What Else Is New

Cody Jinks - What Else Is New

In dit programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het 4e studio album “Adobe Sessions” van de zanger/schrijver en gitarist Cody Jinks uit Denton Texas met fraaie “outlaw” countrymuziek.

We zijn tijdens het “AmericanaFest” ook nog aanwezig in de Mercy Lounge op Cannery Row te Nashville bij een optreden van “Dwight Yoakam & The Aqua Velva Boys” met een tweetal songs van z’n nieuwe album, dat op 23 september werd gepresenteerd door Sugar Hill.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass door “Earls of Leicester”, “Flatt Lonesome”,  “Special Consensus” en “Becky Buller”, die tijdens de 27ste jaarlijkse “World of Bluegrass Award Show” op donderdag, 29 september j.l. in Raleigh, NC prestieuze Award(s) kregen uitgereikt.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met “The Terry White Band” en op special verzoek ook weer eens Dick van Altena met de titelsong van zijn album “Novemberwind”.

Vervolgens gaan we voor de hedendaagse country naar Nashville voor Blake Shelton met de song “Straight Outta Cold Beer” en treedt de jonge William Michael Morgan op als uitsmijter van dit programma met de song “I Met a Girl” van z’n debuutalbum “Sinner”.

The Earls of Leicester - A Faded Red Ribbon

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de Multi-Award winnende groep “The Earls of Leicester” met de song “A Faded Red Ribbon”, die staat op hun album “Rattle & Roar” dit jaar uitgebracht door Rounder Records.

De groep “Earls of Leicester” ontving de  “Entertainer of the Year” Award, terwijl Jerry Douglas op dobro, Charlie Cushman op banjo en Barry Bales op de bas de Award “Instrumentalist of the Year” kregen uitgereikt.

Tijd voor de muzikale onderbreking van dit bericht met “The Entertainers of the Years” , “The Earls of Leicester” geheel in stijl met de begin periode van de bluegrass muziek van o.a. “Lester Flatt & Earl Scruggs & Foggy Mountain Boys” hier met de song “The Train That Carried My Girl from Town”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Flatt Lonesome - You're the One

photo Jason Davis

De groep Flatt Lonesome in dit programma met de “Dwight Yoakam” song “You’re the One” kregen ook een aantal Awards met name voor deze song de Award “Song of the Year”, hun album “Runaway Train” werd gekozen tot “Album of the Year” en zij kregen ook nog de Award “Vocal Group of the Year”.

Voor een “live” uitvoering van de “Song of the Year” “You’re the One” door Flatt Lonesome even naar de historische Isis Music Hall in Asheville, NC,

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Becky Buller - Thank You

Vervolgens ook nog de song “Thank You” door Becky Buller, die staat op haar album “’Tween Earth and Sky”, dat op 21 oktober vorig jaar werd uitgebracht door Dark Shadow Recording.

Becky Buller, violiste en zangeres, hier met de hulp van muzikale vrienden, zoals Brooke Aldridge met achtergrondzang, haar man Darin Aldridge op mandolin en achtergrondzang, Beth Lawrence op de staande bas, Ned Luberecki op banjo en Stephen Mougin op gitaar.

Vorig jaar werd Becky Fuller tijdens de IBMA Award show uitgeroepen tot “Emerging Artist of the Year”, terwijl de song “Southern Flavor” van dit album werd onderscheiden met de Award “Recorded Event of the Year.

Becky Buller - Two IBMA Award Winner 2016

photo David Brainard

Afgelopen donderdag, 29 september werd Becky Buller door de IBMA uitgeroepen tot “Female Vocalist of the Year” en “Fiddle Player of the Year”. Een felicitatie waard!

Nog even terug naar een optreden van Becky Buller tijdens “Merlefest” hier met de song “Ride on By”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Special Consensus line-up

In dit programma ook nog de “instrumental “Fireball” door de groep Special Consensus, die staat op hun nieuwste album “Long I Ride”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door Compass Records Special Consensus, dat zo’n 40 jaar geleden werd opgericht door Crag Greg Cahill op de banjo tevens leider van de groep met Dan Eubanks op de bas, Rick Faris op gitaar, Nick Dumas op mandoline kregen bij dit album nog hulp van Rob Ickes op dobro, Trey Hensley op gitaar en Alison Brown op banjo.

Loek Lamers, de grote Nederlandse promoter van de bluegrassmuziek heeft het voor elkaar gekregen, dat Special Consensus op woensdag, 2 november zal optreden in Partycentrum “De Vriendschap” in Wadway/Spanbroek in de buurt van Hoorn. Zet al vast in uw agenda!!

Later meer informatie ook via het programma “Countrymusic Round-Up”.

Tijd om weer eens kennis te maken met de avonturen van “Special Consensus” en hun nieuwe album met natuurlijk ook nog een fragment van “Fireball”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwight Yoakam & The Aqua Velva Band at the AmericanaFest 2016

 Dan nu naar een “live”optreden van Dwight Yoakam met de songs “What I Don’t Know” en “Sad, Sad Music”.

Dwight Yoakam hier met z’n groep “The Aqua Velva Boys”, tijdens een “live” optreden op 21 september j.l. in de Mercy Lounge op de bekende Cannery Row te Nashville.

Dwight Yoakam van oorsprong uit Pikeville Kentucky, maar al jaren opererend vanuit Hollywood Calfornia als de “Bakersfield Honky Tonker” hier samen met Jon Randall Stuart, Bryan Sutton, Barry Bales, Adam Steffey, Scott Vestal, and Stuart Duncan, die waarschijnlijk als grap zijn omgedoopt tot “The Aqua Velva Boys”.

Het optreden vond plaats als een bijdrage aan de “ 17th Annual Americana Music Festival & Conference”, dat werd gehouden van 20 t/m 25 september in Nashville, natuurlijk bedoeld om de “Americana” muziek wereldwijd te promoten en waaraan tal van Amerikaanse singer/songwriters en groepen deelnamen onder wie ook Buddy Miller, Jim Lauderdale en Del McCoury.

Terug naar het “live” optreden van Dwight Yoakam, dat werd aangekondigd door de weerbarstige stem van journalist Brian Mansfield, die vooraf gaande aan het optreden een interview afnam.

Dwight Yoakam - What I Doin't Know

En u hoorde hem  de song “What I Don’t Know” aankondigen  en vervolgens dus de start van het concert met allemaal songs, die staan op z’n nieuwste album “Swimmin’ Pools, Movie Stars” echt iets thuis horend in Hollywood Californie, maar nu dus in bluegrass stijl.

Op 23 september presenteerde Dwight via Sugar Hill Records z’n eerste bluegrass album “Swimmin’ Pools, Movie Stars”, samen met het “crème de la crème” van bluegrass musici.

Een zeer fraai album, waarvan u als luisteraar in de afgelopen weken al een aantal tracks in het programma “Countrymusic Round-Up” heeft kunnen horen, maar hier vanavond heel speciaal een “live” optreden, waarvan de muziek niet in de handel is te verkrijgen, maar de luisteraars hoeven via dit programma en de andere twee countrymuziekprogramma’s van RTV Krimpenerwaard helemaal niets te missen.

Als lezer van dit bericht kunt dit optreden van Dwight Yoakam & The Aqua Velva Boys ook nog meemaken met o.a. de start van het concert met de song “What I Don’t Know”. Ga er maar even voor zitten.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cody Jinks - What Else Is New

Dan nu door naar de “Outlaw” countrymuziek van Cody Jinks hier met de songs “What Else Is New”, “We’re Gonna Dance” en “Mamma Song”.

Cody Jinks hier samen met “The Tone Deaf Hippies” met songs, die staan op z’n 4e studio album “Adobe Sessions” in 2015 in eigen beheer uitgebracht door Cody Jinks Music.

Tijd om eens kennis te maken met Cody Jinks hier  tijdens een optreden in Luckenbach Texas met de song “Mama Song”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Een paar weken geleden kon u als luisteraar kennismaken met z’n nieuwste album “I’m Not the Devil” op 12 augustus j.l. ook al in eigen beheer uitgebracht.

Het album werd toen eveneens opgenomen op de Sonic Ranch in Tornillo, Texas, nadat Cody Jinks al eens optrad met de titelsong van z’n album tijdens The Texas Music Scene, een show, waarbij Ray Benson van de bekende Western Swing groep Asleep at the Wheel” optreedt als gastheer.

Cody, die vroeger furore maakte als zanger van trash-metal band “Unchecked Agession”, lijkt te hebben gekozen voor de outlaw countrymuziek, waarbij enige gelijkenis met Nashville outlaw zanger/gitarist Jamey Johnson hem niet kan worden ontzegd.

Cody Jinks & The Tone Deaf Hippies on stage in Luckenbach TX

Sedert 2005 is hij bezig met de countrymuziek met natuurlijk veel optredens in de “Lonestar State” en dat in 2012 resulteerde in het album “30” en vervolgens in 2013 de EP “Black Sheep”.

Hier vanavond dus met z’n album “Adobe Sessions” en dat heeft natuurlijk niets met een computerprogramma met die naam te maken, maar met het spaanse woord “adobe”, een soort steen gemaakt van gele klei en modder vaak uit een rivier, die niet wordt gebakken maar door de zon gedroogd.

De hoes van het album is dan ook geheel in een okerkleur opgemaakt met een huis, die o.a. ook tamelijk veel voorkomt op het platteland in het uiterste zuidwesten van Texas in de buurt van El Paso.

Ook voor u als lezer nog Cody Jinks & The Tone Deaf Hippies” hier tijdens de Texas Music Scene show en aangekondigd door Ray Benson met de song “What Else Is New”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Terry White Band - Masquerade of a Fool

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het dan nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma met als eerste de Terry White Band hier met de song “Masquerade of a Fool”.

Deze song staat op hun album “Feel Right” in eigen beheer uitgebracht.

Lead-zangeres Terry White kenden we voor 2010 nog als zangeres van de Dixie Aces, maar daarna zijn lead-zangeres Gerry van Koot en haar echtgenoot Wout van Koot verder gegaan als countryband onder de naam “” Terry White Band”.

Sinds 2010 heeft de Terry White band een naam opgebouwd als een zeer goede en veel gevraagde  “linedance countrygroep” uit Tegelen bestaande uit Sandy Morotel op lead-gitaar, Danny Berkelie op pedal-steel, Frank Smith op de bas, Dick Koopman op rhythm-gitaar,  Wout van Koot op drums met natuurlijk Gerry van Koot als lead-zangeres.

Zondagmiddag 16 oktober dus in partycentrum “Flamingo” in Hoogvliet en zaterdagavond, 22 oktober in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht. Voor meer informatie gewoon even doorschakelen!

Alvast even een voorproefje middels de song “C’est La Vie – You Never Can Tell” tijdens een optreden van de Terry White Band.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dick van Altena - Novemberwind

Vervolgens “Novemberwind”  geschreven en gezongen door Dick van Altena en het is tevens de titel van het album, dat op 14 november 2014 in Angeren werd gepresenteerd.

Voor het eerst sinds de jaren ‘80 kwam singer-songwriter en gitarist Dick van Altena weer eens met een Nederlandstalig album, getiteld Novemberwind’.

Het zeer fraaie album bevat verhalende liedjes maar ook sfeernummers met her en der een niemendalletje en een verkapte smartlap. Dick wordt zoals altijd weer instrumentaal bijgestaan door meer dan uitstekende muzikanten zoals Joost vanEs op viool, Patrick Senden op accordeon, multi-instrumentalist Patrick van Gerven o.a. op dobro en mandoline, Johan Jansen op pedal-steel en tenslotte Jan Gerrits nog op mondharmonica. 

Nog even terug naar het optreden van Dick van Altena in Angeren op 14 november 2014 tijdens de presentatie van z’n nieuwe album met o.a. de titelsong “Novemberwind”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Blake Shelton - Straight Outta Cold Beer

Dan terug naar Nashville voor de hedendaagse countrymuziek en eindelijk weer eens Blake Shelton in het programma met de song “Straight Outta Cold Beer”,  die staat op z’n album If I’m Honest”, dat werd uitgebracht door Warner Bros.

Op dit album wordt hij o.a. bijgestaan door Gwen Stefani bekend als zangeres van “No Doubt” en zij kenden elkaar weer van de TV-show The Voice en zijn na de scheiding van Miranda Lambert en Blake nu inmiddels samen.

Ook The Oak Ridge Boys leveren vokale ondersteuning aan Blake Shelton.

Natuurlijk kunt u als lezer van dit bericht nog even luisteren naar Blake Shelton hier met z’n “Straight Outta Cold Beer”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

William Michael Morgan - I Met a Girl

Dan is het nu ook al weer tijd voor onze uitsmijter en deze keer is dat  de jonge William Michael Morgan hier met een song “I Met a Girl”, die staat op z’n debuutalbum “Vinyl”, dat op 30 september j.l. werd gepresenteerd door Warner Bros.

De song “I Met a Girl” werd trouwens al in augustus 2015 met succes als single uitgebracht en dat heeft natuurlijk geleid tot dit album.

Tot slot van dit bericht nog een romantische video-clip van William Michael Morgan hier met de song “I Met a Girl”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Oct. 4 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek    ***   titel album   ***   Label

1. The Earls of Leicester   ***    A Faded Red Ribbon   ***   Rattle & Roar   *** Rounder Records

2. Flatt Lonesome   ***   You’re the One   ***   Runaway Train   ***   Mountain Home Music

3. Special Consensus ft. Rob Ickes , Trey Hensley and Alison Brown   ***   Fireball   ***   Long I Ride   ***   Compass Records

4. Becky Buller   ***   Thank You   ***  ‘Tween Earth and Sky   ***   Dark Shadow Recordings

5. Dwight Yoakam & The Aqua Velva Band   ***   What I Don’t Know   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

6. Dwight Yoakam & The Aqua Velva Band   ***   Sad, Sad Music   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

7. Cody Jinks   ***   What Else Is New   ***   Adobe Sessions   ***   Cody Jinks Music

8. Cody Jinks   ***   We’re Gonna Dance   ***   Adobe Sessions   ***   Cody Jinks Music

9. Cody Jinks   ***   Mamma Song   ***   Adobe Sessions   ***   Cody Jinks Music

10. Terry White Band   ***   Masquerade of Fool   ***   Feel Right   ***   TWB

11. Dick van Altena   ***   Novemberwind   ***   Novemberwind   ***   Continental Record Service

12. Blake Shelton   *** Strait Outta Cold Beer   ***  If I’m Honest   ***   Warner Bros. Nashville

13. William Michael Morgan   ***   I Met a Girl   ***   Vinyl   ***   Warner Bros. Nashville

Be There Next Week! Same Time, same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *