Pancho and Lefty

Townes Van Zandt - Pancho and Lefty

In dit programma “Countrymusic Round-Up  bijzondere aandacht voor de amerikaanse singer/songwriters Guy Clark, Townes Van Zandt en Steve Earle, die in 1976 deel uitmaakten van de schitterende documentaire “Heartworn Highways” en waarbij de “digitaal opgepoetste” songs in juni van dit jaar opnieuw zijn uitgebracht door Light in the Attic Records.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass verzorgd door Dwight Yoakam met songs van z’n album “Swimmin’ Pools, Movie Stars”, dat op 23 september officieel zal worden gepresenteerd door Sugar Hill Records.

Vervolgens ook nog het duo Rob Ickes & Trey Hensley samen met tal van andere bluegrass musici met twee songs van hun nieuwe album “The Country Blues”.

Na de agenda met

een overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met de Rotterdamse groep Stringcaster en vervolgens de zanger/schrijvers Danny Vera samen met Douwe Bob met een song van z’n nieuwe album “The Outsider”.

Vervolgens gaan we naar Nashville voor Drake White met een song van z’n debuutalbum “Spark” en treedt Luke Bell uit Cody Wyoming als uitsmijter van dit programma met de song “Hold Me”.

Dwight Yoakam - Listen

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Free to Go” , “Listen” en  “Sad, Sad Music” door Dwight Yoakam heel verrassend hier in bluegrass stijl.

Deze songs staan op z’n album “Swimmin’ Pools, Movie Stars”, dat op 23 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Sugar Hill Records.

Van oorsprong stonden deze songs respectievelijk op z’n albums “Tomorrow’s  Sounds Today” uit 2000, “A Long Way Home” uit 1998 en “If There Was a Way”, dat in 1990 werd uitgebracht door Warner Brothers.

Dwight Yoakam ft. Willie Nelson - If Teardrops Were Diamonds

Tijd om nog even terug te gaan met Dwight Yoakam samen met Willie Nelsong hier met de song “If Teardrops Were Diamonds”, die staat op Dwight’s  album “Population Me”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dwight Yoakam heeft in zijn muziek carriere sinds de begin jaren ‘80 meer dan 25 miljoen albums verkocht en is een meervoudige Grammy Award winnaar, die 21 keer is genomineerd.

Hij heeft inmiddels z’n huis kunnen versieren met 12 gouden en 9 platinum danwel multi platinum albums, die natuurlijk ook in de Billboard’s Country Albums overzichten hebben gestaan

In 2013 ontving hij “the Artist of the Year Award” tijdens de “Americana Music Honors & Awards Ceremonie”.

En nu dus op 23 september a.s. zal hij via Sugar Hill Records z’n eerste bluegrass album presenteren met als titel “Swimmin’ Pools, Movie Stars”.

Samen met het “crème de la crème” van bluegrass musici zoals Bryan Sutton op gitaar, Stuart Duncan op viool, Barry Bales op de bas, Adam Steffey op de mandoline en Scott Vestal op banjo heeft Dwight Yoakam heeft een aantal van z’n grote countrymuziek oeuvre op een wel zeer fraaie manier in bluegrass stijl opgenomen.

Verder nog vokale ondersteuning door Jonathan Clark, Brian Whelan, Davey Faragher en nieuwkomer Bryan Joyce.

Het album “Swimmin’ Pools, Movie Stars” met 11 songs, waaronder niet alleen ook “z’n bekende “Guitars, Cadillacs”, maar ook “Purple Rain” van Prince vanaf 23 september verkrijgbaar en zeer aanbevelenswaardig.

Dwight Yoakam and Ralph Stanley & The Clinch Mountain Boys - Miner's Prayer

Er is op dit moment nog geen video-clip van Dwight Yoakam en songs van z’n nieuwe bluegrassalbum, maar even terug in de tijd naar een optreden van Dwight, die oorspronkelijk ook uit de bluegrass staat Kentucky komt,  samen met Ralph Stanley & Clinch Mountain Boys met de song “Miner’s Prayer”. Deze song staat ook op het dubbel album “Saturday Evening, Sunday Morning” van Ralph Stanley & the Clinch Mountain Boys, dat in 1993 werd uitgebracht door Freeland Recordings.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Rob Ickes & Trey Hensley - May You Never Be Alone

Dan nu door naar Rob Ickes en Trey Hensley hier met de songs “Everywhere I Go Is a Long Way from Home” en “May You Never Be Alone”.

Deze songs staan op hun tweede gezamelijke album “The Country Blues” met 11 tracks, dat op 8 juli van dit jaar werd uitgebracht via Compass Records.

Nu toch nog even terug naar Rob Ickes en Trey Hensley, want op 14 oktober 2014  maakte Compass Records bekend, dat zij met de bekende bluegrass dobrospeler Rob Ickes en de vrij onbekende gitaarspeler/zanger Trey Hensley ook een samenwerkingsverband waren aangegaan.

Hun debuut-album “Before the Sun Goes Down” betekende tevens een samenwerkingsverband van Rob Ickes, die reeds 15 maal door de IBMAA was uitgeroepen tot “Dobro Player of the Year” met het jonge talent zanger/gitarist Hensley.

Bij de opnames van het album “The Game” van de bekende bluegrassgroep“Blue Highway” in 2014 en waarin Rob ook meespeelde, moest ook nog de hulp van een extra zanger worden ingroepen.

De studioeigenaar adviseerde om Trey daarvoor aan te nemen, die met z’n vokale bijdrage in de song “My Last Day in the Mines” de bewondering van overige bandleden afdwong.

En deze ervaring vormde dus het begin van een nieuw duo “Rob Ickes & Trey Hensley” hier dus met hun tweede album “The Country Blues” en waarbij ze vokaal worden bijgestaan door o.a. Vince Gill , John Randall Stewart, Carl Jackson en Robinella met Ron Block op banjo, Mike Bub op de bas, Andy Leftwich en Aubrey Haynie op viool.

Rob Ickes en Trey Hensley hier met “The Country Blues” alweer zo’n fraai album, die je ook als bluegrass en countrymuziekliefhebber onmiddellijk wilt aanschaffen.

U kunt ook nog aanwezig bij een live optreden van Rob Ickes en Trey Hensley hier met de song “Everywhere I Go Is a Long Way from Home” tijdens “Bluegrass From the Forest 2016” te Shelton in de westelijke staat Washington.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Guy and Susannah Clark - Laverne and Captain Clint

Dan nu zoals aangekondigd terug in de tijd naar december 1975 in het huis van Guy Clark en z’n vrouw, eveneens talentvolle liedjesschrijver en schilderes Susannah met tal van vrienden hier met z’n song “Ballad of Laverne and Captain Flint” gevolgd door Townes Van Zandt met een schitterende akoestische versie van zijn song “Pancho and Lefty”.

Gelijk maar even kijken en luisteren naar Townes Van Zandt hier met de song “Pancho and Lefty” zoals in de documentaire “Heartworn Highways”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Vervolgens ook nog de song “Elijah’s Church” met z’n intro door Steve Earle hier tijdens de opname van de documentaire “Heartworn Highways” van de New Yorkse filmmaker  Jim Szalapski in het huis van Guy Clark aan Sunset Drive nr. 159 in Hendersonville TN.

De opnames vonden plaats in de maand december en waarbij zoals gewoonlijk weer een grote aantal amerikaanse singer/songwriters te gast waren in het huis van Guy en Susannah Clark.

Om dan maar gelijk een aantal te noemen, die ook aanwezig waren bij deze opname natuurlijk Guy en Susannah Clark, Steve Young, Rodney Crowell, Jim McGuire, Bill Callery en Richard Dobson.

We zijn nog in het huis van Guy en Susannah Clark met een nog zeer jonge Steve Earle hier met de “Mercenary Song”, die eveneens staat op het album “Heartworn Highways”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Allemaal singer/songwriters, die een alternatief boden in de countrymuziek ten opzicht van de “gladde” Nashville countrymuziek met heel veel violen en ruimschootse achtergrondzang en waarbij hun muziek als “Outlaw” countrymuziek werd aangeduid.

Heartworn Highways Poster

Jim Szalapski en z’n metgezellen hadden inmiddels al meer film en geluidsopnames gemaakt met o.a. ook Steve Young bekend van o.a. “Seven Bridges Road” , Larry Jon Wilson, Charlie Daniels , David Allan Coe en John Hiatt, waarbij de documentaire met een lengte van 1 uur en 32 minute in 1976 werd gepresenteerd.

In de film ook natuurlijk ook bijzondere opnames van Towns Van Zandt zwaar aan de whiskey in z’n ouwe stacaravan in Clarksville in de buurt van Austin Texas met z’ n vriendin Cindy en z’n ruige hond Geraldine en waar hij in “The Walking Blacksmith” de ouwe “shack” van Uncle Seymour Washington toch op schitterende wijze z’n songs “Waiting ‘Round to Die” en “Pancho and Lefty” vertolkt.

U kunt ook nog even kijken en luisteren naar de situatie van Townes Van Zandt met de wijze  raadgeving van Uncle Seymour om de whiskey te laten staan en er van weg te lopen.

Townes Van Zandt hier met z’n song “Waitin’ Around to Die”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Deze opnames vonden trouwens al eerder plaats dan de vermelde maand december ’75.

Niet alle songs van de documentaire zijn vanwege de beperkte capaiteit op de CD geperst, maar er is wel een fraaie keuze gemaakt, waarbij op meer dan uitstekende wijze de audio-opnames van de film digital zijn aangepast.

Guy Clark - My Favorite Picture of You

Natuurlijk op het album ook Guy en Susannah Clark met tal van bekende songs, maar voor dit programma heb ik gekozen voor de ballade “Laverne and Captain Clint.  Heartworn Highways een must voor de pure outlaw countrymuziek uit de jaren ‘70.

Nog even terug naar de documentaire met Guy en Susannah Clark hier met het fraaie verhaal “Ballad Lavern and Captain Flint”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stringcaster - Rock This Joint

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma blijven in de buurt voor de Rotterdamse groep “Stringcaster” hier met de song “Rock This Joint”.

Deze song staat op hun 2e  album met de titel “Picking on You”, dat in mei van dit jaar werd uitgebracht door MARS Music.

Het album bevat 13, voornamelijk door de band zelf geschreven liedjes, aangevuld met een nummer van Carl Perkins (Tryin To Be My Baby) en zoals deze song “Rock This Joint” van Jimmy Smith. De groep bestaat uit Remco Prins op mandoline, Martin Voogd op rhythm-gitaar, Robert van Driesten op harmonica en banjo, Tijmen Veelenturf op viool en tenslotte Marcel Verbaas op de dubbele bas en ze zingen allemaal.

Nog even naar een optreden van Stringcaster met de song “They Always Me Kick Out of Bars” tijdens een optreden van het Radio Rijnmond TV-programma “Live uit Lloyd”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Danny Vera & Douwe Bob- Loving Her Alone

Vervolgens “Loving Her Alone” door de nederlandse songwriters Danny Vera en Douwe Bob.

Deze song staat op het nieuwe album “The Outsider” van Danny Vera, dat op 2 september j.l. werd uitgebracht via Excelsior Recordings.

De meeste luisteraars zullen Danny Vera wel kennen van z’n optreden als bandleader van de groep, die de muzikale begeleiding verzorgd tijdens het TV Sportprogramma “Voetbal Inside” en meermalen bij DWDD.

Danny Vera schreef alle twaalf liedjes op The Outsider zelf, op één na: “Loving Her Alone “ maakte hij samen met Douwe Bob, die hij ontmoette in tv-programma De Wereld Draait Door. 

“The Outsider” een fraaie mix van pop, Americana en country songs van Dany Vera, een album, dat zeer zeker ook thuis hoort in dit programma “Countrymusic Round-Up”.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren en kijken naar een optreden van Danny Vera en Douwe Bob met de song “Loving Her Alone” hier tijdens een optreden in het Avrotros Muziekcafé op 30 april j.l.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Drake White - Livin' the Dream

Dan gaan we nu weer naar de overkant van de grote plas de vorige week gemist maar dan nu toch de jonge Drake White hier met de song “Livin’ the Dream”, die staat op z’n debuutalbum “Spark” op 19 augustus uitgebracht door DOT Records.

Drake White hier samen met z’n groep “The Big Fire” trad in het recente verleden op als openings-act” o.a. voor Erich Church en Luke Bryan en neemt op dit moment deel met z’n groep met de Zac Brown Band tijdens hun “Black Out the Sun” toer.

Voor u als lezer van dit bericht tijd om eens kennis te maken met Drake hier met een leuke video-clip met de song “Livin’ the Dream”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luke Bell - Hold Me

En met een kijkje op de klok “Hold me” door onze uitsmijter Luke Bell uit Cody Wyoming hier met de song, die staat op z’n album met zijn naam als titel  dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door Bill Hill Records.

Luke Bell een country singer/songwriter, die eerlijke “No Nonsens” countrymuziek ten gehore brengen en daarom ook best wel vaker hier bij Countrymusic Round-Up in de speellijst zal staan.

Tot slot nog onze uitsmijter Luke Bell hier met de song “The Bullfighter” tijdens de State Line Sessions at the Downtown Artery in Fort Collins, Colorado.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

info@el-okay-ranch.nl

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, via de bestaande kabelfrequenties dan wel het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst ” Country Music

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

RTV Krimpenerwaard september, 13 19.00-20.00 (CET)

Nr*        Artiest/groep ***   titel muziek   ***   titel album   ***               Label

1. Dwight Yoakam   ***   Free to Go   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

2. Dwight Yoakam   ***   Listen   ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

3. Dwight Yoakam   ***   Sad Sad Music    ***   Swimmin’ Pools, Movie Stars   ***   Sugar Hill Records

4. Rob Ickes and Trey Hensley   ***   Everywhere I Go Is a Long Way From Home   ***   The Country Blues   ***   Compass Records

5. Rob Ickes and Trey Hensley   ***   May You Never Be Alone   ***   The Country Blues   ***   Compass Records

6. Guy Clark   ***   Ballad of Laverne and Captain Flint   ***   Heartworn Highways   ***   Light in the Attic

7. Townes Van Zandt   ***   Intro + Pancho and Lefty   ***   Heartworn Highways   ***               Light in the Attic 

8. Steve Earle   ***   Intro + Elijah’s  Church   ***   Heartworn Highways   ***   Light in the Attic 

9. Stringcaster   ***   Rock This Joint   ***   Picking On You   ***   M.A.R.S. Worldwide

10. Danny Vera ft. Douwe Bob   ***   Loving Here Alone   ***   The Outsider   ***   Excelsior Recordings

11. Drake White   ***   Livin’ The Dream   ***   Spark   ***   DOT Records

12. Luke Bell   ***   Hold Me   ***   Luke Bell   ***   Bill Hill Records

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies & via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *