Some Days Are Diamonds

In het programma “Countrymusic Round-Up” zijn we alvast een beetje in vakantiesfeer met weinig praatjes, maar wel veel plaatjes en dat geldt dus ook voor dit bericht!

We zwerven over de aardbol voor bijzondere countrymuziek  met o.a. speciale aandacht voor Jason Owen uit New South Wales, Australie en z’n album ‘Jason Owen Sings John Denver : The 20th Anniversary’, dat op 30 juni j.l. werd uitgebracht.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door ‘Audie Blaylock & Redline’ met een drietal songs van hun album ‘Cryin’ Heart Blues’ en ‘Gary Brewer & The Kentucky Ramblers’ met z’n ‘Derby City Flash’.

Vervolgens uit Austin TX zanger/schrijver/gitarist James Hand met pure Honky-Tonk van z’n album ‘Shadow on the Ground’ en nog veel meer moois!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.(http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst “Countrymusic Round-Up”, 11 juli 2017 19.00-20.00

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie: Jan N. Evenhuis

En dan nu snel van start met Audie Blaylock & Redline hier met de song “Cryin’Heart Blues”.

 1. Audie Blaylock & Redline -Cryin’ Heart Blues – Cryin’ Heart Blues – Rural Rhythm Records
 2. Audie Blaylock & Redline -Drink Up And Go Home – Cryin’ Heart Blues – Rural Rhythm Records
 3. Audie Blaylock & Redline -Talk To Your Heart -Cryin’ Heart Blues – Rural Rhythm Records

“Talk to Your Heart” door Audie Blaylock & Redline hier met een song, die staat op hun album “Cryin’ Heart Blues”, dat werd uitgebracht door Rounder Records.

We begonnen dit programma trouwens met de titelsong van het album “Cryin’ Heart Blues” en de song “Drink Up and Go Home”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht door Audie Blaylock & Redline tijdens een optreden in het programma “Bluegrass Country” in de studio van het RTV station WAMU te Washington DC met de song “Cry Cry, Darling”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens naar Louisville Kentucky voor Gary Brewer & The kentucky Ramblers met de song “Derby City Flash”.

 1. Gary Brewer – Derby City Flash – Homestretch – Stretch Grass Music
 2. Gary Brewer – Heart Hurtin’ For Certain – Homestretch – Stretch Grass Music

“Heart Hurtin’for Certain” door Gary Brewer & The Kentucky Ramblers uit Louisville Kentucky hier met de song, die staat op het album “Homestretch” evenals trouwens de song “Derby City Flash” uitgebracht in eigen beheer.

Een familiegroep met de ervaren Gary als spil geholpen door z’n zoons Mason en Wayne en z’n vader Finley Brewer. “Brewgrass” uit Louisville dus.

Hoog tijd om eens kennis te maken met The Brewer Family hier met de song “Derby City Flash” middels een grappige video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Nu naar Austin Texas voor James Hand hier met de song “Leavin’ for Good”.

 1. James Hand – Leavin’ For Good-Shadow on the Ground – Rounder Records
 2. James Hand – The Pain of Loving You – Shadow on the Ground – Rounder Records

“The Pain of Loving You”,door James Hand, pure honky tonk, die staat op z’n album “Shadow on the Ground” opgenomen in de bekende Bismeaux Studios te Austin Texas en uitgebracht door Rounder Records. Van dit album hoorde u ook nog de song “Leavin’ for Good”.

Nog even terug in de tijd naar een optreden van James Hand in het befaamde “Southern Restaurant” Threadgills te Austin TX met de song “The Pain of Loving of You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Van Texas naar New South Wales voor Jason Owens hier met een eerbetoon aan John Denver met de song “Thank God I’m A Country Boy”.

 1. Jason Owen – Thank God I’m A Country Boy – Jason Owen Sings John Denver – The 20th Anniversary – Social Family Records (Australia) Pty Ltd
 2. Jason Owen – Be Back Home Again – Jason Owen Sings John Denver – The 20th Anniversary – Social Family Records (Australia) Pty Ltd
 3. Jason Owen – Take Me Home Country Roads – Jason Owen Sings John Denver – The 20th Anniversary – Social Family Records (Australia) Pty Ltd.

“Take Me Home Country Roads” door Jason Owen hier met een song, die staat op het album “jason Owens Sings John Denver : The 20the Anniversary” , dat 30 juni j.l. werd uitgebracht door Social Family Records. Van dit album hoorde u ook nog de songs “Thank God I’m a Country Boy” en “Be Back Home Again”. Het is inmiddels het 4e studio album van Jason Owen uit New South Wales en het idee voor dit album begon in 2012 toen hij mee deed met de TV-show The X-factor met de John Denver’s klassieker “Annie’s Song”.

Tijd om eens kennis te maken met Jason Owen hier met de John Denver klassieker “Take Me Home, Country Roads”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Normaal is er nog een agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio, maar ook de nederlandse country-artiesten hebben hun muziekinstrumenten een poosje aan de wilgen gehangen voor de vakantie-periode, maar, maar, toch nog even een mededeling op zaterdag, 29 juli is er een “Blueberry Day” in de Blueberry Tuinderij aan Rijneveld nr.87 in Boskoop.

Het begint om 11.00 en duurt tot ongeveer 16.00. Voor meer informatie gewoon even naar hun website!

Tijdens Blueberry Day 2017 wordt om 12:00 onze nieuwe winkel/ontvangstruimte officieel geopend.

Aansluitend zal de country music band Change of Key 12.00 tot +/- 15:00 voor u optreden met bekende covers uit het country repertoire van voornamelijk de jaren 60/70/80.

En hoe dat klinkt? Gewoon even luisteren naar Change of Key hier met de song “When Music Calls My Name”.

Niet alleen voor de luisteraars, maar ook voor de lezers van dit bericht Change of Key tijdens de presentatie van hun album “When Music Calls My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key – When Music Calls My Name – When Music Calls My Name – Change of Key

 1. Countryband Sidewinder-Some Day Soon-Buckle up & Listen – Delta Beats

“Some Day Soon” door de nederlandse countryband “Sidewinder hier met een song, die staat op hun album “Buckle Up & Listen”.

Daarvoor hoorde u de Goudse countrygroep “Change of Key” met de titelsong van hun dubbelalbum “When Music Calls My Name” met alvast dus de aankondiging van hun optreden in tuinderij Blueberry aan Rijneveld 87 te Boskoop op zaterdag, 29 juli a.s. vanaf 12.00.

Tijd om weer eens te kijken en luisteren naar een optreden van de countryband Sidewinder in het Groningse Baflo met de song “A Place Called Lonesome”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu snel door naar Ierland voor de jonge countryzanger Nathan Carter met de titelsong van z’n  “Livin’ the Dream”, dat op 16 juni j.l. werd uitgebracht door Sharpe Music en in de markt gezet door Decca Records.

 1. Nathan Carter – Livin’ The Dream – Livin’ the Dream – Decca Records
 2. Tracy Lawrence – Whole Lotta Me – The Singer – Tracy Lawrence Music Group

“Whole Lotte Me” door Tracy Lawrence hier met een song, die staat op z’n album “The Singer” in eigen beheer uitgebracht door de Tracy Lawrence Music Group.

Tracy niet de eerste de beste met z’n meer dan 13 miljoen verkochte albums hier als uitsmijter van dit programma “Countrymusic Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard.

Tot slot van dit bericht kunt u nog even luisteren naar onze uitsmijter  van het programma, Tracy Lawrence met de song “Whole Lotte Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrequenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *