Carter Stanley’s Eyes

In het programma “Countrymusic Round-Up”  bijzondere aandacht voor de countrylegende Peter Rowan, die zal optreden samen met de jubilerende Italiaanse bluegrassgroep ‘Red Wine’, op Hemelvaartsdag  in ‘De Vriendschap’ in  Spanbroek en op vrijdag, 11 mei a.s. tijdens het European Bluegrass  Voorthuizen Festival.

Zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass geheel in stijl met Peter Rowan met een drietal songs van z’n nieuwe album ‘Carter Stanley’s Eyes’, dat op 20 april j.l. werd uitgebracht door Rebel Records.

Dan natuurlijk ook aandacht voor het nieuwe album ‘Last Man Standing’ van Willie Nelson, dat op 27 april j.l. werd uitgebracht door Sony Legacy en van dit album een drietal fraaie songs, waaronder ‘Heaven Is Closed’ en ‘I’ll Try to Do Better Next Time’.

Vervolgens gaan we ook nog naar de ‘The Honey Jar’ in Brooklyn NY voor The Amigos met bijzondere Americana muziek.

 Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng met deze keer in de Krimpenerwaard Waylon met een song van z’n nieuwe album “The World Can Wait” en ook nog uit Amsterdam The Tennessee Studs met de medeling “The Whiskey Is Gone” van hun album “All You Can Eat”.

Vervolgens nog eens senior singer/songwriter Gareth Owen uit Engeland en treedt de jonge Scotty McCreery uit Garner North Carolina op als uitsmijter van dit programma.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Let Me Love You One More Time” , “The Light in Carter Stanley’s  Eyes” en “A Crown He Wore” door Peter Rowan.

Deze songs staan op z’n album “Carter Stanley’s  Eyes”, dat op vrijdag, 20 april officieel werd gepresenteerd door Rebel Records.

Een fraaie bluegrass album met mooie herinneringen aan Carter Stanley, de zanger/schrijver en gitarist van het toenmalige duo “The Stanley Brothers”.

Een wereldberoemd bluegrass duo, dat actief was gedurende de periode van 1946 tot 1966 het jaar, waarin ze nog optraden in Europa, maar ook het jaar waarin Carter Stanley in december van dat jaar op 41-jarige leeftijd overleed.

Carter had in de jaren ‘50 zelfs nog een aantal maanden deel uitgemaakt als gitarist en zanger van de begeleiding van Bill Monroe, terwijl Peter Rowan in 1964 als zanger/schrijver en gitarist tot begin 1967 deel uitmaakte van Bill Monroe’s Bluegrass Boys.

Met Bill Monroe schreef Peter Rowan o.a. het zeer bekende “Walls of Time” en samen gingen zij dus op bezoek bij Carter Stanley.

Tijd voor de eerste muziekale onderbreking van dit bericht met het verhaal van Peter Rowan middels de song “The Light in Carter Stanley’s  Eyes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In 1973 vormde Peter Rowan samen met mandolinespeler/virtuoos David Grisman de bluegrass-groep “Old and In The Way”, met o.a. ook Jerry Garcia op de banjo en gitaar, Jeff Kahn op de staande bas en Vassar Clements op de viool, legendarische tijd met fraaie bluegrass muziek.

Een paar maanden geleden heeft u in dit programma “Countrymusic Round-Up” naar hen kunnen luisteren.

Peter Rowan inmiddels ook al weer 75 jaar is nog steeds zeer actief en bracht o.a. vorig jaar nog het album “My Aloha” uit en nu dus in 2018 het fraaie album “Carter Stanley’s  Eyes”.

Op Hemelvaartsdag treedt hij op in cafe de Vriendschap te Spanbroek en de volgende dag, vrijdag, 10 mei dus tijdens het European Bluegrass Voorthuizen festival, waarover straks in de agenda meer!

Dan nu naar Willie Nelson met songs van z’n nieuwe album “Last Man Standing” hier met de songs “Me and You”,  “I’ll Try to Do Better Next Time” en Heaven Is Closed” “.

Deze songs, die staan dus op het album “Last Man Standing”, dat op 27 j.l. werd uitgebracht door Sony Legacy.

Een bijzonder album met tal van overdenkingen van Willie Nelson op z’n huidige leeftijd van 85 jaar, zoals ook verwoord in de song “Heaven Is Closed, Hell Is Overcrowded” . “De hemel is gesloten en de hel is overbevolkt, dus ik denk nog even een poosje te blijven”.

Tijd om eens kennis te maken met de titelsong “Last Man Standing” van Willie Nelson hier met z’n begeleidingsgroep.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Natuurlijk ontkomt ook Wllie Nelson niet aan de problemen van het ouder worden.

Begin van dit jaar moest countryzanger Willie Nelson  concerten moeten afzeggen, nadat hij tijdens een optreden in San Diego last kreeg van zijn luchtwegen.

Nelson kampt geregeld met gezondheidsproblemen. Begin 2017 moest hij nog meerdere concerten afgelasten omdat hij een “fikse verkoudheid” had.

“Radar Online” meldde in maart dat de Amerikaanse zanger op sterven zou liggen, maar dat gerucht werd door een woordvoerder van Nelson gelukkig ontkend.

Vandaar waarschijnlijk ook de titel van z’n nieuwe album “Last Man Standing”, niet helemaal origineel, want o.a. de “pianokiller” Jerry Lee Lewis bracht in 2006 een fraai album met dezelfde titel uit met tal van oude rock nummers met medewerking van o.a. Bruce Springsteen, Mick Jagger en Ronnie Wood, B.B. King, en zelfs Willie Nelson bij de toepasselijke song “Couple More Years”.

Terug naar het album “Last Man Standing” van Willie Nelson een fraai album met 11 nieuwe songs in samenwerking met z’n vriend en producer Buddy Cannon met een nog steeds sublieme Willie Nelson. Zeer de moeite waard!

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog even luisteren en kijken naar Willie Nelson hier in de studio met de song “Me and You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu tijd voor iets heel anders namelijk bijzonder countryfolk muziek uit New York door The Amigos hier met de songs “Any Way You Want Me To”.

Dan is het nu tijd voor iets heel anders namelijk bijzonder countryfolk muziek uit New York door The Amigos hier met de songs “Any Way Yoy Want Me To”, “Diner in the Sky”en “More Than Friends”.

 Deze songs staan op hun album, dat op 21 januari 2014 in eigen beheer werd uitgebracht.

Een bijzonder fraai album van deze 6-mans formatie uit New York met 11 songs, waarvan er 8 zijn geschreven door accordeon-speler Sam Reider en lead-zanger en z’n “Amigo” collega en gitarist Justin Poindexter tevens met zang.

Naast die 8 eigen songs ook nog een aantal covers van inmiddels echte traditionals zoals “Wayfaring Stranger”, “Hey Joe” en “California Blues”.

Heel bijzonder is ook hun samenwerking met de legendarische componist/schrijver en muziek historicus, David Amram, die hen op het goede pad hielp bij het produceren van hun debuut EP met als titel “The Amigos Band” en trouwens ook nadrukkelijk aanwezig is als fluitist in de song “California Blues”, dat wordt voorafgegaan door een 42 seconden durende verhaal van z’n ontmoeting met de legendarische sing/songwriter Woody Guthrie.

De stijl van de muziek van The Amigos doet een beetje denken aan die van “The Band” en “The Rolling Stones” vooral bij de nummers “Katie” en “Young at Heart”.

Op dit album ook nog een fraaie cover van “Hey Joe” vanuit de jaren ’60 bekend door “The Byrds” en Jimmy Hendrix.

The Amigos traden inmiddels op tijdens een aantal uitverkochte concerten in het “Lincoln Center”, het Philadelphia Folf Festival en de bekende “Nashville’s Music City Roots” en traden o.a. met Pete Seeger, Vince Gill and TheTime Jumpers.

Op verzoek van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken waren zij ook nog op een vijf-weken durende toer om als muzikale ambassadeurs op te treden in China, Cambodja, Laos, Birma en Vietnam.

Tijd om eens kennis te maken met The Amigos hier met de introductie van hun album “Diner in the Sky” met een aantal fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in het programma “Countrymusic Round-Up” en daarvoor heb ik deze keer gekozen voor Waylon, die op dit moment in Lissabonn is voor z’n deelname aan het Eurovisie Songfestival met de song  “Outlaw In ‘Em” en hierbij RTV Krimpenerwaard met de song “Paperboy”.

Deze song staat op z’n album “The World Can Wait”, dat op 13 april j.l. werd uitgebracht door WM Benelux.

Waylon is misschien wel de meest besproken Nederlandse artiest van dit moment, niet alleen door z’n deelname aan het Eurosong festival, maar ook door z’n “clash” met het Algemeen Dagblad over interviews.

Inmiddels is bekend geworden, dat Waylon met z’n bijzondere song “Outlaw In ‘Em” de finale van het Eurosong Festival heeft gehaald en wij wensen hem natuurlijk veel succes.

U kunt als lezer nog even kijken en luisteren naar een optreden van Waylon in het TV-programma met de song “Paperboy”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “The Whiskey Is Gone” door The Tennessee Studs, een groep uit Amsterdam, die op zaterdag, 12 mei zal optreden tijdens het European Bluegrass Voorthuizen Festival en hier met een song, die staat op hun derde album “All You Can Eat” in 2011 in eigen beheer uitgebracht in 2016 gevolgd door het album “See You Around”.

In 2013 waren zij ook te gast in Voorthuizen toen nog bij het European World of Bluegrass Festival.

Tijd om kennis te maken met The Tennessee Studs hier tijdens een optreden met de song “When the Whiskey Is Gone”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Engeland voor Gareth Owen uit het grensgebied met Wales hier met de song “Lady Whiskey”, die staat op z’n album “Rolling By”, dat op 2 maart j.l. in eigen beheer is uitgebracht.

Tja, dat hebben velen niet verwacht, dat deze inmiddels 81-jarige Gareth Owen, die bekend staat als dichter, poëzie-schrijver en radiopresentator bij de BBC van het programma “Poetry Please”, ook nog countrysongs zou gaan schrijven en zingen.

Dit is het eerste album dat hij ooit heeft uitgebracht en het is dankzij de inspanningen van zijn producer, arrangeur en toetsenist Svengali Ed Begley, die een band heeft opgezet om de nummers in de studio te spelen.

Het resultaat is een fraai album van Gareth Owen met mooie countrysongs in de sfeer van Willie Nelson en Johnny Cash.

Hoog tijd om eens kennis te maken met Gareth Owen hier tijdens de opname van het album in een wel heel rustieke omgeving.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Scotty McCreery,  met de toepasselijke song “Move It on Out”, die staat op z’n album “Seasons Change”, dat op vrijdag, 16 maart j.l. werd gepresenteerd door Sony Music.

Voor de jonge Scotty McCreery startte z’n carriere in de muziek nadat hij in 2011 winnaar werd van het 10e seizoen van “American Idols” en in datzelfde jaar z’n succesvolle debuutalbum “Clear as a Day” uitbracht. Inmiddels dus met “Seasons Change”, z’n vierde studio album, waarbij hij met de song “Five More Minutes” ook als lead-single is uitgebracht.

Hedendaagse countrymuziek uit Nashville met een hoog gehalte aan pop.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Scotty hier met z’n song “Move It On Out”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard” .

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 dan wel 107.7 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up ” Datum: mei 8 ‘18 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep   ***   titel muziek  ***   titel album   ***   Label

 1. Peter Rowan *** Let Me Love You One More Time   ***   Carter Stanley’s Eyes   ***   Rebel Records
 2. Peter Rowan *** The Light in Carter Stanley’s  Eyes   ***   Carter Stanley’s Eyes   ***   Rebel Records
 3. Peter Rowan *** A Crown He Wore   ***   Carter Stanley’s Eyes   ***   Rebel Records
 1. Willie Nelson *** Me and You   ***   Last Man Standing   ***   Sony Legacy
 2. Willie Nelson *** I’ll Try to Do Better Next Time   ***   Last Man Standing   ***   Sony Legacy
 3. Willie Nelson *** Heaven Is Closed   ***   Last Man Standing   ***               Sony Legacy
 1. The Amigos *** Any Way You Want Me   ***   Diner in the Sky   ***   The Amigos
 2. The Amigos *** Diner in the Sky   ***   Diner in the Sky   ***   The Amigos
 3. The Amigos *** More Than Friends   ***   Diner in the Sky   ***   The Amigos
 1. Waylon *** Paperboy   ***   The World Can Wait   ***   WM Benelux
 2. The Tennessee Studs *** The Whiskey Is Gone   ***   All You Can Eat   ***   The Tennessee Studs
 1. Gareth Owen *** Lady Whiskey ***   Rolling By   ***   Gareth Owen
 2. Scotty McCreery *** Move It On Out   ***   Seasons Change   ***   Sony Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *