitgebracht door Universal Music Australia Pty Ltd.

Adam en Brooke wilden al jaren eens met elkaar samenwerken, maar ja, daar moet je dan daar wel de tijd voor vinden en nemen.

Adam Eckersley is samen met z’n Band (AEB) één van de meest gevraagde countrygroepen in Australie en Brooke’s verplichtingen aan haar zusters met hun groep “The McClymonts” hadden altijd de voorrang.

Adam en Brooke met samen goed voor zo’n 12  “Golden Guitars”Awards, twee APRA Awards (Australasian Performing Right Association) en twee ARIA’s ( Australian Recording Industry Association)  hier dan toch eindelijk zeer succesvol samen op hun album “Adam & Brook”, waarbij deze song “Wreck” als eerste uitgebrachte single als zeer succesvol is in Australie.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog kijken en luisteren naar Adam & brooke hier met hun song “Trainwreck”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Dean Owens hier met de song “When the Whiskey’s Not Enough”, die staat op z’n album “Southern Wind”, dat op 16 februari j.l. werd uitgebracht door At the Helm Records. Dean Owens wordt wel Celtic Americana genoemd

Ook voor dit album vertrok Dean Owens uit Leith Scotland weer naar Nashville om de hulp van producer Nielson Hubbard een fraai album te maken.

Nelson Hubbard op dit album tevens op piano, bass en drums en hij zorgde tevens voor een aantal doorgewinterde Nashville musici zoals Dean Marold, Evan Hutchings en Will Kimbrough met Dean Mitchell op keyboards en ook nog Joshua Britt op mandolin, the Worry Dolls met harmoniezang en de krachtige achtergrondzang van Kira Small.

En dan is het ook al weer tijd voor de laatste video-clip van dit bericht met onze uitsmijter Dean Owens hier met de titelsong van z’n nieuwe album “Southern Wind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Apr 10 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek ***   titel album   ***   Label

 1. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers *** Green River   ***   Homestretch   ***  Stretch Grass Music
 2. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers *** Heart Hurtin’ for Certain   ***   Homestretch   ***   Stretch Grass Music
 3. Gary Brewer & The Kentucky Ramblers *** The Day We First Met   ***   Homestretch   ***   Stretch Grass Music
 1. Jean-Francois Breau *** Vole Colombe   ***   Quand le Country Dit Bonjour …   ***   MP3 Disques AMPCD
 2. Mario Pelchat *** Perce  les Nuages   ***   Quand le Country Dit Bonjour …   *** MP3 Disques AMPCD
 3. Tous *** Quand le Soleil Dit Bonjour aux Montagnes   ***   Quand le Country Dit Bonjour …   ***   MP3 Disques AMPCD
 1. JP Harris and The Tough Choices *** One for Every Day   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***  . Cow Island Music
 2. JP Harris and The Tough Choices *** A Breaking Heart   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island Music
 3. JP Harris and The Tough Choices *** Old Love Letters   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island Music
 1. Wil Stevens *** Last Day of Forever   ***   I’m in the Mood   ***   Maura Music
 2. Wil Stevens *** Ain Leste Keer   ***   Borderline   ***   De Haske Records
 1. Adam Eckersley and Brooke McClymont *** Train Wreck   ***   Adam & Brooke   ***   Universal Music Australia Pty Ltd
 2. Dean Owens *** When the Whiskey’s Not Enough   ***   Southern Wind   ***   At The Helm Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *