40 Shades of Green

In dit programma “Countrymusic Round-Up”  een voorproefje op de viering van Saint Patrick’s Day ook wel Paddy’s Day genoemd op donderdag, 17 maart a.s.

Een bijzondere nationale feestdag in Ierland, oost Canada en in het Noordoosten van Amerika, maar het wordt ook a.s. zondagmiddag, 19 maart,  uitbundig gevierd in “Het Gebouw” te Ammerstol met muzikale omlijsting door de groep “Dodargh” en “Los Irlandeses”.

In dit programma bijzondere Ierse country & folkmuziek met niet alleen grappige pubsongs zoals “Beer, Beer, Beer” door The Clancy Brothers en “Donald Where’s Your Trousers” door The Irish Rovers, maar ook fraaie ballades door The Chieftains vokaal bijgestaan door o.a. Marianne Faithfull en Martina McBride.

Zo halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de The Bluegrass Boogiemen, die a.s. zaterdag zullen optreden in “Het Kwartier” te Stolwijk.

Vervolgens gaan we weer gewoon door met ons Iers feestje met Shaun Loughrey met de song “Can You Hear me Now” gevolgd door onze uitsmijter Paddy O’Brien met een song van zijn album “From Now On”.

In het programma “Countrymusic Round-Up” starten we het Iers feestje in Amerika met The Chieftains samen met Ricky Skaggs hier met de song “Cindy” en ook nog samen met Martina McBride met de fraaie ballade “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Deze songs staan op het album “ The Nasville Sessions ” in september 2002 uitgebracht door RCA.

Een schitterend album, waaraan door tal van bekende Amerikaanse countrysterren zoals Earl Scruggs, Vince Gill, Buddy & Judy Miller, Gillian Welch & David Rawlings, The Del McCoury Band en nog vele anderen, waaronder Martina McBride die U dus hoorde met “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door The Chieftains samen met Martina McBride en de song “I’ll Be All Smiles Tonight”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Één van de vele Ierse folksongs op deze bijzondere CD en dat allemaal ter ere van Saint Patrick, de beschermheilige van Ierland.

Van deze bisschop wordt verteld, dat hij als jongen van 16 jaar door Ierse plunderaars als slaaf werd verkocht, maar na 6 jaar wist te ontsnappen en ging studeren bij de bisschop St Germain van Auxerre.

Hij werd opgeleid tot priester en ging vervolgens terug naar Ierland om de heidenen daar te bekeren. De Druiden waren het daar natuurlijk niet mee eens, maar hij wist het vertrouwen te winnen van de koning, die ook toetrad tot het katholieke geloof. St Patrick stichtte veel kloosters, scholen en kerken. 30 jaar was hij actief als bisschop en zijn sterfdag 17 maart 461 AD is thans niet alleen meer een katholieke feestdag, maar wordt meer beschouwd als een algemene feestdag. De viering van Saint Patrick’s Day kwam in 1737 naar Amerika, want dat was het 1ste jaar dat deze dag publiekelijke werd gevierd in Boston Massachesetts.

Vervolgens ook nog “40  Shades of Green ” of te wel “ 40 tinten groen “ door Rosanna Cash vokaal bijgestaan door Paul Brady. Deze song staat op het album “Transatlantic Sessions Volume 2 in 1998 uitgebracht door Iona Records.

Rosanna Cash  geboren op 24 mei 1956 in Memphis Tennessee is de dochter van de bekende Johnny Cash en z’n eerste vrouw Vivian Liberto. Na de scheiding van haar ouders in de begin jaren 60  groeide zij op bij haar moeder in Zuid Californie.

U kunt ook nog even luisteren naar de song “40 Shades of Green” maar hier gezongen door Johnny Cash samen met z’n vrouw June Carter-Cash tijdens een optreden in Ierland

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

Bij zo’n feestje in de pub behoort ook natuurlijk veel “ales” en “stout” en daarvoor gaan we naar een live optreden van The Clancy Brothers samen met Tommy Makem met de Ierse pub-song met om te beginnen “Beer, Beer, Beer” , die u ook terug kunt vinden op het album “Reunion” destijds uitgebracht door RCA, maar inmiddels ook staan op albums zoals “Irish Drinking Songs” uitgebracht door Sony en trouwens ook nog door Sanachie.

The Clancy Brothers and Tommy Makem zijn een familie van Ierse zangers en muzikanten,die de Ierse muziek enorm populair hebben gemaakt, zowel in Ierland alswel in de Verenigde Staten waarheen zij geëmigreerd zijn.

De broers waren; Liam, Paddy en Tom Clancy; later kwam Tommy Makem daarbij. Tom en Pat emigreerden naar de USA in de vroege jaren vijftig en werden daar acteurs. Liam en zijn vriend Tommy Makem, geboren in Keady, County Armagh de zoon van ballade-zangeres Sarah Makem, gingen in 1956naar de U.S. Tot mijn spijt moet ik nog melden, dat inmiddels alle vermelde broers en Tommy Makem zijn overleden.

Om alvast even om in de stemming te komen voor u als lezer The Clancy brothers en Tommy Makem hier met de song “Beer, Beer, Beer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens een wel heel bijzondere pub-song,“Donald, Where’s Your Trousers” door The Irish Rovers hier tijdens een “live’ optreden, maar als u op zoek gaat naar hun muziek, dan zult u dit lied ook aan treffen op het mooie dubbelalbum met de titel “The Irish Rover Gems” in eigen beheer uitgebracht. “Donald, Where’s Your Trousers” een schitterende pub-song met leedvermaak over de Schotten, die dus een paar eeuwen geleden hun broeken hebben ingeruild en rokken zijn gaan dragen en bekend staan als “Ladies from Hell”.

Nog zo’n fraaie pubsong “Donald, Where’s Your Trouser” door The Irish Rovers”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En in de pub ook nog “The Black Velvet Band” door de Irish Ceili Band hier met een song, die staat op hun album “Spend a Hour in the Irish Country Side” uitgebracht door Suite 102. Het dramatische verhaal van een jongeman, die wordt verleid door een mooi meisje en blijft zitten met een zwarte sjaal, die blijkt te zijn gestolen en waarvoor hij vervolgens wordt veroordeeld tot een werkstraf van zeven jaar op Van Diemensland Tasmanie.

U kunt ook nog even gezellig meezingen met “The Dubliners” hier tijdens een optreden met de klassieker “Black Velvet Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

We blijven nog een poosje in Ierland en vanuit Raeghstown in de county Lough in het uiterste Noordoosten van Ierland hoorde u ook nog P.J. Keenan hier met de song “the Old Laragh Mill”, die staat op z’n album “Faith Hope & Love” niet zo vreemd, want normaal gesproken maakt hij deel uit van de Weddings Temptation band.

Tijd om eens kennis te maken met P.J. Keenan vokaal bijgestaan door Matt Leavy hier met de song “All Night Long”, die eveneens staat op z’n album “Love faith & Hope”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In het programma “Countrymusic Round-Up” ook “I’ll be your sweetheart” door The Fureys samen met Davey Arthur hier met een song, die staat op het album “The best of The Fureys & Davey Arthur” in 1991 uitgebracht door Music Collection Int.

Een album met “The Fureys & Davey Arthur” in uitstekende vorm met 20 romantische Ierse songs, waaronder “When you were sweet sixteen”, I’ll take you home Kathleen”, “Love is pleasin’” en natuurlijk ook deze “I’ll be your sweetheart”.

De vier broers Eddie, Finbar, Paul en George Furey, die al sinds 1978 gezamenlijk optreden tezamen met de Schot Davey Arthur, die al als jongen van twaalf jaar was opgegroeid in het gezin van de Fureys in Ballyfermot in de buurt van Dublin en zich dus helemaal thuisvoelt bij de vier broers.

U kunt ook nog luisteren naar de fraaie ballade “When I Grow to Old to Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Love Is Teasin’”of te wel “Liefde is verleidelijk” door The Chieftains hier samen met Marianne Faithful.  Deze song staat op het fraaie album “ The Long Black Veil” van The Chieftains, dat werd uitgebracht doorRCA/BMG. Een album waarbij The Chieftains worden bijgestaan door tal van bekende Britse en Ierse musici zoals Mark Knopfler, Sting, Mick Jagger, Sinead OÇonnor, Van Morrisson zelfs The Rolling Stones als groep en tenslotte als buitenbeentje Ry Cooder met het bijzondere “Coast of Malabar”.

Maar hier dus samen met Marianne Faithful, die werd ontdekt door Mick jagger en Keith Richards en in 1964 in Nederland zeer bekend werd van haar vertolking van Mick Jaggers en Keith Richards song “As Tears Go By”. Marianne nu inmiddels bijna 70 jaar heeft een behoorlijk ruig leven achter rug en dat is dan ook wel duidelijk te horen in haar bijzondere vertolking van “Love Is Teasin’”.

Nog even ver terug in de tijd naar 1995 naar een optreden van The Chieftains samen met Marianne Faithfull hier met de song “Love Is Teasin’” ter promotie van hun nieuwe album “The Long Black Veil”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het  tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer ‘The Bluegrass Boogiemen hier met de song “One Woman”, die staat op hun album “Rockin’ and Cloggin’” in 1998 uitgebracht door Marlstone Records.

A.s. zaterdagavond, 18 maart treden zij vanaf 20.00 op in Het Kwartier aan de Jan Steenlaan in Stolwijk.

De Hillbilly Boogiemen hier in de Western Swing stijl, waarbij zij worden bijgestaan door K.C. Byrd van de Barnstompers.

K.C. Byrd of wel Kees Stigter is samen met Jeroen Haagedoorn de oprichter van deze Western Swing groep, soms daarbij geholpen door Annitta en dan gaat de groep door het leven als “Annitta & The Starbombers” met ook zeer fraaie Western Swing.

Terug naar the Hillbilly Boogieman met heel veel kennis van de muziek van niet alleen Hank Williams, maar ook van de “King of Bluegrass” Jimmy Martin. In bluegrass stijl gaan de Boogiemen over in The Bluegras Boogieman.

U kunt ook nog even luisteren naar The Hillbilly Boogiemen hier met hun song “One Woman Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “D’n Anholder Wint” door The Bluegrass Boogiemen samen met Bennie Jolink  Deze song staat op hun album “Grassified” in april van vorig jaar uitgebracht via Excelsior Recordings.

Op deze cd worden 16 songs van 16 Nederlandse artiesten in bluegrass stijl gecoverd door de Blue Grass Boogiemen (Grassified).

Samen met de originele zangers bewerkte de groep de liedjes tot authentieke bluegrass-songs. Onder de aanwezige gasten bevinden zich Ernst Jansz, Marike Jager , Danny Vera en zoals hier dus Bennie Jolink.

Nog even terug naar de keuze en geschiedenis van de deelname van Bennie Jolink met z’n song “d’Anholder Wint” aan de totstandkoming van het album “Grassified”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu weer terug naar ons Iers feestje met hier Shaun Laughrey met de song “Can You Hear Me Now”,  die staat op z’n album “Back Home To You” uitgebracht in 2009 door Diamond Records.

Inmiddels zijn sedert die tijd tal van andere albums uitgebracht, waaronder z’n laatste album “Look at Us” en ook een DVD met als titel “The Ultimate Collection” met mooie Ierse beelden, een interview met Shaun en natuurlijk z’n fraaie muziek. Een verzameling van drie DVD’s “A Musical Journey”, “Highway of Hits” en “On the Road With”. Hoog nodig tijd om voorraadschuur weer eens aan te vullen.

Nog even naar Ierland voor een video-clip van Shaun Loughrey hier met de titelsong van z’n album “Back Home To You”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma, Paddy O’Brien door Paddy O’Brien hier met een song “Count Me Out”, die staat op z’n album “From Now On”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht door Sunnyside Discs.

Paddy O’Brien komt uit Aglish en dat ligt in de county Waterford in het zuidoosten van Ierland.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kennismaken met Paddy O’Brien hier met de song “My Wedding Band” middels een slide-show-video-clip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 14 ‘17 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

 1. The Chieftains ft Ricky Skaggs & Kentucky Thunder *** Cindy   ***   The Nashville Sessions   ***   RCA
 2. Rosanne Cash *** 40 Shades of Green   ***   Transatlantic Sessions 2 Vol. 1   *** Iona Records
 3. The Chieftains ft Martina McBride *** I’ll Be All Smiles Tonight   ***   The Nashville Sessions   ***   RCA

 1. The Clancy Brothers *** Beer, Beer, Beer   ***   Irish Drinking Songs   ***   Sony
 2. The Irish Rovers *** Donald, Where’s Your Trousers   ***  The Irish Rover Gems   ***   Rover Records
 3. The Irish Ceili Band *** The Black Velvet Band   ***   Cry of the Celts   ***               Suit 102

 1. P.J. Keenan *** The Old Laragh Mill   *** Faith Hope & Love   ***                CDPJK
 2. The Fureys & Davey Arthur *** I’ll Be Your Sweetheart   ***   The Best of the Fureys & Davey Arthur   ***   Music Club
 3. The Chieftains ft Marianne Faithful *** Love Is Teasin’  ***   Long Black Veil   ***   RCA

 1. Hillbilly Boogieman *** One Woman   ***   Rockin’ and Cloggin’  ***   Marlstone Recordings
 2. The Bluegrass Boogiemen ft Bennie Jolink *** D’n Anholder Wint   ***   Grassified   ***   Excelsior Recordings

 1. Shaun Loughrey *** Can You Hear Me Now   ***   Back Home to You   ***   Diamond Records
 2. Paddy O’Brien ***                Count Me Out   ***   From Now On   ***   Sunnyside Discs

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *