Who’s Gonna Take the Garbage Out

John Prine - Storms Never Last

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het duet-album “For Better, Or Worse” of wel “In goede en slechte tijden” van de zanger/schrijver en gitarist John Prine met tal van bekende countryzangeressen, zoals Iris DeMent, Lee Ann Womack en Alison Krauss, dat op 30 september j.l. werd uitgebracht door “Oh Boy Records”.

Vervolgens ook nog twee songs van het fraaie album “This Changes Everything” van Jim Lauderdale eveneens op 30 september j.l. uitgebracht, maar nu door “Sky Crunch Records”.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass deze keer door resp. “Junior Sisk & Ramblers Choice”, Becky Buller met haar single “Phoenix Arise” en Irene Kelley vanuit de “Johnson’s Hardware Store”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door “The Terry White Band” tijdens een “live optreden” met hun versie van de song “C’est La Vie – You Never Can Tell”   en het folkduo “Tangarine” uit Drenthe met een song van hun nieuwe album “There and Back”.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor Aaron Lewis met de song “That Ain’t Country” en ook de jonge William Michael Morgan met z’n debuutalbum “Sinner” en treedt Mo Pitney op als uitsmijter van dit programma met de toepasselijke song “Country”.

Junior Sisk & Ramblers Choice - Cold in Carolina

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met Junior Sisk & Ramblers Choice en de song “Cold in Carolina”, die staat op hun album “Poor Boy’s Pleasure” op 27 mei van dit jaar uitgebracht door Mountain Fever Records. IBMA winners Junior Sisk hier samen met z’n begeleidingsgroep “Ramblers Choice” uit Ferrum Virginia heeft zich wel gevestigd als één van de meest bekende leveranciers van traditionele bluegrass muziek.

Junior Sisk op gitaar met lead en achtergrondzang, Johnathan Dillon op mandolin, Jason Davis op de banjo; Jamie Harper op viool en Kameron Keller op de bas.

Eigenlijk zingen ze natuurlijk allemaal m.u.v. Jason Davis.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht met een “live” optreden van Junior Sisk & Ramblers Choice hier met de titelsong van hun album “Poor’s  Boys Pleasure”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Becky Buller - Phoenix Arise

Ook in dit programma nog IBMA Award winnares Becky Buller uit St James MN hier met de song “Phoenix Arise” als single uitgebracht, waarbij de baten ten goede komen van inwoners het centrum van Madelia Minnesota, die in februari van dit jaar tijdens een ijzige winterstorm werden getroffen door een verwoestende brand, waarbij 9 zaken met woonhuizen geheel verloren gingen.

Madelia Fire February 2016

Meer dan 100 brandweerlieden afkomstig uit negen andere plaatsen in de omgeving waren betrokken bij de bestrijding zwaar gehinderd door de vermelde felle sneeuwstorm, waarbij de schade meer dan 1,4 miljoen dollar bedroeg.

Inmiddels is sedert 9 maanden de inzamelingsactie “Madelia Strong”gaande om het centrum van het plaatsje weer in oude glorie te herstellen.

Voor meer informatie gewoon even doorschakelen naar “Madelia Strong”.

Naar verwachting zal “Phoenix Arise” ook staan op het volgende album, dat in het voorjaar van 2017 wordt verwacht.

Natuurlijk kunt u ook nog even kijken en luisteren naar Becky Buller hier met haar promo-videoclip “Phoenix Arise”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Irene Kelley - Johnson's Hardware Store

Vervolgens ook nog “Johnson’s Hardware Store” door Irene Kelley hier met een song, die staat op haar album “These Hills” op 17 juni van dit jaar uitgebracht door Mountain Fever Records.

Tijd om kennis te maken met Irene Kelley hier met de song “Johnson’s Hardware Store”.

Gewoon even door schakelen/Just Use the Link!

Irene Kelley, singer/songwriter sedert de begin jaren ‘80 begon haar muziek carriere als zangeres in een “Led-Zeppelin” cover-band op de middelbare school, maar kon op een gegeven moment vertrekken toen ze voorstelde ook eens een paar songs van Dolly Parton in het programma op te nemen.

Dat was dan ook de start van haar singer/songwriter carriere met als eerste bekende song “Pennsylvania Is My Home”, die nog net niet werd gekozen tot volkslied van de staat Pennsylvania, waar zij woonde in Latrobe.

Vervolgens verhuisde zij met haar echtgenoot naar Nashville en schreef songs voor tal van countrysterren als Ricky Skaggs, Loretta Lynn en Trisha Yearwood. In 2000 bracht zij het album “Simple Path” in eigen beheer uit in 2001 vervolgens opnieuw door Relentless Nashville. Twee jaar geleden bracht zij via Patio Records het album “Pennsylvanian Coal” uit en nu dus via Mountain Fever Records het fraaie album “These Hills”.

Nog even terug in de tijd naar een “live” optreden van Irene Kelley  met de song “Pennsylvania Coal” in het programma “Music City Roots” vanuit de Loveless Cafe te Nashvlle Tn op 7 december 2011.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Lauderdale - This Changes Everything

Dan nu naar de veteraan singer/songwriter Jim Lauderdale hier met de titelsong van z’n album “This Changes Everything” en de song “I Still Be Around”.

 Deze songs staan dus op het album “This Changes Everything”, dat op 30 september j.l. werd uitgebracht door Sky Crunch Records.

Met de muziek van z’n 29ste album heeft Jim Lauderdale z’n horizon verlegd naar Texas.

Ieder jaar reikt de “American Music Association” onderscheidingen uit voor muzikale prestaties in de “roots” sfeer, dus eigenlijk terug naar de oorspronkelijke muziek van de folk, blues en country.

Dit jaar werd op 21 spetember j.l. aan Jim Lauderdale”de “Lifetime Achiefment Award “Wagonmaster” uitgereikt niet alleen als zanger en schrijver, maar ook voor z’n rol als gastheer tijdens de talrijke “Americana Honors and Award Shows”.

Dit jaar werden o.a. ook Emmylou Harris en Rodney Crowell uitgeroepen tot duo van het jaar en Chris Stapleton tot artiest van het jaar en natuurlijk geen onbekenden in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Jim Lauderdale, geboren op 11 april 1957 in Statesville North Carolina, is een getalenteerde liedjesschrijver voor o.a. George Strait, Patty Loveless, Vince Gill, George Jones en Kathy Mattea.

“The King of Broken Hearts” is eigenlijk ook een beetje een raadsel, want Jim maakt moderne countrymuziek, dat is vermomd als bluegrassmuziek, danwel Honkytonk of Americana met fraaie teksten.

Jim Lauderdale hier dus met z’n nieuwe album “This Changes Everything” opgenomen in Austin Texas, waarin hij samen met een aantal eerste klas Texaanse schrijvers zoals Bruce Robison en musici als Tommy Detamore op pedal steel, Tom Lewis drums, pianist Floyd Domino, de bekende vioolspeler Bobby Flores en bassist Kevin Smith vormden z’n studio band, terwijl Brennen Leigh, Noel McKay en Sunny Sweeney zorgden voor de achtergrond zang.

Tijd om kennis te maken met het nieuwe album van Jim Lauderdale hier met een promo-video-clip met de song “I’ll Still Be Around”.

Gewoon even doorschakelen/Just use the Link!

John Prine & Iris Dement - Who's Gonna Take the Garbage Out

Dan nu naar John Prine met de song “Who’s Gonna Take the Garbage Out” of wel of wel “Wie zet de afvalcontainer buiten”, waarbij John Prine wordt bijgestaan door Iris deMent.

Deze song staat op het album “For Better, Or Worse”, dat op 30 September werd uitgebracht door “Oh Boy Records”.

Tijd om kennis te maken met de fraaie muziek van dit album en voor u als lezer John Prine hier samen met Iris DeMent met de song “Who’s Gonna Take the Garbage Out”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een album met 15 songs voor het overgrote deel allemaal “covers” van songs uit het grijze verleden, want in 1969 werd deze song tezamen met “Somewhere Between” gezongen door Ernest Tubb en Loretta Lynn als single uitgebracht.

Vervolgens ook nog van het John Prine album “For Better or Worse” de Vince Gill song “Look at Us” met hulp van Morgane Stapleton.

Morgane Stapleton is de vrouw van Chris Stapleton, die tijdens Americana Honors and Award Show werd gekozen tot “Artist of the Year”.

En dan nog “Storms Never Last” ooit geschreven singer/songwriter Jessi Colter, de echtgenote van o.a. Duane Eddy en ook getrouwd met Waylon Jennings van 1969 tot aan zijn overlijden in 2002.

In dit programma gezongen en gespeeld door John Prine hier vokaal bijgestaan door Lee Ann Womack.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar John Prine hier samen met Lee Ann Womack met hun vertolking van de song “Storms Never Last”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

John Prine inmiddels toch ook wel een veteran in de Ameriana sfeer, want zijn muziekcarriere begon in de jaren ‘60 als folksinger/siongwriter in Chicago.

In de jaren ‘80 verhuisde hij naar Nashville en richtte same met een aantal vrienden een eigen platenmaatschappij met als naam “Oh Boy Records” op.

John Prine & Iris DeMent - In Spite of Ourselves

Inmiddels zijn aan hem tal van muziek awards uitgereikt, waaronder in 1991 zijn album The Missing Years (1991). Het werd zijn best verkochte album en won een Grammy Award als “Best Contemporary Folk Album”. Gastzangers op dat album zijn onder meer Bruce Springsteen, Bonnie Raitt en Tom Petty.

Na in 1998 te zijn geopereerd aan keelkanker en behandeld met radiotherapie, bracht hij hersteld in 1999 het duet album “In Spite Ourselves” uit met ook al de medewerking van Iris Dement en countrysterren als  Emmylou Harris, Trisha Yearwood, Patty Loveless en z’n vrouw Fiona Prine

Nu dus 17 jaar later wederom een duet album met tal van bekende countryzangeressen met als titel “For Better, Or Worse” met fraaie traditionele countrymuziek.

Nog even terug naar 1999 met een optreden van John Prine samen met Iris DeMent hier met de titelsong van het duet-album “In Spite of Ourselves”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terry White Band - C'est la Vie / You Never Can Tell

Na de agenda met een overzich van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste net als de vorige week de Terry White band hier met hun “live” versie van de song “Cést La Vie—You Never Can Tell”.

De vorige week waren ze ook al aanwezig in dit programma natuurlijk bedoeld om u als luisteraar te informeren over het optreden van deze groep uit Tegelen op a.s. zondagmiddag 16 oktober dus in partycentrum “Flamingo” in Hoogvliet en zaterdagavond, 22 oktober in Cultureel Centrum “Concordia” te Haastrecht.

Terry White Band in Concordia Haastrecht

Alvast even een voorproefje middels de song “C’est La Vie – You Never Can Tell” tijdens een optreden van de Terry White Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stars in Your Eyes

Vervolgens “Stars in Your Eyes” door “Tangarine” en dat zijn de tweelingbroers Arnout en Sander Brinks uit Assen Drenthe hier met een song, die staat op hun album “There and Back” in september van dit jaar uitgebracht door Excelsior Recordings.

Alvast nog even de leuke aankondiging van de presentatie van hun nieuwe album nog vanuit Arizona.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Het duo bracht inmiddels de albums ‘Seek & Sigh’ en ‘Move On’ in eigen beheer uit waarbij hun stemmen centraal staan.

Op 8 oktober j.l. werd hun nieuwe album officieel gepresenteerd tijdens een optreden in Tivoli te Utrecht en maandagavond, 10 oktober las ik in de Volkskrant een lovend artikel over hun optreden, waarbij trouwens ook John Covertino op contrabas en Joey Burns muzikale ondersteuning verleenden.

Hun album “There and Back” werd opgenomen in Tucson Arizona USA, waar ze onder de hoede van de producers John Covertino en Joey Burns (Calexico) aan hun nieuwe plaat werkten.

Beide laatstgenoemde richtten in 1990 de groep Calexico op en staat bekend om muziek in de sfeer van Amerikaans-Mexicaanse western countrymuziek en hebben inmiddels tal van albums uitgebracht evenals trouwens nog een muzikale bijdrage aan de film “I’m Not There” over het leven van de Nobel-prijs winnaar Bob Dylan.

Nog even terug naar de “Blue Room Sessions” met Tangerine hier met hun song “Stars in Your Eyes” en “No Recall”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Aaron Lewis - That Ain't Country

Dan nu naar Nashville voor Aaron Lewis hier met de song “That Ain’t Country” die staat op z’n album “Sinner”, dat op 16 september j.l. werd gepresenteerd door DOT Records.

Een album met fraaie traditionele countrymuziek, waarbij Aaron o.a. wordt geholpen door Vince Gill met achtergrondzang evenals Alison Krauss, Paul Franklin op steel, Dan Tyminski op akoestische gitaar en mandoline en “last but not least” ook nog de dochter van Aaron, Zoe Jane Lewis.

Natuurlijk kunt nog even kijken en luisteren naar Aaron Lewis met de song “That Ain’t Country” vanuit een zeer gezellig etablissement.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

William Michael Morgen - I Met a Girl

Vervolgens “I Met a Girl” door William Michael Morgan hier met een song, die staat op z’n debuutalbum “Vinyl”, dat op 30 September j.l. werd gepresenteerd door Warner Bros.

De song “I Met a Girl” werd trouwens al in augustus 2015 met succes als single uitgebracht en dat heeft natuurlijk geleid tot dit album.

Tot slot van dit bericht nog een romantische video-clip van William Michael Morgan hier met de song “I Met a Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Mo Pitney - Country

Dan gelet op de tijd op naar onze jonge uitsmijter Mo Pitney uit Cherry Valley Illinois met de song “Country”, die staat op z’n debuutalbum “Behind This Guitar”, dat vrijdag, 7 oktober j.l. werd uitgebracht door Curb Records.

Op het album 12 fraaie countrysongs in de traditionele sfeer en waarvan er 10 door Mo Pitney zelf zijn geschreven.

Mo Pitney werd muzikaal bijgestaan door tal van bekende Nashville musici waaronder Paul Franklin op pedalsteel, Aubrey Haynie op viool en mandoline, Mac McAnally en Bryan Sutton op gitaar enz.

“De song “Country” is trouwens geschreven door de veteranen van het liedjesschrijversvak Bobby Tomberlin en de “Country Music Hall Famer” Bill Anderson.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Mo Pitney met z’n succesvolle song “Country”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 11 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek ***   titel album   ***  Label

1. Junior Sisk & Ramblers Choice   ***   Cold in Carolina   ***   Poor Boy’s  Pleasure   ***   Mountain Fever Records

2. Becky Buller   ***   Phoenix Arise   ***   single   ***   Dark Shadow Recording

3. Irene Kelley   ***   Johnson’s Hardware Store   ***   These Hills   ***              Mountain Fever Records

4. Jim Lauderdale   *** This Changes Everything   ***   This Changes Everything   ***   Sky Crunch Records

5. Jim Lauderdale   *** I’ll Still Be Around   ***   This Changes Everything   ***                Sky Crunch Records

6. John Prine ft. Iris Dement   ***   Who’s  Gonna Take the Garbage Out   ***   For Better, Or Worse   ***   Oh Boy Records

7. John Prine ft. Morgane Stapleton   ***   Look at Us   ***   For Better, Or Worse   ***   Oh Boy Records

8.John Prine ft. Lee Ann Womack   ***                Storms Never Last   ***   For Better, Or Worse   ***   Oh Boy Records

9.Terry White Band   ***   C’est La Vie –You Never Can Tell   ***   single live   ***   TWB

10. Tangarine   ***   Stars in Your Eyes   ***   There and Back   ***   Excelsior Recordings

11. Aaron Lewis   ***    That Ain’t Country   ***   Sinner   ***   DOT Records

12. William Michael Morgan   ***   I Met a Girl   ***   Vinyl   ***   Warner Bros. Nashville

13. Mo Pitney   ***   Country  ***   Behind This Guitar   ***   Curb Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequenxcies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *