Heartaches by the Number

Ray Price and Willie Nelson - Heartaches by the Number

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het fraaie album “For the Good Times : A Tribute to Ray Price” van de Texaanse zanger/schrijver en gitarist Willie Nelson, dat op 16 september j.l. werd uitgebracht door Sony Legacy.

Vervolgens ook nog een eerbetoon aan de bekende countryzangeres/schrijfster Jean Shepard, die afgelopen zondag, 25 september,  op 82-jarige leeftijd overleed in Nashville TN.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass en deze keer door de IBMA-Award genomineerden “Flatt Lonesome”, “Lonesome River Band”en Sierra Hull met een voorproefje op het 27ste jaarlijkse “Wide Open Bluegrass Festival” en met de “Award Show” op donderdag, 29 september a.s. in het mooie Raleigh, NC.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma door “The Blue Grass Boogiemen” samen met Danny Vera en ook nog de groep “Woodwind” uit de Hoeksewaard met een song van hun album “Faces”.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor de alternatieve countryzanger/schrijver Stewart Eastham met een song van zijn nieuwe album “Dancers in the Mansion” en treden Albert Lee & Hogan’s Heroes op als uitsmijter van dit programma met hun versie van de Rodney Crowell song “’Til I Gain Control Again”.

Flatt Lonesome - Runaway Train

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de jonge bluegrass groep Flatt Lonesome met de titelsong van hun album “Runaway Train”, dat eind vorig jaar werd uitgebracht via Mountain Home Music.

Deze groep van oorsprong uit de staat Florida is door de IBMA genomineerd voor vijf Awards o.a. “Entertainers of the Year”, “Vocal Group of the Year”, “Album of the Year”, “Song of the Year” en “Gospel Recorded Performance of the Year”.

IBMA World of Bleugrass 2016

Zoals reeds aangekondigd wordt deze week vanaf vandaag, 27 september tot en met vrijdag 1 oktober het “World of Bluegrass Festival”gehouden in Raleigh NC met als hoogtepunt de “Award show” op donderdag, 29 september.

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking van dit bericht middels een fraai optreden van Flatt Lonesome hier met de titelsong van hun album “Runaway Train”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Lonesome River Band - Thunder and Lightning

Ook genomineerd is de groep de Lonesome River Band in dit programma met de song “Thunder & Lightning”, die staat op hun album “Bridging the Tradition”, dat op 18 maart j.l. werd uitgebracht door Mountain Home Music.

Deze bluegrass supergroep vierde in 2012 hun 30-jarig jubileum met het uitbrengen van 3 albums met als titel “Chronology Volumes One, Two & Three, die in 2012 werden uitgebracht door Rural Rhythm Records en de ontvangst van twee 2012 IBMA Awards , waarvan de eerste IBMA Instrumental Recorded Performance of the Year 2012 (voor Angeline the Baker die staat op Chronology, Volume Two) en Sammy Shelor’s 5de Award als “IBMA Banjo Performer of the Year Award”.

Hoe zorg je er voor dat inmiddels na bijna 35 jaar zo’n groep nog steeds zo dynamisch en levendig klinkt? Fraaie nieuwe songs en zo nu en dan nieuwe musici in de groep hebben daarbij vast een rol gespeeld.

In ieder geval schijnt dat de formule te zijn, die de “Lonesome River Band” ook volgt bij hun niuewe album “Bridging the Tradition” uitgebracht door Mountain Home Music, die sedert april 2014 de groep onder contract heeft en in oktober 2014 ook lRB’s album “Turn on a Dime” in de markt zette.

De groep bestaat nu uit Sammy Shelor op banjo en met leadzang en sinds 1990 bij de groep, zanger/schrijver Brandon Rickman op gitaar en eveneens met leadzang ook al voor de tweede keer bij de groep sedert 2001, Mike Hartgrove op viool en sedert 2008 bezig met z’n tweede periode bij LRB, nadat hij ook al in de periode 2002 t/m 2005 ,Barry Reed sedert 2010 bij de groep op de staande bas en sedert kort Jesse Smathers op mandoline.

The Lonesome River Band is dit jaar door de IBMA genomineerd voor de Awards “Song of the Year”, voor “Thunder & Lightning”  en “Album of the Year” voor “Bridging the Tradition” en Sammy Shelor wederom genomineerd voor de Award “Instrumental Performers of the Year” banjo.

Vanuit de studio van Mountain Home Music voor u nog een optreden van Lonesome River Band met hun song “Thunder and Lightning”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Special Consensus - Long I Ride

Eveneens in dit programma  de 2x Award genomineerde groep Special Consensus samen met Della Mae met de song “Highway 45 Blues”, die staat op hun album “Long I Ride” uitgebracht door Rounder Records, dat op 10 juni j.l. werd uitgebracht door Compass Records.

Special Consensus werd in 1975 opgericht door Greg Cahill met Chicago als basis en heeft in de afgelopen 40 jaar veel verschillende samenstellingen overleefd met een goede balans tussen traditionele en hedendaagse bluegrassmuziek.

De groep bestaat op dit nieuwe album uit Greg Cahill op banjo, Rick Faris op gitaar met zang, Nick Dumas op mandoline met zang, Dan Eubanks op de bas met zang.

Met het album “Long I Ride” viert Special Consensus zijn 40-jarig jubileum als groep met songs en gastoptredens, die zeker zullen bijdragen aan hun succes.

Natuurlijk kunt u nog even kijken en luisteren naar Special Consensus hier met de titelsong van hun album “Long I Ride”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Sierra Hull - Dark River

Dan als laatste van dit bluegrass blok de song “Black River “ door Sierra Hull. Deze song staat op haar album “Weighted Mind”, dat eind januari van dit jaar werd uitgebracht door Rounder Records.

Zij is niet alleen een buitengewone bluegrasszangeres, maar eveneens een begaafde mandoline speelster, die al op 11 jarige leeftijd optrad met Alison Krauss in The Grand Ole Opry. Inmiddels ook opgetreden in Het Witte Huis, de Carnegie Hall en The Kennedy Center.

Het album “Weighted Mind” werd geproduceerd door de beroemde banjospeler Bela Fleck, die natuurlijk ook nog meespeelt, terwijl vokale ondersteuning werd verleend door Alison Krauss, Abigail Washburn en Rhiannon Giddens.

Sierra Hull and Dan Tyminski - Hosts IBMA Award Show

Ook Sierra Hull zal aanwezig zijn, want niet alleen heeft zij 3 nominaties op zak n.l. “Black River” “song of the Year” en voor “Weighted Mind” “Album of the Year” en “Mandolin Player of the Year”, maar zal ook optreden als gastvrouw tijdens de Award show samen trouwens met Dan Tyminski.

U kunt nog kennismaken met Sierra Hull met haar song “Dark River”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Jean Shepard - Seven Lonely Days

Dan nu een eerbetoon aan Jean Shepard met de songs “Seven Lonely Days” en de “Dear John” brief.

“Seven Lonely Days” is tevens de titelsong van haar album, dat in de jaren ‘50 werd uitgebracht door Capitol Records en in latere jaren natuurlijk digitaal opgepoetst opnieuw uitgebracht en die staat op het album “Stars of the Grand Ole Opry” in oktober 2011 uitgebracht door First Generation Records.

Een eerbetoon aan Jean Shepard in het programma “Countrymusic Round-Up” ook met deze song “Dear John”, waarbij de eerste versie, die zij op 20-jarige leeftijd zong met Ferlin Husky in 1953 een “smashhit” en “Top 1 countrysong” gedurende 6 weken werd en daarmee in die tijd de jongste artiest, die ooit een nr. 1 hit had in de countrymuziek overzichten en waarvan in die tijd meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht.

Een “Dear John Letter” is inmiddels een symbool geworden voor een brief, waarin via een brief een einde wordt gemaakt aan een verhouding.

Jean Shepard - Star of the Grand Ole Opry - Dear John

Van Jean Shepard kwamen zo’n 73 singles in de top van de countrymuziek overzichten terecht, terwijl in de periode van 1956 tot 1981 24 studio albums werden uitgebracht.

In 1955 werd zij het jongste vrouwelijk lid van “Grand Ole Opry” en op 21 november nam zij na een record 60-jaar lidmaatschap van de Grand Ole Opry” afscheid.

Een eerbetoon ook in het programma “Countrymusic Round-Up” aan Jean Shepard, een pionier van de countrymuziek, die afgelopen zondag, 25 september, overleed in Nashville TN aan de gevolgen van Parkinson.

Nog mooie herinneringen aan Jean Shepard hier samen met Ferlin Husky,  met nog eens hun “Dear John” song. Ferlin Husky overleed in 2011 op 85-jarige leeftijd.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Willie Nelson - Heartaches by the Number

Dan nu naar nog een eerbetoon maar nu door Willie Nelson hier met de songs “Heartaches By the Number”, “Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me” en “Faded Love”.

Deze songs staan op z’n album “For the Good Times : A Tribute to Ray Price”, dat op 16 September j.l. is uitgebracht door Sony Legacy.

Een zeer fraai album met 12 songs met een eveneens grote rol voor The Time Jumpers met Vince Gill en Paul Franklin op pedal steel o.a. hier bij de eerste twee songs “Heartaches By the Number”, “Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me”.

Alvast een schitterende introductie van het nieuwe album tijdens opnames in de studio te Nashville Tn met alle medewerkenden. Een video-clip, die u beslist moet bekijken.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

De inmiddels 83-jarige zanger/schrijver/gitarist Willie Nelson gaat ver terug in de tijd naar de jaren ‘60, toen hij zijn brood voornamelijk verdiende als liedjesschrijver o.a. van de song “Night Life” voor de eveneens uit Texas afkomstige Ray Price. “Night Life” een nummer dat als meest-gecoverde countrysong ooit te boek staat.

Deze song was zeer succesvol voor Ray Price en Willie Nelson werd vervolgens gevraagd om als bassist deel uit te gaan maken van de begeleidingsgroep “The Cherokee Cowboys” van Ray Price.

Willie Nelson as bass player The Cherokee Cowboys

Inmiddels bleef Willie fraaie songs schrijven zoals “Funny How Time Slips Away” o.a. gezongen door Billy Walker , Faron Young zong “Hello Walls”, Roy Orbison zong “Pretty Paper”, en (wellicht de bekendste van allemaal) Patsy Cline zong “Crazy”.

Op het album “” For the Good Times: A Tribute to Ray Price” Willie Nelson met zijn vertolking van songs, waarmee Ray Price grote successen boekte, zoals “Heartaches by the Number” in 1958 geschreven door Harlan Howard en in het voorjaar van 1958 als single samen met Wall of tears. Het plaatje haalde de tweede plaats in de Country & Western-lijst van Billboard. Ook de song “Don’t Yo Ever Get Tired” geschreven door Hank Cochran werd met succes vertolkt door Ray Price, terwijl Ray Price en Willie Nelson samen ook succes boekten met hun versie van de Bob Wills song “Faded Love”.  “For the Good Times” fraaie muzikale herinneringen aan Ray Price, die op 16 december 2013 op 87-jarige leeftijd overleed, een album, waar Ray trots op zou zijn!

Nog even terug naar de studio voor Willie Nelson samen met The Time Jumpers hier met de song “I’ll Be There (If You Ever Want Me)”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Blue Grass Boogiemen and Danny Vera - Jesus & The Outlaw

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en deze keer de Blue Grass Boogiemen samen met Danny Vera met de song “Jesus & The Outlaw”.

Deze song staat op hun album “Grassified” in april van dit jaar uitgebracht via Excelsior Recordings.

Op deze cd worden 16 songs van 16 Nederlandse artiesten in bluegrass stijl gecoverd door de Blue Grass Boogiemen (Grassified).

Samen met de originele zangers bewerkte de groep de liedjes tot authentieke bluegrass-songs. Onder de aanwezige gasten bevinden zich Ernst Jansz, Marike Jager , Bennie Jolink en zoals hier dus Danny Vera.

Voor u ook nog de mogelijkheid om te kijken en luisteren naar een optreden van de Blue Grass Boogiemen samen met Danny Vera met de song “jesus & The Outlaw”.

Gewoon even doorschakelen/Just the Link!

Woodwind - Dimming of the Day

Vervolgens “Dimming of the Day”, een schitterende song van zanger/schrijver/gitarist Richard Thompson, maar hier fraai vertolkt door Woodwind uit Zuid-Beijerland e.o. de Hoeksche Waard dus.

U kunt hier ook nog even luisteren naar de vertolking van deze song door Bonnie Rait samen met Richard Thompson.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze song staat op hun album “Faces” in eigen beheer uitgebracht en dat eigenlijk een soort tribute albums is met covers van songs van Lynyrd Skynnyrd, Townes VanZandt, Simon & Garfunkel en de Traveling Wilburys.

Een album met 12 songs natuurlijk te verkrijgen via hun website dan wel tijdens een optreden van deze groep.

Ik heb begrepen, dat de leider van de groep, multi-instrumentalist Bas Riede op de laatste zondagmiddag van de maand, 30 oktober a.s. zal optreden als gastspeler bij de Goudse countrygroep Change of Key in  “Country Café Concordia” te Haastrecht. Hou dus o.a. de agenda van “Countrymusic Round-Up” scherp in de gaten, want we komen er beslist op terug.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een “live” optreden van Woodwind hier tijdens het DCMA-Gala 2015 met de songs “Cottonfields” en “Seven Bridges Road”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stewart Eastham - Leavin' by Sunday

Dan nu weer naar Nashville TN voor de alternatieve countrymuziek hier door Stewart Eastham, van oorsprong uit de staat Californie, maar tegenwoordig woonachtig in Nashville met de song “Leavin’ By Sundown”, die staat op z’n album “Dancers in the Mansion”.

Het album is met z’n 15 songs een fraaie opvolger van “The Man I Once Was”, dat op 16 augustus j.l. werd uitgebracht door Long Bar Music.

Alternatieve country songs, Americana en Rock ook  hier in het programma “Countrymusic Round-Up”.

Tijd om kennis te maken met Stewart Eastham middels de promotie-clip van z’n album “Dancers in the Moon”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Albert Lee & Hogan's Heroes - 'Til I Gain Control Again

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijters met de song “’Til I Gain Control Again” ooit geschreven en bekend geworden door  Rodney Crowell met en zonder Emmylou Harris, maar hier een schitterende vertolking door “Grammy Award” winning uper-guitarist en Albert Lee & z’n Hogan’s Heroes”.

Deze song staat op het album “Tear It Up”, dat in 2008 werd uitgebracht door Heroic Records.

De groep is in 1987 onstaan toen Lee door Gary Hogan werd gevraagd om met zijn steel-gitaar met de groep op te treden tijdens een steel-gitaar festival.

Daarvoor had Albert Lee in 1976 al samen gewerkt in Emmylou Harris “Hot Band” met o.a. Ricky Skaggs en Rodney Crowell en daarna 5 jaar lang deel uitgemaakt van de begeleidingsgroep van Eric Clapton om vervolgens in 1983 op te treden als muzikale leider van de “Everly Brothers Reunion” concerten en speelde meer dan 20 jaar bij de groep.

Tot slot van dit bericht nog onze uitsmijter Albert Lee hier tijdens een “live” optreden met de song “’Til I Gain Control Again”. Dit mag u echt niet missen!

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Speellijst ” Country Music Round-up ” 

Datum: Sept. 27 ‘16 19.00 – 20.00 uur (CET)

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Flatt Lonesome   ***                Runaway Train   ***   Runaway Train   ***   Mountain Home Music

2. Lonesome River Band   ***   Thunder and Lightning ***   Bridging The Tradition   ***   Mountain Home Muscic

3. Special Consensus ft. Della Mae   ***              Highway 40 Blues   ***   Long I Ride   ***   Compass Records

4. Sierra Hull   ***   Black River   ***   Weighted Mind   ***   Rounder Records

5. Jean Shepard   ***   Seven Lonely Days   ***   Seven Lonely Days   ***   Capitol Records

6. Jean Shepard   ***    Dear John   ***   Stars of the Grand Ole Opry   ***   First Generation Records

7. Willie Nelson ft. The Time Jumpers  ***   Heartaches by the Number   ***   For the Good Times : A Tribute to Ray Price   ***   Sony Legacy

8. Willie Nelson ft. The Time Jumpers  ***   Don’t You Ever Get Tired of Hurting Me   ***   For the Good Times : A Tribute to Ray Price   ***   Sony Legacy

9. Willie Nelson   ***   Faded Love  ***   For the Good Times : A Tribute to Ray Price   ***   Sony Legacy

10. Blue Grass Boogiemen ft. Danny Vera   ***                Jesus & The Outlaw   ***   Grassiefied   ***   Excelsior Recordings

11. Woodwind   ***   Dimming of the Day   ***   Faces   ***   Woodwind

12. Stewart Eastham   ***   Leavin’ by Sundown   ***   Dancers in the Mansion   ***   Long Bar Music

13. Albert Lee & Hogan’s Heroes   ***  ‘Til I Gain Control Again   ***   Tear It Up   ***  Heroic Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *