Please Don’t Tell Me How the Story Ends

In het programma “Countrymusic Round-Up” alvast even een voorproefje op het optreden van Kris Kristofferson op 20 juni a.s. in Tivoli Utrecht met een aantal songs van z’n album “The Austin Sessions (Expanded Edition)”, dat op 10 februari j.l. fraai digitaal opgepoetst opnieuw werd uitgebracht door Atlantic Catalog.

Vervolgens de multi-IBMA Award winner Michael Cleveland samen met tal van muzikale vrienden en  muziek van zijn album “Fiddler’s Dream”, dat werd uitgebracht door Compass Records.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, deze keer verzorgd door Doyle Lawson & Paul Williams met een drietal songs van hun album “Chapter 3”, dat op 31 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Home Music.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek-evenementen in de regio en is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma uit Meppel door Gerard Bierman met een song van zijn debuutalbum “For You” en ook nog de Noord-Hollandse groep “Indian Summer “, die a.s. zaterdagavond, 11 maart optreedt in Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we naar Britisch Columbia Canada voor Aaron Pritchett met een song van zijn verzamelalbum “Body of Work—A Collection of Hits” gevolgd door onze uitsmijter uit Alabama Johnathan East met de song “Two Drunks in Love”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up trouwens met de songs “Talk to Me Lonesome Heart” , “Big Fool of the Year” en “I Feel Better Now” een fraaie bluegrass-gospel door Doyle Laywson en Paul Williams.

Deze songs staan op hun album “Chapter 3”, dat op 31 maart a.s. officieel zal worden gepresentreerd door Mountain Home Music.

Twee senior bluegrass en countrymusici met meer dan 50-jaar ervaring nog steeds in staat op schitterende wijze muziek te maken en waarbij ook hun stemmen nog steeds van uitstekende kwaliteit zijn.

Doyle Lawson ooit begonnen als zanger en banjo speler bij Jimmy Martin & The Sunny Mountain Boys, terwijl Paul Williams al in 1957 was begonnen bij deze groep als mandoline-speler en lead-zanger, maar in die tijd hadden ze nooit samen een album gemaakt.

Tijd voor de de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een optreden van Jimmy Martin met z’n Sunny Mountain Boys met “Big” Paul Williams op mandoline en J.D. Crowe op de banjo met de song “Ocean of Diamonds”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Paul Williams bleef tot 1962 spelen bij The Sunny Mountain Boys, maar vertrok daarna, omdat z’n vrouw, een halfzuster van Jimmy Martin, vond dat de bluegrassmuziek niet strookte met hun geloof.

Paul ging daarna heel voorspelbaar meer de richting op van de gospel muziek.

Doyle Lawson speelde samen met tal van andere groepen, waaronder met J.D.Crowe, The Country Gentlemen van 1971 tot 1979, waarna hij daarna z’n eigen groep “Doyle Lawson & Quicksilver” formeerde en waarmee hij in de loop van de jaren talrijke IBMA Awards ontving.

In 2010 kwamen de drie oude vrienden J.D. Crowe, Doyle Lawson en Paul Williams weer eens bij elkaar voor een eerbetoon aan de gospelmuziek van Jimmy Martin en brachten het album “Old Freinds Together” uit en in de loop van de tijd werden zij gevraagd om nog eens zo’n fraai album te maken en dat resulteerde in 2014 in het fraaie album “Standing Tall and Tough”.

Nadat J.D. Crowe inmiddels na 50 jaar met pensioen was gegaan, wilde ”Big” Paul nog wel een album maken, waarna Doyle contact opnam met de platenmaatschappij “Mountain Home Music” en samen maakten zij dit fraaie album “Chapter 3” met 3 door Williams geschreven songs en 10 door andere bekenden.

Een video-clip van de promotie van dit nieuwe album is nog onderweg en dus hier nog even terug naar de zeer fraaie promotie van hun album “Standing Tall and Tough” vanuit de “Mountain Home Music Company” met een aantal fragmenten van dit album en de drie senior bluegrass legendes “Big” Paul Williams, Doyle Lawson en J.D. Crowe.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu door naar Michael Cleveland hier samen met Sam Bush en de song “Steamboat Whistle Blues” gevolgd door de instrumental ““Blues for Bill” en “Where Is Your Heart Tonight” vokaal bijgestaan door Jason Carter.

Deze songs staan op z’n album “Fiddler’s Dream op 7 oktobver vorig jaar uitgebracht door Compass Records.

De blinde Michael Cleveland is een multi-instrumentalist, want hij speelt op dit album niet alleen op z’n favoriete viool, maar tevens op gitaar en mandoline.

U kunt ook nog luisteren en kijken naar de trailer van dit nieuwe album met een uitleg door Michael Cleveland met natuurlijk fraaie muzikale fragmenten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Op dit album wordt hij verder nog muzikaal bijgestaan door Barry Bales op de bas  en zoals reeds vermeld Sam Bush op mandoline en met zang, Jason Carter op viool en eveneens met zang, Jerry Douglas op dobro, Larry Douglas op de banjo, Paul Franklin op steel-gitaar en ook nog Vince Gill met achtergrond zang en tenslotte Jeff White op gitaar en hij trad o.a. tevens op als producer.

Het is inmiddels Michael’s zesde album, waar z’n begeleidingsgroep “Flamekeeper” natuurlijk ook een groot aandeel heeft gehad.

Michael werd in de jaren ‘90 al bekend als één van de meest populaire vioolspeler spelend in allerlei groepen, zoals bij Dale Ann Bradley and the Coon Creek Girls en Rhonda Vincent and the Rage.

Michael werd gedurende de jaren 2001, 2002, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010  2011 en 2015 uitgeroepen tot IBMA Fiddle-player of the Year”, terwijl hij daarnaast met z’n groep de Flamekeeper o.a. 3 keer de IBMA Award “Instrumental Group of the Year” verkreeg evenals een aantal malen z’n albums werden uitgeroepen tot “Album of the Year”.

Ook voor dit album zijn de verwachtingen weer hooggespannen. Michael Cleveland met z’n “Fiddler’s Dream”, weer een fraai album met mooie bluegrassmuziek.

U kunt ook nog even luisteren naar Michael Cleveland en Sam Bush met de overige leden van de groep met de song “Steamboat Whistle Blues”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu terug in de tijd naar de eind jaren ‘90 voor Kris Kristofferson hier samen met Steve Earle en de song “Sunday Morning Coming Down” gevolgd door de song “Sunday Morning Coming Down” en “Help Me Make It Through the Night”, waarbij Kris wordt bijgestaan door Vince Gill en “Please Don’t Tell Me How the Story Ends” door Kris Kristofferson en Mark Knopfler.

Nog even terug in de tijd naar het duet van Kris Kristofferson en Vince Gill met de song “Help Me Make It Through the Night” middels een “slide- show”videoclip.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze songs staan op z’n album “The Austin Sessions ( Expanded Edition) of tewel “uitgebreide uitvoering, dat op 10 februari j.l. werd uitgebracht door Atlantic Catalog.

In de zomer van 1997 bracht Kris Kirstofferson een aantal dagen door in Texas om zijn best bekende nummers nu eens in een studio op te nemen.

Tijdens deze Austin Sessions werd de country zanger begeleid door een studio band met topspelers, zoals Steve Bruton op gitaar en Paul Franklin op pedal-steel met een aantal gast-vocalisten voor songs zoals Jackson Brown bij Me and Bobby McGee, Alison Krauss en Vince Gill bij de song “Why Me” en zoals hier bij “Sunday Morning Coming Down” door Steve Earle en zoals reeds gemeld Mark Knopfler ook trouwens natuurlijk op z’n gitaar.

Op deze vernieuwde “Expanded Edition” is het volledig digital fraai opgepoetste album te beluisteren inclusief twee nog nooit eerder uitgebrachte tracks uit de sessie (Best Of All Possible Worlds , Jody And The Kid).

In de begeleidende notitie is te lezen wat het verhaal is achter de “Austin”sessie en dat is geschreven door Fred Mollin, tevens de producer van het originele album en meewerkende guitarist.

U kunt als lezer van dit bericht ook nog luisteren naar Kris Kristofferson hier samen met Mark Knopfler met de song “Please Don’t Tell Me How the Story Ends”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De legendarische Amerikaanse singer-songwriter Kris Kristofferson hoopt twee dagen na het concert in Tivoli Utrecht op 20 juni a.s. 81 te worden. De bebaarde outlaw is een minstens even goede songwriter als singer, vandaar dat talloze artiesten graag zijn nummers opnamen, maar ook z’n samenwerking met Johnny Cash, Waylon Jennings en Willy Nelson leverde grote succes op.

Klassiekers van hem als “Me And Bobby McGee” door Janis Joplin, “For The Good Times” door Johnny Cash en “Help Me Make It Through The Night”o.a. door Gladys Knight & The Pips kwamen in de top van muziekoverzichten terecht.

U kunt als als voorbereiding op het concert ook nog luisteren naar de fraaie live-dubbelaar Cedar Creek Sessions, die op Kris z’n 8ste verjaardag verscheen evenals trouwens een vernieuwde uitgav e  van z’n album “Live at the Big Sur Folk Festival”! Wellicht ook bij Countrymusic Round-Up”.

Nog even terug naar 1971 met een optreden van Kris Kristofferson hier samen met Joan Baez met de song “Hello in There” tijdens het 8ste Big Sur Folk festival”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en deze keer door Gerard Bierman uit Meppel hier samen met Ben Steneker met de song “Little Brown Eyes”.

Deze song staat op z’n debuutalbum “For You” en waarbij Gerard vokaal werd bijgestaan door de “Godfather of Dutch Countrymusic” Ben Steneker en Nienke Havinga (Zingga en Neo Music).

De bezoekers van het bijzonder fraaie Kerstconcert vorig jaar december in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht wisten het natuurlijk al, want na het optreden van Gerard Bierman kondigde hij reeds aan,dat in de maand februari z’n eerste album als countryzanger zou worden uitgebracht.

En jawel eind februari was het dan zover in het “Oude Wapen” te Blijham in de gemeente Westerwolde werd z’n nieuwe album “For You” officieel gepresenteerd met heel veel countrymuziek liefhebbers en waarbij natuurlijk een aantal songs van het album ten gehore werden gebracht, waaronder ook bijv. De Kris Kristofferson song “Help Me Make It Through the Night” en waarbij Gerard werd bijgestaan door het duo Zingga.

Voor meer informatie gewoon naar de website van Neo Music en via de FB-pagina van Gerard Bierman.

U kunt als lezer nog even kennismaken met het gelegenheidsduo Gerard Bierman en Ben Steneker hier met de song “Little Brown Eyes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “All My Heart” door groep “Indian Summer” met een song van hun album “Freight Train in eigen beheer uitgebracht. De groep is afkomstig uit Noord-Holland en bestaat uit 5 personen, waaronder de leadzangeres, Trudy Kits,  is vooral bij line-dansers populair is en wordt door line-dansgroepen vaak gevraagd om op te treden.

In juli 2015 waren zij ook al eens in Haastrecht toen optredend in het muziekprogramma “Country Music on the Porch” van de Goudse countrygroep “Change of Key” en dus a.s. zaterdagavond, 11 maart vanaf 20.15 in de zaal van het Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht.

Net als de vorige week nog even terug naar hun optreden “On the Porch”.

Gewoon  even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar British Columbia Canada voor Aaron Pritchett “My way”, die staat op z’n verzamelalbum “Body of Work – A Collection of Hits”, dat in 2015 werd uitgebracht door Big Star productions.

Van deze song is ook nog een bijzondere video-clip gemaakt, die u in dit bericht ook nog even kan bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter Johnathan East hier met de song “Two Drunks in Love”, die staat op z’n album “Land of Cotton”, dat op 3 maart j.l. werd uitgebracht door Triple East Music/Grass Roots Records.

Een album met 13 songs van de countryzanger/schrijver/gitarist uit Lineville Alabama en dat geeft gelijk al een beetje de herkomst van de titel, want de economie van dit staat was heel lang gebaseerd op de katoenteelt.

Tot slot van dit bericht kunt u nog kijken en luisteren naar de “farmer” Johnathan East jier met zijn song “American Farmer”, die eveneens staat op het album “Land of Cotton.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 7 ‘17 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

 1. Lawson & Williams *** Talk to Me Lonesome Heart   ***   Chapter 3   ***                Mountain Home Music
 2. Lawson & Williams *** Big Fool of the Year   ***   Chapter 3   *** Mountain Home Music
 3. Lawson & Williams *** I Feel better Now   ***   Chapter 3   ***   Mountain Home Music
 1. Michael Cleveland ft. Sam Bush *** Steamboat Whistle Blues   ***   Fiddler’s Dream   ***   Compass Records
 2. Michael Cleveland *** Blues for Bill   ***   Fiddler’s Dream   ***   Compass Records
 3. Michael Cleveland ft. Jason Carter *** Where Is Your Heart Tonight   ***   Fiddler’s Dream   ***   Compass Records
 1. Kris Kristofferson ft. Steve Earle *** Sunday Morning Coming Down   ***   The Austin Sessions (Expanded Edition)    ***   Atlantic Catalog
 2. Kris Kristofferson ft. Vince Gill *** Help Me Make It Through the Night   ***   The Austin Sessions (Expanded Edition)    ***   Atlantic Catalog
 3. Kris Kristofferson ft. Mark Knopfler *** Please Don’t Tell Me How the Story Ends   ***   The Austin Sessions (Expanded Edition)  ***   Atlantic Catalog
 1. Gerard Bierman ft. Ben Steneker *** Little Brown Eyes   ***   For You   ***   Gerard Bierman/Neo Music
 2. Indian Summer Country Band *** All My Heart   ***   Freight Train   *** Indian Summer Country Band
 1. Aaron Pritchett *** My Way   ***   Body of Work – A Collection of Hits   ***   Big Star
 2. Johnathan East *** Two Drunks in Love   ***   Land of Cotton   ***   Triple Eats Music/Grass Roots Records

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *