Home Is Where the Hurt Is

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciaal voor de luisteraars, die de vorige week hun optreden in Nederland hebben gemist bijzondere aandacht voor JP Harris & The Tough Choices met songs van hun album “Home Is Where the Hurt Is”.

JP Harris trad samen op met Chance McCoy van de “Old Crow Medicine Show” en daarom ook een aantal songs van hun verzamelalbum “The Best of”, dat op 10 februari j.l. werd gepresenteerd door Nettwork Records.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en deze keer op speciaal verzoek van een trouwe luisteraar, verzorgd door niet alleen Tony Rice, maar ook  door het advocatenkantoor “Rice, Rice, Hillman & Pedersen” met songs van het album met hun naam als titel.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Noord-Hollandse groep “Indian Summer, die zaterdagavond, 11 maart a.s. zullen optreden in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht en vervolgens ook nog JW Roy met een song van zijn fraaie album “Dry Goods & Groceries.

Dan gaan we naar Australie voor de Independent countrymusici Graeme Clarke met een song van zijn album “Hell & Back” en met Clelia Adams terug in de tijd voor de song “Bind My Love”.

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van dit programma Caleb Daugerthy uit Indiana met de song en de toepasselijke titel “I’m Outta Here”.

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” op speciaal verzoek van een zeer gewaardeerde luisteraar met zanger/gitarist Tony Rice en de song “When You Are Lonely”, die staat op het album “The Bill Monroe Collection”, een verzamelalbum met 14 songs van Bill Monroe in 2011 uitgebracht als een eerbetoon aan “The Godfather of the Bluegrass” en de herdenking van diens 100ste geboortedag.

In die tijd zijn er tal van herdekings-albums uitgebracht, maar deze van Tony Rice behoort tot één van de beste.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met de song “Little Cabin on the Hill” door Tony Rice, die ook staat op het verzamelalbum “The Bill Monroe Collection”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

In de begin jaren ‘90 werd Tony Rice getroffen door dysphonia, een aandoening aan de stembanden en keel, waardoor hij niet meer in staat was om goed te zingen, maar deze opnames op dit album waren uit een tijd dat het nog goed ging met Tony Rice.

Tony stond bekend als een van de meest virtuose gitaarspelers in de bluegrass en countrymuziek. Hij is inmiddels 65 jaar, maar zowel z’n stem als ook ernstige problemen met z’n arm en hand maken hem het gitaarspelen en zingen bijna onmogelijk. We wensen hem natuurlijk het allerbeste en spoedig herstel toe.

Ook nog uit de goede tijd “Maybe She’ll Get Lucky” en “Take Me Back Again”hier gespeeld en gezongen door het advocatenkantoor “Rice, Rice, Hillman & Pedersen”, overeenkomstig de vermelding op de hoes van hun album.

Het album werd in 1999 uitgebracht door Rounder Records met natuurlijk de broers Tony subliem op gitaar en Larry Rice op de mandoline en met zang, Chris Hillman met lead-zang, Herb Pedersen op de banjo, gitaar en lead-zang bijgestaan door o.a. Ricky Simkins op viool, Fred Travers op de dobro en Bill Bryson op de staande bas en waarbij hun gevoel voor de bluegrass en akoestische countrymuziek wordt verkend.

Nog even terug in de tijd voor een soort “reunion” van Rice, Rice, Hillman & Pedersen hier met de song “No One Else”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar de hedendaagse stringband muziek van “Old Crow Medicine Show” met de songs “Tell It to Me”, “Wagon Wheel” en “My Good Gal”.

Deze songs staan op het verzamel album “The Best of…” op 10 februari j.l. uitgebracht door Nettwork Records.

Het album is te verkrijgen op CD met 14 tracks, maar is eveneens op vinyl uitgegeven (180 Gram, Bonus Red 7″, Download Card), maar hier in de studio van RTV Krimpenerwaard heb ik de beschikking over de CD.

De songs staan allemaal op albums uit het recente verleden zoals Tell It to Me” en “Wagon Wheel” op hun album met hun eigen naam OCMS als titel in 2004 uitgebracht .

Tijd voor een grappige presentatie door Old Crow Medicine Show met hun song “Wagon Wheel”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“My Good Gal” staat op hun album “Big Iron World” in 2006 uitgebracht. Old Crow Medicine Show, een groep, die de muziek uit de Appelachies weer doet herleven, speelt traditionele folk met een bluegrasssmaak en een “rock & roll”’ benadering.

De groep, bestaande uit Critter Fuqua (zang/banjo/resonator gitaar), Kevin Hayes (guitjo), Morgan Jahnig (staande bas), Ketch Secor (zang/viool/harmonica en banjo) en Willie Watson (eveneens met zang/gitaar en banjo) hebben zich gespecialiceerd in de stringbandstijl en vooroorlogse “World War II” blues, maar zijn opgegroeid met Nirvana en Public Enemy.

De leden van het quintet, afkomstig uit verschillende staten, ontmoetten elkaar in New York, gingen samen verder en traden op voor een apotheek in North Carolina, waar toevallig ook net de beroemde guitarist en zanger Doc Watson moest zijn. Deze ontmoeting leidde tot een uitnodiging van Doc om te spelen tijdens het jaarlijkse Merlefest te Wilkesboro, North Carolina en vervolgens tot hun populariteit.

Ook Chance McCoy maakte regelmatig deeluit van OCMS naast z’n deelname als leider, zanger/violist in The Appalachian String Band.

Deze groep bracht in 2008 een fraai folkalbum uit onder de naam “Chance McCoy & The Appalachian String Band” een 7-mans formatie een topper in de hedendaagse stringband-muziek.

Ik zet niet voor niets Chance McCoy in de schijnwerpers, want hij trad deze week samen op met JP Harris tijdens een aantal concerten in Nederland en op dit moment bezig met een aantal concerten in Zweden.

Natuurlijk kunt u ook nog even kennismaken met Chance McCoy & The Appelachian String Band hier met de song “Gospel Plow”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En daarom dan nu ook tijd voor JP Harris & The Tough Choices hier met de songe “A Breaking Heart”, “Truckstop Amphetamines” en titelsong “Home Is Where the Hurt Is”.

Deze songs staan op hun album “Home Is Where The Hurt Is” en dat is natuurlijk weer een fraaie woordspeling op de bekende countrysong “Home Is Where the Hart Is”.

Het album werd op 23 september 2014 uitgebracht door Cow Island Music en is een fraai countrymuziek album met echte Honky Tonk muziek.

Er zijn gelukkig nog independent labels, die het aandurven om hedendaagse echte country op een schijfje te zetten en Cow Island Music is er dus zo één.

In het verleden werd de countrymuziek-liefhebber door deze platenmaatschappij al verblijd met het uitbrengen van albums van onder meer de zangeres Teri Joyce uit Austin Texas, de Honky Tonker Arty Hill en de band “Stone River Boys” eveneens uit Texas met een mix van “Hard Country” en “Texas Funk”.

Tijd om nog eens te kijken en luisteren naar een “live” optreden van Jp Harris & The Tough Choices” hier met de titelsong van hun album “Home Is Where the Hurt Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

JP Harris, die ook wel wordt aangemerkt als “The Next Generation of Hardcore Honky Tonkers” komt oorspronkelijk uit Alabama, maar woont nu in Nashville.

Al vanaf zijn 14e jaar is hij “On The Road” en in 2012 verraste hij ons met z’n fraaie debuut album I’ll Keep Calling” en dit is dus z’n tweede album “Home Is Where the Hurt Is” met 10 songs geschreven door JP Harris.

Emotierijke songs vol liefdesverdriet en zo nu en dan ook iets voor de truckers passeren regelmatig de revue. Leadzang natuurlijk door JP Harris met o.a. Chance McCoy op viool, gitaar zowel acoustisch als electrisch met achtergrondzang. En deze twee toerden dus de vorige week door Nederland met optredens o.a. in Tivoli Utrecht en Doornroosje in Nijmegen, heeft u ze gemist? Jammer, jammer, maar hier bij RTV Krimpenerwaard gelukkig alsnog een herkansing.

Voor u als lezer nog even naar de “Paradiso Sessions” in 2016 met een fraai optreden aan de “backporch” van Paradiso van JP Harris en Chance McCoy met de song “When I Quit Drinking”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met alvast een voorproefje op de line-dance avond op zaterdag, 11 maart a.s. in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht door de Noord-Hollandse countryband “Indian Summer” hier met de titelsong van hun album “Freight Train”, dat in eigen beheer werd uitgebrac ht.

De groep is afkomstig uit Sint Maarten en dat ligt een kilometer of 15 ten noorden van Alkmaar richting Den Helder. Mensen, die met hun auto die richting opgaan zullen Sint Maartensvlotbrug wellicht beter kennen. Een leuke countrygroep bestaande uit 5 personen, waaronder de leadzangeres, Trudy Kits,  is vooral bij line-dansers populair is en wordt door line-dansgroepen vaak gevraagd om op te treden.

In juli 2015 waren zij ook al eens in Haastrecht toen optredend in het muziekprogramma “Country Music on the Porch” van de Goudse countrygroep “Change of Key”.

Nog even terug naar Haastrecht en herinneringen ophalen aan het optreden van de “Indian Summer Country Band”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Building a Dream” door Brabantse singer/songwriter Jan Willem Roy kortweg aangeduid onder de naam JW Roy hier met een song, die staat op z’n zeer bijzondere album “Dry Goods & Groceries” dat is uitgebracht door V2 Records.

Op dit eerste Amerikaanse album in tien jaar brengt JW Roy de muziek, waarmee hij zijn trouwe fanschare opbouwde en waarmee hij album na album lovende kritieken oogstte.

De inhoud van het schitterende boek , waarin het album is verpakt, geeft aan waar JW Roy zijn inspiratie vandaan haalde: het staat vol met verhalen over fotografie en ander beeld van gekoesterde en vergeten singer-songwriters outlaws en legends met bijdragen van o.a.Frederique Spigt, Nico Dijkshoord, Mart Smeets en Johan Derksen en natuurlijk Femke Hoogland en JW Roy zelf.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht ook nog kennismaken met Jw Roy met z’n begeleidingsband hier met de song “Over & Over”, die staat op z’n album “Dry Goods & Groceries”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Wallaroo, Zuid-Australie voor zanger/schrijver/ gitarist Graeme Clarke “Just Call me Lonesome”, die staat op z’n nieuwe album “Hell & Back” eind vorig jaar in eigen beheer uitgebracht, maar deze song staat ook op het verzamelalbum Hillcrest 82 van Hillcrest Radio Marketing Service in Cambridge Ontario.

Op een dergelijk album staan zo’n 17 songs van zogenaamde “Independent”countryartiesten uit de hele wereld en dat wordt gezonden aan de serieuze country DJ’s met het verzoek de songs indien mogelijk te promoten via hun programma, zoals hier “Countrymusic Round-Up” bij uw RTV Krimpenerwaard.

U kunt nog even luisteren naar Graeme Clarke hier samen met Heather Johnston met een aantal fragmenten van hun album “Boots Things and Golden Rings”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link”.

Van dit zelfde Hillcrest album in het programma ook nog “Bind My Love” door Clelia Adams uit Tamsworth New South Wales in Australië hier met een song, die oorspronkelijk staat op haar album “Bring It On” in eigen beheer uitgebracht.

U kunt ook nog even kennismaken met Clelia Adams hier met de song “River Valley Express” “sightseeing NSW”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan is het nu toch wel tijd voor onze uitsmijter Caleb Daugherty uit Connersville Indiana hier met de song “I’m Outta Here” en dat klopt natuurlijk wel een beetje met z’n functie in dit programma.

Deze song staat trouwens op het album met z’n eigen naam als titel en werd op 27 januari j.l. uitgebracht door KDM Records.

Tot slot van dit bericht nog even kijken en luisteren naar Caleb Daugherty met z’n song “I’m Outta Here” tijdens een video-opname ter promotie van z’n nieuwe album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 28 ‘17 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   ***    Label

 1. Tony Rice *** When You Are Lonely   ***   The Bill Monroe Collection   ***   Rounder Records
 2. Rice Rice Hillman & Pedersen *** Take Me Back Again   ***   Rice Rice Hillman & Pedersen   ***   Rounder Records
 3. Rice Rice Hillman & Pedersen *** Maybe She’ll Get Lucky   ***   Rice Rice Hillman & Pedersen   ***   Rounder Records
 1. Old Crow Medecine Show *** Tell It to Me   ***   The Best of   ***   Nettwork Records
 2. Old Crow Medecine Show *** Wagon Wheel   ***   The Best of   ***   Nettwork Records
 3. Old Crow Medecine Show *** My Good Gal   ***   The Best of   ***   Nettwork Records
 1. JP Harris & The Tough Choices *** A Breaking Heart   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island
 2. JP Harris & The Tough Choices *** Truckstop Amphetamines   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island
 3. JP Harris & The Tough Choices *** Home Is Where the Hurt Is   ***   Home Is Where the Hurt Is   ***   Cow Island
 1. Indian Summer Country Band *** Freight Train   ***   Freight Train   ***                Indian Summer Country Band
 2. JW Roy *** Building a Dream   ***   Dry Goods & Groceries   ***   V2 Records
 1. Graeme Clarke *** Just Call Me Lonesome   ***   Hell & Back   ***   Hillcrest/Graeme Clark
 2. Clelia Adams *** Bind My Love   ***   Bring It On   ***   Hillcrest/Clelia Adams
 3. Caleb Daugherty *** I’m Outta Here   ***   Caleb Daugherty   ***   KDM Records

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *