Together Again

In dit programma “Countrymusic Round-Up” alvast een voorproefje op de “Steelday”, dat op zondag, 26 maart a.s. wordt gehouden in Country Café Concordia te Haastrecht met niet alleen muziek van o.a. pedalsteel gitarist Lloyd Green, bekend van z’n samenwerking met o.a. The Byrds, Johnny Cash, Bob Dylan en Paul McCartney en vanavond samen met Eric Brace, Peter Cooper en Mike Auldridge, maar ook van Vince Gill & pedalsteel gitarist Paul Franklin met hun album “Bakersfield”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer verzorgd door Junior Sisk & Ramblers Choice met songs van hun album “The Mountains Are Calling Me Home”, dat op 24 maart a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

Zo halverwege het programma natuurlijk nog de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio en daarna is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door de Goudse countrygroep “Change of Key” en “Cash on Delivery”, waarvan de pedalsteelspeler Johan Jansen a.s. zondag ook zal optreden in Haastrecht.

Vervolgens gaan we weer naar de overkant van de grote plas naar Mariposa Californie voor Cottonwood Creek met een song van hun debuutalbum en treedt Johnathan East uit Alabama op als uitsmijter van dit programma met een song van zijn album “Land of Cotton”.

We begonnen het programma met de songs “The Mountains Are Calling Me Home”, “I’m Not Listening Anymore”en  “Money Will Not Save” door een fraaie bluegrass gospel song met een waarschuwing “Geld zal u niet redden” door Junior Sisk & Ramblers Choice.

Deze songs staan op hun nieuwe album “The Mountains Are Calling Me Home”, dat a.s. vrijdag, 24 maart officieel zal worden gepresenteerd door Mountain Fever Records.

U hoeft hier bij uw RTV Krimpenerwaard helemaal niets te missen, want we lopen behoorlijk voorop bij de nieuwste muziek.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van Junior Sisk & Ramblers Choice met de titel van hun voorlaatste album “Poor Boys Pleasure”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“The Mountains Are Calling Me Home” de titelsong van het album is natuurlijk een hele lange titel voor “Heimwee” en of het nu de “Krimpenerwaard” is of de “Friese Wouden”, iedereen, die langdurig van z’n huis is, verlangd wel eens terug naar z’n “roots”.

 IBMA winners Junior Sisk samen met z’n begeleidingsgroep “Ramblers Choice” uit Ferrum Virginia heeft zich wel gevestigd als één van de meest bekende leveranciers van traditionele bluegrass muziek.

Junior Sisk op gitaar, Johnathan Dillon op mandolin, Jason Davis op de banjo; Jamie Harper op viool en Kameron Keller op de bas. Allemaal zingen ze natuurlijk m.u.v. Jason Davis.

Vorig jaar werd door Mountain Fever Records het album “Poor Boys Pleasure” uitgebracht en waarvoor Junior Sisk & Ramblers Choice door de IBMA werden onderscheiden met de “IBMA’s 2016 Recorded Event of the Year” voor de song “Longneck Blues” en eerder deze maand werd Junior Sisk  00k nog uitgeroepen tot  “Male Vocalist of the Year” door de SPBGMA ( Society for the Preservation of Bluegrass Music in America)

Op dit moment is al de song “What Goes Around” van hun nieuwe album als single verkrijgbaar, maar zoals reeds gezegd vanaf a.s. vrijdag, 24 maart kunt u ook het hele album “The Mountains Are Calling Me Home” aanschaffen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar Junior Sisk & Ramblers Choice hier met hun IBMA Award Winner “Longneck Blues” tijdens de 37ste “Tennessee Fall Homecoming” in het Museum of Appalachia in Clinton TN.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu met het oog op a.s. zondag “Steelday” in Haastrecht uw speciale aandacht door de pedalsteelplayers, zoals hier Lloyd Green met Eric Brace, Peter Cooper en dobrospeler Maike Auldridge hier met de songs “Wait a Minute”, “Suffer a Fool” en “I Flew Over Our House Last Night”.

De laatst vermelde song is een fraaie Tom T. Hall song en ook al veel “gecovered” door o.a. de bekende zanger/gitarist Keith Whitley tijdens z’n toer door Europa ook in Holland in 1989, maar hier gezongen en gespeeld door de erkende liedjesschrijvers Eric Brace (van de groep Last Train Home) en Peter Cooper tijdens de Master Sessions met de twee instrumentale kanjers: Lloyd Green op pedal steel en Mike Auldridge op dobro.

Daarnaast op dit fraaie album ook nog Richard Bennett (uit de band van Mark Knopfler op gitaar), Jen Gunderman op keyboards en accordion, Pat McInerney op drums, Dave Roe op bass en vokale ondersteuning door Kenny Chesney (jawel, die), Jon Randall en Julie Lee.

Het album begint  met een schitterende een/tweetje met”Wait a Minute” en “Suffer a Fool,” twee krachtige up-tempo ballades, die herinneringen oproepen aan de “Early Eagles”, Ricky Nelson, Townes Van Zandt en Guy Clark.

En u als luisteraar van countrymuziek bent er inmiddels wel achtergekomen, dat deze soort muziek al lange tijd niet meer voorkomt in de huidige “Top 50 Countrymuziek” op een enkele uitzondering na dan.

Nog even luisteren hoe dat klinkt? Natuurlijk kan dat en hier dus voort u als lezer nog even hun vertolking van de Herb Pedersen song “Wait a Minute”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Eric Brace en Peter Cooper waren in de maand november vorig jaar nog voor een aantal optredens in Nederland, waaronder ook in Societeit Engels te Den Haag vergezeld door een sublieme gitarist, Thomm Jutz, die ook hun laatste twee CD’s heeft geproduceerd. Thomm komt oorspronkelijk uit Duitsland

Eric Brace & Peter Cooper groeiden op in Washington DC en brachten, onafhankelijk van elkaar, vele avonden door met het luisteren naar de grote namen in het Washington circuit zoals The Seldom Scene, Mary Chapin Carpenter, en nog veel meer die ze hoorden in de lokale clubs.

Muzikaal kwamen ze bij elkaar toen ze elkaar in Nashville tegen het lijf liepen en besloten hun krachten te bundelen.

Maar de schijnwerpers hier vanavond op de bekende pedalsteelspeler Lloyd Green nog steeds zeer actief en ooit bekend geworden door o.a. z’n deelname aan The Byrds etc.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar Eric Brace en Peter Cooper met de song “I Flew Over Our House Last Night” tijdens het programma “Music City Roots live from the Loveless Café” op 16 november 2011 begeleid door een super-groep bestaande uit pedalsteel-speeler Lloyd Green, Duane Eddy, Mike Bub, Mark Horn en Mike “Supe”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan nu naar een andere pedalsteelspeler Paul Franklin hier samen met Vince Gill met de songs “Foolin’ Around”, “Branded Man” en “Together Again”.

 Deze songs staan op het album “Bakersfield”, dat in juli 2013 werd uitgebracht via MCA Nashville.

Het is een beetje oneerlijk om het album “Bakersfield” een “Vince Gill en Paul Franklin” album te noemen, want er waren nog veel meer zeer getalenteerde musici te horen, die een belangrijke solo of achtergrond toe voegden aan dit project met 10 songs.

Het is toch ook wel noemenswaardig aan dit album, waarbij de musici allemaal wel eens zijn te horen en niet verdrinken in het schitterende gitaarspel en zang van Vince Gill en de pedalsteel van Paul Franklin.

Alvast even luisteren naar het vermelde duo met hulp van The Time Jumpers”, waaronder Dawn Sears hier met de song “Branded Man”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Met weemoed toch ook nog hier herinneringen aan Dawn Sears met achtergrondzang, haar echtgenoot Kenny Sears op viool en Joe Spivey eveneens op viool.

En dan komt het mij voor dat de hele muziekgroep “The Time Jumpers” aanwezig is om de fraaie muziek van Buck Owens en Merle Haggard weer eens tevoorschijn te halen en onder de aandacht van de nieuwe generatie luisteraars te brengen.

Het album begint dan ook met Buck Owens’ 1961 hit “Foolin’ Around” gevolgd door “Branded Man”, waar Merle Haggard grote succes mee behaalde. En dat betekent dus zo ongeveer vijf fraaie songs van Buck Owens en ook nog vier van Merle Haggard met uitzondering van één Tommy Collins song hier door het duo Gill en Franklin met Vince weer meer dan uitstekend op z’n gitaar en met zang, terwijl Paul Franklin hier natuurlijk weer uitblinkt op z’n pedal steel, zoals bij de song “Together Again”.

Dit album heb ik dan ook special gekozen als een voorproefje op “Steelday” a.s. zondag van 11.00 tot 18.00, waarover in de agenda straks meer informatie.

Nog even terug naar betere tijden met “The Time Jumpers” tijdens een wel zeer ontspannen en levendig avondje “on stage” met Vince Gill en de uitbundige pedalsteel-speler Paul Franklin met de song “Together Again”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen is het nu tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma en onder verwijzing naar a.s. zondag, 26 maart, hier voor u “Change of Key” met de song “ I’ll Regret It in the Morning”.

Deze song staat op hun album “Home Is Where the Heart is”, waar Marijke, Joop en Danielle muzikaal worden bijgestaan door naast Peter Vermeer ook nog tal van zeer goede amerikaanse sessie-muzikanten zoals multi-instrumentalist Tim Crouch op allerlei snaren zoals mandoline, viool, gitaar en banjo en special voor deze gelegenheid Robbie Springfield op pedal-steel en dobro.

Nog even terug naar zo’n fraaie Country Cafe Concordia-middag met Change of Key met als gastspeler Tom Ensink op pedal-steel hier met de Haggard song “Sing Me Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens “Addicted to You” door Cash on Delivery hier met een song, die staat op hun eerste studio album “C.O.D.’s Deliverance”, dat werd opgenomen in de Starsound Studio en door Nash Music werd uitgebracht.

De huidige vier leden waren allen onderdeel van de orginele bezetting van de band, Wim van de Vliert (leadzang en gitaar), Ad Welten (bas en backing vocals), Loek van Heyster (drums en backing vocals) en Johan Jansen (steelgitaar) en hier nog met Jaqueline van der Vriend als zangeres en op rhythm-gitaar.

Op het album “Deliverance”werden zij nog bijgestaan door Patrick van Gerven (dobro & mandoline), Robin van Vliet (piano & orgel), Dennis Aalse (trompet en blazersarrangementen), Leo Martis (trombone) en Sharif Wagidhosain (alt saxofoon).

Natuurlijk heb ik voor dit album gekozen vanwege de deelname van Johan Jansen op pedal-steel en hij zal tezamen met nog een aantal bekende namen in de Nederlandse “Steel” wereld ook a.s. zondag optreden in Haastrecht.

Nog even terug naar 2013 tijdens een optreden van Cash on Delivery met de song “She Thinks I Still Care” met natuurlijk pedalsteel-speler Johan Jansen uitbundig in beeld.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dan snel door naar Californie voor het duo Cottowood Creek hier met de song “Down that Road I’ll Go”, die staat op hun album “Cottonwood Creek”.

Maggie en Scott Little van Cottonwood presenteerden op 22 januari j.l. hun debuutalbum “Cottonwood Creek” presenteerden in de Miners Roadhouse 140 in Mariposa Californie, dat in eigen beheer werd uitgebracht.

Tijd om eens kennis te maken met “Cottonwood Creek” hier met de song “Your Favorite Sin”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

En dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter van het programma “Countrymusic Round-Up”  Johnathan East hier met de song“Two Drunks in Love” , die staat op z’n album “Land of Cotton”, dat op 3 maart j.l. werd uitgebracht door Triple East Music/Grass Roots Records.

Een album met 13 songs van de countryzanger/schrijver/gitarist uit Lineville Alabama en dat geeft gelijk al een beetje de herkomst van de titel, want de economie van dit staat was heel lang gebaseerd op de katoenteelt.

En dan is het nu ook al weer tijd voor het laatste muzikale bijdrage in dit bericht met onze uitsmijter vanaf het platteland van Alabama hier met de song “A Little On The Redneck Side”, die staat op z’n album “One Horse Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard.

Speellijst ” Country Music Round-up “

Datum: Mar. 21 ‘17 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek  ***   titel album   *** Label

 1. Junior Sisk & Ramblers Choice *** The Mountains Are Calling Me Home   ***   The Mountains Are Calling Me Home   ***   Mountain Fever Records
 2. Junior Sisk & Ramblers Choice *** I’m Not Listening Anymore   ***   The Mountains Are Calling Me Home   ***                Mountain Fever Records
 3. Junior Sisk & Ramblers Choice *** Money Will Not Save You   ***   The Mountains Are Calling Me Home   ***   Mountain Fever Records
 1. Eric Brace & Peter Cooper with Lloyd Green & Mike Auldridge *** Wait a Minute ***   The Master Sessions   ***   Red Beet Records
 2. Eric Brace & Peter Cooper with Lloyd Green & Mike Auldridge *** Suffer a Fool ***   The Master Sessions   ***   Red Beet Records
 3. Eric Brace & Peter Cooper with Lloyd Green & Mike Auldridge *** I Flew Over Our House Last Night ***   The Master Sessions   ***   Red Beet Records
 1. Vince Gill and Paul Franklin *** Foolin’ Around   ***   Bakersfield   ***   MCA Nashville
 2. Vince Gill and Paul Franklin *** Branded Man   ***   Bakersfield   ***   MCA Nashville
 3. Vince Gill and Paul Franklin *** Together Again   ***   Bakersfield   ***   MCA Nashville
 1. Change of Key *** I’ll Regret It in the Morning   ***   Home Is Where My Heart Is   ***   Change of Key
 2. Cash on Delivery *** Addicted to You   ***   C.O.D.’s Deliverance   ***   Nash Music
 1. Cottonwood Creek *** Down That Road I’ll Go   ***   Cottonwood Creek   ***   Cottonwood Creek
 2. Johnathan East *** Two Drunks in Love   ***   Land of Cotton   ***   Triple East Music

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *