It’s Goodbye and So Long for You

In het programma “Countrymusic Round-Up” speciale aandacht voor de multi Grammy Award winnares, zangeres en violiste Alison Krauss en haar nieuwe album “Windy City”, dat vrijdag, 17 februari j.l. officieel werd gepresenteerd door Capitol Nashville.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass, deze keer verzorgd door “ Chris Jones & The Night Drivers” tijdens een optreden in “The Old Feed Store” in Cobden Illinois.

Vanuit Portland Oregon ook nog tijd voor “back to basic” countrymuziek door Caleb Klauder & Reeb Willms met een tweetal songs van hun nieuwe album “Innocent Road”.

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Goudse countrygroep “Change of Key” als voorproefjes op hun optreden a.s. zondagmiddag, 26 februari in Cultureel Centrum Concordia met herinneringen uit het verleden en ook nog Johan Jansen als voorproefje op de “Steeldays”, dat op zondag 26 maart a.s. eveneens zal worden gehouden in Concordia te Haastrecht.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor Jim Lauderdale met een song van zijn nieuwe album “London Southern” .

Dan terug naar “Good Old England voor Ags Connolly uit Oxfordshire met de titelsong van zijn album “Nothin’ Expected” en treedt Luke Bryan op als uitsmijter van dit programma met heel toepasselijk de song “Spring Break ….Checkin’ Out”.

We begonnen het programma “Country Music Round-Up” met de songs “Bound to Ride”,“If That was Love” en  “One Door Away” door Chris Jones & The Nightdrivers tijdens een “live” optreden in “The Old Feed Store” in Cobden Illinois.

Deze songs staan dan ook op het album met “Live at The Old Feed Store” met 15 tracks op 8 oktober 2014 uitgebracht door Gal Sal Music (GSM)

Een fraai album met o.a. drie nr. 1 en twee nr. 2 bluegrass radiohits en jawel dat is typisch iets voor Chris Jones & The Night Drivers.

Zij geven de fans iets waar ze om hebben gevraagd een “live” album met een aantal nieuwe songs tussen tal van favoriete songs opgenomen in het kleine en intieme theater “The Old Feed Store” in het kleine plaatsje Cobden in het diepe zuiden van de staat Illinois.

Chris Jones startte met “The Night Drivers” in 1995 en op dit moment bestaande uit vier zeer herkenbare persoonlijkheden en waarvan er drie regelmatig meewerken aan het programma SiriusXM’s Bluegrass Junction.

Deze drie zijn Chris Jones hier op gitaar met lead-zang, Ned Luberecki op de banjo en bassist Jon Weisberger.

Jones en Weisberger hebben zich zowel muzikaal als in de muziekindustrie onderscheiden, terwijl Chris ook al eens werd onderscheiden met de IBMA “Song of the Year” Award voor de titelsong van het album “Fork in the Road” en hij werd ook al eens uitgeroepen tot IBMA “Broadcaster of the Year”.

Ook Ned Luberecki is al een aantal malen genomineerd voor “Broadcaster of the Year Award” en is daarnaast zeer actief als banjo muziekleraar en last but not least Mark Stoffel, de mandolinespeler van de Night Drivers, die tevens een uitstekende reputatie heeft als producer en opname technicus.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking door Chris Jones & The Nightdrivers met vokale ondersteuning door Emily Bankester hier met de song “Lonely Comes Easy” tijdens hun CD-presentatie van hun album in “The Old Feed Store”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gaan we nu naar Portland Oregon voor Caleb Klauder en Reeb Willms hier met de song “New Shoes” en “Stepping Stones”.

Deze songs staan op hun album “Innocent”, dat vorig jaar oktober werd uitgebracht door West Sound Music.

Caleb, geboren en opgegroeid op Orcas Island behorende bij de staat Washington en al op jonge leeftijd zeer actief met de muziek, vertrok in 2002 naar Portland Oregon en is sedertdien betrokken bij tal van invloedrijke en succesvolle groepen als The Foghorn Stringband, Pig Iron, Calobo en zijn eigen groep the Caleb Klauder Country Band.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Caleb Klauder en Reeb Willms met de song “New Shoes” tijdens een voorstelling van de show “A Prairie Home Companion”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met zijn opvallende stem, fraai mandolinespel en z’n samenwerking met een aantal vrienden uit Louisiana zoals Jesse Lége, Joel Savoy and the Cajun Country Revival en natuurlijk z’n Honky Tonk countrgroep heeft Caleb Klauder inmiddels veel fans verworven en eveneens een aantal albums uitgebracht, waaronder “Dangerous Me’s and Poisonous You’s”, “Oh Do You Remember” en “Western Country”.

Songs van deze albums heeft u als luisteraar al eens kunnen horen in het programma “Countrymusic Round-Up”.

En dan nu samen met Reeb Willms, die hij ontmoette tijdens de “National Old-Time Fiddle Contest”, hun gezamenlijke album “Innocent Road”.

Reeb Willms groeide op Waterville, Washington, op de graan-boerderij van haar muzikale vader. Haar vader en z’n broers traden reeds op als traditionele countrymuziek-groep onder de naam de “Willms Brothers” en Reeb kon dus niet achterblijven en startte ook als zangeres en gitaarspeelster en begon in 2010 met samenwerking en optreden in the Foghorn Stringband.

Caleb Klauder & Reeb Willms hier met hun Innocdent Road uitgebrachtdoor West Sounb Music een fraai album, waar ik binnenkort nogwel eens mee terugkom in dit programma.

Ook deze fraaie video-clip kwam ik nog tegen van een optreden van Caleb Klauder en Reeb Willms hier met de song “Last Time I Saw You” tijdens de “Alaska Folk Festival 2016” in de hoofdstad van Alaska Juneau, vlak bij de grens met British Columbia.

Gewoon even doorschakelen/ Just Use the Link!

Dan nu naar Alison Krauss hier met de songs “It’s Goodbye and So Long for You”, “Windy City” en “River in the Rain”.

Deze songs staan op haar 5e studio album “Windy City”, dat de vorige week vrijdag, 17 februari, officieel werd gepresenteerd door capitol Records Nashville.

Voor u ook nog even naar de “Trailer” van het nieuwe album “Windy City” en ook een kennismaking met Alison Krauss en tal van betrokken collega’s.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Voor degene, die het nog niet weet enige uitleg, “Windy City” is de bijnaam van “Chicago” in de staat Iilinois, terwijl Alison Krauss zelf afkomstig is uit Decatur, een kleine stad in het midden van de staat Illinois in de buurt van de hoofdstad Springfield.

Veel moeders en meisjes zagen in het verleden hun kinderen respectievelijk hun verloofdes vertrekken naar Chicago om daar te gaan werken onder soms barre omstandigheden in de industrie tevens de stad, waar in die tijd onder “Al Capone” de misdaad welig tierde.

De bijnaam “Windy City” is afkomstig uit de periode van de Wereld tentoonstelling in het verleden toen de keuze op Chicago viel en niet op Cincinnati Ohio en de bewoners van Chicago “windbuilen” werd genoemd. “Bewoners uit Windy City”, Veel gebakken lucht dus.

Een beetje vergelijkbaar in Nederland, waarbij veel bewoners in Rotterdam, die andere plaats meer noordelijk ook wel 020 noemen en kunnen de werkelijk naam niet uitspreken.

Voor u als lezer nog de mogelijkheid om te luisteren naar de song “Windy City” door Alison Krauss.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Alison Krauss zoals reeds vermeld hier met haar 5 studio-album gemaakt in samenwerking met producer Buddy Cannon met schitterende zang en meer dan uitstekende vioolspel met tal van bekenden uit haar vroegere verleden van de bluegrass groep “Union Station” zoals Barry Bales op de bas, Ron Block op gitaar, ook nog de bekende Jeff Taylor op de accordeon met ook vokale hulp van bekenden zoals Jamey Johnson, Sidney en Suzanne Cox en dan Tyminski.

De vorige week in het programma “Countrymusic Round-Up” heel veel aandacht voor tal van Grammy Award winnaars, maar volgend jaar verwacht ik, dat ook Alison Krauss weer tot 1 van de Award winnaars zal behoren, dan kan bijna niet anders. Zij is trouwens inmiddels met haar 27 Awards, al de artieste met de meeste Grammy Awards.

Als extra toch ook nogmaals de schitterende zang van Alison Krauss en de song “River in the Rain”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met alvast een voorproefje op a.s. zondagmiddag in Country Café Concordia met Change of Key en hier even een herinnering uit 2007 “Sweet Green Eyes”.

Deze song staat op hun album “Home Is Where My Heart Is”, dat in 2007 in eigen beheer werd uitgebracht. “Herinneringen” is het thema van Country Café Concordia a.s. zondagamiddag 26 februari, waar van de start om 15.00, terwijl het om 14.30 ook al heel gezellig zal zijn.

Nog even een speciale en recente uitvoering van de titelsong van hun album “Home Is Where My Heart Is”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Don’t Blame It on Love” een instrumental door Johan Jansen en die staat op z’n album “Head Back in the Clouds”in 2002 uitgebracht door Nash Music in samenwerking met Starsound.

Johan Jansen met z’n pedal-steel nu eens op de voorgrond, die met deze melodie het album opent in een setting geheel anders dan verwacht om met z’n eigen woorden nog maar eens te benadrukken: “In a direction where not many steelers have gone before”, het lijkt wel een soort “Star Trek bij de Steelers” op zoek naar onbekend gebied.

En jawel ,een line-up met een krachtige drum rhythm sectie, trompet, trombone en tenor-sax.

Meestal zult u als countrymuziek-liefhebber Johan Jansen tegenkomen als pedal-steel speler destijds bij “Cash on Delivery”, maar tegenwoordig ook natuurlijk bij de show “The American Country Legends” met o.a. Lana Wolf, Pam McBeth en Wim van de Vliert.

Hij heeft recentelijk ook nog het album “Here Goes Nothin’ (For Tax-Deductable Reasons Only) uitgebracht en werkte mee aan het debuut-album “Veg-Out” van de groep “Any Vegetable” met lead-zang door Lizzy Ossevoort.

In dit programma dus alvast een voorproefje op het optreden van JJ op zondag, 26 maart in Theater “Concordia” in Haastrecht.

Natuurlijk kunt u ook in dit bericht nog luisteren naar Johan Jansen hier met z’n instrumentale vertolking van de Sting song “Fields of Gold”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar Nashville voor Jim Lauderdale hier met de song “Sweet Time”.

Deze song staat op z’n album “London Southern”, dat op 10 maart a.s. zal worden gepresenteerd door Proper Records. 10 maart? Dan pas, jawel, jawel, maar natuurlijk nu al te beluisteren via “Countrymusic Round-Up” hier bij RTV Krimpenerwaard.

Voor u als lezer van dit bericht nog even de mogelijkheid om alvast kennis te maken met een aantal fragmenten van z’n nieuwe album “London Southern”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Nothin’ Unexpected” door Ags Connolly hier met de titelsong van z’n album, dat op 3 februari j.l. werd uitgebracht door “At the Helm”.

Geheel onverwacht in dit programma een traditionele countryzanger/schrijver uit Oxfordshire, England.

Country is natuurlijk de meest eenvoudige beschrijving van deze muziek, want er zijn zoveel smaken en soorten, zoals Honky-Tonk, Bakersfield, Pop-Country, Country-folk, Urban Country enz.

Maar Ags is een trotse supporter van de muziek van de Texaan Dale Watson, de zogenaamde “Ameripolitan movement”, weg van de hergeboorte van de hedendaagse pop-countrymuziek.

In 2014 bracht hij het album “How About Now” uit via Drumfire en nu dus het album “Nothin’ Expected” via “At the Helm” en volgens mij betekent zoiets als in eigen beheer “Zelf aan het roer”.

Tijd om eens kennis te maken met Ags Connolly hier met de song “I Hope You’re Unhappy” van z’n album “Nothin’ Unexpected”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan gelet op de tijd op naar onze uitsmijter van dit programma Luke Bryan hier met de song “Spring Breakdown” van z’n album “Spring Break… Checkin’ Out”  of te wel “Lente vakantie … Ik smeer ‘em” in maart 2015 uitgebracht door Capitol Nashville.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Luke Bryan met de song “Spring Breakdown” en ook mijn wens alle lezers van dit bericht een fraaie voorjaarsvakantie gewenst

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Feb. 21 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr* Artiest/groep *** titel muziek *** titel album *** Label

 1. Chris Johns & The Night Drivers *** Bound to Ride *** Live at the Old Feed Store *** GSM Records
 2. Chris Johns & The Night Drivers *** If That Was Love *** Live at the Old Feed Store *** GSM Records
 3. Chris Johns & The Night Drivers *** One Door Away *** Live at the Old Feed Store *** GSM Records
 1. Caleb Klauder & Reeb Willms *** New Shoes *** Innocent Road *** West Sound Music
 2. Caleb Klauder & Reeb Willms *** Stepping Stones *** Innocent Road *** West Sound Music
 1. Alison Krauss *** It’s Goodbye and So Long for You *** Windy City *** Capitol Nashville
 2. Alison Krauss *** Windy City *** Windy City *** Capitol Nashville
 3. Alison Krauss *** River in the Rain *** Windy City *** Capitol Nashville
 1. Change of Key *** Sweet Green Eyes *** Home Is Where My heart Is *** Change of Key
 2. Johan Jansen *** Don’t Blame It on Love *** Head back in the Cloud *** Nash Music
 1. Jim Lauderdale *** Sweet Time *** London Southern *** Proper Records
 2. Ags Connolly *** Nothin’ Unexpected *** Nothin’ Unexpected *** At the Helm
 3. Luke Bryan *** Spring Breakdown *** Spring Break ….. I’m Checkin’ Out   *** Capitol Nashville

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *