What Else Is Is New

 

In dit programma “Countrymusic Round-Up” gaan we naar de Sonic Ranch in Tornillo even ten zuidoosten van El Paso TX aan de Rio Grande voor een optreden van de Outlaw country zanger/gitarist  Cody Jinks met een drietal songs van z’n album “Adobe Sessions”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrassmuziek deze keer verzorgd door Dave Adkins uit Pikeville KY met songs van z’n album “Right or Wrong”, dat op 9 maart j.l. werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Vervolgens is ook nog ver terug in de tijd naar het begin van de carriere van zanger/schrijver en drummer Johnny Bush, bijgenaamd “Country Caruso”, met o.a. songs van z’n album “The Sound of a Heartache”.

Halverwege het programma nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en dan is het ook tijd voor de nederlanbdse bijdrage met deze keer JW Roy & The Royal Family met een song van z’n album “A Room Full of Strangers”  en vervolgens Raebekah uit Gramsbergen met de song “You’ll Be The One”.

Daarna gaan we naar het hedendaagse Nashville met Easton Corbin met een song van z’n nieuwe album “Country Cure” gevolgd door Eric Church met de song “Round Here Buzz” en treedt de nieuweling Landry Scott Ritter op als uitsmijter van dit programma met de song “Howl at the Moon”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Blue Blue Train”, “Him and West Virginia” en “Right or Wrong” door Dave Atkins.

Deze songs staan op z’n album “Right or Wrong”, dat op vrijdag, 9 maart officieel werd gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Dave Atkins wordt op dit album geholpen door tal van musici, die eveneens albums uitbrengen via Mountain Fever Records.

Op 2 maart j.l werd de song “I Can Only Imagine” als tweede single uitgebracht, waarbij Dave vokaal wordt bijgestaan door o.a. Amanda Cook, Missy Delgado en Carolyne Van Lierop.

Dave Adkins uit Elkhorn City Oost Virginia hier met z’n tweede album via dit label, want we kennen hem ook al van z’n debuutalbum “Dave Atkins” en tezamen met “Republic Steel” van het fraaie album “That’s Just the Way I Roll” en ook van het album “Adkins & Loudermilk”, dat in 2015 werd uitgebracht door eveneens Mountain Fever Records.

In 2013 had hij via Rural Rhythm Records ook al het album “Nothing to Lose” uitgebracht.

Al op zeer jeugdige leeftijd speelde en zong hij in schoolbandjes en op z’n 17e vertrok hij voor twee jaar naar Dollywood in Nashville.

Daarna keerde hij weer terug, waar hij o.a. ook nog een poosje als  country DJ werkte bij het radiostation WBHR in Pikeville, Ky onder de naam Brave Dave Adkins, the Original Midnight Cowboy.

Sinds 2010 weer echt terug in de bluegrassmuziek,  toen hij de groep “Republic Steel” oprichtte.

Dave Adkins hier dus met z’n album “Right or Wrong” uitgebracht door Mountain Fever Records zeer de moeite waard.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking middels een optreden van Dave Adkins metr z’n muzikale vrienden hier met de song “You Can Have Her”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu ver terug in de tijd naar 1968 voor de Texaan Johnny Bush hier met de song “Jealously Insane”, die staat op z’n debuut album “The Sound of a Heartache”, dat in 1967 werd uitgebracht door Stop Records, ruim 50 jaar geleden dus

Vervolgens ook nog de songs “Way to Survive” en het bekende “Lonely Street”, die staan op het album “You Ought to Hear Me Cry” in Europa werd uitgebracht door Pickwick International Ltd. , maar dat in 1968 eveneens werd uitgebracht door Stop Records op het album “Undo the Right” en meer redecentelijk en digitaal opgepoetst uitgebracht door Gusto Records op CD.

Natuurlijk kunt u nog even kennismaken met het album “You Ought to Hear Me Cry” en Johnny Bush hier met de song “Way to Survive”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nog even terug naar “Lonely Street”. De bekende crooner Andy Williams, zeer zeker bekend onder de oudere luisteraars van RTV Krimpenerwaard, had er in 1959 een tophit mee en daarna werd het vertolkt door tal van andere bekende zangers en zangeressen zoals Don Gibson, Patsy Cline, The Everly Brothers, Willie Nelson en Emmylou Harris.

Maar vanavond in dit programma “Coyuntrymusic Round-Up” hierbij uw RTV Krimpenerwaard met de schijnwerpers op Johnny Bush uit Houston Texas, een oude vriend en leeftijdgenoot van Willie Nelson met wie hij menigmaal samenspeelde met Johnny Bush op de drums, maar hij kon ook prima met de gitaar overweg.

Johnny Bush begon ooit z’n carriere in 1963, toen hij ging spelen in “The Cherokee Cowboys” van de bekende countryzanger Ray Price, waar ook Willie Nelson en Darrell McCall deel uit van maakten. Later speelde Johnny Bush ook nog in de band van Willie Nelson “The Record Men” vaak als drummer en zanger.

In 1967 was het tijd voor z’n debuutalbum “Sound of a Heartache” en sedert die tijd gevolgd door fraaie albums met na een herstel van stemproblemen albums als “Lost Highway Saloon”, “Green Snakes” en “Honkytonic”.

Vorig jaar verscheen nog het album “The Absolute Johnny Bush” met medewerking van de Texanen Dale Watson en Reckless Kelly.

Van dit album kunt u nog even luisteren en kijken naar DSale Watson en Johnny Bush hier met de song “That’s What I Like about Texas” middels een fraaie slide-show.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar de “Outlaw” countrymuziek van Cody Jinks hier met de songs “What Else Is New”, “Mamma Song” en “Cast No Stones”.

Cody Jinks hier samen met “The Tone Deaf Hippies” met songs, die staan op z’n 4e studio album “Adobe Sessions”, dat in 2015 in eigen beheer werd uitgebracht door Cody Jinks Music.

Cody, die vroeger furore maakte als zanger van trash-metal band “Unchecked Agession”, lijkt te hebben gekozen voor de Outlaw countrymuziek, waarbij enige gelijkenis met Nashville Outlaw zanger/gitarist Jamey Johnson hem niet kan worden ontzegd.

Tijd voor een optreden van Cody Jinks vanuit Luckenback Texas met de song “What Els Is New”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sedert 2005 is hij, woonachtig in de omgeving van Dallas- Fort Worth, en druk bezig met de countrymuziek met natuurlijk veel optredens in de “Lonestar State” en dat in 2012 resulteerde in het album “30” en vervolgens in 2013 de EP “Black Sheep”.

Hier vanavond dus bij “Countrymusic Round-Up” met z’n album “Adobe Sessions” en dat heeft natuurlijk niets met een computerprogramma van die naam te maken, maar met het spaanse woord “adobe”, een soort steen gemaakt van gele klei en modder vaak uit een rivier, die niet wordt gebakken, maar door de zon gedroogd.

De hoes van het album is dan ook geheel in een okerkleur opgemaakt met een huis, die o.a. ook tamelijk veel voorkomt op het platteland in het uiterste zuidwesten van Texas in de buurt van El Paso/Ciudad Juarez

En dat komt overeen met met de plaats waar het album werd opgenomen n.l. de Sonic Ranch in Tornillo, Texas, dat ligt in de buurt van El Paso aan de Rio Grande.

Op 12 augustus 2016 werd trouwens in dezelfde studio het album “I’m Not the Devil” geproduceerd en eveneens zeer de moeite waard.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om te luisteren naar Cody Jinks hier met de song “I Cast No Stones”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzich van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma en daarvoor weer eens Jan Willem Roy met z’n Royal Family hier met de song “Keep It Simple”.

Deze song staat op het album “A Room Full of Strangers”, dat vorig jaar 27 september in eigen beheer werd uitgebracht door Royal Family Records.

Een fraai album met 12 twaalf songs met hulp van The Royal Family en bij deze song dus Jan Willem Roy, de Brabantse Amsterdammer, samen met de huidige  DCMA countryzangeres van het Jaar Ilse de Lange.

Op het album wordt hij verder nog bijgestaan door Jeroen Roy, een broer van Jan Willem, Lea Kliphuis, Michael Prins en het duo “Tangerine”. “Tangerine” bestaat uit de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks uit Assen Drenthe, waarvan in september 2016  het fraaie album “There and Back” werd uitgebracht door Excelsior Recordings.

Hun album “There and Back” werd opgenomen in Tucson Arizona USA, waar ze onder de hoede van de producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) aan hun nieuwe plaat werkten.

Nog even terug voor JW Roy & The Royal Family hier met de song “Keep It Simple”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “You’ll Be the One” door Raebekah uit Gramsbergen hier met de song, die staat op haar nieuwe album “My World”, dat op 13 januari j.l. werd uitgebracht via 22 Records. Een fraai album met 7 songs geschreven door Reabekah Burbach-Roycroft en Peter Schilmöller. Peter Schilmöller  hier op acoustic & electric gitaren, bass, achtergrondzang en percussive verder muzikaal bijgestaan door Annemarie Bron en Nikki Hirs met achtergrondzang, Aili Deiwiks op viol, Reinout Vrijhoef op lap steel, Ellio Martina op pedal steel, Matthijs van Noort op keyboards, Uli Wentzlaff-Eggebert op staande bas en Peter Weissink op drums.

Natuurlijk kunt hier ook nog even kijken en luisteren naar Raebekah hier met de song “You’ll Be The One”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor de hedendaagse countrymuziek door Easton Corbin “A Girl Like You”, die staat op z’n album “Country Cure”, dat op 2 maart j.l. werd uitgebracht door UMG Recordings, nadat vorig jaar deze song “A Girl Like You” reeds als single was uitgebracht.

In dit bericht een heel andere versie Easton Corbin hier samen met muzikale vrienden hier met een akoestische versie van de song “A Girl Like You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog “Round Here Buzz” door Eric Chuch hier met een song, die staat op z’n album “Mr. Misunderstood”, dat in november 2015 werd uitgebracht door Universal Music Group.

Tijd voor weer eens een bijzondere video-clip van Erich Church in dit bericht met de song “Round Here Buzz”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu ook al were tijd voor onze uitsmijter de jonge Texaan Landry Scott Ritter uit Hondo met de song “Howl at the Moon”, de eerste track van z’n album “Taking Flight”, dat in januari van dit jaar in eigen beheer werd uitgebracht.

Een album met 10 zelf geschreven songs en voor een nieuweling in de countrymuziek een hele uitdaging, maar gelukkig wel in een situatie, waar hij regelmatig kan optreden in allerlei etablissementen in de staat Texas, waaronder bijvoorbeeld op 24 mart j.l. een openingsact voor de legedarische countryzanger Moe Bandy in Bum Phillips Charities te Coliad TX tussen San Antonio en Corpus Christie aan de Golf van Mexico.

Aan het begin van z’n muzikale carriere kunt u nog even kennismaken met Landry via een clip, die staat op z’n FB-pagina.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: Apr. 3 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek & presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** titel muziek *** titel album *** Label

 1. Dave Adkins *** Blue Blue Train *** Right or Wrong *** Mountain Fever Records
 2. Dave Adkins *** Him and West Virginia *** Right or Wrong *** Mountain Fever Records
 3. Dave Adkins *** Right or Wrong *** Right or Wrong *** Mountain Fever Records
 1. Johnny Bush *** Jealously Insane *** The Sound of a Heartache *** Stop Records
 2. Johnny Bush *** Way to Survive *** You Ought to Hear me Cry *** Pickwick International Inc.
 3. Johnny Bush *** Lonely Street *** You Ought to Hear Me Cry *** Pickwick International Inc.
 1. Cody Jinks *** What Else Is New *** Adobe Sessions *** Cody Jinks Music
 2. Cody Jinks *** Mamma Song *** Adobe Sessions *** Cody Jinks Music
 3. Cody Jinks *** Cast No Stones *** Adobe Sessions *** Cody Jinks Music
 1. JW Roy & The Royal Family *** Keep It Simple *** A Room Full of Strangers *** Royal Family Records
 2. Raebekah *** You’ll Be the One *** My World *** 22 Records
 1. Easton Corbin *** A Girl Like You *** Country Cure *** UMG Recordings
 2. Eric Church *** Round Here Buzz *** Mr. Misunderstood *** Universal Music Group
 3. Landry Scott Ritter *** Howl at the Moon *** Taking Flight *** Landry Scott Ritter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *