Even Cowgirls Get the Blues

Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt - Even Cowgirls Get the Blues

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor het fraaie album “The Complete Trio Collection” van drie nachtegalen van de countrymuziek, Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt, dat op 9 september j.l. werd uitgebracht door Rhino Records.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass net als de vorige week verzorgd door Dwight Yoakam met songs van z’n album “Swimmin’ Pools, Movie Stars”, dat op 23 september officieel zal worden gepresenteerd door Sugar Hill Records.

Vervolgens ook nog de Independent Honky Tonkers , Clifton Brown  & The Rusty Bucket Band uit Louisiana.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met alvast een voorproefje op het optreden van Change of Key a.s. zondagmiddag, 25 september in Country Café Concordia te Haastrecht gevolgd door de groningse groep Stroatklinkers, die zondagmiddag 2  oktober zullen optreden in Andijk.

Vervolgens gaan we naar Athens Georgia voor Southern Country Rock door de groep “Drive by Truckers” en treden de Texaanse kroegtijgers Dale Watson & His Lonestars “Live at the Big T Roadhouse” als uitsmijters van dit programma met een song van hun nieuwe album “Chicken S#!+ Bingo”, dat op 19 augustus j.l. werd uitgebracht door Red House.

Dwight Yoakam - These Arms

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “These Arms” en “Home for Sale” en “Purple Rain”  heel herkenbaar ook door Dwight Yoakam.

“Purple Rain” is natuurlijk zeer bekend geworden  door Prince & The Revolution uit 1984, maar hier heel verrassend  in bluegrass stijl.

Deze songs staan op z’n album “Swimmin’ Pools, Movie Stars”, dat op 23 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Sugar Hill Records.

Van oorsprong stonden de twee eerstvermelde songs respectievelijk op z’n albums “The Long Way Home” uit 1998 en “This Time” uit 1993.

Dwight Yoakam - Home for Sale

Dwight Yoakam heeft in zijn muziek carriere sinds de begin jaren ‘80 meer dan 25 miljoen albums verkocht en is een meervoudige Grammy Award winnaar, die 21 keer is genomineerd.

Hij heeft inmiddels z’n huis kunnen versieren met 12 gouden en 9 platinum danwel Multi platinum albums, die natuurlijk ook in de Billboard’s Country Albums overzichten hebben gestaan

In 2013 ontving hij “the Artist of the Year award” tijdens de “Americana Music Honors & Awards Ceremonie”.

En nu dus op 23 september a.s. zal hij via Sugar Hill Records z’n eerste bluegrass album presenteren met als titel “Swimmin’ Pools, Movie Stars”

Tijd voor de eerste muzikale onderbreking met een korte grappige introductie en aankondiging van z’n nieuwe album vanuit de studio in Nashville.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Samen met het “crème de la crème” van bluegrass musici zoals Bryan Sutton op gitaar, Stuart Duncan op viool, Barry Bales op de bas, Adam Steffey op de mandoline en Scott Vestal op banjo heeft Dwight Yoakam een aantal van z’n songs op een wel zeer fraaie manier in bluegrass stijl opgenomen.

Verder nog vokale ondersteuning door Jonathan Clark, Brian Whelan, Davey Faragher en nieuwkomer Bryan Joyce. Het album “Swimmin’ Pools, Movie Stars” met 11 songs, waaronder niet alleen ook “z’n bekende “Guitars, Cadillacs”, maar ook zoals hier “Purple Rain” van Prince vanaf 23 september verkrijgbaar en zeer aanbevelenswaardig.

U kunt ook nog even kennismaken met Dwight’s versie van de song “Purple Rain”, die in april j.l. werd opgenomen naar aanleiding van het overlijden van Prince op 21 april 2016.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Clifton Brown - Next Sunday's Paper

Dan nu door naar Clifton Brown & The Rusty Bucket band met de songs “Next Sunday’s Paper” oftewel “De krant van a.s. zondag” en “The Afterwife”.

Deze songs staan op z’n album “Country, Live It, Love It, Breathe It”, dat op 26 augustus j.l. in eigen beheer via Thin Blue Line Records werd uitgebracht.

Clifton Brown komt uit Denham Springs Louisiana even ten noordoosten van Baton Rouge en was altijd al een fan van countryzangers als Merle Haggard, Mark Chesnutt en Tracy Byrd.

Hij heeft inmiddels een leuke groep musici om zich heen verzameld optredend onder de naam “The Rusty Bucket Band”, maar er is helemaal niets roestig aan de muziek van Paul W. Golmon (drummer, Chris Smith (bas) , Greg Manchester (lead-gitaar), en het echtpaar Brenda (achtergrondzang) en Danny Harrell (steel-gitaar) en allemaal woonachtig in de staat Louisiana.

Red Stick Together ft. Clifton Brown & The Rusty Bucket Band

Clifton Brown & The Rusty Bucket Band zullen a.s. zondagmiddag, 25 september tijdens het “Red Stick Together” concert om 13.00 optreden in Baton Rouge. Baton Rouge in Lousiana betekent in “Rode Stok” ofwel “Red Stick”.

Op die zondagmiddag niet alleen in fraai countrymuziek-optreden van Change of Key in Haastrecht, maar ook wordt er een groot concert in het Repentance Park in het centrum van de stad aan de rieiver gegeven en waarvan de baten bestemd zijn voor de slachtoffers van de overstromingen in zuid Louisiana.

Ook countrysterren als  Tracy Byrd, Mark Chesnutt, Lonestar, Mickey Gilley, Chad Brock, Marty Rayborn, Jamie O’Neil zullen op die dag optreden.

Natuurlijk kunt u als lezer ook nog even kennismaken met Clifton Brown & The Rusty Bucket Band hier met de “Merle Haggard” song “I Think I’ll Just Stay Here and Drink”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt - Wildflowers

Dan nu naar Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt voor de songs “Even Cowgirls Get the Blues”, “Wildflowers”en “Making Plans”.

Deze songs staan op het album “The Complete Trio Colletion”, dat op op 9 september j.l. is uitgebracht door Rhino Records.

Een indrukwekkende video-clip met schitterende herinneringen ter introductie van dit fraaie album met de “Grand  Ladies of Country”, die u als lezer niet echt niet mag missen.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dit album bestaat uit 3 CD’s met zoals uit de titel af te leiden de albums “Trio” uit 1987 en “Trio II” uit 1998 destijds uitgebracht door Elektra, maar nu op schitterende wijze digital opgepoetst.

Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris - Trio - Making Plans

De twee laatstvermelde songs staan op de eerste CD Trio, maar deze uitvoering is een alternatieve opname en die staat op de 3e CD met 20 nog niet eerder uitgebrachte en alternatieve opnames.

“Even Cowgirls Get the Blues” staat van oorsprong op het album “Songs of the West” van Emmylou Harris uit 1998.

Linda Ronstadt, Emmylou Harris & Dolly Parton Trio II - After the Goldrush

Trio II werd in 1998 werd uitgebracht door Elektra en was een vervolg op het zeer succesvolle album “Trio”, dat in 1987 werd uitgebracht op LP door Warner Bros, maar natuurlijk ook al heel snel op CD verscheen.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van Dolly Parton, Emmylou Harris en Linda Ronstadt in 1999 met hun schitterende versie van de Neil Young song “After the Goldrush”.

Deze song staat ook op de tweede CD van dit fraaie album.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Door drukke agenda’s van deze Opry diva’s hebben de opname’s van de Trio II vijf jaar in beslag genomen en in 1998 was er weer sprake van een echte diamant of misschien beter gezegd drie diamanten in een Trio II Tiara.

Trio II heeft echter iets meer inbreng van Dolly Parton en dat komt natuurlijk ook door haar stem.

Zowel Linda als Emmylou vertolken een aantal songs als lead-zangeres, maar met Dolly als achtergrond zangeres zeer herkenbaar aanwezig.

30 jaar later het album “The Complete Trio Collection” een juweel van een countrymuziekalbum, dat u als countrymuziekliefhebber beslist onmiddellijk moet aanschaffen.

Dolly Parton, 70, Emmylou Harris 69 zijn nog steeds actief met hun muziekcarriere, terwijl Linda inmiddels ook 70 sedert 2012 lijdt aan de ziekte van Parkinson en inmiddels volgens haarzelf tot groot verdriet geen “noot” meer kan zingen.

Natuurlijk kunt u ook nog even luisteren naar het illustere trio hier met de song “Making Plans”, zoals op het album “The Complete Trio Collection”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Change of Key - 4e seizoen Country Cafe Concordia Haastrecht - One of Those Places

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en met verwijzing naar hun optreden a.s. zondagmiddag, 25 september in Cultureel Centrum Concordia te Haastrecht alvast een voorproefje met de goudse country groep “Change of Key” hier met de song “One of Those Places”.

Deze song staat op de 2e CD van hun album “When Music Calls My Name”. Nogmaals a.s. zondagmiddag, 25 september Country Café Concordia waarmee Change of Key weer met hun maandelijkse zondagmiddagconcerten van start gaan met fraaie akoestische countrymuziek met ook nog gratis toegang.

Nog even terug naar een “live” optreden van Change of Key met de song “One of Those Places” tijdens de CD-presentatie “When Music Calls My Name”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stroatklinkers - As't Boeten Stormt

Vervolgens “As’t Boeten Stormt” door de Stroatklinkers hier met een song, die staat op hun album “Knap Stoaltje”,dat in 2001 werd uitgebracht door de Stroatklinkers”.

Een album met 12 liedjes van Ede Staal in het gronings dialect met uitzondering van de laatste song met als titel “Help Me Through the Night”.

Ede Staal was leraar Engels en streektaalzanger en -dichter. Hij is bekend geworden met door hemzelf geschreven en gezongen Groningse liedjes over het leven op het Groningse platteland en die in de begin jaren grote bekendheid en populairiteit kreeg door z’n verhalen en liedjes via Radio Noord.

Hij overleed helaas op veel te vroege leeftijd in 1986 op 45-jarige leeftijd aan longkanker.

Zijn muziek kreeg landelijke en zelfs internationale bekendheid doordat enkele nummers te horen waren in de film De Poolse bruid (1998)

De “Stroatklinkers” hier in het programma “Countrymusic Round-Up” ook bedoeld als voorproefje op hun optreden op zondagmiddag, 2 oktober a.s. in “De Kapel” aan de Middenweg te Andijk.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de “Stroatklinkers” hier met de song “As t boeten störmt”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Drive By Truckers - Ramon Casiano

Dan nu voor de stevige southernrock countrymuziek naar Drive by Truckers hier met de song “Ramon Casiano”.

Deze song staat op hun album America Band, dat 30 september a.s. zal worden uitgebracht door ATO Records.

Zoals altijd zit u als luisteraar bij RTV Krimpenerwaard ook voor de nieuwste countrymuziek op de eerste rang en u hoeft dus helemaal niets te missen.

Voor u als lezer van dit bericht ook nog even kennismaken met de groep “Drive By Truckers” met de song “Ramon Casiano” tijdens een optreden op 15 april j.l. in “The Ballroom” van de “Warehouse” in Houston Texas.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dale Watson & His Lonestars - Neverever

En dan is het ook al weer tijd voor de uitsmijter “Never Ever”  door Dale Watson & His Lonestars hier met een song, die staat op hun nieuwe album “Live At the Big T Roadhouse”  tijdens de ““Chicken S#!+ Bingo Sunday”, een album met 35 songs voor, zoals altijd, een enthousiast publiek, dat 19 augustus j.l. werd uitgebracht via Red House Records.

“Big T Roadhouse is trouwens in z’n eigen bar in St Hedwig Texas even ten noordoosten van San Antonio.

Zoals reeds vermeld in de agenda eind oktober is hij voor 3 optredens in Nederland met op dinsdag 25 oktober het dichstbijzijnde concert in Tivoli te Utrecht.

Natuurlijk kunt u tot slot van dit bericht nog kijken en luisteren naar Dale Watson & His Lonestars met de song “Never Ever” tijdens een optreden op 29 mei 2014 in “The Ice House Theatre” te Selma, NC.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, via de bestaande kabelfrequenties dan wel het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Sept. 20 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Dwight Yoakam   ***   These Arms   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***               Sugar Hill Records

2. Dwight Yoakam   ***   Home for Sale   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

3. Dwight Yoakam   ***   Purple Rain   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

4. Clifton Brown   ***   Next Sunday’s Paper   ***   Country, Live It, Love It, Breathe It   ***   Clifton Brown

5. Clifton Brown   ***   The Afterwife   ***   Country, Live It, Love It, Breathe It   ***   Clifton Brown

6. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt   ***                Even Cowgirls Get the Blues     ***   The Complete Trio Collection CD3  ***   Rhino Records

7. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt   ***  Wildflowers ***   The Complete Trio Collection CD3  ***   Rhino Records

8. Dolly Parton, Emmylou Harris & Linda Ronstadt   ***   Making Plans   ***   The Complete Trio Collection CD3   ***   Rhino Records

9. Change of Key   ***   One of Those Places   ***   When Music Calls My Name CD2   ***   Change of Key

10. Stroatklinkers   ***   As’t Boeten Störmt   ***   Knap Stoaltje   ***                 Strictly Country Records

11. Drive By Truckers   ***   Ramon Casiano   ***   American Band   ***   ATO Records

12. Dale Watson & His Lonestars   ***   Never Ever   ***   Live at The Big T Roadhouse   ***   Red House Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequency and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *