Kid Sister

The Time Jumpers - Kid Sister

In het programma “Countrymusic Round-Up” bijzondere aandacht voor  de “Western Swing” groep The Time Jumpers met een drietal songs van hun nieuwe en zeer fraaie album “Kid Sister”, dat officieel op 9 september a.s. zal worden gepresenteerd door Rounder Records.

Vervolgens ook nog Dolly Parton met muziek van haar nieuwe album “Pure & Simple”, dat op 19 augustus j.l. werd uitgebracht door Dolly Records via RCA/Sony Music Nashville.

Maar zoals altijd beginnen we het programma met de bluegrass verzorgd door Valerie Smith & Liberty Pike met een drietal songs van hun nieuwe album “Small Town Heroes” en dat album wordt op 1 oktober a.s. officieel gepresenteerd.

Na de agenda met een

overzicht van de countrymuziekevenementen in de regio is het tijd voor de nederlandse inbreng in dit programma met de Goudse countrygroep Change of Key en vervolgens uit Groningen de groep “Stroatklinkers” met een song van hun jubileum-album “25 Joar”.

Vervolgens gaan we naar Cody Wyoming on eens kennis te maken met Luke Bell en de muziek van zijn debuutalbum en dan tenslotte ook nog eens terug naar Texas voor Cody Jonks met de song “No Guarantees” en hij is tevens de uitsmijter van dit programma.

Valerie Smith & Liberty Pike - Something About a Train

We begonnen het programma “Countrymusic Round-Up” met de songs “Something About a Train” en “Small Town Hero” en  “Bottle of Tears” door Valerie Smith & Liberty Pike.

Deze songs staan op hun album “Small Town Heroes”, dat op 1 okober a.s officieel zal worden gepresenteerd door Bell Buckle Records en dus pas de volgende maand verkrijgbaar zal zijn in de winkels, maar hier dus bij RTV Krimpenerwaard al is te beluisteren.

Wat de countrymuziek betreft zit u als luisteraar bij deze omroep helemaal op de eerste rij en hoeft u helemaal niets te missen.

Valerie Smith oorspronkelijk afkomstig uit de staat Missouri, maar tegenwoordig woonachtig in het kleine historische plaatsje Bell Buckle in de staat Tennessee even ten zuidoosten van Nashville.

Zoals gezegd Bell Buckle is de woonplaats van Valerie en dan begrijpt u natuurlijk ook, dat het album in eigen beheer is geproduceerd en uitgebracht.

Ook de naam van de begeleidingsgroep Liberty Pike is niet zo maar gekozen, want het is de historische weg, die Nashville via Bell Buckle verbindt met de Liberty Gap.

Valerie Smith en Liberty Pike bestaat uit Valerie Smith op gitaar, viool en mandoline met leadzang, Lisa Kay Howard Hughes op gitaar en mandoline, Wally Hughes op viool, Joe Zauner op gitaar en banjo en tenslotte “last but not least” de legendarische Tom Gray op de staande bas en zoals bij een bluegrassgroep gewoonlijk, allemaal zingen zij natuurlijk.

Tom Gray inmiddels 75-jaar nog steeds actief als bassist, die in 1960 z’n naam vestigde als bassist van de bluegrass groep “The Country Gentlemen” en later ook speelde bij “The Seldom Scene”.

Valerie Smith & Liberty Pike met hun nieuwe album “Small Town Heroes” aan aanwinst voor de bluegrassmuziek liefhebbers!

Tijd voor de eerste muziekale onderbreking van dit bericht door Valerie Smith & Liberty Pike, waarbij u alvast even kunt kennismaken met een aantal songs van hun album “Small Town Heroes”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dolly Parton - Tomorrow Is Forever

Dan nu op naar Dolly Parton hier met de songs “Pure & Simple”, Outside Your Door en “Tomorrow Is Forever”.

Deze songs staan op haar album “Pure & Simple”, dat op 26 augustus j.l. werd uitgebracht door RCA/Sony Music Nashville via haar eigen label Dolly Records.

Alle 10 songs van dit album zijn zoals gewoonlijk weer door haarzelf geschreven, op muziek gezet en  inderdaad “puur en eenvoudig” zonder moderne electronische onzin of overproductie.

Songs, waarvan een aantal in een nieuw jasje gestoken, want “Tomorrow Is Forever” zong zij al samen met Porter Wagoner gedurende de eind jaren ‘60 en staat trouwens ook op het album van Solomon Burke met de titel “Nashville”, dat in 2006 werd uitgebracht en waarbij Dolly samen met Solomon deze prachtige song zingt.

Natuurlijk kunt u nog even luisteren naar Solomon Burke hier samen met Dolly Parton en hun versie van haar song “Tomorrow Is Forever”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

“Outside Your Door” is een fraaie nieuwe love song van Dolly Parton, die inmiddels 70 jaar is en dit jaar samen met Carl Thomas Dean hun 50-jarige trouwdag viert.

Ik denk dat heel veel luisteraars bijna alles wel weten van Dolly Parton, maar met haar 43-ste studio album bevestigt zij nogmaals, dat zij op het gebied van de countrymuziek bijna onverslaanbaar is.

Een “must have” album met zoals gezegd  10 songs door haar geschreven nog steeds een uitstekende zangeres ondanks dat je wel verschil kunt horen met de stem van vroegere jaren wellicht iets meer breekbaar.

Dolly Parton - Pure & Simple Tour

Inmiddels is zij ook al weer met haar begeleidingsgroep op toernee ter promotie van haar nieuwe album en even voor de statistieken:  Het is haar 12e concert tournee, waarmee zij in juni begon en er staan meer dan 60 intieme voorstellingen met zo’n 26 songs gepland voor dit jaar.

U kunt als lezer van dit bericht alvast even aanwezig zijn bij een optreden van Dolly Parton met de song “Pure & Simple”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

The Time Jumpers - Kid Sister

Dan nu naar de Time Jumpers hier met hun openings act “We’re The Time Jumpers” gevold door “Empty Rooms” en “Kid Sister” hier met lead-zang door Vince Gill, die tevens deze schitterende song heeft geschreven.

De song is tevens de titelsong van hun nieuwe album, dat op 9 september a.s. officieel zal worden gepresenteerd door Rounder Records en is een eerbetoon aan Dawn Sears, de vroegere lead-zangeres van The Time Jumpers en tevens achtergrond zangeres van de begeleidingsgroep van Vince Gill.

Zij overleed op 11 december 2014 na een strijd van ruim twee jaar aan de gevolgen van longkanker op 53-jarige leeftijd.

In 1998 vormde zij samen met haar man, Kenny Sears, in Nashville TN en 9 andere muziekvrienden, waaronder ook violist Hoot Hester, de ‘western swing & country” groep “The Time Jumpers”, waarbij Kenny tevens optrad als violist en lead-zanger.

Alvast even weer kennismaken met The Time Jumpers met hun introductie en promotie van hun nieuwe album “Kid Sister”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Dawn Sears

Op heel veel manieren is “Kid Sister” een eerbetoon aan Dawn, maar deze song is niet alleen een gevoelig afscheid van een overleden muziekvriend. Het is ook een helder toonbeeld hoe muziek allerlei soorten pijn kan verlichten of het nu gaat om de dood, liefdseverdriet, scheiding of eenzaamheid of alleen maar rommelige mislukkingen door slechte beslissingen.

Het album is een bevestiging van vriendschap en groot muzikaal talent, die de Time Jumpers laten horen in iedere noot, die zij spelen.

Heel dramatisch om nog te vertellen, dat op vrijdag, 30 augustus j.l. ook Hoot Hester, violist en medeoprichter van The Time Jumpers” op 65-jarige leeftijd is overleden.

Hoot had de groep na het eerste album van de groep verlaten om als producer en schrijver op te treden voor z’n muzikale dochter Rachael Hester, die leidster is van de groep “Rachael Hester and The Tennessee Walkers”

The Time Jumpers met ook nu nog 10 leden, meerdere schrijvers en 7 lead-zangers en een onbegrensde muzikaliteit behoudt hun “Western swing” stijl op een uitstekende wijze.

“Kid Sister”, het nieuwe album van The Time Jumpers met 17 songs zeer de moeite waard.

Voor u als lezer nog een solo-optreden van Vince Gill in The Ryman Auditorium op 18 december 2014 na het overlijden van Dawn Sears met de speciale song “Kid Sister”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Don't Be Square! Just Go There!

Na de agenda met een overzicht van de countrymuziek evenementen in de regio is het nu tijd voor de nederlandse bijdrage aan dit programma en om alvast een beetje in de stemming te komen voor hun optreden op de laatste zondagmiddag in “Country Café Concordia” te Haastrecht als eerste uit Gouda Change of Key met de song “Smart Enough to Wonder” of te wel “pienter genoeg om nieuwsgierig te zijn”.

Deze song staat op hun album “When Music Calls My Name”, die bestaat uit twee CD’s , waarvan eentje akoestisch en de ander met elektrische instrumenten.

Zoals reeds vermeld de “R” is weer in de maand en heel vroeger kreeg ik dan altijd 1x keer per dag een lepel levertraan, maar daarvoor in de plaats dus nu 1x per maand een fraaie akoestische countrymuziek middag in country cafe “Concordia”.

Nog even terug naar een optreden van Change of Key in Grand Country Café Concordia te Haastrecht met als gastspeler Tom Ensink op pedalsteel met de song “Sing Me Back Home”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Stroatklinkers - As Vaaier Woorden

Vervolgens “As vaair woorden” door de “Stroatklinkers” uit de provincie Groningen hier met een song, die staat op hun jubileumalbum “25 Joar”.

Het fraaie album bestaat uit twee CD’s, waarvan op de 1ste  CD  bluegrasssong in gronings dialect, terwijl op de 2de  CD bluegrass liedjes in de engelse taal staan

De bezetting is als volgt: Bob Heidema gitaar, zang, Henk Bloupot accordeon ,ukelele, mondharmonica, percussie ,zang, Adrian Farmer 5 snarige banjo, dobro, gitaar, mandoline ,zang; Harry Jansen mandoline ,gitaar, 5 snarige banjo, Bert Veldkamp bas,zang.

U kunt als lezer ook nog even kijken en luisteren naar een optreden van de Stroatklinkers hier met de song “As t boeten störmt”.

Deze song staat ook op hun album “Knap stoaltje – laidjes van Ede Staal”, dat in 2001 werd uitgebracht door Strictly Country Records.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Luke Bell - Sometimes

Dan weer terug naar de overkant van de grote plas voor Luke Bell uit Cody Wyoming hier met de song “Sometimes”, die staat op z’n album met zijn naam als titel  dat in juni van dit jaar werd uitgebracht door Bill Hill Records.

Net als Cody Jinks is ook Luke Bell een country singer/songwriter, die eerlijke “No Nonsens” countrymuziek ten gehore brengen en daarom ook best wel vaker hier bij Countrymusic Round-Up in de speellijst zullen staan.

Natuurlijk wilt u als lezer ook wel eens kennismaken met deze “Honky Tonker”, Luke Bell hier tijdens een “live” optreden met de song “Sometines”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

Cody Jinks - No Garantees

En dan is het ook al weer tijd voor onze uitsmijter van het programma met de song “No Garantees” door de Texaanse singer/songwriter Cody Jinks.

Deze song staat op z’n nieuwste album “I’m Not the Devil” op 12 augustus j.l. in eigen beheer uitgebracht.

Het album werd opgenomen op de Sonic Ranch in Tornillo, Texas, nadat Cody Jinks al eens optrad met de titelsong van z’n album tijdens The Texas Music Scene, een show, waarbij Ray Benson van de bekende Western Swing groep Asleep at the Wheel” optreedt als gastheer.

Cody, die vroeger furore maakte als zanger van trash-metal, lijkt te hebben gekozen voor de outlaw countrymuziek, waarbij enige gelijkenis met Nashville outlaw zanger/gitarist Jamey Johnson hem niet kan worden ontzegd.

Tot slot kunt u nog luisteren naar onze uitsmijter Cody Jinks hier met de song “No Guarantees”.

Gewoon even doorschakelen/Just Use the Link!

One Stair Down for Technical Details

Iedere dinsdagavond van 19.00-20.00 “Country Music Round-up” “The Grand Ole Opry” in de Krimpenerwaard met bijzondere bluegrass, folk en countrymuziek uitgezonden via de omroep “RTV Krimpenerwaard”.

Luister mee in de ether op 106.6 MHz, de diverse kabelfrquenties of wereldwijd via het internet  middels de website van RTV Krimpenerwaard http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio ).

Het adres hiervoor met “link” vindt u op m’n “home-page”!

Maar u kunt nu ook hier gewoon even doorschakelen!

Vindt U het programma en/of deze weblog leuk? Vertel het uw buren en vrienden!

Denkt U, dat er iets ontbreekt? Laat het mij even weten!

Wilt U eens uw favoriete countrysong horen? Maak gebruik van de gelegenheid en geef het gewoon even door via dit medium!

Het adres staat vermeld “achter” de emailafbeelding!

Luister mee in de ether op 106.6 MHz FM, via de bestaande kabelfrequenties dan wel het internet middels de website van RTV Krimpenerwaard ( http://www.rtvkrimpenerwaard.com/radio).

Speellijst ” Country Music Round-up ”

Datum: Sept. 6 ‘16 19.00 – 20.00 uur

RTV Krimpenerwaard

Samenstelling, techniek en presentatie : Jan N. Evenhuis

Nr*        Artiest/groep ***          Titel muziek ***              Label

1. Valerie Smith & Liberty Pike   ***   Somethin About a Train   ***   Small Town Heroes   ***  Bell Buckle Records

2. Valerie Smith & Liberty Pike   ***   Small Town Hero ***   Small Town Heroes   ***  Bell Buckle Records

3. Valerie Smith & Liberty Pike   ***   Bottle of Tears   ***   Small Town Heroes   ***   Bell Buckle Records

4. Dolly Parton   ***   Outside Your Door   ***   Pure & Simple   ***   Sony Music Nashville

5. Dolly Parton   ***   Pure & Simple   ***   Pure & Simple   ***               Sony Music Nashville

6. Dolly Parton   ***       Tomorrow Is Forever   ***   Pure & Simple   ***             Sony Music Nashville

7. The Time Jumpers   ***   We’re The Time Jumpers  ***  Kid Sister   ***   Rounder Records

8. The Time Jumpers   ***   Empty Rooms   ***  Kid Sister   ***   Rounder Records

9. The Time Jumpers   ***   Kid Sister   ***  Kid Sister   ***   Rounder Records

10. Change of Key   ***   Smart Enough to Wonder   ***   When Music Calls My Name CD 1   ***   Change of Key

11. Stroatklinkers   ***   As vaair woorden  ***   25 Joar   ***   Strictly Country Records

12. Luke Bell   ***   Sometimes   ***   Luke Bell   ***   Bill Hill Records

13. Cody Jinks   ***   No Guarantees   ***   I’m Not the Devil   ***   Cody Jinks Music

Be There Next Week! Same Time, Same Frequencies and via the Internet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *